Meest veilige webbrowsers 2020 – privébrowsers


Belangrijkste bevindingen: Ik heb onlangs verschillende onderzoeken gedaan naar een veilige browser en internetprivacy. Hierdoor ontdekte ik dat het ultieme antwoord op veilig browsen is via een NordVPN.

Hoewel techreuzen zoals Google en Mozilla zelfs hun veilige webbrowsers hebben geïntroduceerd, zijn ze niet zo veilig als ze beweren te zijn.

Ook Tor, een project van de CIA en bekend als de veiligste browser, vereist het gebruik van een VPN.

Intro om browsers te beveiligen

In dit digitale tijdperk is het noodzakelijk dat u uw online activiteiten beschermt. Elk programma in de categorie van de meest veilige browser zorgt ervoor dat uw bescherming op het internet hun prioriteit is. Het is een andere taak om uw informatie voor buitenstaanders verborgen te houden. Een privébrowser helpt u dus overal op internet.

Er is al een methode gedefinieerd voor de transactie van gegevens via internet via de webbrowsers. Helaas hebben sommige browsers een negatieve invloed op de privacy van internetgebruikers. De resultaten die trackingscripts verhinderen om de inloggegevens van gebruikers te stelen.

Ook hebben het massabewakingsprogramma van de overheid en het bewaren van gegevens het recht om gegevens van gebruikers bij te houden in het belang van de nationale defensie.

Deze aspecten zijn vervelend voor gebruikers omdat het de internetvrijheid schaadt door hun browse-activiteiten bij te houden. Om deze problemen op te lossen, zijn de best beveiligde browsers geïntroduceerd.

Meest veilige browsers in 2020

Deze browsers hebben het voorrecht om de vertrouwelijkheid van gegevens te beheren tegen illegale toegang, schadelijke bedreigingen en misbruik van gegevens.

Toch zijn het verbergen van browse-activiteiten niet van de bovenste plank bij de meeste veilige browsers, omdat ze op de een of andere manier de gegevens naar ISP’s laten stromen. De privébrowsers zijn bekwaam in het bieden van een snelle browse-ervaring op platforms zoals Android en iPhone.

Terwijl de normale browsers een hoge gegevensbescherming bieden op Windows en Mac met behulp van privacy-extensies.

1. Firefox Focus

Firefox Focus is nog een toevoeging aan de selectie van de beste anonieme browsers van Mozilla. Het is puur ontworpen voor de gegevensbeveiliging van de klant. Bij de eerste lancering werd rekening gehouden met de iOS-gebruikers.

De recente update moet echter de Android dekken. Het is de veiligste browser die zich richt op het verbergen van gegevens met een prachtig ontwerp dat uw ogen een plezier doet.

Firefox-focus

Het blokkeert het bijhouden van advertenties, wat betekent dat websites de browsegeschiedenis van de gebruiker niet registreren en de snelheid van internet niet in het gedrang komt..

De veilige browser voor Android heeft een speciale functie die Firefox Focus helpt bij het veiligstellen van de positie in de lijsten met adblockers.

Firefox Focus blokkeert de adverteerders om de gebruikerservaring te volgen. Het vereenvoudigt ook de activiteiten zodra de beveiligde browsermodus is geactiveerd. Wanneer u klaar bent met uw browsersessie, kunt u op het pictogram ‘Wissen’ klikken en worden al uw internetactiviteiten verwijderd.

2. Tor Browser

Het is een veilige browser die is ontwikkeld na een enorme toename van privacyproblemen van internetgebruikers. Tor browser is een onderwerp van discussie vanwege zijn technologische vooruitgang en bewustzijn. Mensen die regelmatig internet gebruiken, hebben de Tor-browser geïnstalleerd voor veilige browse-activiteiten.

Tor-software is gebaseerd op gedistribueerde netwerken van relais die internetcommunicatie beschermen tegen tracking door ISP’s en bewakingsdiensten. Tor-browser genereert een speciale gecodeerde tunnel voor het verzenden en ontvangen van gegevens. Het ontwijkt de boze ogen door de internetverbinding te bewaken.

