Mi a VPN – Kezdő útmutató


A VPN (virtuális magánhálózat) egy olyan hálózat, amelyet magánélet és névtelenség biztosítására használnak mind a nyilvános, mind a magánhálózatokban. A szervezetek rendszeresen használják ezeket az érzékeny információk biztosítása érdekében. A biztonságot egy VPN-sel bővítik azzal az indokkal, hogy az ügyfél mögöttes IP-címét a VPN-szolgáltatóval szemben helyettesítik..

Ez a technika lehetővé teszi a szurkolók számára, hogy elérjék az IP-címet a világ bármely városából, amelyet VPN-szolgáltatása kínál. Például élhet San Franciscóban, de egy VPN-vel úgy tűnik, hogy Amszterdamban, New Yorkban vagy bármilyen más városi területen él..

Mivel a VPN-szervezet nem ismeri az Ön nevét, címét vagy pénzmegtakarítási pontjait, ez egy további biztonsági réteget is tartalmaz. Ennek ellenére jelenleg ismerik az Ön eredeti IP-címét.

Hogyan működnek a VPN-ek??

Amikor kapcsolódik az internethez, akkor először társul az Internet szolgáltatóhoz (ISP), amely ezen a ponton társítja Önt a meglátogatni kívánt webhelyekhez (vagy más webes eszközökhöz). Az összes webes mozgás az internetszolgáltató szerverein keresztül megy keresztül, és az internetszolgáltató láthatja azokat.

Amikor VPN-en tartózkodik, titkosított kapcsolaton keresztül kapcsolódik a VPN-szolgáltatója által használt szerverhez („VPN szerver”). Ez azt jelenti, hogy az összes információ a számítógép és a VPN szerver között titkosítva van, így csak te és a VPN szerver láthatják azt..

Miért szükséges VPN-t használni??

A VPN garantálja, hogy teljesen privát és biztonságos maradsz, miközben az interneten vagy. Az internetszolgáltatónak nem lesz lehetősége látni az Ön adatait, mivel azok teljesen titkosítva vannak. Tevékenységeidet teljes egészében a VPN-kiszolgálón keresztül irányítják, ezen az alapon, amely garantálja, hogy adatait az internetszolgáltató nem találja meg.

Amikor megváltoztatja az IP-címét egy VPN-kiszolgálón, az online világ akkor megfejti, hogy a nemzet vagy a világ egy adott részéből származik, figyelembe véve az új IP-t. Azokat a személyeket, akik megpróbálják nyomon követni az online mozgását, a VPN szerverre irányítják. Ennek megfelelően valódi IP-címét soha nem fedjük fel.

Mindenekelőtt a VPN garantálja, hogy online hozzáférhet egy nyitott Wi-Fi hotspothoz anélkül, hogy adatait feladná. A hackerekről ismert, hogy online információt vesznek át széles nappali Wi-Fi kapcsolaton keresztül, mivel ezeket az információkat nem teljesen kódolják vagy biztonságosák. A VPN segítségével garantálja, hogy meg fogja tartani magát az interneten és biztonságban.

VPN protokollok

A biztonságot garantáló VPN-protokollok száma az idővel növekszik. A legismertebb protokollok a következők:

PPTP – A PPTP a Windows 95 ideje óta működik. A PPTP felajánlási célja az, hogy alapvetően minden valós operációs rendszeren beállítható. Tehát a PPTP pont-pont kapcsolatot burkol a GRE protokollon keresztül. A PPTP-egyezmény biztonságával kapcsolatban már későn felmerül a kétség. Ez eddig szilárd, mégis nem a legbiztonságosabb.

L2TP / IPsec – Az L2TP az IPsec felett biztonságosabb, mint a PPTP, és több kiemelést kínál. Az L2TP / IPsec módszer két egyezmény aktualizálására, szem előtt tartva azt a végcélt, hogy mindegyik legjobb kiemelését felvegye. Ebben a helyzetben az L2TP protokollt használják áthaladáshoz, és az IPsec biztonságos csatornát ad. Ez elképesztően biztonságos köteget eredményez.

