Как да скриете своя IP адрес? Постоянно


Случайното сърфиране в интернет не означава, че не сте наблюдавани, вашият интернет доставчик проследява вашите дейности. Оставихте следите си в уебсайта, който сте посетили преди това, преди да стигнете до този, снайперистите имат достъп до вашата информация в полето за коментар до публикацията, на която сте отговорили, не можете да посетите този уебсайт, съдържащ любимите ви телевизионни сериали, тъй като е в различен регион, недостъпен от вашето местоположение.

Киберпрестъпниците обичат да ви виждат в хитовия си радар, вие сте в заблуда, че сте анонимни, докато сърфирате в интернет и всичко това се случва, когато нямате никаква защита, за да скриете IP адреса си и в най-лошия случай, знам от където четете тази статия, като погледнете вашия IP адрес.

Какво е IP адрес?

Вашият интернет доставчик присвоява „уникална цифрова идентичност“ на всяко устройство, свързано към интернет, наречено IP (Интернет протокол) адрес. Вашият IP адрес се предава на сървърите, в които сте влезли, и на тези, които сте посетили, което изчиства концепцията за проследяването на вашата интернет активност. Това съдържа информацията за вашия;

 • местоположение
 • Страна
 • град
 • пощенски код
 • дължина & географска ширина

Въпреки това комуникацията между устройства в мрежа е активирана. Концепцията може да се изясни, като се разглеждат като системни идентификатори.

IP адресът е поверителни битове, притежаващи вашата информация, тъй като те насочват местоположенията на системите, към които са назначени. Физическото местоположение на свързаното устройство е данните са информацията, необходима за интернет протокола за установяване на комуникацията. Те са 32 битови числа, могат да бъдат записани между 0 и 255, между два десетични знака и някои примери са:-

Пример за валиден IP адрес

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – IP адрес, подписан от Google.
 • 140.236.214.77 – IP адрес, присвоен на университета в Харвард.

Следователно ще бъде много разумно и логично решение да скриете своя IP адрес в тази епоха, в която интернет измами се извършват само на един клик разстояние. Останете анонимни, откажете забраните за IP, гледайте любимите си епизоди в Netflix и играйте любимата си видео игра от вашия колеж.

По-долу са описани методите за това как можете да носите „наметало за невидимост„Да скриете своя IP адрес и да летите из света на интернет, без никой дори да ви забележи.

Обадете се на вашия доставчик на интернет услуги

Има два типа IP адреси, които вашият интернет доставчик ви възлага, статичен IP и динамичен IP. Статичен IP е трудно да се промени, тъй като вашият интернет доставчик трябва да премине през дълъг метод, поради което повечето IP адреси подписват своите потребители със статичен IP адрес. Попитайте вашия интернет доставчик за промяна на IP адрес. Ако го направят, имате късмет, в противен случай не.

Друг метод е да рестартирате модема си. Това смущение с вашия интернет доставчик ви кара да бъдете назначен с нов IP адрес. Това работи само в случай на динамични IP адреси, но се рестартира след няколко часа. Следват някои процедури, които трябва да се предприемат, преди да деактивирате вашия рутер:

Система на Windows, свързана чрез кабел

 1. Отворете командния ред като администратор.
 2. Тип “Ipconfig / освобождаване“Без кавички и натиснете Enter.
 3. Тип “Ipconfig / поднови“Без кавички и натиснете Enter.
 4. Изключете компютъра.
 5. Изключете всички превключватели.
 6. Изключете модема.
 7. Оставете нещата такива, каквито са.
 8. Рестартирайте системата.

Система на Windows, свързана чрез рутер

 1. Влезте в администраторския портал на рутера.
 2. Пуснете своя IP адрес.
 3. Изключете системата си.
 4. Изключете всички превключватели.
 5. Изключете модема си.
 6. Оставете нещата такива, каквито са.
 7. Рестартирайте системата си.

Това са методите, посочени как можете да промените вашия IP адрес, обаче, скриването на вашия IP адрес е съвсем различно нещо.

Скриване на IP адрес с VPN

Това, което VPN прави, е, че той просто маршрутизира вашите пакети данни чрез криптиран протокол за тунел. Този защитен протокол е капсулиран със свойства на защитата, които ще доведат до моментално прекъсване на връзката, ако има някакво смущение. Той защитава цялата ви уеб активност, включително вашата дейност в други приложения. Освен криптиране на вашите данни, той дори маскира вашия IP адрес.

Някои предимства на използването на VPN са изброени, както следва:

 • Повишава сигурността.
 • Цензурата е прекратена.
 • Защитава от кибератаки.
 • Интернет скоростта получава тласък, тъй като вашият интернет доставчик намалява честотната си лента с по-ниска скорост.

VPN разпределя нови IP адреси на свързаните към него системи. Когато се свържете с VPN, получавате IP адрес, различен от истинския. Вашият действителен IP адрес ще бъде използван за свързване към VPN, докато това, което разглеждате, ще бъде предавано от вашата частна мрежа. Накратко, сега използвате новия IP адрес, на който ви е зададен VPN, като вашият действителен IP адрес е скрит.

