Како сакрити своју ИП адресу? Трајно


Случајно сурфање интернетом не значи да вас не прате, ваш ИСП прати ваше активности. Оставили сте трагове на веб локацији коју сте претходно посетили пре доласка на овај, сноопери ће моћи да приступе вашим подацима у пољу за коментар до поста на који сте одговорили, не можете да посетите веб локацију која садржи ваше омиљене ТВ серије пошто је у другачија регија која је недоступна вашој локацији.

Цибер криминалци воле да вас виде у њиховом хит радару, заведени сте да сте анонимни док сурфате интернетом и све се то догађа када немате никакву заштиту да сакријете своју ИП адресу и у најгорем случају, знам одакле читате овај чланак гледајући вашу ИП адресу.

Шта је ИП адреса?

Ваш ИСП додељује ‘јединствени нумерички идентитет’ сваком уређају повезаном на Интернет под називом ИП (Интернет Протоцол) адреса. Ваша ИП адреса се преноси на сервере на које сте пријављени и на оне које сте посетили што брише концепт како се прати ваша интернет активност. Ово садржи податке о вашем;

 • Локација
 • Земља
 • Град
 • поштански број
 • Земљописна дужина & географска ширина

Међутим, комуникација између уређаја на мрежи је омогућена. Концепт се може разјаснити разматрајући их као идентификаторе система.

ИП адреса су поверљиви битови који садрже ваше податке док они усмеравају локације система којима су додељени. Физичка локација повезаног уређаја је податак који је потребан интернетском протоколу за успостављање комуникације. Они су 32-битни бројеви, могу се записати између 0 и 255, између два децимала, а неки примери су:-

Пример валидне ИП адресе

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – ИП адресу коју је потписао Гоогле.
 • 140.236.214.77 – ИП адреса додељена Универзитету Харвард.

Стога ће бити врло разумна и логична одлука да сакријете своју ИП адресу у овом добу у којем се интернет преваре дешавају само на један клик. Останите анонимни, ускратите забране ИП-ова, гледајте омиљене епизоде ​​на Нетфлик-у и играјте своју омиљену видео игру са вашег факултета.

Испод су наведене методе о томе како можете носити свој ‘огртач невидљивостиДа сакријете своју ИП адресу и летите по свету Интернета а да вас нико не примети.

Назовите свог Интернет провајдера

Постоје две врсте ИП адреса које вам додељује ИСП, статички ИП и динамички ИП. Статички ИП је тешко променити јер ваш ИСП мора да прође дуже методе, тако да већина ИП адреса потписује кориснике статичком ИП адресом. Питајте свог даватеља интернетских услуга за промену ИП адресе. Ако то ураде, довољно сте срећни да не.

Други начин је поновно покретање модема. Због овог поремећаја код вашег даватеља интернетских услуга изазива се нова ИП адреса. Ово функционише само у случају динамичних ИП адреса, али се поново покреће након неколико сати. Слиједи неколико поступака које треба подузети прије него што онемогућите усмјеривач:

Виндовс систем повезан путем кабла

 1. Отворите командни редак као администратор.
 2. Тип “ипцонфиг / релеасеБез наводника и притисните ентер.
 3. Тип “ипцонфиг / обновитиБез наводника и притисните ентер.
 4. Искључите рачунар.
 5. Искључите све склопке.
 6. Искључите модем из мреже.
 7. Оставите ствари такве какве јесу.
 8. Поново покрените систем.

Виндовс систем повезан преко рутера

 1. Пријавите се у администраторски портал рутера.
 2. Отпустите своју ИП адресу.
 3. Искључите систем.
 4. Искључите све склопке.
 5. Искључите модем из напајања.
 6. Оставите ствари такве какве јесу.
 7. Поново покрените систем.

Ово су методе које су описане како можете да промените своју ИП адресу, међутим, сакривање ИП адресе је потпуно другачија ствар.

Сакриј ИП адресу путем ВПН-а

ВПН чини да једноставно преусмјерава ваше пакете података кроз шифрирани протокол тунела. Овај заштићени протокол је инкапсулиран сигурносним својствима која ће резултирати тренутним прекидом везе ако дође до поремећаја. Штити цјелокупну веб активност укључујући вашу активност у другим апликацијама. Осим што шифрира ваше податке, чак маскира и вашу ИП адресу.

Неке предности коришћења ВПН-а наведене су како слиједи:

 • Побољшава сигурност.
 • Цензура је престала.
 • Одбрана од цибер напада.
 • Интернет брзина добија повећање јер вам ИСП смањује пропусну ширину.

ВПН додељује нове ИП адресе системима који су на њега повезани. Када се повежете на ВПН, додељујете вам ИП адресу различиту од стварне. Ваша стварна ИП адреса користиће се за повезивање с ВПН-ом, док ће оно што прегледате пренијети са ваше приватне мреже. Укратко, сада користите нову ИП адресу коју вам је доделио ВПН, а стварна ИП адреса је скривена.

