Sådan beskyttes børns privatliv online – Forældrevejledning


Børn er sårbare over for mange problemer i det virkelige liv. De kræver vejledning, god forældremyndighed og tilsyn med forældrene. I dag er børn måske mere fortrolige med teknologien end forældre, men hvad der får dem til at variere med forældrene er risikoeksponeringen i livet.

For eksempel pop-up dit barns browserhistorie, og du opdager noget chokerende. Eller måske finder du, at dit barns computer er sårbar over for vira eller malware. Nogle gange finder du ud af, at dit barn bliver manipuleret til moden praksis som rygning, drikke osv. Desuden står børn over for mobning på nettet og indtrængen i privatlivets fred, der påvirker deres mentale sundhed.

Internettet er en anden verden for børn, hvor voksne kræver god forældre og tilsyn der. Der er masser af skridt, som regeringen og teknologivirksomheder har taget for at sikre børns sikkerhed online, men på grund af beskaffenheden af ​​Internettet har de været meget effektive.

Hvis dit barn er berørt af disse problemer, er det tid for dig at træde op og arbejde for børns sikkerhed og privatliv på internettet.

Almindelige problemer, som børn står overfor online

Dette er de almindelige problemer i den digitale æra, som børns står over for. Nogle af dem er alvorlige, da de skaber en negativ indflydelse på karakteren.

Upassende indhold

Internettet har stort indhold tilgængeligt for alle aldersgrupper. Meget af indholdet er uønsket og upassende for børn, som generelt inkluderer voksne websteder, spilwebsteder, fora eller websteder med hårdt sprog, og websteder, der indfører vandalisme, selvskading, kriminelle aktiviteter og diskriminerende opførsel hos børn.

Når det er sagt, er det ikke som børn er immun over for disse websteder. Enten gennem deres venner, fremmede eller nogen anden kan de få adgang til disse websteder, inden forældres samtykke. En søgemaskine uden begrænset tilstand eller anden social media-applikation kan introducere børn til disse upassende websteder.

Cyber ​​mobning

I følge stopbullying.gov-statistikker har cybermobning udgjort 15% af børnene i lønklasse 9-12, og 9 procent af studerende i lønklasse 6-12 har oplevet cybermobning i deres liv. Derudover har 55,2 procent af dem fra mindretalsgrupper som LHBTQ oplevet cybermobning.

Børn, der er berørt af cybermobning, har oplevet psykiske problemer såsom depression, angst, tab af selvtillid og stofmisbrug. Kilder til cybermobning er forekommet via sociale mediewebsteder, onlinemeddelelsesplatforme og e-mails, hvor børn modtager trusler eller hårdt sprog fra deres venner eller fremmede.

Indtrængen i privatlivets fred

Et af de mest udbredte problemer, som børn står overfor på nettet, er indtrængen af ​​privatlivets fred, hvor de trues af fremmede, identitetstyver og seksuelle rovdyr. Disse kriminelle bliver ven med børn på sociale netværk eller gennem undersøgelser, foregiver at dele lignende interesser som dem for at prøve at vinde tillid fra barnet.

Når de har nået deres mål, beder de om nøgne fotos eller andre modbydelige aktiviteter fra børnene. Afvisning af tilbud fra dem vil resultere i trusler eller lækkende billeder eller bevis på sociale netværk. Selvom dette muligvis ikke får fuld skyld i lovovertrædernes side, da børnene i dag er involveret i at dele udsatte fotos med andre til forholdsformål.

Svindel og svig

Børn tiltrækkes for det meste af gratis ting eller stærkt nedsatte ting, der tilbydes på internettet, såsom gratis 1000 V-Bucks til Fortnite eller et gratis AAA-videospil. Mens de ikke er opmærksomme på følgerne af phishing i modsætning til deres forældre, åbner de normalt linket eller vedhæftet fil sendt via e-mails eller falske websteder.

