Најсигурнији веб прегледачи 2020 – приватни прегледачи


Кључни налази: Недавно сам радио разна истраживања о сигурном прегледачу и приватности интернета. Кроз то сам открила да је коначан одговор на сигурно прегледавање кроз: НордВПН.

Иако су техно дивови попут Гооглеа и Мозилле чак увели и своје сигурне веб прегледаче, они нису толико сигурни као што тврде.

Такође, Тор који је био пројекат ЦИА-е и за који се зна да је најсигурнији претраживач захтева коришћење ВПН-а са њим.

Увод у сигурне прегледаче

У овом дигиталном добу, неопходно је да заштитите своје мрежне активности. Било који програм из категорије најсигурнијег претраживача осигурава да вам је заштита на вебу приоритет. Чувати своје податке скривенима од странаца други је посао. Тако ће вам приватни прегледач помоћи свугде на вебу.

Већ је дефинисана метода за трансакцију података путем интернета путем веб прегледача. Нажалост, неки прегледачи негативно утичу на приватност корисника интернета. Исходи који спречавају праћење скрипти да би украли вјеродајнице корисника.

Такође, владин програм масовног надзора и чувања података има право да води евиденцију корисника у интересу националне одбране.

Ови аспекти су неугодни за кориснике јер штете слободи Интернета праћењем њихових активности прегледавања. Да бисте решили ове проблеме, представљени су најбољи сигурни прегледачи.

Најсигурнији претраживачи у 2020. години

Ови прегледачи имају привилегију да управљају поверљивошћу података из илегалног приступа, штетних претњи и експлоатације података.

Ипак, скривање активности прегледавања није врхунско код већине сигурних прегледача јер на неки начин преливају податке у ИСП. Приватни прегледачи су компетентни за пружање брзог прегледавања на платформама као што су Андроид и иПхоне.

Док нормални прегледачи пружају високу заштиту података на Виндовс и Мац уз помоћ проширења приватности.

1. Фирефок фокус

Фирефок Фоцус је још једно додавање на листу најбољих анонимних претраживача компаније Мозилла. Чисто дизајниран је за сигурност корисника. Првобитно представљање разматрало је кориснике иОС-а.

Међутим, недавно ажурирање мора да обухвати Андроид. То је најсигурнији претраживач који се фокусира на прикривање података са лепо дизајнираним који прија вашим очима.

Фирефок фокус

Блокира праћење огласа, што последично значи да веб локације не бележе историју прегледавања корисника, а брзина интернета није угрожена.

Сигурни прегледач за Андроид има наменску функцију која помаже Фирефоку да обезбеди положај на листама блокатора огласа.

Фирефок Фоцус блокира оглашиваче да надгледају корисничко искуство. Такође, олакшава активности након активирања сигурног прегледача. Када завршите са сесијом прегледавања, можете притиснути икону „Обриши“ и све ваше интернет активности биће избрисане.

2. Тор претраживач

То је сигуран прегледач који је развијен након масовног пораста питања приватности корисника интернета. Тор претраживач је био предмет расправе због свог технолошког напретка и свести. Људи који редовно користе интернет инсталирали су Тор претраживач за активности сигурног прегледавања.

Торов софтвер заснован је на дистрибуираним мрежама релеја који штите интернет комуникацију од праћења од стране ИСП-а и надзорних агенција. Тор претраживач ствара наменски шифровани тунел за слање и примање података. То избјегава зла зла од праћења интернет везе.

Веб странице које посећујете постају скривене заједно са вашом постојећом локацијом. Такође, корисницима омогућава приступ ограниченим локацијама на својим уређајима.

Тор прегледач побољшава вашу приватност на мрежи и штити од програма надзора који врши НСА. Тајно преноси ваш интернет саобраћај са различитих локација и сакрива извор комуникације.

Тор прегледач се може користити без инсталирања било ког софтвера на Виндовс, Мац и Линук. Долази са унапред подешеним безбедносним функцијама за заштиту анонимности и може да се покреће са УСБ флеш уређаја.

Како Тор функционише

Тор се назива и „Ручни усмјеривач“Јер ради на концепту усмјеравања лука. Структура лука има вишеслојност; слично оном усмерачу лука. Ови слојеви шифрирају податке више пута и тада се шаљу кроз виртуална кола.

Страна пријемника дешифрира податке прије него што се прослиједе на сљедећи ниво. Унутарњи слој шифрованих података дешифрује се задњи слој пре него што изворни подаци дођу до одредишта.

како тор ради

У том процесу се дешифровање слојева врши тако ефикасно да се ИП адреса и локација не откривају и не остају скривени. Ово ограничава шпијунске очи да гледају веб локације на којима комуницирате. Такође, чини их неспособнима да гледају ваше интернет активности.

