Kétfaktoros hitelesítés (2FA) – Miért szükséges?


A fejlett jogsértések és az internetes lopások korszakában sok ember nagyon jól ismeri az online biztonság, a felhasználónevek és a jelszavak jelentőségét. Abban az esetben azonban, ha felteszi a kérdést „Mi a kétfaktoros hitelesítés?”, Akkor valószínű, hogy nem fogják észrevenni, mi az, vagy hogyan működik, annak ellenére, hogy minden nap felhasználhatják..

A szokásos biztonsági módszerekkel (különösen az interneten), csak egy alapvető felhasználónév és titkos kulcs igénylésével, a támadók számára (akár összeállított csoportban, akár egyedül dolgozva) fokozatosan egyszerűvé válik az ügyfelek személyes adatainak – például az egyének – elérése. és a pénzhez kapcsolódó finom elemek, majd ezeket az adatokat hamis cselekedetek elnyerésére használják fel, a monetáris fajták nagy részében.

Mi a kétfaktoros hitelesítés??

2FA vagy TFA néven is ismert, amely egy további biztonsági réteg, amely nem teszi lehetővé, hogy valaki hozzáférjen a nyilvántartáshoz, függetlenül attól, hogy van-e titkos kulcsa. A két tényezővel történő hitelesítés elvárja, hogy személyiségét hatszoros szabálytalan sorrend alapján ellenőrizze. Elküldheti ezt a biztonsági kódot a mobiltelefonjára, vagy helyettesítheti a telefonszámot. Minden biztonsági kódot csak egyszer használunk fel. Ez nem egy titkos szó, amelyet el kell mondania és vissza kell emlékeztetnie.

A kéttényezős hitelesítés nem új ötlet, de használata szignifikánsan gyakoribb volt azon a számítógépes korban, amelyben élünk. 2011 februárjától kezdve a Google két tényezőjű hitelesítést tett közzé ügyfelei számára online, amelyet a MSN és a Yahoo. Az egytényezős hitelesítéssel ellentétben, amely megköveteli a felhasználóneved és a jelszó megadását, a 2FA akkor jelentkezik, amikor egy másik bejegyzést be kell írnia a fiókjába..

A 2FA védi a hozzáféréstől azáltal, hogy két technikát (hasonlóan változóként hivatkoznak) a karakter megerősítéséhez. Ezek az összetevők tartalmazhatnak valamit, amit tudnak – például felhasználónevet és titkos kulcsot, a meglévőkön kívül – például egy mobiltelefon-alkalmazást az érvényesítési igények jóváhagyására. A 2FA biztosítja az adathalászat, a társadalombiztosítás és a titkos kulcsállat-meghajtó támadások megakadályozását, és megakadályozza a bejelentkezést az erőszakos vagy ellopott tanúsításokkal való visszaéléstől..

Miért szükséges két tényezős hitelesítés??

Nem tagadhatja azt a tényt, hogy nem megfelelő a fő titkos kulcsnak a nyilvántartás biztonsági rétegeként történő használata. A számítógépes bűnözők számára egyszerű a másodpercek alatt milliárdnyi jelszó-kombináció tesztelése.

Amint egy áttekintés rámutatott, a népesség 65% -ának nemrégiben csak egyetlen titkos szava volt minden nyilvántartásában. Képzelje el, hogy minden kulcsa számára van egy kulcs. Milyen egyszerű lépéssel csökkenti a hackerek fenyegetését az adatok szippantása? Valójában ugyanez a helyzet azzal, hogy mindenki számára egy titkos kulcsot kell megszerezni.

Hasonlóképpen, bárkinek szörnyen könnyű kitalálni a biztonsági kulcsot. A webalapú közösségi hálózatok miatt, ahol megosztja mindazt, ami történik az életében. Bárki, aki hozzáfér az online hálózati nyilvántartásokhoz, sokrétű módon meg tudja tudni határozni a biztonsági kérdésre adott választ.

Továbbá, itt vagy, arra gondolva, hogy ez hogyan történhet. Az ilyen zavaró epizódtól való távolmaradás érdekében a kétfaktoros hitelesítés dicséretes. A 2FA egy extra biztonsági réteget tartalmaz a nyilvántartáshoz. Hasonlóképpen, a számítógépes bűnözők számára nehézséget okoz a második megerősítési tényező megszerzése, kivéve, ha az adott személy közel áll hozzád. Ez lenyűgözően csökkent lehetőségeket eredményez.

Kétfaktoros hitelesítés használata?

Az e-mail fiókjához, amikor bejelentkezik, kérést kértél a felhasználóneved és a titkos szó megadására. Míg a két tényezővel történő hitelesítéskor kérést kell tenni egy kód megadására, amelyet már megkapott a telefonján. A kétfaktoros hitelesítés alapvető célja, hogy megvédje nyilvántartását a digitális megsértésektől. Csökkenti a téves bemutatást, és egyszerűvé teszi a webes ügyfelek életét.