Disse links eller vedhæftede filer indeholder malware eller vira, der inficerer dit barns computer. Denne malware lækker også personlige data, der er gemt på computeren eller beskadiger computeren, hvilket kan resultere i store tab.

Internet afhængighed

Børn, for det meste teenagere (8 – 12 år gamle) og teenagere tilbringer i gennemsnit seks til ni timer på deres enhed, ifølge Common Sense Media. En stor sum af dem ser videoer, medienetværk, spil og sociale netværk.

Det kan være irriterende for forældrene at se deres barn fuldt forkælet på internettet og ikke betale et øje med dem. De fleste af børnene deler ikke engang information eller taler om et problem med deres forældre, hvilket gør dem endnu mere sårbare over for de kommende problemer.

Sådan beskytter du dine børn online?

Der er nogle foranstaltninger, der kræves for at beskytte dine børns privatliv online og forhindre dem i at falde i dybe problemer.

Indstil eller begræns indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger på sociale medier

Den første ting, der kræves for at beskytte dine børns privatliv, er at justere deres privatlivsindstillinger på konti på sociale medier. Alle sociale medier har indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger, som enten er skjult eller findes på indstillingspanelet på kontoen.

De grundlæggende krav til at finpudse indstillingerne for beskyttelse af personlige oplysninger ville være at begrænse den offentlige tilgængelighed af barnets konto i søgning på sociale medier, og veneanmodninger bør også være begrænset. En anden ting ville være at fjerne vigtige personlige oplysninger i sociale medier, såsom cellenummer, hjemmeadresse, e-mail-adresse, link til andre sociale medienetværk og andre følsomme oplysninger, som du ikke synes er sikker.

For at kontrollere indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger på sociale medienetværk, er her nogle nyttige tip om populære sociale medienetværk blandt teenagere;

Facebook

Da Facebook har flest oplysninger, der er gemt af et individ, her er nogle tip til at øge sikkerheden;

 • Gå til Hjælp for at forhindre, at fremmede nysgerer på din profil > Genveje til beskyttelse af personlige oplysninger > “Se flere indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger” under fanen Privatliv > “Hvem kan se dine fremtidige opslag” > Vælg “venner”.
 • Hjælp til begrænsning af veneanmodninger > Genveje til beskyttelse af personlige oplysninger >“Se flere indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger” under fanen Privatliv > “Hvem kan sende dig veneforespørgsler” > Vælg “Venner af venner”.
 • Gå til Hjælp for at begrænse søgemaskiner fra at vise profilen > Genveje til beskyttelse af personlige oplysninger > “Se flere indstillinger for beskyttelse af personlige oplysninger” under fanen Privatliv > “Vil du have, at søgemaskiner uden for Facebook skal linke til din profil?” > Vælg “Nej”.
 • For at forhindre, at fremmede kigger op til din profil via e-mail eller telefonnummer, skal du følge de samme teknikker til Privatlivsindstillinger og vælge den til enten “Venner af venner” eller “Venner”.
 • Du kan også aktivere “Login-godkendelser” fra fanen Sikkerhed for at øge din sikkerhed. Login-godkendelser er det samme som tofaktorautentisering, da det sender en tekstmeddelelse på din telefon til logning på en ny enhed.

facebook-privacy

Instagram

Instagram er et af de populære sociale medienetværk blandt teenagere som platform for mediedeling. Desværre er det blandt det medium, hvor upassende indhold deles, og børn er målrettet. Her er nogle ting, du kan begrænse identitetstyver og seksuelle rovdyr fra at målrette mod din profil.

 • Aktivér privat konto for dine børn fra Valgmuligheder. Denne tilstand gør det muligt for brugerens fotos og videoer at blive delt med visse godkendte personer.
 • Undgå dine børn at geo-tag ofte. Dette hjælper med at undgå, at fremmede eller rovdyr målretter eller forfølger din mindreårige gennem billeder eller videoer, der er lagt ud.