Nyissa meg a VPN-t – Az OpenVPN egy SSL-alapú VPN, amely hírnevet szerez. A felhasznált termék nyílt forráskódú és fenntartás nélkül hozzáférhető. Az SSL egy fejlett titkosítási protokoll, és az OpenVPN folyamatosan futhat magányos UDP vagy TCP porton, és nagymértékben adaptálhatóvá teszi azt..

Mit tehetsz egy VPN-sel??

Használhat egy VPN-t, ha számokat ellentétes irányba készíthet, bármilyen kereten belül. Miközben VPN-en tartózkodik, online tevékenységeit mindenki elrejti. A gyakorlatokat magántulajdonban fogja tartani az online szakértői szervezetektől, miközben garantálja, hogy az adminisztráció nem kíséri meg és tartja szemmel tevékenységeit.

Hasonlóképpen, távol maradhat a felügyeletétől, ha VPN-t használ. Egy alternatív csatlakozási pont használatával alapvetően ellentétes irányban nyomon követi az internetszolgáltató, a munkakörnyezet vagy az iskola által bevezetett tűzfalakat vagy darabokat. Mindenekelőtt létfontosságú, hogy túljuthat egy speciális korlátozási tűzfalon, amelyet a közeli kormány bevezetett.

Ugyanígy használhatja a VPN-t olyan dolgokhoz való hozzáféréshez is, amelyek a földrajzi területe miatt nem elérhetőek. Vagyis egy amerikai férhet hozzá Kanadából vagy az Egyesült Királyságból származó felvételekhez, amikor VPN-en van. Hozzáférhet olyan felvételekhez is, amelyeket általában otthon megfigyel, ám nyaralásakor ésszerűen nem érhető el..

Hogyan válasszuk ki a VPN szolgáltatást?

A VPN-üzlet későn felrobbant, mivel egyre több webes ügyfél lép a termék felé. Függetlenül attól, hogy megkerüli a világméretű médiaszakaszokat – például a Netflix-et – vagy megvédi a kibővített kormányzati megismerést, a VPN-k néhánynak nélkülözhetetlennek bizonyultak.

Minden VPN-szállító rengeteg kiemelést és változó belső testreszabási lehetőséget kínál. Noha ezek a megkülönböztető kikötők és egyezmények jól szolgálnak a műszaki ismeretekkel rendelkezők számára, kiderül, hogy a kevésbé tapasztalt személyek számára azonnal rögtönzött hatalom..

Számos elem foglalkozik a legjobb szállító jellemzésével. Noha sokan meghaladják az elvárásokat egyetlen területen, rendszeresen szükségük van egy másik területre. Az alább felsorolt ​​pontokat figyelembe kell venni, miközben a VPN szolgáltatást választja.

Biztonságban van egy VPN-en?

A megfelelő VPN adminisztráció magas szintű biztonságot nyújt Önnek. Biztosítva lesz az államháztartás felderítésétől, megakadályozhatja, hogy az internetszolgáltató felismerje az interneten végzett tevékenységeit, és továbbra is kövesse a szerzői jogtulajdonosoktól annak lehetőségén, hogy tévesen tölti le a médiát..

Legyen óvatos, a VPN nem fog biztosítani, ha a rendőrség, a kormány vagy más szakértők különösen értékelnek téged és a webes gyakorlatokat.

Képes lennék-e biztonságosan torrentolni egy VPN-sel?

Abban az esetben, ha a szállító ezt megadja, akkor a torrent-nak (P2P letöltés) finomnak kell lennie. Mindenesetre nem minden VPN-szervezet engedélyezi ezt, ezért próbáljon meg ellenőrizni a csatlakozás előtt.

Torrent, mindenki, aki letölti ezt a dokumentumot, kétségtelenül megkülönbözteti minden más személy IP-címét, aki hasonló rekordot tölt le. Amikor VPN-t használ, akkor a VPN IP-je jelenik meg, nem pedig a valódi IP-címe.

