Како да деблокирате веб локације на Цхроме-у? – [Туториал 2020]


Интернет ограничења су уобичајена у готово свим земљама на овом свету, без обзира да ли вам се свиђа или не одређени субјекти покушавају да блокирају веб локације, а Гоогле Цхроме прегледач је далеко најкоришћенији веб претраживач, па ћемо вам показати како да деблокирате веб локације на Цхроме-у.

Не само да ћемо вам објаснити најбоље и најједноставније методе, већ ћемо вас водити и кроз цео процес тако да не дође до забуне.

Постоји много разлога због којих су неке веб локације блокиране, а то укључују:

 • Владина цензура
 • Географска ограничења за искључење неких региона (геоблокирање)
 • Школе и радна места која спречавају приступ ради јавне безбедности или да смање употребу пропусне ширине
 • Школе / рад који покушавају да ограниче непродуктивно време (друштвени медији, ИоуТубе итд.)
 • Веб локација је на листи са ограниченим ограничењем у Гоогле Цхроме-у
 • Веб локација се налази на ограниченој листи у вашој антивирусној / антималваре апликацији
 • Ваш хостфиле блокира приступ

Инфо графика за деблокирање веб локација на Цхромеу

Најбоља препорука за лако исправљање

То је важно:

Најлакши и најефикаснији начин за решавање вашег проблема и деблокирање свих веб локација је коришћење ВПН-а (виртуелне приватне мреже) као што је НордВПН.

Ова ВПН апликација може истовремено да се покреће на свим вашим уређајима, па и ви потребан ми је само један ВПН за деблокирање свега и то је један од ретких ВПН-а који их има сопствени наставак за хром. ВПН ће једним кликом миша откључати пуни потенцијал интернета, где год да се налазите у свету.

Дјелује као у оним хакерским филмовима, гдје се ваша интернетска веза преусмјерава преко више сервера широм свијета. Добијате нову ИП адресу тако да вас нико не може пратити, ваше коришћење интернета је у потпуности сигурно војно-шифровање, НордВПН има сервере у преко 60 различитих земаља, јесте изузетно лако користити, имати 30-дневна гаранција поврата новца и они су један од најјефтинији ВПН је на тржишту.

>> Кликните овде да бисте добили 70% попуста на НордВПН <<

Зашто су веб локације блокиране у неким земљама?

У неким земљама се веб локације блокирају на основу цензуре. Ова цензура проводи влада како би спријечила корисницима интернета приступ веб локацијама (укључујући е-пошту и друштвене медије) из разлога њихове политичке користи. Основна сврха цензуре укључује политичке разлоге због којих они блокирају вијести да шире пропаганду против њих. Остале сврхе укључују блокирање торрентинга и гусарског садржаја који је забрањен у многим земљама, с казнама које укључују велике новчане казне и затворске казне..

Блокирање веб локација врши ИСП (Интернет Сервице Провидер, Веризон и Цомцаст), који налаже влада. Ова ограничења иду против основне сврхе интернета која треба да буде слободна и отворена платформа за приступ информацијама. За ова ограничења не треба сносити само Кину, Русију и Северну Кореју, где је ниво цензуре један од највећих. Већина других земаља је такву тактику примењивала на овај или онај начин, али вероватно једноставно никада нисте чули за њу.

Провера ИП адресе…

ИП адреса

!

Локација

!

Претраживач

!

Резолуција екрана

!

Откачите веб локације на Цхромеу са НордВПННабавите нову ИП, видљиву локацију, са попустом од 70%!

Ваш ИП и локација су видљиви!

Као што можете видети горе, врло је лако да ваш ИСП, влада или чак веб локација могу да прате вашу ИП адресу и локацију. То вам олакшава блокирање њиховог садржаја. Употребом ВПН-а то заобилазите лако.

Наводи се да западне земље попут Велике Британије, Немачке, САД-а, Канаде и Аустралије (и скоро све остале западне земље) такође блокирају веб странице. Преко 600.000 веб локација у Уједињеном Краљевству је блокирано, при чему многе од њих нису ни повезане са пиратским. Такође у Немачкој, влада може жестоко да новчано казни компанију ако садржај не буде моментално уклоњен.