Instagram-privacy

snapchat

Snapchat blomstrede til en af ​​de mest populære teenageprogrammer i verden på grund af dens funky filtre, ‘eksploderende’ meddelelser og historier og geo-placering funktioner. Selvom disse muligvis lyder sjovt, kan Snapchat let målrettes af fremmede og lovovertrædere. At imødegå disse trusler;

 • Tryk på ikonet Snapchat Ghost og derefter på ikonet Indstillinger.
 • Gå derfra til overskriften “Hvem kan …”. Der vil være fire muligheder,
  • “Kontakt mig”
  • “Se min historie”
  • “Se min placering”, og
  • “Se mig i hurtig tilføjelse”.
 • Frist Skift “Kontakt mig” til “Mine venner”, så kun dine venner kan chatte eller sende snaps til dit barn.
 • Skift “Vis min historie” til enten “Mine venner” eller “Brugerdefineret”, hvor sidstnævnte giver visse valgbare venner mulighed for at se dit barns historie.
 • Skift “Se min placering” til dine venner eller “Kun mig” for at forhindre fremmede i at se dine børns geografiske placering.
 • Skift “Se mig i hurtig tilføjelse” for at slukke for at undgå, at dit barns profil vises for andre venner, der deler fælles venner eller forbindelse.

snapchat-privacy

Begræns tilstand for YouTube eller YouTube Kids

Youtube er den største platform for teenagere og børn. Den har milliarder af videoer tilgængelige for brugerne, og alle af dem er muligvis ikke egnet til dit barn. Nogle af kategorierne inkluderer vold, hadetaler, voksent indhold, kriminelle aktiviteter og krænkende indhold er stadig tilgængeligt på YouTube.

Til disse problemer arbejder YouTube grundigt på dem og introducerede indstillingen “Begrænset tilstand” til sikker browsing. Dette kan findes i indstillingerne > Generelt på mobile apps og webstedet. Bortset fra det introducerede YouTube “YouTube Kids” -applikationen til de mobile enheder og websted, der helt er taget højde for børnevenlige videoer.

Børnevenlige søgemaskiner og browsere

At ansøge om børnevenlige websøgemaskiner og browsere på dine børns enhed er en anden sikker mulighed. Børnevenlige søgemaskiner filtrerer eksplicitte søgeresultater, når de søger på Internettet på internettet og begrænser børn fra at få adgang til websteder, der betragtes som usikre. Nogle eksempler på sikre søgemaskiner til børn inkluderer:

 1. Safe Search Kids
 2. Kiddle
 3. KidRex
 4. KidzSearch

Derudover er børnevenlige browsere også tilgængelige. De tillader forældre at føre tilsyn med deres barn gennemse, blokere bestemte websteder og begrænse den tid, der bruges på et websted. Disse browsere er tilgængelige på flere platforme, f.eks. Windows, Mac, iOS og Android. Disse inkluderer:

 1. Sikker internetbrowser til børn
 2. Maxthon børnesikker browser
 3. KidSplorer webbrowser
 4. Zoodles

Chrome-browser kan også konfigureres til børn ved at styre forskellige profiler. Det kan give dig mulighed for at blokere websteder og undgå uønskede søgeresultater i browseren.

Aktivér forældrekontrol på Windows, iOS, Android, MacOS.

Forældrekontrol er tilgængelig på større platforme som Windows, MacOS, iOS og Android via enten forudindlæst software eller tredjeparts support. Aktivering af forældrekontrol på disse platforme giver dig mulighed for at administrere og kontrollere dine børns enhed. Disse værktøjer tillader for det meste en forælder at blokere eksplicit indhold på nettet, forbyde visse websteder og begrænse deling af profiler.

vinduer

I Windows 8, 8.1 og 10 introducerede Microsoft indstillinger for Familie og Børn. Dette kan findes under Indstillinger > Konti > Familie og andre brugere. Der vises en menu, der beder om at tilføje enten et barn eller en voksen. E-mail-adresse er påkrævet for at kontrollere børneprofil, i betragtning af at du opretter en konto til dit barn.

vinduer-barn-indstilling

Når denne handling er udført, kan du filtrere websteder for dine børn og administrere deres profilaktiviteter. Desuden kan du indstille tidsgrænser for skærmen, blokere spil og modtage aktivitetsrapporter fra profilen.