A VPN-szállítók ügyfeleik gyakorlása miatt rendszeresen megsértik a szerzői jogokat. Számos együttműködik és esetleg átadja a behatoló ügyfelek nevét. Mások egyszerűen értesítéseket bocsátanak ki, és külön bűncselekményt követnek el.

Van néhány szervezet, amely vidáman megengedi, hogy csapódjon, és személyiségét magántulajdonban tartja. A VPN, amely nem tart naplókat, mindig nagyszerű esélyt kínál arra, hogy a P2P-n keresztül töltse le.

Jogos-e a VPN használata??

A világ legtöbb nemzetében a védelem legitim eszmény a lakosok túlnyomó része számára. A cikk elkészítésének szezonjában a VPN használata minden országban törvényes. Ennek megfelelően ezeknek a nemzeteknek a jelentős része megtiltja a VPN-adminisztrációk működését.

Gyakran arra törekszenek, hogy az egyéneket elkerüljék a VPN-adminisztráció külföldre jutásától; bár lehet, hogy ezeknek a négyzeteknek a jelentős része éppen hiányos hatékonyságú.

A VPN hátrányai

Túl sok előnnyel már beszéltünk. Most térjünk át a hátrányokhoz VPN használata közben. Ha úgy gondolja, hogy VPN-t szeretne hozzáadni az internetes szörfözési gyakorlatokhoz, két elgondolkodásról kell tudnia:.

Az elsődleges potenciális probléma ugyanúgy az a dolog is, amely miatt a VPN-k néhány embernek beszélgetnek – az a képesség, hogy paródálja a címet. Ez fantasztikus, ha rendelkeznie kell egy másik nemzetben lévő összes füljelzőjével, hogy bejuthasson annak adminisztrációjához és tartalmához, bár nem mindig olyan jó. Tegyük fel például, hogy az Egyesült Államokban található, bár az Egyesült Királyságban is tele van, és úgy dönt, hogy befejezi egy kis internetes vásárlást. Hirtelen az értékelésed többsége dollárban, nem pedig fontban lesz.

Hasonlóképpen, abban az esetben, ha vállalja, hogy elfogad bizonyos adminisztrációkat, mint a Bitcoin, a keretrendszer az Ön IP-címét evangéliumként fogja figyelembe venni az Ön körzetében, így végül a zónába sorolhatja, ahol általában nem él. Ha ez megtörténik, a fejlesztés végrehajtása általában nem olyan egyszerű, mint a folyosó megváltoztatása és a webhely újratöltése.

Ezenkívül a távoli helyről történő munkavégzés mérsékelt visszaeséseket okozhat az olvasási sebességben. Időnként szinte alig észlelhető, de időnként óriási is lehet – és visszatekint annak lehetőségére, hogy az Ön adatainak még mindig ki kell térniük a VPN-hez vezető linkeken keresztül, mielőtt az interneten elérhetővé válnának..

A VPN használata alapvetően szükségszerűvé válik, nem csupán választásként. Annak ellenére, hogy néhány probléma merül fel a VPN használatával, az előnyök messze meghaladják őket, és az ingyenes szolgáltató által kínált jelentéktelen értékpapírok megszerzése pozitívan nem olyan, amit bánnál..

Kell olvasni

Míg a VPN alapvetően javítja az online biztonságot, alapvető fontosságú emlékeztetni arra, hogy vannak bizonyos pontok ehhez a bizonyossághoz.

Mint már említettük, a VPN nem ad teljes titkot. Abban az esetben, ha a szakértők különösen Önre céloznak, a virtuális magánhálózat kevés segítséget nyújt. Vigyázzon, ha egy VPN névtelenséget kínál.

A VPN nem akadályozza meg a webhelyeket, hogy követjenek téged. A virtuális magánhálózat IP-cím lefedésére történő felhasználása elősegíti, ám a webhelyek által végzett nyomon követés domináns része az innováció, például kezeli és a program ujjlenyomatának felhasználásával fejeződik be..

A virtuális magánhálózat nem akadályozhatja meg a webhelyeket, hogy követik Önt e vonal mentén. Az ideális megközelítés a különféle programváltozásokon és modulokon keresztül megakadályozza a követést.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me