Користите Проки Сервер

Проки сервери дјелују као модератори у усмјеравању ваших пакета података. Они повезују ваше податке пресрећући ваш саобраћај. Ваш систем шаље ваш захтев серверу за прелаз између који креира ваш захтев и враћа тражену веб локацију. Сада, све што кажете проки серверу да ради, делује као огледало између. Другим речима, ИП адреса скрива се ИП адреса проки сервера.

Невероватна ствар код проки сервера је да су се повезали било где на земљи. На пример, желите да приступите веб локацији чији је главни сервер на Новом Зеланду. Његов садржај је забрањен за оне ИП адресе које се налазе изван Новог Зеланда. Повезујете се на проки сервер базиран на Киви и честитам. Сада сте, практично, Новозеланђанин и можете приступити тој веб локацији у све намере и сврхе.

Проки сервери се углавном користе за пролазак кроз садржај блокиран због геолошких разлога и ИП ограничења. Чак и даље, проки сервери и даље нису толико ефикасни као ВПН-ови. ВПН садржи много слојева сигурности, док су проки директори чак и шифровали ваше податке. Кориштење проки сервера за скривање ваше ИП адресе је најризичнији начин до сада.

Проки сервер маскира вашу ИП адресу, али саобраћај може бити спофтован од стране државних агенција и веб локација на које сте пријављени захваљујући Адобе Фласх и ЈаваСцрипт. Не преузимајте или не преносите датотеке торрента на други начин, ископаћете сопствени гроб.

Даље читање: Разлика између ВПН и прокија

Користите Тор претраживач

како тор ради
Скраћено као „Ручни усмјеривач‘Је бесплатни софтвер, дизајниран од стране америчке морнарице, који користи принцип усмјеравања лука тако што свој захтјев пребацује на више сервера широм свијета који га шифрирају на сваком чвору. Анонимно вас повезује са серверима који контролишу волонтери распоређени широм планете. Дакле, додељује вам се нова ИП адреса сваки пут када ваш захтев буде одбијен на било који нови сервер. Ваша ИП адреса и активности буквално не могу да се пронађу омогућавајући потпуну анонимност.

Један главни бонус коришћења Тор-а је тај што вам је омогућен приступ оним веб локацијама које су неприступачне стандардизованим прегледачима. Тор садржи најјачу безбедност, али ћете ући у опасну зону када се усудите приступити веб локацијама, тј. Тамном вебу, за који се Тор популарно користи. Тржишта дрога, мушкарци којима су ангажовани људи, веб странице које продају оружје, нелегитимна порнографија, локације канибала неки су примери онога што мрачном вебу приступа, кроз Тор очигледно.

Не брини. Ваша ИП адреса је заштићена када користите Тор, осим чињенице када заправо радите илегалну трансакцију на дарк вебу. Штити ваше активности унутар веб претраживача Тор.

Преузмите и инсталирајте Тор Бровсер

Посетите горњу везу, инсталирајте и претражите. То је тако лако. Неки саветују:

 • Не буди над Тором.
 • Немојте омогућити додатке за прегледач.
 • Не отварајте документе преузете када сте повезани на мрежи.

Највећа мана Тор је његова брзина. Будући да је ваш захтев одбачен са целе планете између различитих чворова, прегледавање кроз Тор чини прилично спорим. Други проблем употребе Тор-а је да ауторитарни надзор надгледа због његових предрасуда и његове употребе у сврхе које се сматрају незаконитим за друштво и нормално људско понашање. Стога је коришћење Тор-а један од ефикасних начина скривања ваше ИП адресе.

На вама је да одаберете метод у сврху сакривања ваше ИП адресе. Моја препорука ће бити да се одлучите за ВПН узимајући у обзир најбоље опције безбедности и маскирања које су доступне међу три горе описане опције.

Даље читање: Тор Вс ВПН (поређење)

Повежите се на јавни Ви-Фи

Повезивање са било којим јавним Ви-Фи-јем када изађете вани промениће / сакрије вашу ИП адресу са уређаја са којим сарађујете.

Није ни ефикасан нити ефикасан попут употребе мобилних података. Постоји много рањивости док се повезујете на јавну Ви-Фи мрежу. Током 2015. године украдено је и изгубљено преко пола милијарде личних података и поверљивих података због повезивања преко било које лажне отворене Ви-Фи мреже.

Неколико корака које треба предузети пре повезивања с било којим јавним Ви-Фи-јем су:

 • Нека вам антивирусни подаци буду ажурирани. – Открива ново кодиране малварес.
 • Ажурирајте свој систем и прегледач – Претходне верзије прегледача и ОС-а могу омогућити пролаз хакерима да нападну ваше податке.
 • Омогућите заштитни зид – Ово ће вам помоћи да пазите на саобраћај који је преусмерен на уређај и ван њега.
 • Користите ССЛ шифроване веб локације – Ово омогућава да било који подаци које пошаљете на било ком ССЛ шифрованом веб месту остају приватни.
 • Ако се намерно повезујете преко јавног Ви-Фи-ја, уклоните било какве осетљиве информације са свог уређаја са којим сте повезани.
 • Искључите дељење.
 • Не пријављујте се на веб странице попут Паипала или оне које вам олакшавају банкарске услуге и готовинске трансакције.

Белешка: Не правите новчане трансфере.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map