Këshilla për sigurinë e telefonave inteligjentë për bizneset


Bizneset moderne po përballen me kërcënime më të mëdha të sigurisë kibernetike dhe shkelje të të dhënave. Përdorimi i pajisjeve personale mobile në mjedisin e biznesit është rritur gjithashtu. Nevoja për një biznes është të transmetojë në mënyrë konfidenciale të dhënat midis pikave të ndryshme fundore pa kompromentuar privatësinë, sigurinë dhe pajtueshmërinë.

Shqetësimi kryesor është për bizneset private që informacioni konfidencial është në mjetet e gishtave të punonjësve në telefonat e tyre. Kështu që mbrojtja e këtij informacioni në smartphone për biznesin kërkon këshilla të zgjuara të sigurisë. Punonjësit që nuk janë të vetëdijshëm duke përdorur një smartphone në mënyrë të sigurt në një mjedis biznesi, mund t’i kushtojnë bizneseve të humbura financiare.

Ajo u zbulua përmes një hulumtimi të kryer nga Lookout dhe Ponemon Institute që

67% e organizatave kishin një shkelje të të dhënave si rezultat i punonjësve që përdorin telefonat e tyre celular për të hyrë në të dhënat e kompanisë.

Për të siguruar që të dhënat e korporatave janë të sigurta dhe të sigurta në pajisjen personale të punonjësve, këshilla për sigurinë e biznesit për smartphone kanë tendencë të jenë thelbësore. Hackers dhe snoopers të dhënave gjithashtu synojnë të dhënat personale të të punësuarve në telefon. Deri në kohën kur nuk vendosni disa shtresa thelbësore të sigurisë, telefoni juaj inteligjent është jashtëzakonisht i ndjeshëm ndaj një prishjeje dhe shkeljeje.

Këshillat e sigurisë për telefonat inteligjentë të biznesit janë renditur më poshtë që do t’ju ndihmojnë të mbroni të dhënat e biznesit.

Vendosni opsionet e fshirjes në distancë dhe vendndodhjes

Telefonat inteligjentë janë të lëvizshëm, kjo është arsyeja pse punonjësit i preferojnë ato edhe për punë. Megjithatë, ato mund të humbasin ose vidhen lehtësisht. Siguria e telefonave inteligjentë është në rrezik për shkak të së cilës vendosja e një fshirje në distancë dhe opsionet e vendndodhjes bëhen të rëndësishme.

Instalimi i aplikacioneve për ndjekjen mund të zbulojë telefonin tuaj në rast se humbet ose vidhet. Aplikacione të tilla ofrojnë të fshijnë informacionin e ndjeshëm nga distanca. Nëse telefoni juaj përfundon në duart e një djali të keq, atëherë të paktën aplikacione të tilla sigurojnë heqjen e të dhënave personale dhe informacionit të biznesit nga telefonat.

Të dy iOS dhe Android të dy kanë një mundësi për gjetjen e pajisjes në rast se e zhvendosni ose e humbni atë. Ata gjithashtu mund të fshijnë informacionin nëse vegël juaj është vjedhur në mënyrë që askush të mos mund t’i përdorë të dhënat. Përdoruesit e iPhone mund të marrin ndihmën e Find My Phone.

Ndiqni hapat e dhënë për të aktivizuar atë opsion:

 • Shkoni te Parametrat
 • Shikoni për iCloud
 • Aktivizo “Gjeni telefonin tim”

Përdoruesit e Android mund të hyjnë në Menaxherin e Pajisjeve Android. Për mundësimin e gjurmimit nga ky Menaxher,

Për Andoridin

 • Nisni aplikacionin
 • Lidheni atë në llogarinë Google
 • Ndiqni udhëzimet që jep

Mbajeni sistemin tuaj të azhurnuar

Përditësimi i smartphone tuaj me versionet e fundit është i rëndësishëm dhe nëse përdorni një telefon të vetëm për punën tuaj dhe informacionin personal, atëherë bëhet e domosdoshme. Devicedo pajisje lëshon azhurnime të reja softuerësh në interval të rregullt.

Shkarkimi i këtyre azhurnimeve të softuerëve për smartphone tuaj është ajo që duhet të bëni. Shumica prej nesh tregojnë dembelizëm në shkarkimin e këtyre azhurnimeve, por ato janë thelbësore sepse ato kanë azhurnimet më të fundit të sigurisë. Këto azhurnime gjithashtu sigurojnë që pajisja juaj po performon në një nivel optimal.

Siguroni rrjetin tuaj

Ofruesit e Shërbimit të Internetit (ISP), hakerat, përhapësit dhe reklamuesit të gjithë janë të interesuar për të dhënat tuaja. Qoftë të dhënat personale apo të biznesit, ato janë duke u monitoruar dhe mund të komprometohen. Në rast se nuk keni ide për të siguruar rrjetin tuaj, atëherë jeni me të vërtetë për të ardhur keq.

