Како направити веб локацију е-трговине сигурном


Физичка сигурност вредних ствари много је лакша што се може постићи сигурносним вратима са бравама, ЦЦТВ камерама, алармним системима итд. Ово су видљиви безбедносни начини које обично може користити свако ко води локалну трговину у тржном центру. Али шта ако се све ваше пословне активности одвијају на мрежи? Е-трговина је растућа индустрија којој је потребна заштита од софистицираних хакера који увијек траже слабост мрежних трговина које могу искористити. Сигурно је да се мрежно хаковање и крађа знатно разликују од уобичајене крађе неколико предмета и њихове продаје на локалном црном тржишту.

Цибер криминалци траже податке који су много вреднији. Сви подаци о вашој кредитној картици, ИД купца, продавница е-трговине или ваше предузеће угрожени су крађом на мрежи. Стога осигуравање свега овога постаје од виталног значаја. Дизајнирали смо за вас неке од најефикаснијих савета који би вам помогли у развоју сигурности веб локације за е-трговину.

Изаберите Хостинг е-трговине

За изградњу веб странице потребно је много улагања. Новац је потребан за планирање, изградњу, оптимизацију и промоцију веб странице. Али размислите пре него што одаберете јефтину опцију хостинга за своју веб локацију. Јефтине хостинг услуге нуде могућности које су примамљиве али још увек нису практичне. Такође, ако сте на заједничком хостинг послу са више корисника, на крају вас може ометати бучно окружење. Добро је бити сигуран колико ваш домаћин улаже у сигурност.

Најбоља опција за трговце путем е-трговине је виртуелни приватни сервер. То је добро, има скалабилне перформансе уз разумне трошкове и такође су сјајне опције прилагођавања сигурности.

Подешавање вашег сервера ради сигурности је такође добра опција и постоји шанса да ако нисте у могућности да управљате сервером, онда можете да изаберете угледног домаћина који ће то учинити за вас.

Пређите на ХТТПС

Коришћење сигурног ХТТПС хостинга са ССЛ сертификатом, донедавно је било ограничено само на подручје плаћања на веб локацији. То је још увек случај; међутим, власници веб локација сада се премештају да осигурају своје целокупне веб локације.

Гоогле је 2014. изјавио да укључују ХТТПС као фактор рангирања. Недавно су рекли да планирају да све веб локације са ХТТП-ом означе као несигурне. Слично је рекла Мозилла у 2015. Ако веб локација жели прећи са ХТТП-а на ХТТП-ове, тада ће јој требати ССЛ цертификат. ССЛ сертификат може се купити од хостинг компаније или од угледног ССЛ продавца.

Инсталација ССЛ сертификата захтева неколико корака као што су ажурирање интерних веза на вашој веб локацији, постављање преусмеравања 301 и ажурирање линкова за трансакционе адресе итд. ССЛ сертификат је најважнији корак за безбедност на мрежи у данашње време и његов значај ће расти како би прегледачи почели да предузимају акције против ХТТП сајтови.

Изаберите сигурну платформу & Будите сигурни

Данас је на располагању много платформи за електроничку трговину. Платформа за е-трговину ради како желите и има добру репутацију за редовно ажурирање и сигурност. Неке популарне платформе за е-трговину укључују Магенто, ВооЦоммерце и ПрестаСхоп, али се оне плаћају. Хакери непрекидно траже рањивости у овим алатима због чега су доступна стална ажурирања безбедности.

Не остављајте своју веб локацију на одговорности програмера, дизајнера или компаније која се бави веб хостингом. Уместо тога, безбедност ваше веб странице лежи на вашим раменима. Без обзира да ли сте техничка особа или не, мораћете да се уверите да вас неко из вашег тима покрива. Пратите веб локацију провајдера софтвера како бисте инсталирали најновије исправке и питајте свог стручњака за безбедност да ли се они примењују на вашу веб локацију.

Употреба безбедносне апликације за електроничку трговину заштитиће вашу веб локацију од најчешћих рањивости и такође ће задржати проверу на веб локацији продавца како бисте били сигурни да користите најновију верзију.

Сигурност администраторске области

Заштита подручја вашег администратора један је од најједноставнијих и најјефтинијих начина за побољшање сигурности ваше веб локације. Ако користите платформе попут Магенто или ВооЦоммерце (засноване на ВордПресс-у) које су уобичајене платформе за е-трговину, тада ће имати подразумевано административно подручје. Већина лењинских хакова који траже једноставне мете могу се лако спречити тако што ћете их променити.

Промјена подразумеваног корисничког имена администратора је такође веома важна. Хакери траже једноставне мете што је ако користите подразумевано корисничко име као што је „администратор“, онда сте само седећа патка. Нека ваше вјеродајнице за пријаву буду оригиналне и тешко их је пробити. Такође можете ограничити административно подручје постављањем „беле листе“ ИП адреса које администратор вашег сервера контролише и дозвољава само познатим ИП адресама да приступе административном подручју.