Използвайте прокси сървър

Прокси сървърите действат като модератори в маршрутизирането на вашите пакети данни. Те свързват вашата информация, като прихващат вашия трафик. Вашата система изпраща заявката ви до сървъра за преминаване, който създава вашата заявка и връща заявения от вас уебсайт. Сега всичко, което кажете на прокси сървъра да изпълнява, той прави като огледало между тях. С други думи, вашият IP адрес се прикрива от IP адреса на прокси сървъра.

Удивителното при прокси сървърите е, че те са се свързали от всяка точка на земята. Например, искате да получите достъп до уебсайт, чийто основен сървър е в Нова Зеландия. Съдържанието му е забранено за онези IP адреси, разположени извън Нова Зеландия. Свързвате се с прокси сървър на базата на Киви и поздравления. На практика вие сте новозеландец и имате достъп до този уебсайт за всички намерения и цели.

Прокси сървърите се използват най-вече за преминаване през блокирано съдържание по геоложки причини и IP ограничения. Въпреки това прокси сървърите все още не са толкова ефективни като VPN. VPN съдържа много слоеве на сигурност, докато прокси сървърите са уязвими дори и криптират вашите данни. Използването на прокси сървър за скриване на вашия IP адрес е най-рисковият метод досега.

Прокси сървърът маскира вашия IP адрес, но трафикът може да бъде подправен от правителствени агенции и уебсайтове, в които сте влезли благодарение на Adobe Flash и JavaScript. Не искайте да изтегляте или торент файлове по друг начин, ще изкопаете собствения си гроб.

Допълнително четене: Разлика между VPN и прокси

Използвайте Tor Browser

как работи тор
Съкратено като „Рутен лук„Е безплатен софтуер, създаден от американския флот, който използва принципа за маршрутизиране на лук, като подсказва заявката ви към множество сървъри по целия свят, криптирайки я на всеки възел. Анонимно ви свързва със сървъри, контролирани от доброволци, разпространени по цялата планета. Така че, получавате нов IP адрес всеки път, когато вашата заявка бъде отхвърлена към всеки нов сървър. Вашият IP адрес и дейности буквално не могат да бъдат проследени, като позволяват пълна анонимност.

Един от основните бонуси от използването на Tor е, че имате достъп до онези уебсайтове, които са недостъпни за стандартизирани браузъри. Tor съдържа най-силната сигурност, но ще влезете в опасната зона, когато ще се осмелите да получите достъп до уебсайтовете, т.е. тъмна мрежа, за която Tor популярно се използва. Пазарите на наркотици, наетите хора за наемане, уебсайтовете за продажба на оръжие, незаконната порнография, канибалните локации са някои примери за това, което се осъществява в тъмната мрежа чрез Tor.

Не се безпокойте Вашият IP адрес е защитен при използване на Tor с изключение на факта, когато всъщност извършвате незаконна транзакция в тъмната мрежа. Той защитава вашите дейности да се извършват вътре в уеб браузъра Tor.

Изтеглете и инсталирайте браузъра Tor

Посетете горната връзка, инсталирайте и разгледайте. Това е толкова лесно. Някои съветват:

 • Не се нахвърляйте над Тор.
 • Не активирайте приставки за браузър.
 • Не отваряйте документи, изтеглени, когато сте свързани онлайн.

Най-големият недостатък на Tor е неговата скорост. Тъй като заявката ви е отхвърлена от цялата планета между различни възли, браузването през Tor става доста бавно. Друг недостатък на използването на Tor е, че авторитарите наблюдават надзора поради предразсъдъците и използването му за цели, които се считат за незаконни за обществата и нормалното човешко поведение. Следователно използването на Tor е един от ефективните начини за скриване на вашия IP адрес.

За вас относно избора на метод с цел да скриете вашия IP адрес. Моята препоръка ще бъде да изберете VPN, като имате предвид най-добрите опции за сигурност и маскиране, налични сред трите опции, описани по-горе.

Допълнително четене: Tor Vs VPN (сравнение)

Свържете се с обществен Wi-Fi

Свързването с всеки обществен Wi-Fi, когато излизате навън, ще промени / скрие вашия IP адрес от устройството, с което се свързвате.

Той не е нито ефективен, нито ефикасен, както използването на мобилни данни. Има много уязвимости, докато се свързвате с обществена Wi-Fi мрежа. През 2015 г. над половин милиард лична информация и поверителни записи бяха откраднати и изгубени поради свързване през всяка измамна отворена Wi-Fi мрежа.

Някои стъпки, които трябва да се предприемат преди да се свържете с който и да е обществен Wi-Fi, са:

 • Поддържайте своя антивирус актуален. – Открива ново кодирани зловредни програми.
 • Актуализирайте системата и браузъра си – Предишните версии на вашите браузъри и ОС могат да осигурят вратичка за хакерите да атакуват вашите данни.
 • Активиране на защитна стена – Това ще ви помогне да следите трафика, пренасочен към и от вашето устройство.
 • Използвайте криптирани за SSL уебсайтове – Това дава възможност всички данни, които изпращате през всеки криптиран SSL уебсайт, да останат частни.
 • Ако умишлено се свързвате през Public Wi-Fi, след това премахнете всякаква чувствителна информация от устройството си, с което сте свързани.
 • Изключете споделянето.
 • Не влизайте в уебсайтове като Paypal или тези, които ви улесняват с банкови услуги и парични транзакции.

Забележка: Не правете парични преводи.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map