Kako skriti svoj IP naslov? Stalno


Nenamerno brskanje po internetu ne pomeni, da vas ne spremljajo, vaš ponudnik internetnih storitev spremlja vaše dejavnosti. Svoje poti ste pustili za sabo na spletnem mestu, ki ste ga že obiskali, preden ste prišli na to, ostrostrelci lahko dostopajo do vaših podatkov v polju za komentar do objave, na katero ste odgovorili, ne morete obiskati tega spletnega mesta, ki vsebuje vaše najljubše TV-serije, saj je v drugačna regija, nedostopna od vaše lokacije.

Kiber kriminalci vas radi vidijo v svojem uspešnem radarju, zavajate se, da ste anonimni med brskanjem po spletu in vse to se zgodi, ko nimate nobene zaščite, da bi skrili svoj IP naslov in v najslabšem primeru, vem. od koder berete ta članek, tako da pogledate svoj IP naslov.

Kaj je naslov IP?

Vaš ponudnik internetnih storitev dodeli “edinstveno številčno identiteto” vsaki napravi, povezani v internet, z imenom IP (Internet Protocol) naslov. Vaš IP naslov se pošlje strežnikom, v katere ste prijavljeni, in tistim, ki ste jih obiskali, kar razjasni koncept, kako sledite vaši internetni dejavnosti. Ta vsebuje podatke o vašem;

 • Lokacija
 • Država
 • Mesto
 • Poštna številka
 • Zemljepisna dolžina & zemljepisna širina

Vendar je komunikacija med napravami v omrežju omogočena. Koncept je mogoče razjasniti, če jih upoštevamo kot identifikatorje sistema.

IP naslov so zaupni biti z vašimi informacijami, ko usmerjajo lokacije sistemov, katerim so dodeljeni. Fizična lokacija vmesne naprave je podatek, ki je potreben za internetni protokol za vzpostavitev komunikacije. Gre za 32 bitna števila, lahko jih zapišemo med 0 in 255, med dvema decimalkama in nekaj primerov je:-

Primer veljavnega naslova IP

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – IP naslov, ki ga je podpisal Google.
 • 140.236.214.77 – IP naslov, dodeljen Univerzi Harvard.

Zato bo zelo pametna in logična odločitev skriti svoj IP naslov v tej dobi, ko se internetne goljufije zgodijo le s klikom. Ostanite anonimni, zavračajte prepovedi IP-jev, gledajte svoje najljubše epizode na Netflixu in igrajte svojo najljubšo video igro z vašega kolegija.

Spodaj so opisane metode, kako lahko nosite svojplašč nevidnosti„Skriti svoj IP naslov in leteti po svetu po internetu, ne da bi vas kdo sploh opazil.

Pokličite svojega ponudnika internetnih storitev

Obstajata dve vrsti IP naslovov, ki vam jih dodeljuje ponudnik internetnih storitev, statični IP in dinamični IP. Statični IP je težko spremeniti, saj mora vaš ponudnik internetnih storitev uporabljati dolg način, zato večina naslovov IP svojim uporabnikom podpiše statični IP naslov. Prosite svojega ponudnika internetnih storitev za spremembo naslova IP. Če to storijo, imate dovolj sreče, da drugače ne.

Drug način je, da znova zaženete svoj modem. Zaradi motenj pri vašem ponudniku internetnih storitev se vam dodeli nov naslov IP. To deluje samo v primeru dinamičnih IP-jev, vendar se po nekaj urah znova zažene. Sledi nekaj postopkov, ki jih je treba izvesti, preden onemogočite usmerjevalnik:

Sistem Windows je povezan s kablom

 1. Odprite ukazni poziv kot skrbnik.
 2. Vnesite »ipconfig / releaseBrez ponudnikov in pritisnite enter.
 3. Vnesite »ipconfig / obnovitiBrez ponudnikov in pritisnite enter.
 4. Izklopite računalnik.
 5. Izklopite vsa stikala.
 6. Izklopite modem.
 7. Stvari pustite takšne, kot so.
 8. Znova zaženite sistem.