Много је земаља које су својим грађанима ограничиле приступ популарним веб локацијама, па зато корисници интернета у тим земљама лете унутар радара користећи специјализоване ВПН (као НордВПН) за лако деблокирање веб локација на Гоогле Цхроме-у.

Сада ћемо истражити најбоље алате под називом „Унблоцкерс веб локација“ који се могу користити са хромом.

Користите ВПН (виртуелну приватну мрежу)

ВПН је софтвер за приватност који ствара сигуран и шифриран тунел између вашег уређаја (и хрома) и интернета. ВПН вам омогућава анонимно сурфовање интернетом, шифрирање комуникација, може деблокирање веб локација, избегавање цензуре и заштиту података од надзора.

Белешка:

Употреба ВПН-а омогућава вам откључајте веб локације са лакоћом, који су претходно били неприступачни маскира ваш прави ИП адреса са другом и „превара” Ваша локација. Онда када ИСП или Веб локација провере вашу ИП адресу да виде да ли сте однекуд некоме коме је дозвољен приступ локацији, чини се да сте с те локације.

Најбољи ВПН-ови за деблокирање веб локација на Цхроме-у

РанкПровајдериЦена $Попуст
1НордВПН3,49 – п / м70% попуста
2ЕкпрессВПН8,33 – п / м35% попуста
3ЦиберГхост ВПН5,99 – п / м53% попуста

НордВПН

НордВПН

НордВПН чува вашу мрежну активност приватном и заштићеном од праћења. Користи двоструко шифровање података (строга сигурност), има брзи сервери и аутоматски прекидач. НордВПН има 1079+ сервера у 61 земљи са 6 истовремених веза. Нуди 24/7 корисничку подршку, не води евиденције, има Цхроме проширење и има 30-дневна гаранција поврата новца.

НордВПН је посвећен корисницима да пружи слободу Интернета уз максималну сигурност. Успоставља везу која шифрира све пакете података који се размењују између рачунара и интернета. НордВПН сакрива вашу стварну ИП адресу и користи напредне технике за деблокирање блокираних веб локација на гоогле хрому.

6 корака за деблокирање веб локација помоћу НордВПН.

 1. Иди на НордВПН сајт.
 2. Преузмите и инсталирајте компатибилне ВПН клијент (апликација).
 3. Активирајте ВПН налог.
 4. Изаберите локацију сервера са листе сервера.
 5. Кликните на дугме Цоннецт.
 6. Отворите Гоогле Цхроме и испробајте режим „Инцогнито“ за још бољу приватност.

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН

ЕкпрессВПН је одличан ВПН који пружа врхунску безбедност уз веома велику брзину. Има 145+ сервера у више од 94 земље заједно са подршком за клијенте са 5 звездица. ЕкпрессВПН нуди 30-дневну гаранцију поврата новца, што значи да незадовољни корисници могу тражити поврат новца. Користи снажну енкрипцију и не води евиденције вашег промета.

ЕкпрессВПН верује да би сви требали имати приступ свим веб локацијама без обзира у којем дијелу свијета сте. Поуздан је за деблокирање веб локација на хрому јер има слојевитост заштите са ОпенВПН 256-битним шифровањем.

ЕкпрессВПН је мало скупљи од већине осталих ВПН-а на тржишту, али нуде одличан ниво услуге.

>> Кликните овде да бисте посетили званичну страницу <<

Тор Бровсер

Друго изузетно корисно и поуздано решење за деблокирање веб локација је Тор. Тор вам омогућује анонимно прегледавање и спречава праћење навика прегледавања. То је мрежа сервера, слична ВПН-у, где ваша комуникација путем три сервера шаље до вашег одредишта. Пакети података су слојевити (попут лука) тако да сваки сервер кроз који пролазе информације не може да га прочита, он само зна где мора да иде даље.

тор бровсер

Упозорење:

Велика мана употребе Тор прегледача је изузетно мала брзина прегледавања, нећете моћи да преносите видео или музику са њим.

Такође, многи цибер-криминалци и преваранти такође га користе, тако да у неким случајевима Тор могу такође бити блокирани од места која вас не би нужно блокирала.