Të dhënat e pranishme në PC ose smartphone mund të lexohen nga kushdo nëse nuk është i koduar. Siguroni rrjetin tuaj duke përdorur një VPN pasi të gjitha komunikimet tuaja bëhen në pajisjen celulare. Këshilla më e mirë për sigurinë e telefonave inteligjentë për bizneset është të kodifikoni të dhënat përmes një VPN. Ai do të sigurojë të dhënat tuaja dhe do të përmirësojë privatësinë e smartphone.

Kjo do t’ju lejojë të shfletoni në internet me lirinë duke përjashtuar çdo bllokim. Një VPN fsheh aktivitetet tuaja në internet dhe ju bën anonim. Ai do të sigurojë siguri për të dhënat e biznesit duke e encryptuar atë në një formë të palexueshme. Pra, nuk do të duhet të shqetësoheni për të dhënat tuaja të skamitura ose të përdorura.

Instaloni vetëm aplikacione (aplikacione) nga burime të besueshme

Një person i afarizmit që ka të dhëna për një smartphone, është e rëndësishme që ai duhet të blejë vetëm dyqane të aplikacioneve të ligjshme, të tilla si dyqani Google Play, Apple iTunes dhe Dyqani i Microsoft. Ju duhet të hulumtoni aplikacionin dhe për botuesit e tij. Shmangni instalimin e aplikacioneve nga aplikacionet jo të tregut.

Nga ana tjetër, është e rëndësishme që të instaloni edhe aplikacionin VPN por nga burime të besueshme. Përdoruesit Android drejtohen te pajisja juaj te menyja Cilësimet dhe çaktivizojnë opsionin “burime të panjohura”. Para se të klikoni në opsionin ‘install’, thjesht hidhni një vështrim të plotë në vlerësimet dhe vlerësimet e aplikacionit të veçantë që jeni gati të shkarkoni.

Nëse vlerësimet e Aplikacionit janë mjaftueshëm të kënaqshme, atëherë lexoni politikën e intimitetit të aplikacionit. Për shembull, ju jeni gati të shkarkoni një lojë që kërkon qasje në kontaktet tuaja. Atëherë duhet të mendoni para se ta shkarkoni, kjo është arsyeja pse një lojë do të duhet të hyjë në kontaktet tuaja. Nëse kjo ju bën të dyshimtë ose të dyshimtë, atëherë rezistoni në shkarkimin e aplikacionit.

Siguroni rrjetin tuaj Wi-Fi

Shumica e njerëzve përfshirë punonjësit e biznesit mund të kenë informacion të ndjeshëm përmes një rrjeti publik Wi-Fi, por siguria e rrjetit Wi-Fi injorohet plotësisht. Metoda e preferuar e hakerave dhe mashtruesve për hakerim është kur një person arrin informacione të ndjeshme në të gjithë një rrjet të pasigurt.

Informacioni i dërguar duke përdorur Wi-Fi publik mund të arrihet nga kushdo që e di teknikën e shikimit të tij. Ata mund të këpusin sistemin tuaj dhe snoopers të dhënave mund të vjedhin të dhënat tuaja. Jo vetëm Wi-Fi publik, por nëse lidhja juaj në internet në shtëpi përdor fjalëkalimin e dobët, atëherë mund të ndodhë ndërhyrje.

Përdorni një aplikacion VPN për sigurinë e biznesit në një smartphone. Ai do të sigurojë shifrimin më të lartë të mundshëm që do të encryptojë trafikun dhe të dhënat tuaja në internet. Një VPN gjithashtu do t’ju mbrojë si në rrjet ashtu edhe në shtëpi. Për më tepër, bëni fjalëkalimin Wi-Fi të shtëpisë tuaj të fortë në mënyrë që askush të mos mund ta kalojë vërtetimin e tij.

Kujdes nga phishing

Përdorimi i shtuar i telefonave inteligjentë është pa dyshim i dobishëm, por asgjë nuk vjen vetëm se sjell me vete rreziqe të mundshme. Shumica e kohës për shkak të njohjes së dobët të punonjësve, të dhënat e biznesit pësojnë humbje. Punonjësit mund të klikojnë në lidhje në postat elektronike të quajtura posta elektronike të phishing që kryesisht çojnë në faqe të rrezikshme.

Për sigurinë e telefonit inteligjent të biznesit, është e rëndësishme që së pari të kontrolloni legjitimitetin e adresës së internetit para se të klikoni në të. Shmangni klikimin në lidhje të dyshimta dhe të shkurtra nëse nuk keni kërkuar. Lidhjet e vështira në kërkim në email ose mesazhe me tekst janë zakonisht një mashtrim për t’ju bllokuar në zbulimin e të dhënave personale në një smartphone.

