Савети за безбедност паметних телефона за предузећа


Савремена предузећа суочавају се са највећим претњама од сајбер безбедности и кршењем података. Повећана је и употреба личних мобилних уређаја у пословном окружењу. Потреба предузећа је поверљиво преношење података између различитих крајњих тачака без угрожавања приватности, сигурности и поштовања правила.

За приватна предузећа главна брига је што се поверљиви подаци налазе на дохват руке запослених на њиховим телефонима. За заштиту ових информација на паметном телефону за пословање потребни су паметни савети за безбедност. Запослени који нису свјесни да паметно користе паметни телефон у пословном окружењу могу коштати предузећа финансијски изгубљена.

То је откривено истраживањем које су спровели Лоокоут и Понемон Институте да

67% организација има повреду података због запосленика који користе своје мобилне телефоне како би приступили подацима компаније.

Да бисте осигурали да су корпоративни подаци сигурни и сигурни на личном уређају запослених, савети за пословну безбедност за паметне телефоне обично су неопходни. Хакери и снопери података такође циљају личне податке запослених на телефону. До тренутка када нисте поставили неке битне сигурносне слојеве, ваш паметни телефон је изузетно рањив на хаковање и кршење.

Савјети за сигурност пословних паметних телефона наведени су у наставку који ће вам помоћи у заштити пословних података.

Подесите опције удаљене брисања и локације

Паметни телефони су преносиви, па их запослени преферирају и због посла. Ипак, могу се лако изгубити или украсти. Сигурност смартфона је угрожена због тога што постављање даљинске брисаче и могућности локације постају важне.

Инсталирањем апликација за праћење може се открити ваш телефон у случају да се изгуби или украде. Такве апликације нуде брисање осетљивих информација на даљину. Ако ваш телефон дође у руке злог момка, онда бар такве апликације осигуравају уклањање личних података и пословних информација с телефона.

ИОС и Андроид имају могућност лоцирања уређаја у случају да га замените или изгубите. Такође могу обрисати податке ако вам гадгет буде украден тако да нико не може да приступи подацима. Корисници иПхоне-а могу да помогну при проналажењу мог телефона.

Следите дате кораке да бисте омогућили ту опцију:

  • Идите на Подешавања
  • Потражите иЦлоуд
  • Укључите „Пронађи мој телефон“

Корисници Андроид-а могу да приступе управљачу Андроид уређајима. За омогућавање праћења од стране овог Менаџера,

За Андорида

  • Покрените апликацију
  • Повежите га са Гоогле налогом
  • Пратите упутства која вам пружа

Нека ваш систем буде ажуриран

Ажурирање паметног телефона с недавним верзијама је важно и ако за свој рад и личне податке користите један телефон, онда ће то постати неопходно. Сваки уређај у редовним интервалима покреће нова ажурирања софтвера.

Преузимање ових софтверских исправки за ваш паметни телефон је оно што морате учинити. Већина нас показује лењост у преузимању ових ажурирања, али они су од суштинског значаја јер имају најновије безбедносне исправке. Ова ажурирања такође обезбеђују да ваш уређај ради на оптималном нивоу.

Осигурајте мрежу

За ваше податке заинтересовани су добављачи интернетских услуга (ИСП), хакери, преваранти и оглашивачи. Било да се ради о личним или пословним подацима, они се прате и могу бити угрожени. У случају да немате појма о обезбеђивању ваше мреже, онда сте заиста несретни.

Податке присутне на ПЦ-у или паметном телефону може читати свако ако није шифрирано. Осигурајте мрежу користећи ВПН јер се сва комуникација одвија на мобилном уређају. Најбољи савет за безбедност смартфона за предузећа је шифровање података путем ВПН-а. То ће осигурати ваше податке и побољшати приватност смартфона.

Омогућиће вам сурфање интернетом уз слободу искључујући свако блокирање. ВПН сакрива ваше мрежне активности и чини вас анонимним. Пословним подацима ће пружити сигурност шифрирањем у нечитљив облик. Тако да нећете морати да бринете о томе да се ваши подаци преваре или користе.

Инсталирајте само апликације (апликације) из поузданих извора

Пословној особи која има податке на паметном телефону, важно је да купује само из легитимних продавница апликација као што су Гоогле Плаи продавница, Аппле иТунес и Мицрософт-ова продавница. Морате истражити апликацију и о њеним издавачима. Избегавајте инсталирање апликација из нетржишних апликација.

С друге стране, важно је да инсталирате и ВПН апликацију, али из поузданих извора. Корисници Андроид-а одлазе на ваш уређај до менија Подешавања и уклањају опцију „непознати извори“. Пре него што кликнете на опцију „инсталирај“, само пажљиво погледајте прегледе и оцене одређене апликације коју ћете преузети.

Ако су критике о апликацији довољно задовољавајуће, прочитајте политику приватности апликације. На пример, спремаћете да преузмете игру за коју је потребан приступ вашим контактима. Онда морате размислити пре него што га преузмете, због чега би игра требала приступити вашим контактима. Ако вам ово постане сумњиво или сумњиво, одуприте се преузимању апликације.