De webpagina’s die u bezoekt, worden verborgen samen met uw bestaande locatie. Het geeft gebruikers ook toegang tot beperkte sites op hun apparaten.

Tor-browser verbetert uw online privacy en beschermt tegen het bewakingsprogramma van de NSA. Het brengt in het geheim uw internetverkeer over van verschillende locaties en verbergt de communicatiebron.

Tor-browser kan worden gebruikt zonder software op Windows, Mac en Linux te installeren. Het wordt geleverd met vooraf geconfigureerde beveiligingsfuncties om uw anonimiteit te beschermen en kan worden uitgevoerd vanaf een USB-flashstation.

Hoe Tor werkt

Tor wordt ook wel “Onion Router”Omdat het werkt volgens het concept van Onion routing. De structuur van ui heeft meerdere lagen; vergelijkbaar met uienrouter. Deze lagen versleutelen de gegevens meerdere keren en worden vervolgens verzonden via virtuele circuits.

De ontvangerzijde ontsleutelt de gegevens voordat ze worden doorgegeven aan het volgende niveau. De binnenste laag van gecodeerde gegevens wordt gedecodeerd door de laatste laag voordat de oorspronkelijke gegevens de bestemming bereiken.

hoe tor werkt

In zo’n proces wordt de decodering van de lagen zo efficiënt gedaan dat het IP-adres en de locatie niet worden onthuld en verborgen blijven. Dit beperkt de spionnen om naar de websites te kijken die u gebruikt. Het zorgt er ook voor dat ze uw internetactiviteiten niet kunnen bekijken.

voor browser

Wat maakt het anders?

Tor is behoorlijk populair in die landen waar de vrijheid van meningsuiting via internet beperkt is. In China hebben burgers bijvoorbeeld geen toegang tot de webpagina’s vanwege censuurwetten, in een dergelijke situatie komt de Tor-browser aan het werk.

Beste Tor-alternatieven geïdentificeerd voor veilig browsen

Deze beveiligde webbrowser wordt ook gebruikt door Edward Snowden, bekend als “Whistleblower”, die de informatie over het PRISM-programma van NSA via Tor aan de media onthult. Veel gemiddelde burgers en academici gebruiken Tor om vrijheid en privacy te beschermen in dit tijdperk van massaal toezicht.

3. Epische privacybrowser

Epic webbrowser is ontwikkeld met behulp van een chroomtechnologie die bedoeld is om uw browsen privé te maken. De functie die het de veilige browser maakt, is de “modus voor privé browsen”.

Het betekent dat aan het einde van Epic het verwijderen van alle browsegegevens plaatsvindt tijdens het gebruik van internet en een zeer kleine hoeveelheid gegevensgeschiedenis opslaat.

De browser gebruikt “gecodeerde proxy” die uw IP-adres verbergt en browsegegevens versleutelt. De DNS-verzoeken worden gerouteerd via een gecodeerde proxy. Dit geeft bescherming aan de browsegeschiedenis van de internetprovider (ISP) en andere gegevensversnellers.

epische browser

Epic is de veiligste browser die u beschermt tegen trackingscripts, cookies, widgets van derden en advertentienetwerken. Het geeft je ook toegang tot de geblokkeerde inhoud uit andere landen.

Met deze browser blijven uw zoekopdrachten privé en kunnen zoekmachines uw IP-adres niet opslaan. Het geeft prioriteit aan SSL-verbindingen en beschermt u op het openbare netwerk.

4. SRWare Iron Browser

SRWare Iron is een andere best beveiligde browser die Google Chrome nabootst, behalve de privacyfuncties. Het beweert ook het ‘echte alternatief’ voor Chrome te zijn. Deze browser biedt aanpasbare ontwikkelaarstools, privacyinstellingen en extensies.

Deze veilige browser elimineert de privacy-compromitterende functionaliteit en het bijhouden van gebruik, in tegenstelling tot Chrome. Het heeft ook een ingebouwde functie die ongewenste advertenties kan blokkeren. Het creëert een unieke gebruikers-ID en verzendt gegevens naar Google voor het genereren van suggesties.