тор бровсер

Шта то чини другачијим?

Тор је прилично популаран у оним земљама у којима је слобода изражавања путем интернета ограничена. На пример, у Кини грађани нису у могућности да приступе веб страницама због закона о цензури, а у таквој ситуацији претраживач Тор долази на посао.

Идентифициране најбоље алтернативе за сигурно прегледавање

Овај сигурни веб претраживач користи и Едвард Сновден познат под називом “Вхистлебловер” који медијима преко Тор-а открива информације о НСА-ином ПРИСМ програму. Многи просјечни грађани и академици користе Тор како би сачували слободу и приватност у ово доба масовног надзора.

3. Епиц Бровсер Приваци

Епиц веб претраживач развијен је коришћењем хромиране технологије која има за циљ да ваше прегледавање учини приватним. Значајка која га чини сигурним прегледачем је “режим приватног прегледавања”.

То значи да се при затварању програма Епиц, брисање свих података прегледавања догађа током коришћења интернета и чува врло малу количину историје података..

Прегледник користи „шифрирани проки“ који сакрива вашу ИП адресу и шифрира податке прегледавања. ДНС захтеви се преусмеравају преко шифрованог проки-ја. То пружа заштиту историји прегледавања од добављача интернетских услуга (ИСП) и других података снооперс.

претраживач епиц

Епиц је најсигурнији претраживач који вас штити од праћења скрипти, колачића, видгета независних произвођача и огласних мрежа. Такође вам омогућава приступ блокираном садржају из других земаља.

Користећи овај претраживач, ваше претраге остају приватне и он онемогућава претраживачима да сачувају вашу ИП адресу. Даје предност ССЛ везама и штити вас на јавној мрежи.

4. СРВаре Ирон Бровсер

СРВаре Ирон је још један најбољи безбедни прегледач који опонаша Гоогле Цхроме, осим његових функција приватности. Такође тврди да је „права алтернатива“ Цхромеу. Овај прегледач нуди прилагодљиве алате за програмере, поставке приватности и проширења.

Овај безбедни прегледач за разлику од Цхроме-а елиминише функционалност која угрожава приватност и праћење употребе. Такође има уграђену функцију која може да блокира нежељене огласе. Ствара јединствени ИД корисника и Гоогле-у шаље уносе за генерисање предлога.

СРВаре је брз претраживач, са елегантним дизајном и иновативним функцијама. Најбоље за људе који траже добар веб претраживач који се фокусира на програмере Цхроме. СРВаре штити ваше податке коришћењем различитих безбедносних метода.

5. Цомодо Драгон Бровсер

Прегледник Цомодо Драгон изграђен је на Цхромиум технологији, а нуди сличне функције као што је Цхроме са врхунском безбедношћу, што значи да су све интернет активности заштићене. Цомодо драгон има мрежног чувара приватности са свим потребним опцијама.

цомодо-бровсер

Прилагодљиви додаци и додаци чине интерфејс прегледача једноставнијим за почетнике. Омогућава вам ненадмашну брзину са шифрованим тунелирањем за безбедан пренос саобраћаја. Цомодо Драгон прегледач чува сигурност и завршава пад сустава или замрзнуте прозоре. Спречава да вас колачићи и друге шпијунске очи прате.

Цомодо Драгон претраживач поседује Домаин Валидатион технологију која идентификује и одваја супериорне ССЛ сертификате од лошијих. Овај претраживач спречава све праћење преузимања претраживача ради заштите приватности.

6. Бровсер Авира Сцоут

Шпекулације иза извиђача да је то од немачке антивирусне фирме. Авира извиђач треба да прикупи низ безбедносних додатака треће силе у безбедном прегледачу заснованом на хрому и неким од њихових додатних функција.

Авира извиђач нуди сигурно веб прегледавање које блокира лажне веб локације, Авира сигурну претрагу, заштићен Ви-Фи који имплементира ХТТПС приликом сурфовања по сајтовима са несигурним Ви-Фи-јем и анти-праћењем.

авира-извиђач

Изгледа да је извиђач „очврснуо“ са неколико подешавања, напротив, а додатни су вероватно у будућности. Скрипта је инкорпорирана како би се осигурала проширења на дозвољеној листи.

Горе наведена проширења се такође извршавају са самим претраживачем и не могу се одвојити, што значи сигурност. Предстојећа издања укључују Авирино АВ скенирање, а такође ће у неком тренутку компанија скенирати облак.

7. Храбри претраживач

Прогласио Брендан Еицх, главним заговорником пројекта Мозилла, програм Браве је програм отвореног кода који нуди угледни Цхроме и Сафари избор. Нуди невероватне брзине и потисну промоцију пратећи контроле, савршене за заштитну спознају која је такође након лаганог програма.

