Penyemak Imbas Web Paling Selamat 2020 – Penyemak Imbas Peribadi


Penemuan Utama: Saya baru-baru ini melakukan pelbagai penyelidikan mengenai penyemak imbas dan privasi internet yang selamat. Melaluinya, saya dapat mengetahui bahawa jawapan utama untuk melayari selamat adalah melalui a NordVPN.

Walaupun syarikat gergasi teknologi seperti Google dan Mozilla telah memperkenalkan penyemak imbas web selamat mereka, mereka tidak begitu selamat seperti yang mereka nyatakan.

Juga, Tor yang merupakan projek CIA dan dikenali sebagai penyemak imbas paling selamat memerlukan penggunaan VPN dengannya.

Pengenalan untuk Menyelamatkan Penyemak Imbas

Dalam era digital ini, anda perlu melindungi aktiviti dalam talian anda. Mana-mana program di bawah kategori penyemak imbas paling selamat memastikan bahawa perlindungan anda di web menjadi keutamaan mereka. Menyembunyikan maklumat anda daripada orang luar adalah pekerjaan lain. Oleh itu, penyemak imbas peribadi akan membantu anda di mana sahaja di web.

Sudah ada metode yang telah ditentukan untuk transaksi data melalui internet adalah melalui penyemak imbas web. Malangnya, sebilangan penyemak imbas mempunyai kesan buruk terhadap privasi pengguna internet. Hasil yang menghalang skrip penjejakan untuk mencuri kelayakan pengguna.

Juga, program pengawasan massa pemerintah dan penyimpanan data memiliki hak untuk menyimpan catatan pengguna demi kepentingan pertahanan nasional.

Aspek-aspek ini mengganggu pengguna kerana merosakkan kebebasan internet dengan menjejaki aktiviti melayari mereka. Untuk menyelesaikan masalah ini, penyemak imbas selamat terbaik telah diperkenalkan.

Penyemak Imbas Paling Selamat Pada Tahun 2020

Penyemak imbas ini mempunyai hak istimewa untuk menguruskan kerahsiaan data dari akses haram, ancaman berbahaya, dan eksploitasi data.

Namun, menyembunyikan aktiviti penyemakan imbas bukanlah yang terbaik dengan penyemak imbas yang paling selamat kerana entah bagaimana mengalirkan data ke ISP. Penyemak imbas peribadi cekap dalam memberikan pengalaman melayari pantas di platform seperti Android dan iPhone.

Manakala, penyemak imbas biasa memberikan perlindungan data yang tinggi pada Windows dan Mac dengan bantuan pelanjutan privasi.

1. Firefox Fokus

Firefox Focus adalah satu lagi menambah senarai penyemak imbas tanpa nama terbaik oleh Mozilla. Ia direka semata-mata untuk keselamatan data pelanggan. Pelancaran awal mempertimbangkan pengguna iOS.

Walau bagaimanapun, kemas kini baru-baru ini merangkumi Android. Penyemak imbas paling selamat yang memfokuskan diri pada penyembunyian data dengan reka bentuk cantik yang menggembirakan mata anda.

Fokus Firefox

Ini menyekat penjejakan iklan yang berakibat bahawa laman web tidak merakam sejarah penyemak imbas web pengguna dan kelajuan internet tidak terganggu.

Penyemak imbas selamat untuk Android mempunyai ciri khusus yang membantu Firefox Fokus untuk mendapatkan kedudukan dalam senarai penyekat iklan.

Firefox Focus menyekat pengiklan daripada memantau pengalaman pengguna. Juga, ia memudahkan aktiviti setelah mod penyemak imbas selamat diaktifkan. Setelah selesai dengan sesi penyemakan imbas, anda dapat menekan ikon “Padam” dan semua aktiviti internet anda akan dihapus.

2. Penyemak Imbas Tor

Ini adalah penyemak imbas selamat yang dikembangkan setelah peningkatan besar dalam masalah privasi pengguna internet. Penyemak imbas Tor telah menjadi topik perbincangan kerana kemajuan dan kesedaran teknologinya. Orang yang menggunakan internet secara berkala telah memasang penyemak imbas Tor untuk aktiviti penyemakan imbas yang selamat.

Perisian Tor didasarkan pada rangkaian relay yang diedarkan yang melindungi komunikasi internet daripada dijejaki oleh ISP dan agensi pengawasan. Penyemak imbas Tor menghasilkan terowong terenkripsi khusus untuk menghantar dan menerima data. Ini menghindari mata jahat dari memantau sambungan internet.