Sistem Windows je povezan z usmerjevalnikom

 1. Prijavite se v skrbniški portal usmerjevalnika.
 2. Sprostite svoj IP naslov.
 3. Izklopite sistem.
 4. Izklopite vsa stikala.
 5. Izklopite modem.
 6. Stvari pustite takšne, kot so.
 7. Znova zaženite sistem.

To so metode, naštete, kako lahko spremenite svoj IP naslov, vendar je skrivanje IP naslova povsem drugačna stvar.

Skrij IP naslov z VPN

VPN je, da preprosto usmerja vaše podatkovne pakete po šifriranem protokolu tunela. Ta zaščiten protokol je obdan z zaščitnimi lastnostmi, kar bo povzročilo takojšnjo prekinitev povezave, če pride do motenj. Ščiti celotno spletno dejavnost, vključno z drugimi v drugih aplikacijah. Razen kodiranja podatkov, prikriva celo vaš IP naslov.

Nekatere prednosti uporabe VPN so navedene:

 • Povečuje varnost.
 • Cenzura preneha.
 • Brani pred kibernetskimi napadi.
 • Internetna hitrost se poveča, saj vaš ponudnik internetnih storitev zniža pasovno širino z nižjo hitrostjo.

VPN dodeljuje nove naslove IP sistemom, ki so nanj povezani. Ko se povežete z VPN, vam dodeli naslov IP, ki se razlikuje od resničnega. Vaš dejanski naslov IP bo uporabljen za povezavo z zasebnim omrežjem VPN, medtem ko bo tisto, kar brskate, preprodano iz vašega zasebnega omrežja. Skratka, zdaj uporabljate nov naslov IP, ki vam ga je dodelil VPN, pri čemer je dejanski naslov IP skrit.

Uporabite proxy strežnik

Proxy strežniki delujejo kot moderatorji pri usmerjanju vaših podatkovnih paketov. Povežejo vaše podatke s prestrezanjem vašega prometa. Vaš sistem pošlje vašo zahtevo strežniku, ki ustvari vašo zahtevo in vrne zaprošeno spletno mesto. Zdaj vse, kar rečete proxy strežniku, to počne tako, da deluje kot ogledalo vmes. Z drugimi besedami, vaš IP naslov se prikrije zaradi IP naslova proxy strežnika.

Neverjetna stvar proxy strežnikov je, da so se povezali od kjer koli na zemlji. Na primer, želite dostopati do spletnega mesta, katerega glavni strežnik je na Novi Zelandiji. Vsebina je prepovedana za tiste naslove IP, ki se nahajajo zunaj Nove Zelandije. Povežete se s proxy strežnikom, ki temelji na kiviju in čestitam. Zdaj ste pravzaprav novozelandec in lahko dostopate do tega spletnega mesta za vse namene in namene.

Proxy strežniki se večinoma uporabljajo za prehod skozi vsebino, blokirano zaradi geoloških razlogov in omejitev IP. Kljub temu proxy strežniki še vedno niso tako učinkoviti kot VPN. VPN vsebuje veliko ravni varnosti, medtem ko so pooblaščenci ranljivi za, šifriranje vaših podatkov. Uporaba proxy strežnika za skrivanje vašega naslova je najbolj tvegana metoda doslej.

Proxy strežnik zakriva vaš IP naslov, vendar pa lahko promet zaradi vladnih agencij in spletnih mest, na katere ste prijavljeni, zahvalijo Adobe Flash in JavaScript. Datoteke ne prenašajte ali nalagajte drugače, kopali boste svoj grob.

Nadaljnje branje: Razlika med VPN in proxyjem

Uporabite brskalnik Tor

kako tor deluje
Skrajšano kot „Usmerjevalnik čebule‘Je brezplačna programska oprema, ki jo je zasnovala ameriška mornarica in uporablja princip usmerjanja čebule, tako da prošnjo preusmeri na več strežnikov po vsem svetu, ki jih šifrirajo na vsakem vozlišču. Anonimno vas poveže s strežniki, ki jih nadzirajo prostovoljci, razporejeni po planetu. Tako vam dodelite nov naslov IP vsakič, ko bo vaša zahteva oddana na kateri koli nov strežnik. Vašega naslova IP in dejavnosti dobesedno ni mogoče izslediti, če omogočite popolno anonimnost.