Két tényezős hitelesítési tényezők

A 2FA többnyire a három tényező közül kettőből áll, mielőtt hozzáférést biztosítana számlájához:

 • PIN kód, minta vagy jelszó
 • ATM-kártya vagy telefon
 • Biometrikus, ujjlenyomat

Egy másik tényező lehet a hely és az idő. Például, ha be van jelentkezve a fiókjába, és másrészt valaki más országból megpróbál bejelentkezni, akkor a rendszer automatikusan blokkolja az egyént.

A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése az okostelefonokon?

Az okostelefonok a két tényezős hitelesítés legszükségesebb eszközévé váltak. Semmi más, mint nehéz beállítani és ellenőrizni a személyiségét azáltal, hogy SMS-ben vagy hívással elfogadja a mobiltelefon kétfaktoros hitelesítési kódját. Hasonlóképpen létrehozhat kódot egy egyedi hordozható alkalmazáson keresztül.

Az SMS továbbításnak van néhány előnye és hátránya. Ez nem más, mint nehéz megszervezni, és nincs szükség okostelefonra, hogy SMS-ben megkapja a kódokat. Bárhogy is legyen, abban az esetben, ha újra és újra utazik, az SMS továbbítása késhet. Az, hogy nem vagyunk a rendszerfutásban, a továbbítás késleltetett magyarázata.

A mobil biztonság szintén elengedhetetlen ilyen módon. A hacker klónozhatja a SIM-kártyát, vagy átirányíthatja a tevékenységet egy másik számra. Ugyanígy nagyszerű lehetőséget küldhet SMS továbbításra arra az esetre, ha különféle rekordjai vannak, amelyek működtetik a 2FA-t. Hasonlóképpen használhat hordozható alkalmazást kétfaktoros hitelesítés megszerzéséhez.

A 2FA-t támogató alkalmazások

 • Google Authenticator
 • Authy
 • Microsoft Authenticator

Olyan alkalmazások, amelyeknél a két tényező hitelesítése kötelező:

Apple azonosító

Az Apple ID-je tárolja a érdeklődésre számot tartó telepítési pontokat és az egyedi adatokat, mint fényképeket és iMessages-eket, tehát egyszerűen megkönnyíti a biztonságot kétfaktoros hitelesítéssel.

A 2FA (vagy az ellenőrzés, ahogyan arra általában hivatkoznak) tartalmaz további biztonsági akadályokat a leendő programozók és az Ön felvétele között. A további akadály négy számjegyű kódként jelenik meg, amelyet a titkos szó megadása után elküldünk egy kitöltési eszköznek..

1. Ahhoz, hogy a nyilvántartáshoz kiegészítő biztonsági réteget építsen be, fel kell lépnie a PC-jén az Apple ID beállításainak oldalára, és meg kell érintse a „Kezelje Apple ID-jét” elemet. Jelentkezzen be a rekordba, amelyre fel kívánja használni a 2FA-t.

2FA hitelesítés

2. Érintse meg a „Jelszó és biztonság” lehetőséget a képernyő bal oldalán. Ezen a ponton látnia kell egy „indulás” kapcsolatot, hogy a 2FA engedélyezze a felvételt. Valószínűleg megérinti a kapcsolatot, de csak arra az esetre, ha még nem tette meg, folytassa – érintse meg.

2FA alma

3. A kapcsolat megérintése után az Apple két vagy három oldalon végigvezeti Önt, pontosan meghatározva, hogy a két tényezővel történő hitelesítés szándékában áll Önnek és a rekordjának. Néhány megjegyzés:

 • Biztonsági kérdései soha többé nem léteznek.
 • Ön lesz az a fő személy, aki készen áll arra, hogy titkos szót kérjen.
 • A helyreállítási kulcsot védett helyen kell tartania.

2FA hitelesítés

Amikor felismeri, hogy megismerte a szabályokat, be kell vonnia egy eszközt (vagy eszközöket) a nyilvántartásba, amely hozzájárulást adhat a nyilvántartáshoz való hozzáféréshez szükséges négyjegyű kód megszerzéséhez. Abban az esetben, ha egy Apple ID-t használ az App Store vásárlásokhoz, és egy másikat az iCloud adminisztrációhoz való hozzáféréshez, akkor az App Store rekordot SMS-ként kell beállítania, mint amilyen volt.

4. Ezen a ponton megkapja a helyreállítási kulcsot. Ez egy kulcsfontosságú adatrészlet a nyilvántartás biztonságának megőrzése szempontjából. Rögzítse, kinyomtassa, és készítsen egy képernyőképet annak garantálására, hogy nem veszíti el. Ha figyelmen kívül hagyja a jelszavát, vagy elveszíti egy regisztrált modult, akkor a helyreállítási kulcs megadja a hozzáférést a rekordodhoz.