Већина сигурних веб прегледача одобрена за анонимност

Деблокирајте веб локацију мењањем ХТТП-а у ХТТПС

Хттп Вс Хттпс

ХТТП је главни протокол комуникације који омогућава клијентима и серверима да комуницирају. Преноси информације у читљивом тексту, што представља велику сигурност. Међутим, ХТТПС је шифрирани комуникацијски канал и сигуран начин преноса података између уређаја.

Неки веб локације на гоогле хрому могу се деблокирати променом ХТТП-а у ХТТПС. На пример, такве веб локације имају непроверени ССЛ сертификат, који поседује домен у ВПС или наменском окружењу сервера. У наставку су наведени кораци:

 • Отворите прегледач и кликните унутар адресне траке (не траке за претрагу)
 • Уместо да куцате „хттп://ввв.екампле.цом“, упишите „хттпс://ввв.екампле.цом“
 • Ако се примењују раније наведени услови, појавит ће се сигурносна порука. Кликните на „Настави свеједно“ и приступите блокираним веб локацијама.

ХТТПС Еверивхере

Додатак ХТТПС Еверивхере заједничко је улагање Тор и ЕФФ. Ово проширење прегледача наравно модификује разговоре и води вас ка обезбеђивању локалитета помоћу ХТТПС-а. У случају да вас програм придружи незаштићеним локацијама, ХТТПС свугдје ће чувати ваше податке приватним и заштићеним од цурења ваших података тако што ће их преусмјерити на шифрирани ХТТПС.

У тренутку када је проширење активирано, успоставља везу са ССЛ-ом и проналази најсигурнија издања веб локација које посећујете. ХТТПС Еверивхере је најбоље проширење за сигурно веб сурфовање.

Деблокирајте веб странице са листе ограничених сајтова на Цхроме-у

Понекад када не можете да отворите веб локацију, то није зато што је на вашој локацији блокирано, већ је постављено на ограничену листу потенцијално опасних веб локација. Решење за то је деблокирање веб локације у прегледачу Гоогле Цхроме са листе ограничених сајтова.

Како деблокирати ограничене веб локације у гоогле цхроме:

 1. Отворите прегледач Гоогле Цхроме и кликните на дугме менија да бисте проверили да ли у горњем десном углу постоје три тачке.
 2. Кликните „подешавања“
 3. Померите се према доле и потражите „Прикажи напредна подешавања“
 4. У делу мреже кликните на опцију „Промени поставке прокија“
 5. Кликните картицу „Безбедност“, а затим икону „Ограничене веб локације“
 6. Сада кликните на опцију „Веб локације“ да бисте отворили прозоре са ограниченим веб локацијама
 7. И на крају, кликните блокиране веб локације са листе и изаберите дугме „Уклони“; ово ће деблокирати одређену веб локацију
 8. Затворите прозор са ограниченим веб локацијама тако што ћете једноставно одабрати опцију „затвори“ испод и кликните „У реду“ да бисте затворили прозор Интернет својстава.

Гоогле Цхроме проширења

Други начин да се реши проблем питања „како приступити блокираним локацијама у хрому“ је употреба Цхроме проширења. Постоје различита проширења која су компатибилна за деблокирање веб локација у Цхроме прегледачу, али једине које поуздано раде су ВПН екстензије.

На Цхроме веб продавници има много гоогле хромових ВПН екстензија, али као што сам објаснио у претходном одељку, НордВПН је најбољи за то. НордВПН има неке од најбољих карактеристика, супер су брзе, врло једноставне за употребу, а уједно су и једне од најјефтинијих.

Све што требате да урадите је:

 1. Овде идите на НордВПН и пријавите се за услугу
 2. Овде идите до веб продавнице Гоогле Цхроме и кликните „Додај у Цхроме“
  Кликните
 3. Кликните на „Додај проширење“
  Додајте проширење НордВПН Цхроме проширење
 4. Кликните на икону проширења „НордВПН“ Цхроме у Цхромеу, а затим унесите своје корисничко име и лозинку
  Икона за проширење за Цхроме НордВПН
 5. Кликните на „Тражи одређену земљу“
  Потражите одређену земљу НордВПН проширење за Цхроме
 6. Пронађите локацију сервера коју требате да бисте откључали веб локацију.
  Проширење за Цхроме НордВПН
 7. Сада сте повезани. Идите и повежите се са претходно блокираном веб локацију.
  Повезан је са сервером НордВПН Цхроме Ектенсион