Sulmuesit kibernetikë përdorin teknika të inxhinierisë sociale për të krijuar lidhje të tilla që janë ose për të tërhequr para nga ju, për të vjedhur identitetin tuaj dhe të dhënat e biznesit ose llogaritë e kartave të kreditit. Këtu duhet të jeni vigjilent sepse edhe antivirusi i sofistikuar mund të mos ju mbrojë nga sulmet e tilla phishing.

Mos e ndan vendndodhjen

Ndjekja e vendndodhjes ngre shumë shqetësime për intimitetin, siç mund të jetë çdokush që mund të kërkojë vendndodhjen tuaj. Sipas ekspertëve të sigurisë, është pothuajse e pamundur të parandalohet gjurmimi i vendndodhjes. Ka shumë mënyra me të cilat palët e treta janë në gjendje të gjurmojnë pa marrë parasysh se në cilën vendndodhje, përfshirë edhe metadata të transmetuara nga telekomunikacioni dhe të dhënat, të regjistruara në telefonin tuaj.

Kreu i strategjisë së sigurisë për SentineIOne (një kompani e sigurisë kompjuterike) Jeremiah Grossman tha, “Për shumicën dërrmuese të njerëzve dhe pjesën dërrmuese të rrethanave, përfitimet që ata marrin nga ndarja e vendbanimit të tyre tejkalojnë rreziqet që mund të jenë atje, “

Për njerëzit që përdorin telefonat e mençur për biznes, siguria bëhet një shqetësim i madh. Ndarja e vendndodhjes tuaj nga smartphone mund të ndihmojë agjencitë e zbatimit të ligjit të monitorojnë lëvizjet tuaja, t’u japin hakerëve një shans për të vëzhguar dhe lejuar reklamuesit të ju ndjekin. Nëse nuk jeni duke përdorur një VPN, ju po ndani vendndodhjen tuaj nuk do t’ju sjellë asgjë të mirë.

Nëse gjurmimi i lokacionit përdoret pa kujdes, atëherë mund të dëmtojë privatësinë tuaj. Për siguri, duhet të shmangni ndarjen e vendndodhjes publikisht ose të fikni ndjekjen e vendndodhjes. Google ju lejon të ndani vendndodhjen tuaj në faqet e rrjeteve sociale siç janë Twitter ose Facebook. Për të mbrojtur të dhënat e biznesit tuaj të smartphone për siguri, dërgoni vendndodhjen tuaj vetëm për marrësin e synuar.

Kriptoni të dhënat sensitive

Këshilla më e mirë e sigurisë në smartphone për një punonjës biznesi, i cili punon me çdo lloj të dhënash të ndjeshme, është të ruajë të dhënat duke i koduar ato. Të tilla si kriptimi i diskut të plotë për PC të Windows siguron që të dhënat tuaja nuk do të komprometohen. Një lloj i ngjashëm i kriptimit është tani në dispozicion për përdoruesit e smartphone.

Për përdoruesit Android, Google shpjegon kriptimin si:

Kriptimi i plotë i diskut është procesi i kodimit të të gjitha të dhënave të përdoruesit në një pajisje Android duke përdorur një çelës të koduar. Pasi një pajisje të jetë e koduar, të gjitha të dhënat e krijuara nga përdoruesi kodifikohen automatikisht përpara se ta vendosin atë në disk dhe të gjitha lexojnë automatikisht të deshifrojnë të dhënat përpara se t’i kthejnë në procesin e thirrjes.

Nëse jeni pronar i një uebfaqeje biznesi, atëherë pa vonesë siguroni faqen tuaj me HTTP në mënyrë që askush të mos mund të ketë qasje në të dhënat midis shfletuesit dhe serverit në internet. Të gjitha të dhënat kodifikohen kur hyni në një sit me HTTP. Për përdoruesit e një smartphone, është e rëndësishme që të vizitoni vetëm faqet që janë të siguruar me certifikatë SSL.

përfundim

Reklamuesit, ofruesit e celularëve, qeveria, hakerat po përcjellin aktivitetet tuaja në internet. Gjithashtu, aplikacionet e këqija të vjedhjes së të dhënave dhe kërcënimet e tjera të automatizuara nuk janë prapa në rrezikimin e sigurisë në internet dhe privatësisë së pajisjes tuaj.

Telefonat inteligjentë përmbajnë mjaft informacione të ndjeshme. Humbja e telefonit tuaj ose vjedhja e tij mund të rezultojë në humbjen e të dhënave konfidenciale të punës. Kështu, këshilla për sigurinë e smartphone për biznesin e përmendur në këtë artikull do t’ju ndihmojnë të ndërtoni siguri të mirë në vegël.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map