Glavni bonus uporabe Tor-a je, da imate dostop do tistih spletnih mest, ki niso dostopna standardiziranim brskalnikom. Tor vsebuje najmočnejšo varnost, vendar boste v nevarno območje prišli, ko si boste upali dostopati do spletnih mest, tj. Temnega spleta, za katerega se Tor priljubljeno uporablja. Trgi drog, najemniki moških, ki jih najemajo, spletna mesta za prodajo orožja, nelegitimna pornografija, lokacije kanibalov so nekateri primeri, do katerih je dostop do temnega spleta prek Torja očitno.

Ne skrbi. Vaš IP naslov je zaščiten, ko uporabljate Tor, razen dejstva, ko dejansko izvajate nezakonito transakcijo v temnem spletu. Ščiti vaše dejavnosti v spletnem brskalniku stranke Tor.

Prenesite in namestite brskalnik Tor

Obiščite zgornjo povezavo, namestite in brskajte. To je tako enostavno. Nekateri svetujejo:

 • Ne bodite nad Torom.
 • Ne omogočite vtičnikov brskalnika.
 • Ne odpirajte dokumentov, naloženih prek spleta.

Največja pomanjkljivost Tora je njegova hitrost. Ker je vaša zahteva odstranjena z vsega planeta med različnimi vozlišči, je brskanje po Toru precej počasno. Druga težava uporabe Tor je, da avtoritarji nadzorujejo zaradi njegovih predsodkov in njegove uporabe za namene, ki se štejejo za nezakonite družbe in normalno človeško vedenje. Zato je uporaba Tor eden od učinkovitih načinov skrivanja vašega naslova IP.

Pred vami o izbiri metode za skrivanje IP naslova. Moje priporočilo bo, da se med tremi zgoraj opisanimi možnostmi odločite za VPN, če upoštevamo najboljše varnostne in maskirne možnosti.

Nadaljnje branje: Tor Vs VPN (primerjava)

Povežite se z javnim Wi-Fi-jem

Povezava s katerim koli javnim omrežjem Wi-Fi, ko greste zunaj, bo spremenila / skrila vaš IP naslov iz naprave, s katero se povezujete.

Niti učinkovit niti učinkovit ni tako kot uporaba mobilnih podatkov. Med povezovanjem v javno omrežje Wi-Fi obstaja veliko ranljivosti. V letu 2015 je bilo ukradeno in izgubljenih več kot pol milijarde osebnih podatkov in zaupnih zapisov zaradi povezave prek katerega koli zavajajočega odprtega omrežja Wi-Fi.

Nekaj ​​korakov, ki jih je treba storiti pred povezavo s katerim koli javnim Wi-Fijem, je:

 • Naj bo vaš anti-virus posodobljen. – Zazna novo kodirane zlonamerne programske opreme.
 • Posodobite svoj sistem in brskalnik – Prejšnje različice brskalnikov in operacijskega sistema ‘bi lahko hekerjem omogočile napad na vaše podatke.
 • Omogočanje požarnega zidu – s tem boste lahko spremljali promet, preusmerjen v svojo napravo in iz nje.
 • Uporabljajte spletna mesta, šifrirana s SSL – To omogoča, da vsi podatki, ki jih pošljete prek katerega koli šifriranega spletnega mesta SSL, ostanejo zasebni.
 • Če se namerno povezujete prek javnega omrežja Wi-Fi, odstranite kakršne koli občutljive podatke iz naprave, s katero ste povezani.
 • Izklopite skupno rabo.
 • Ne prijavite se na spletna mesta, kot je Paypal ali tista, ki vam olajšajo bančne storitve in gotovinske transakcije.

Opomba: Ne opravljajte nobenih denarnih nakazil.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map