Осигурајте своју Ви-Фи мрежу

Већина људи, укључујући пословне запосленике, може приступити осетљивим информацијама преко јавне Ви-Фи мреже, али се безбедност Ви-Фи мреже потпуно занемарује. Омиљена метода хакера и превараната за хакирање је када особа приступа осетљивим информацијама преко несигурне мреже.

Информацијама посланим путем јавног Ви-Фи-ја може приступити свако ко познаје технику прегледа. Они могу да хакују ваш систем и подаци који спашавају податке могу вам украсти податке. Не само јавни Ви-Фи, већ ако ваша кућна интернетска веза користи слабу лозинку, може доћи до упада.

Користите ВПН апликацију за пословну сигурност на паметном телефону. Омогућиће највећу могућу енкрипцију која ће шифровати ваш интернет саобраћај и податке. ВПН ће вас заштитити и на отвореној и на кућној мрежи. Поред тога, учините вашу кућну Ви-Фи лозинку јаком тако да нико не може проћи њену аутентификацију.

Пазите на лажно представљање

Повећана употреба смартфона без сумње је од помоћи, али ништа не долази само од себе, што доноси и потенцијалне ризике. У већини случајева због слабог знања запослених пословни подаци трпе губитке. Запослени могу кликнути на везе у е-порукама које се називају пхисхинг е-маиловима које углавном воде до опасних веб локација.

За сигурност пословног паметног телефона важно је да прво проверите легитимност веб адресе пре него што је кликнете. Избегавајте кликом на сумњиве и кратке везе ако нисте затражили. Гадне везе у е-поруци или текстуалним порукама обично су превара да вас заробе у откривању личних података на паметном телефону.

Цибер нападачи користе технике друштвеног инжењеринга да створе такве везе које ће или подићи новац са вас, украсти идентитет и пословне податке или рачуне кредитних картица. Овде морате бити будни јер чак и софистицирани антивирус не може да вас заштити од таквих пхисхинг напада.

Не делите локацију

Праћење локације изазива много брига у вези са приватношћу као што је свако ко може да заскочи где се налазите. Према безбедносним стручњацима, скоро је немогуће спречити праћење локације. Постоје бројни начини на које треће стране могу да прате без обзира на којој локацији, укључујући метаподатке пренете из телекомуникација и података, евидентиране на вашем телефону.

Шеф сигурносне стратегије за компанију СентинеИОне (компанија за рачунарску заштиту) Јеремиах Гроссман је рекао, „За огромну већину људи и огромну већину околности, користи које добијају од дељења свог боравишта превазилазе ризике који могу бити тамо, “

За људе који користе паметне телефоне за посао, сигурност постаје велика брига. Дељење локације са паметног телефона може помоћи агенцијама за спровођење закона да прате ваше кретање, дати хакерима шансу да се ушуњају и омогуће оглашавачима да вас прате. Ако не користите ВПН, дељење локације неће вам донети ништа добро.

Ако се праћење локације користи непажљиво, то може наштетити вашој приватности. Ради сигурности, морате избегавати дељење локације јавно или искључити праћење локације. Гоогле вам дозвољава да делите своју локацију на веб локацијама друштвеног умрежавања као што су Твиттер или Фацебоок. Да бисте заштитили пословне податке вашег паметног телефона ради сигурности, пошаљите своју локацију само предвиђеном примаоцу.

Шифрирајте осетљиве податке

Најбољи савјет о сигурности паметног телефона за пословног упосленика који ради с било којом врстом осјетљивих података је заштита података шифрирањем. Као што је пуна енкрипција диска за Виндовс рачунаре, осигурава да ваши подаци неће бити угрожени. Слична врста шифрирања сада је доступна и корисницима паметних телефона.

За кориснике Андроид-а Гоогле објашњава шифровање као:

Шифровање пуног диска је поступак кодирања свих корисничких података на Андроид уређају помоћу шифрованог кључа. Једном када се уређај шифрира, сви подаци креирани од корисника аутоматски се шифрирају прије него што их преузму на диск, а сви прочитају аутоматски дешифрирају податке прије него што их врате у позивни поступак.

Ако сте власник пословне веб локације, онда без одлагања осигурајте своју веб локацију ХТТПс тако да нико не може да приступи подацима између прегледача и веб сервера. Сви подаци се шифрирају када приступите веб локацији са ХТТП-овима. За кориснике паметног телефона важно је да посећујете само сајтове који су обезбеђени ССЛ сертификатом.

Закључак

Оглашивачи, мобилни провајдери, влада, хакери прате ваше мрежне активности. Такође, језиве апликације и друге аутоматизоване претње за крађу података не заостају у ризику за безбедност и приватност вашег уређаја на мрежи.

Паметни телефони садрже доста осетљивих информација. Губитак телефона или крађа телефона могу резултирати губитком поверљивих података о раду. Тако ће вам савети за безбедност паметних телефона за посао поменути у овом чланку помоћи да изградите добру безбедност на уређају.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me