храбар

Приступачан за клијенте са Виндовс, Линук и ОС Кс, постао је један од најсигурнијих претраживача. Храбри укључује ХТТПС Свугде где се придружује, трговци третирају улов, укључује леп блок промоције и има динамичну дизајнерску групу која континуирано унапређује програм.

Недостаци?

То је још умјерено нови програм, тако да можда није толико чист предмет као што би могао бити, а корисност повећања је још мања..

8. Прегледник Иандек

Иандек нуди изузетно употребљив интерфејс који не скреће превише далеко од Цхромеове утехе, у контуре и нагласке. Идеално за оне који пазе на прелазак на сигурнији и редовно уклоњен програм. Дакле, чинећи га светски популарним сигурним прегледачем.

иандек

Иандек, који зависи од Цхромиум-а, користи мотор ‘Флицкер’ који покреће провере путем преузимања и чак користи Касперски-ов антивирус за испитивање опасне супстанце.

Када се програми покрећу редовно, они су прилично лењи, а Иандек се трудио да то реши. Програм користи Оперову Турбо иновацију за побољшање страница које не испуњавају очекивања или раде преко темпераментног система.

Иандек додатно даје потврду о карикатурирању ДНС-а, који може делити сајт који садржи злонамерне супстанце и осигурати лозинке и тачке интереса банковних картица које се одлажу.

9. Дообле Бровсер

Дообле је мршав вишестепени програм базиран на Цхромиум-у (Виндовс, Линук, ОС Кс) који неће бити свима без обзира на безбедносне нагласке. У свом заданом стању ослабљује непоуздане интерфејсе, на пример, Фласх и Јавасцрипт који ће отежати употребу са значајном мером дестинација, али може бити оправдано, упркос свим проблемима због његовог смањеног приступа.

дообле

Програм очекује да клијент треба да потајно путује у тајности, док се ХТТПС може ауторизирати и третирати сесијске третмане у иФрамес-у блокирано. Третман колачића је врло здушно.

Маштовити елемент је да се сав садржај клијента (обележивачи, перверзне склоности и историја) могу кодирати користећи различите фигуре и лозинку. Други фасцинантан елемент је постављање сигурности, на пример, приватног прегледа, за сваки картицу која користи алтернативу десним кликом.

Коментатори нису узели у Дообле у светлу чињенице да му је потребно усавршавање на местима, али ми смо мислили да је брз и у неким својим мислима лукав.

10. Одспојите Бровсер

Овај претраживач користи технологију уметања у веб и проналажења веб локација оних корпорација које прате јавност. Дисцоннецт се посебно користи да вас прекине са веб локација које желе да на други начин сачувају ваше податке или било које друге информације повезане са вама..

прекинути везу

Током прегледавања Дисцоннецт приказује се више порука у којима се наводи да било која веб локација настоји да прати ваше активности. Прекид везе аутоматски ће прекинути ваше интерфејс са одређеним веб локацијама које представљају опасност по вашу приватност.

Додаци за заштиту вашег прегледавања.

Постоје такође разни карактеристични додатни предмети или проширења која можете увести како бисте побољшали заштиту и безбедност веб прегледача.

Ево неколико додатака који могу побољшати сигурност ваших веб прегледача.

  • ХТТПС Еверивхере: – Развијено у Елецтрониц Фронтиер Фоундатион, ово ће усмеравати странице на коришћење заштићене ХТТПС шифроване мреже.
  • уБлоцк Оригин: – Ово је издвајање међу осталим блокаторима огласа који се базирају на претраживачу. Обезбеђује да вас веб оглашивачи не прате.
  • уМатрик: – Ово вам даје моћ над сваким програмом који би вас могао пратити док посећујете различите сајтове.
  • Цоокие Аутоделете: – Ово ће само избрисати колачиће који се више никада не захтевају за ваше сурфање.
  • Бадгер приватности: – Бадгер о приватности додатно је из ЕФФ-а који стоји у страну да шпијунира промоције и трагаче.
  • Децентралеиес: – То осигурава вашу сигурност од праћења путем мреже садржаја.
  • Случајни кориснички агент: – Доступно за Фирефок и Цхроме, овај додатак ће се вртети кроз различите корисничке оператере, омогућујући вам да превазиђете злонамерне системе.
  • НоСцрипт: – Омогућава вам да прецизно промените који садржај се наставља приказивати на локацијама на којима сте слетели. Ово је за врхунске клијенте и захтева мноштво прилагођавања јер ће наравно сломити већину веб локација.

Закључак

Надамо се да бисте пронашли сигурни веб претраживач за сигурно прегледавање, разумно је очигледно да је Тор најбољи безбедни прегледач који се користи, али прегледач треба одабрати у складу са његовом потребом заштите. Неко је ко жели сигурност и приватност него Епиц претраживач је идеална опција.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me