Halaman web yang anda lawati menjadi tersembunyi bersama dengan lokasi anda yang ada. Ia juga membolehkan pengguna mengakses laman web yang terhad pada peranti mereka.

Penyemak imbas Tor meningkatkan privasi dalam talian anda dan melindungi daripada program pengawasan yang dijalankan oleh NSA. Ia secara diam-diam mengalihkan lalu lintas internet anda dari lokasi yang berbeza dan menyembunyikan sumber komunikasi.

Penyemak imbas Tor boleh digunakan tanpa memasang perisian pada Windows, Mac, dan Linux. Ia dilengkapi dengan ciri keselamatan yang telah dikonfigurasikan untuk melindungi nama anda dan boleh dijalankan dari pemacu denyar USB.

Bagaimana Tor Berfungsi

Tor juga disebut “Penghala Bawang“Kerana ia berfungsi pada konsep Onion routing. Struktur bawang mempunyai pelbagai lapisan; serupa dengan penghala bawang. Lapisan ini mengenkripsi data beberapa kali dan kemudian dihantar melalui litar maya.

Bahagian penerima menyahsulitkan data sebelum dihantar ke tahap seterusnya. Lapisan paling dalam data yang dienkripsi didekripsi oleh lapisan terakhir sebelum data asal sampai ke tujuan.

bagaimana tor berfungsi

Dalam proses sedemikian, penyahsulitan lapisan dilakukan dengan cekap sehingga alamat dan lokasi IP tidak dapat didedahkan dan disembunyikan. Ini menghadkan mata-mata untuk melihat laman web yang anda berinteraksi. Juga, ini membuat mereka tidak dapat menonton aktiviti internet anda.

penyemak imbas tor

Apa Yang Membezakannya?

Tor cukup popular di negara-negara di mana kebebasan bersuara melalui internet dihalang. Sebagai contoh, di China warga tidak dapat mengakses halaman web kerana undang-undang penapisan, dalam situasi seperti itu penyemak imbas Tor berfungsi.

Alternatif Tor Terbaik yang Dikenal untuk Melayari Selamat

Penyemak imbas web yang selamat ini juga digunakan oleh Edward Snowden yang dikenal sebagai “Whistleblower” yang mengungkapkan maklumat mengenai program PRISM NSA kepada media melalui Tor. Sebilangan besar warga dan akademik rata-rata menggunakan Tor untuk menjaga kebebasan dan privasi dilindungi di era pengawasan massa ini.

3. Penyemak Imbas Privasi Epik

Penyemak imbas web epik dikembangkan menggunakan teknologi kromium yang bertujuan menjadikan penyemakan imbas anda peribadi. Fitur yang menjadikannya penyemak imbas yang selamat adalah “mod penyemakan imbas peribadi”.

Ini bermaksud bahawa semasa penutupan Epik, penghapusan semua data penyemakan imbas berlaku semasa penggunaan internet dan menyimpan sejarah data dalam jumlah yang sangat kecil.

Penyemak imbas menggunakan “proksi terenkripsi” yang menyembunyikan alamat IP anda dan menyulitkan data penyemakan imbas. Permintaan DNS disalurkan melalui proksi yang dienkripsi. Ini memberi perlindungan kepada sejarah penyemakan imbas dari penyedia perkhidmatan internet (ISP) dan pengintip data lain.

penyemak imbas epik

Epic adalah penyemak imbas paling selamat yang melindungi anda daripada skrip penjejakan, kuki, widget pihak ketiga dan rangkaian Iklan. Ini juga membolehkan anda mengakses kandungan yang disekat dari negara lain.

Dengan menggunakan penyemak imbas ini, carian anda tetap peribadi dan tidak membenarkan enjin carian menyimpan alamat IP anda. Ini memberi keutamaan kepada sambungan SSL dan melindungi anda di rangkaian awam.

4. Penyemak Imbas SRWare Iron

SRWare Iron adalah penyemak imbas selamat terbaik yang meniru Google Chrome kecuali ciri privasinya. Ia juga mendakwa sebagai “alternatif sebenar” untuk Chrome. Penyemak imbas ini menawarkan alat pembangun, tetapan privasi, dan peluasan yang dapat disesuaikan.

Penyemak imbas yang selamat ini menghilangkan fungsi dan penjejakan penggunaan yang menjejaskan privasi, tidak seperti Chrome. Ia juga mempunyai ciri bawaan yang mampu menyekat iklan yang tidak diingini. Ini membuat ID pengguna yang unik dan menyerahkan entri ke Google untuk menghasilkan cadangan.