Az otthoni ingázáshoz, amikor létfontosságú, rögzítse a kulcsot és védett helyen tárolja, miután megmutatta neked a helyreállítási kulcsot, az Apple befolyásolja, hogy rendezze be, hogy ellenőrizze, van-e helyes kulcsa. Ugyancsak nem, nem módosíthatja a kulcsot a múltbeli előrejelzés alapján.

két tényezős hitelesítés engedélyezése

5. Az eljárás utolsó lépése ismét az, hogy egyetértünk a kéttényezős hitelesítés lehetővé tételével.

Ha valaha felkínálja, felszámolja vagy elveszíti valamelyik felsorolt ​​eszközét, akkor próbálja ki a 2FA megoldását, az Apple magyarázata szerint.

Gmail

A Gmail kiemelkedik a legszükségesebb rekordok között, mivel számos különféle alkalmazáshoz társul, például a Google meghajtóra, a Play Áruházra, a fényképekre, az archívumra, az egyedi információkra és egyebekre. Az elsődleges nyilvántartásnak kell lennie, amikor el kell végeznie a két előzetes ellenőrzést. Ezenkívül szem előtt kell tartania a Gmail legújabb biztonsági választásait is.

Ha két tényezőjű hitelesítést állít be, azonnali üzenetet kap a telefonszámán egy 6 számjegyű kóddal. Ez egy magányos időbeli megerősítési folyamat. A felismerhetetlen eszköz segítségével bármikor elérheti a nyilvántartást, be kell írnia a telefonon kapott 6-jegyű kódot. Hasznos beállítani a megerősítő telefonszámokat és üzeneteket arra az esetre, ha az alapvető e-mail vagy telefon nem nyílik meg, akkor kihasználhatja a második alternatívát..

Ehhez hasonlóan megerősítési kódokat is készíthet. Nyolc számjegyű kódok, amelyeket meg lehet őrizni és felhasználni, ha esélytelen, hogy szünetlen utazó vagy, és szembesül a hordozható rendszerrel kapcsolatos problémákkal, vagy abban az esetben, ha nem tudja kihasználni a Google hitelesítő sokoldalú alkalmazását. A kód egyszer használható, a következõ alkalommal pedig egy másik.

Ennek ellenére kódokat szerezhet be a Google hitelesítő hordozható alkalmazásán keresztül. Működtethető iPhone, Blackberry, Android rendszeren. Amellett, hogy bármilyen információ vagy telefonos rendelkezésre állás nélkül felhasználható rá.

Facebook

A két tényező megerősítése szintén elérhető a Facebookon. A 2FA-t a Facebook indította el 2011-ben. Ez egy olyan biztonsági kiemelés, amelyben egy hatjegyű kódot kell beírnia, minden alkalommal, amikor megismerhetetlen eszköz segítségével próbál bejelentkezni a Facebook-fiókjába, a Facebook megkérdezi, hogy adja meg a biztonsági kódot, amelyet szerezzen be e-mailt vagy üzenetet.

A 2FA aktiválása egy Facebook oldalra: Lépjen a “Record Settings” fülre a “Security” alatt..

Twitter

Néhány évvel ezelőtt a Twitter bemutatta a bejelentkezést, hogy ellenőrizze a rendellenes állami biztonságot. Amikor megpróbál bejelentkezni a Twitter-fiókjába, be kell írnia egy titkos szót és egy kódot, amelyről azonnali üzenetet kap a telefonján.

Ez a megerősítési eljárás garantálja, hogy a jóváhagyott személy megkapja a nyilvántartást. Abban az esetben, ha hasonló ellenőrző telefonszámot használ különféle rekordokhoz, a Twitter javasolja az egyes rekordok megerősítési módszerének engedélyezését.

LinkedIn

Összességében tisztában vagyunk azzal, hogy a LinkedIn a legnagyobb szakértői üzleti kapcsolatban álló informális szervezet. A LinkedIn extra biztonsági rétegének bekapcsolásához be kell írnia a telefonszámát, amelyen keresztül minden alkalommal visszaigazoló kódot kap, amikor egy ismeretlen eszközről bejelentkezik a LinkedIn-be..

A két tényezős hitelesítés szintén létfontosságú a következők számára:

 1. Internetes vásárlás (Amazon, PayPal annak ellenére, hogy néhány országban elérhetők)
 2. E-mail (Yahoo, Outlook)
 3. Jelszóvezetők
 4. Hatékonysági alkalmazások
 5. Levelezési kérelmek
 6. Web alapú pénzmegtakarítás
 7. Felhő-tárolás

 Záró ítélet

A kéttényezős ellenőrzés nem teszi 100% -ban biztonságot a digitális bűnösökkel szemben. Nem úgy működik, mint egy varázslat, amely hozzáférhetetlenné teszi az adatait, ám ez minden bizonnyal problémát okoz a támadók számára.

A két tényező érvényesítésének legelőnyösebb darabja az, hogy a hackert nem azért használja fel, hogy hozzáférjen a rekordjához, hanem egy olyan rekordot fog keresni, amelynek nincs 2FA-ja. Annak ellenére, hogy egy bizonyos idő elteltével a két tényezővel történő megerősítés technikája szintén a digitális bűnözővé válik, a hackelés jobb megközelítéseit fedezi fel. Mostanáig előírjuk, hogy minden fiókjához használja a két tényezős hitelesítést.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map