Цхроме проки

Проки ВПН прекидач

Проки сервери делују попут глупог средњег човека за ваш интернет саобраћај. Они не шифрирају ваш саобраћај између рачунара и проки сервера, могу да промене информације које пошаљете, а такође и информације које вам се врате без вашег знања, такође могу да читају све што радите на проки-у. То може довести до проблема са сигурношћу и приватношћу током прегледавања блокираног садржаја и врло је ризично ако се бавите осетљивим информацијама. Стога се може закључити да проки сервери нису добри за озбиљне задатке јер могу бити угрожени.

С друге стране, ВПН шифрира сав промет, стога појачава вашу интернетску сигурност. Ваш ИСП, хакери или ваша влада неће бити у могућности преслушати или пресретнути ваше податке. ВПН-ови, као што је НордВПН, деблокират ће веб странице са својим напредним функцијама за гео-подметање, одржавајући вас анонимним и заштићеним.

Ево како можете подесити Гоогле Цхроме проки:

 • Отворите Гоогле Цхроме мени.
 • Кликните на Подешавања, а затим померите се према дну и кликните на Напредно.
 • Изаберите Отвори поставке прокија из одељка мреже.
 • Изаберите картицу Цоннецтионс и затим кликните на тхе тхе Опција ЛАН подешавања.
 • Поништите подешавање поставки аутоматског откривања у ЛАН подешавањима, идите на одељак Проки сервер и кликните на опцију Користи проки сервер за ваш ЛАН.
 • Сигурно сте добили засебну ИП адресу проки сервера и број порта кроз посебну адресу е-поште.
 • Сада, у Адресу, откуцајте ИП адресу проки сервера, а затим унесите број порта у одељак за порт.
 • На крају, кликните ОК (У реду) да бисте затворили ЛАН поставке, а затим поново ОК (У реду) да се поставке прокија сачувају.

То је важно:

Не заборавите да га искључите када завршите јер не желите да користите проки ако не морате.

Закључак

Блокираној веб локацији може се приступити на више начина, неки једноставнији од других. Разлози за ова ограничења могу бити многи, укључујући ометање запосленика, студената од њиховог рада и земље које блокирају одређени садржај грађана. Треба само да одаберете право решење које одговара вашим потребама, ВПН је најбоље и најлакше решење, али не мора вам увек одговарати, посебно ако не можете да га приуштите. Надамо се да ће наша друга бесплатна решења добити она од вас који имају мање среће са сличним резултатом.

Ако вам се овај водич свидио, молимо вас да га волите и поделите да би га други могли пронаћи. Ако имате било каквих питања, оставите коментар и ми ћемо вам се обратити.

Често постављана питања

Користи ли ЦрокиПроки корисно за деблокирање веб локација?

Ово је одговор да и не. Ако желите да деблокирате само веб локацију која нема осетљиве информације, немате личне детаље у њој, не купујете ништа, не желите да их преносите или преузимате, онда је у реду да користите.

Ако је било који од тих одговора потврдан за вас, НЕ желите да користите ЦрокиПроки, користите ВПН као што је НордВПН, тако да сте заштићени, а ваше информације су приватне.

Како да деблокирате ИоуТубе на Цхроме-у?

Ако желите да деблокирате ИоуТубе на хрому, онда ћете желети да користите ВПН. Само набавите ВПН (препоручујемо НордВПН), повежите се на сервер који вам је најближи или у некој другој земљи ако је блокиран у вашој земљи, а затим покрените ИоуТубе и уживајте.

Како деблокирати веб локације које је администратор блокирао

За овај проблем, дефинитивно желите да користите ВПН. Ако само користите Проки услугу за деблокирање веб локација, можда ћете привремено добити приступ блокираном веб месту, али администратор ће знати ко сте и видеће да сте заобишли ограничења, они ће вам и блокирати приступ и бити под појачаним надзором.

Како деблокирати веб локације у школи

То је исто као и горе наведени одговор ако желите да деблокирате веб локације у школи, дефинитивно ВПН, тако да вас школски администратор неће пратити и блокирати од свега.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me