SRWare is een snelle browser, met een strak design en innovatieve functies. Het beste voor de mensen die op zoek zijn naar een goede op Chrome gebaseerde, op ontwikkelaars gerichte webbrowser. SRWare beveiligt uw gegevens door verschillende beveiligingsmethoden te gebruiken.

5. Comodo Dragon Browser

De Comodo Dragon Browser is gebouwd op Chromium-technologie en biedt vergelijkbare functies zoals Chrome met eersteklas beveiliging, wat betekent dat alle internetactiviteiten worden beschermd. Comodo Dragon heeft een online privacybewaker met alle nodige opties.

comodo-browser

De aanpasbare plug-ins en add-ons maken de browserinterface gebruiksvriendelijker voor beginners. Het biedt u de onovertroffen snelheid met gecodeerde tunneling voor veilige overdracht van verkeer. De Comodo Dragon-browser houdt u veilig en rondt crashes of bevroren vensters af. Het voorkomt dat cookies en andere spionnen je volgen.

Comodo Dragon-browser heeft Domain Validation-technologie die de superieure SSL-certificaten identificeert en scheidt van inferieure SSL-certificaten. Alle browserdownload-tracking wordt door deze browser voorkomen om de privacy te beschermen.

6. Avira Scout-browser

De speculatie achter scout dat het van het Duitse antivirusbedrijf komt. Avira scout verzamelt een reeks derde kracht beveiligingsplug-ins in een op chroom gebaseerde veilige browser met enkele van hun extra functies.

Avira Scout biedt veilig surfen op het web dat phishing-websites blokkeert, Avira Safe Search, beveiligde Wi-Fi die HTTPS implementeert bij het surfen op sites met een onveilige Wi-Fi en anti-tracking.

avira-scout

Scout blijkt ‘gehard’ te zijn met een paar tweaks, integendeel, en aanvullende zijn te waarschijnlijk in de toekomst. Er is een script opgenomen om ervoor te zorgen dat extensies worden vergeleken met een toegestane lijst.

De hierboven genoemde extensies worden ook uitgevoerd met de browser zelf en kunnen niet worden losgekoppeld, een soort veiligheid. Aankomende releases zullen Avira’s AV-scanning omvatten, en op een gegeven moment de cloud-scanfaciliteit van het bedrijf.

7. Dappere browser

Verklaard door Brendan Eich, een vooraanstaande supporter van het Mozilla-project, is Brave een open source-programma dat een respectabele keuze voor Chrome en Safari biedt. Het biedt ongelooflijke snelheden en voortgestuwde promotie na bediening, perfect voor de kennis die ook op zoek is naar een lichtgewicht programma.

dapper

Het is toegankelijk voor Windows-, Linux- en OS X-clients en is uitgegroeid tot een van de veiligste browsers. Brave neemt HTTPS Everywhere-deelname op, pleinen behandelen vangen, bevat een mooie promotieblokkering en heeft een dynamische ontwerpersgroep die het programma voortdurend verbetert.

Nadelen?

Het is vooralsnog een matig nieuw programma, dus misschien een niet zo schoon item als het zou kunnen zijn, en het nut van augmentatie is nog niet voldoende.

8. Yandex-browser

Yandex biedt een uiterst bruikbare interface die niet te ver afdwaalt van de troost van Chrome, in overzicht en hoogtepunten. Perfect voor degenen die voorzichtig zijn met de overstap naar een veiliger en regelmatig uitgekleed programma. Het is dus een wereldbekende veilige browser.

yandex

Yandex, dat afhankelijk is van Chromium, maakt gebruik van de ‘Flicker’ motor die controles uitvoert door middel van downloads en zelfs de antivirus van Kaspersky gebruikt om te onderzoeken op schadelijke stoffen.

Regelmatig wanneer programma’s controles uitvoeren, worden ze ronduit lui en Yandex heeft geprobeerd dit aan te pakken. Het programma maakt gebruik van Opera’s Turbo-innovatie om pagina’s te verbeteren die niet aan de verwachtingen voldoen of over een temperamentvol systeem werken.

Yandex geeft bovendien DNS-karikaturale zekerheid, die een site kan bevatten die kwaadaardige inhoud bevat en wachtwoorden en bankkaart-aandachtspunten beveiligt die zijn opgeborgen.