SRWare adalah penyemak imbas pantas, dengan reka bentuk yang kemas dan ciri inovatif. Terbaik untuk orang yang mencari penyemak imbas web yang berfokus pada pemaju berasaskan Chrome. SRWare mengamankan data anda dengan menggunakan kaedah keselamatan yang berbeza.

5. Penyemak Imbas Comodo Dragon

Penyemak Imbas Comodo Dragon dibina berdasarkan teknologi Chromium, menawarkan ciri serupa seperti Chrome dengan keselamatan terbaik, ini bermaksud semua aktiviti internet dilindungi. Comodo naga mempunyai penjaga privasi dalam talian dengan semua pilihan yang diperlukan.

penyemak imbas comodo

Plug-in dan add-on yang disesuaikan menjadikan antara muka penyemak imbas lebih mesra pengguna untuk pemula. Ini memberi anda kecepatan yang tak tertandingi dengan terowong terenkripsi untuk pemindahan lalu lintas yang selamat. Penyemak imbas Comodo Dragon memastikan anda selamat dan menyelesaikan kerosakan atau tingkap beku. Ini menghalang kuki dan mata-mata lain mengesan anda.

Penyemak imbas Comodo Dragon mempunyai teknologi Pengesahan Domain yang mengenal pasti dan memisahkan sijil SSL unggul daripada yang lebih rendah. Semua pelacakan muat turun penyemak imbas dicegah oleh penyemak imbas ini untuk melindungi privasi.

6. Penyemak Imbas Pengakap Avira

Spekulasi di sebalik pengakap bahawa ia berasal dari syarikat antivirus Jerman. Avira scout adalah untuk mengumpulkan pelbagai plugin keselamatan kekuatan ketiga dalam penyemak imbas selamat berasaskan kromium dengan beberapa ciri tambahan mereka.

Avira scout menawarkan pelayaran web yang selamat yang menyekat laman web phishing, carian selamat Avira, Wi-Fi terlindung yang menerapkan HTTPS ketika melayari laman web dengan Wi-Fi dan anti-penjejakan yang tidak selamat.

avira-pengakap

Pengakap memang kelihatan ‘mengeras’ dengan beberapa perubahan, sebaliknya, dan yang lain mungkin juga akan berlaku di masa hadapan. Skrip digabungkan untuk memastikan peluasan daripada senarai yang dibenarkan.

Sambungan yang dinyatakan di atas juga dijalankan dengan penyemak imbas itu sendiri dan tidak dapat dilepaskan, semacam keselamatan. Rilis yang akan datang akan merangkumi pemindaian AV Avira, dan pada suatu ketika, kemudahan pengimbasan awan syarikat.

7. Penyemak Imbas Berani

Diisytiharkan oleh Brendan Eich, penyokong utama Projek Mozilla, Brave adalah program sumber terbuka yang menawarkan pilihan Chrome dan Safari yang dihormati. Ia menawarkan kelajuan yang luar biasa dan promosi yang digerakkan berikutan kawalan, sesuai untuk pengawal perlindungan yang juga mengikuti program ringan.

berani

Diakses untuk klien Windows, Linux, dan OS X, ia telah muncul sebagai salah satu penyemak imbas yang paling selamat. Brave menggabungkan HTTPS Everywhere join, squares treat catch, termasuk penyekat promosi yang bagus, dan mempunyai kumpulan pereka dinamik yang terus meningkatkan program.

Kekurangan?

Program ini belum cukup baru, jadi mungkin item tersebut tidak sebersih mungkin, dan kegunaan peningkatan masih kurang.

8. Penyemak Imbas Yandex

Yandex menawarkan antara muka yang sangat berguna yang tidak terlalu jauh dari keselesaan Chrome, dalam garis besar dan sorotan. Sempurna bagi mereka yang berhati-hati untuk beralih ke program yang lebih selamat dan kerap dilucutkan. Oleh itu, menjadikannya sebagai penyemak imbas selamat yang terkenal di dunia.

yandex

Yandex, yang bergantung pada Chromium, menggunakan motor ‘Flicker’ yang menjalankan pemeriksaan melalui muat turun dan bahkan menggunakan antivirus Kaspersky untuk memeriksa bahan berbahaya.

Secara berkala apabila program dijalankan pemeriksaan, mereka akan menjadi malas, dan Yandex telah berusaha untuk menangani perkara ini. Program ini menggunakan inovasi Turbo Opera untuk memperbaiki halaman yang gagal memenuhi harapan atau bekerja dengan sistem temperamental.