И на крају, поставите област администратора тако да обавестите администратора сваки пут када се пређе одређени праг, на пример, покушај неуспешне пријаве или покушаја пријаве у непознату ИП адресу. Ови су начини јефтини, ефикасни и једноставни за употребу.

Коначно, направите област администратора да упозори администратора када је прешао одређени праг, као што су неуспели покушаји пријаве или покушаји пријаве са непознате ИП адресе.

Ово су изненађујуће једноставни и јефтини, али ефикасни кораци.

Редовно правите резервне копије података

Израда резервних копија је веома важна ако се ваша веб локација у сваком случају хакује. Квар хардвера или људска грешка такође могу бити разлог губитка података. Стога је израда сигурносне копије података најважнији корак и то је одговорност власника веб странице. Ручна израда резервних копија је добра опција, али постоји ризик да заборавите да је редовно правите. Дакле, најбољи начин за одржавање резервне копије је сервис аутоматске израде сигурносних копија. Таква услуга ће редовно правити резервне копије ваших података и такође их чувати.

Никада не држите податке клијентске картице

Неколико платформи за е-трговину имају могућност да прихвате податке о кредитној картици клијента и сачувају их. Међутим, ову ствар треба избегавати. Ово није само погрешна пракса, већ вам може донети велику казну ако у сваком случају ваши системи буду угрожени. Идеалан начин за чување тако осетљивих података је коришћење услуга провајдера плаћања који задржавају плаћања са ваше веб локације како би одржали висок ниво заштите осетљивих података.

Ако је посао у почетним фазама, услуге попут ПаиПал-а омогућавају прелазак на палубу и преферирају га многи купци. Такође је добра пракса да се намерава за акредитацију стандарда за сигурност података о платним картицама (ПЦИ ДСС). Гаранција интегритета финансијских података вашег клијента потребна је да би постала ПЦИ-ДСС компатибилна. Такође је потребна снажна контрола приступа на целој вашој веб локацији.

Користите Гео-Лоцатион Анти-Фрауд Софтваре

Ових дана хакирање је постало глобално питање и више није локално питање. Употреба детаља о украденим картицама подразумева крађу картица у удаљеном делу света, које се електронички шаљу у неки други део земље и затим користе да би извршили Интернет превару..

Можете изгубити приход када пошаљете артикле за лажну наруџбу и започнете са преузимањем уплата. Овај проблем се може решити употребом алата за борбу против преваре на локацији Гео-Лоцатион. Такви алати дају оцјену преваре у стварном времену, којом трговац одређује ниво ризика за сваку одређену трансакцију.

Да би се створио обједињени степен ризика од преваре, алгоритам разматра неке критеријуме око ИП адресе наруџбе и популарне методе скривања, попут употребе прокија и упоређује је са базом података о милијардама трансакција. Такође вам пружа прилику да вратите наруџбу или покренете неколико ручних провера.

Креирајте ручне безбедносне смернице & Поступци

Чврсти ручни поступци су веома ефикасни. На пример, ако добијете поруџбину са високоризичном оценом, изгледа вам, међутим, у реду. У овом случају је потребна додатна истрага и ту се ступају на снагу безбедносне политике и поступци предузећа.

Поступци и процеси су превише досадни да би се могли посматрати; међутим, они су једноставни као и позивање клијента коришћењем наведеног броја. Ако они нису доступни, може се послати е-маил адреса за тражење неких делова идентификације. Ово се такође може проширити на политике лозинке и физичку сигурност попут украдених или изгубљених предмета као што су лаптопи који се могу користити за приступ вашем систему.

Вишеслојна сигурност

Јасно је да један ниво безбедности није довољан за заштиту ваше веб локације, стога је препоручљиво имати више слојева сигурности.

Ватрозид је добра опција било да је физички ватрозид или заштитни зид веб апликације. Они вас могу заштитити од познатих хакова, на пример, СКЛ убризгавања или скрипта на више места.

Веб локација се такође може побољшати коришћењем мреже за испоруку садржаја (ЦДН). Ова мрежа је географски раштркан скуп сервера који врши функцију складиштења копија страница веб локације.

Предност ЦДН-а је што могу да препознају злонамерни саобраћај како би спречили да он оштети вашу веб локацију. Такође, може да спречи дистрибуирано ускраћивање напада на услуге (ДДоС). ДДоС напади се такође могу спречити употребом бесплатног софтвера и отвореног кода.

Закључак

Хакирање може бити пуно скупље него без сигурности само зато што се плаћа. Ипак, не постоји савршено решење које може учинити веб локацију е-трговине сигурном и звучном. Најбоље решење за заштиту сајта за електроничку трговину јесте правилан избор софтвера и платформе за хостинг и одржавање и ажурирање и безбедност свега. Такође, у случају било каквог случајног губитка података, морате задржати аутоматску израду сигурносних копија на веб локацији. Најбољи начин да се заштитите веб локације са е-трговином је слојевита сигурност која се састоји од много различитих алата. Такође, никада не заборавите да добри стари писани поступци имају врло важну улогу у очувању и сигурности вашег сајта.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map