9. Dooble Browser

Dooble is een slank, op Chromium gebaseerd meerfasig programma (Windows, Linux, OS X) dat niet voor iedereen geschikt zal zijn, ondanks de beveiligingskenmerken. In de standaardstatus verzwakt het onbetrouwbare interfaces, bijvoorbeeld Flash en Javascript, waardoor het moeilijk te gebruiken is met een aanzienlijke hoeveelheid bestemmingen, maar het kan gerechtvaardigd zijn, ondanks alle problemen vanwege de uitgeklede aanpak.

dooble

Het programma verwacht dat de cliënt vanaf het begin in het geheim moet reizen, terwijl HTTPS kan worden geautoriseerd en sessies van buitenaf in iFrames kunnen worden geblokkeerd. De behandeling van cookies is merkwaardig korrelig.

Een fantasierijk element is dat alle klantinhoud (bladwijzers, inzage in neigingen en geschiedenis) kan worden gecodeerd met verschillende figuren en een wachtwoordzin. Een ander fascinerend element is het instellen van de beveiliging, bijvoorbeeld privékijken, voor elk tabblad met het rechtsklikalternatief.

Commentatoren zijn niet naar Dooble gegaan vanwege het feit dat het op sommige plaatsen moet worden verfijnd, maar we dachten dat het snel was en in sommige van zijn gedachten sluw.

10. Koppel de browser los

Deze browser gebruikt de technologie om naar het web te kruipen en de websites te vinden van die bedrijven die het publiek volgen. Verbinding verbreken wordt met name gebruikt om u los te koppelen van websites die ernaar streven uw gegevens of andere informatie met betrekking tot u op een andere manier op te slaan.

verbinding verbreken

Terwijl u door Disconnect bladert, worden er meerdere berichten weergegeven waarin staat dat een bepaalde website probeert uw activiteiten bij te houden. Als u de verbinding verbreekt, wordt uw interface automatisch beëindigd met specifieke websites die een gevaar vormen voor uw privacy.

Add-ons om uw browse-activiteit te beveiligen.

Er zijn ook verschillende onderscheidende extra items of uitbreidingen die u kunt introduceren om de bescherming en beveiliging van uw webbrowser te verbeteren.

Hier zijn een paar plug-ins die de beveiliging van uw webbrowsers kunnen verbeteren.

  • HTTPS overal: – Ontwikkeld bij Electronic Frontier Foundation, dit zal sites ertoe aanzetten om een ​​beveiligd HTTPS-gecodeerd netwerk te gebruiken.
  • uBlock Origin: – Dit is een hoogtepunt tussen andere browsergebaseerde advertentieblokkers. Het zorgt ervoor dat u niet wordt gevolgd door adverteerders op internet.
  • uMatrix: – Dit geeft u controle over elk programma dat u zou kunnen volgen wanneer u onderscheidende sites bezoekt.
  • Cookie Autodelete: – Hiermee worden zelf cookies gewist die nooit meer nodig zijn om te surfen.
  • Privacy Badger: – Privacy Badger komt ook van EFF dat spionagepromoties en trackers opzij zet.
  • Decentraleyes: – Dit zorgt ervoor dat uw beveiliging niet wordt gevolgd via inhoudnetwerken.
  • Willekeurige gebruikersagent: – Deze add-on is beschikbaar voor Firefox en Chrome en zal door verschillende gebruikersoperators draaien, waardoor u kwaadaardige systemen kunt misleiden.
  • NoScript: – Het stelt je in staat om precies te veranderen welke inhoud blijft draaien op de sites waar je op terecht komt. Dit is voor hypermoderne klanten en vereist veel maatwerk, omdat het vanzelfsprekend de meeste sites zal breken.

Conclusie

We hopen dat u de veilige webbrowser voor veilig browsen zou hebben gevonden, het is redelijk duidelijk dat Tor de best beveiligde browser is om te gebruiken, maar men moet de browser kiezen op basis van zijn behoefte aan bescherming. Iemand die beveiliging en privacy wil dan de Epic-browser is de ideale optie.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me