Yandex juga memberikan jaminan karikatur DNS, yang dapat mengumpulkan laman web yang mengandungi bahan jahat dan melindungi kata laluan dan tempat menarik kad bank yang disimpan.

9. Penyemak Imbas Dooble

Dooble adalah program multi-tahap (Windows, Linux, OS X) berasaskan Chromium yang tidak sesuai untuk semua orang walau apa pun tahap keselamatannya. Dalam keadaan lalai, ia melemahkan antarmuka yang tidak boleh dipercayai, misalnya, Flash dan Javascript yang akan menjadikannya sukar untuk digunakan dengan ukuran tujuan yang cukup besar namun mungkin dibenarkan, walaupun semua masalah untuk pendekatannya yang dilucutkan.

dooble

Program ini menjangkakan pelanggan perlu melakukan perjalanan secara rahsia dari luar, sementara HTTPS dapat disahkan dan sesi rawatan orang luar di iFrames disekat. Rawatan kuki adalah butiran yang pelik.

Elemen imaginatif adalah bahawa semua kandungan klien (penanda buku, kecenderungan dan sejarah yang teliti) dapat dikodekan menggunakan angka dan frasa laluan yang berbeza. Elemen menarik lain adalah menetapkan keamanan, misalnya, perhatikan peribadi, untuk setiap tab menggunakan alternatif klik kanan.

Pengulas tidak pernah melakukan Dooble memandangkan ia memerlukan penambahbaikan di beberapa tempat namun kami berpendapat bahawa ia cepat dan dalam beberapa fikirannya licik.

10. Putuskan Penyemak Imbas

Penyemak imbas ini menggunakan teknologi merangkak ke web dan mencari laman web syarikat-syarikat yang mengesan orang ramai. Putuskan hubungan terutamanya digunakan untuk memutuskan hubungan anda dari laman web yang berhasrat menyimpan data anda atau maklumat lain yang berkaitan dengan anda dengan cara lain.

putuskan sambungan

Semasa melayari Putuskan Sambungan, anda dipaparkan banyak mesej yang menyatakan bahawa mana-mana laman web tertentu berusaha untuk mengesan aktiviti anda. Putus hubungan secara automatik akan mengakhiri antara muka anda dengan laman web tertentu yang membahayakan privasi anda.

Alat tambah untuk melindungi aktiviti penyemakan imbas anda.

Terdapat juga pelbagai item atau pengembangan tambahan yang boleh anda perkenalkan untuk meningkatkan perlindungan dan keselamatan penyemak imbas web anda.

Berikut adalah beberapa pemalam yang dapat meningkatkan keselamatan penyemak imbas web anda.

 • HTTPS Di mana sahaja: – Dikembangkan di Electronic Frontier Foundation, ini akan mengarahkan laman web untuk menggunakan jaringan terenkripsi HTTPS yang dilindungi.
 • uBlock Origin: – Ini menonjol di antara penyekat iklan berasaskan penyemak imbas lain. Ini memastikan anda tidak dilacak oleh pengiklan di web.
 • uMatrix: – Ini memberi anda kekuatan atas setiap program yang mungkin melacak anda ketika anda mengunjungi laman web khas.
 • Autodelete Kuki: – Ini akan menghapus kuki yang tidak diperlukan lagi untuk melayari anda.
 • Pemecah Privasi: – Privasi Badger adalah tambahan dari EFF yang mengesampingkan promosi dan pelacak pengintip.
 • Decentraleyes: – Ini memastikan keselamatan anda daripada menjejaki melalui rangkaian kandungan.
 • Ejen Pengguna Rawak: – Tersedia untuk Firefox dan Chrome, add-on ini akan berputar melalui operator pengguna yang berbeza, yang membolehkan anda menipu sistem berbahaya.
 • NoScript: – Ini membolehkan anda mengubah dengan tepat kandungan mana yang terus berjalan di laman web yang anda naiki. Ini untuk pelanggan yang canggih dan memerlukan banyak penyesuaian kerana tentunya akan memecahkan kebanyakan laman web.

Kesimpulannya

Kami harap anda dapat menjumpai penyemak imbas web yang selamat untuk melayari dengan selamat, adalah jelas bahawa Tor adalah penyemak imbas selamat terbaik untuk digunakan namun seseorang harus memilih penyemak imbas sesuai dengan keperluan perlindungannya. Seseorang yang mahukan keselamatan dan privasi daripada penyemak imbas Epic adalah pilihan yang sesuai.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map