MacOS

I lighed med Windows tilbyder MacOS dig også at aktivere forældrekontrol på børns enhed. Gå blot til Apple Menu > Systemindstillinger > Forældrekontrol. Derefter skal du tilføje en bruger, som forældrekontrol vil blive anvendt på. Sørg for at kontrollere Kontoindstillinger i Systemindstillinger for at kontrollere, hvilken konto der har hvilket niveau af adgang (Admin osv.).

Mac-barn-indstilling

For at indstille begrænsninger for barnet giver fanerne under Forældrekontrol dig mulighed for at vælge, hvilken App, Web og Personer der skal begrænses. Apps-grænse kan give dig adgang til bestemte applikationer for børn, webgrænse kan begrænse bestemte websteder, der er usikre for børn, og People-begrænsning kan begrænse børns kontakt med andre i iMessage, Game Center-apps og Mail. Tidsgrænsen er selvforklarende, da den begrænser brugen af ​​et barn med enheden.

iOS

iOS tilbyder også strengere forældrekontrol til sine enheder. Dette kan findes i Indstillinger > Generel > Begrænsninger. For at aktivere forældrekontrol kræves en pinkode eller adgangskode for at forhindre ændringer fra dit barn.

iOS-barn-indstilling

Når begrænsninger er aktiveret, kan du forhindre dit barn i at få adgang til applikationer som Safari, FaceTime, iTunes, slette og installere apps, og vigtigst af alt, køb i appen. Tredjepartsstøtte er også tilgængelig til mere forældede forældrekontrol, såsom Netsanity og Kidslox for tidsbegrænsningen og andre funktioner.

Android

I modsætning til iOS har Android begrænsede forældrekontrolfunktioner til børnene. Det er kun tilladt at oprette en separat brugerprofil for børn, hvilket kan begrænse opkald, beskeder og programtilgængelighed. Det kan fås adgang til det fra Indstillinger > Brugere.

Gennem tredjeparts applikationer som Norton Family, Net Nanny og MM Guardian, kan strengere forældrekontrol tilbydes. ScreenTime er et af disse applikationer, der er tilgængelige på større platforme som Android, iOS og FireOS, der tilbyder skærmbegrænsning og visning af et barns webaktivitet. Nogle af disse apps betales, mens der er gratis muligheder og kan findes i Google Play Store.

Overvåg online adfærd ved at ‘venne’ dem på sociale websteder

At føje dine børn til sociale medier som Facebook, Snapchat, Instagram osv. Kan være fordelagtigt for forældre at overvåge deres aktiviteter. Ifølge Pew Research Center har 83% af forældrene tilføjet deres teenagerbørn på Facebook, mens 33% har fulgt dem på Twitter.

At “vende dem” på sociale websteder kan forbedre børns sikkerhed. Forældre kan se, om barnet lægger passende indhold til sin alder og griber ind, inden risikoen eskalerer. Vær dog sikker på, at dit barn ikke skjuler indlæg på sociale medier for dig.

Lær dem om fremmede og potentielle skader

At sidde med dit barn og forklare dem om mulige skader fra Internettet er den bedste ting at gøre. Med fremmede, seksuelle rovdyr, cyberkriminelle og hackere, der lurer i skyggerne, er det måske ikke muligt for forældre at forklare internetverdens afgrund.

I en grundlæggende sund forstand kan børn uddannes til ikke at kontakte kontakt med fremmede, der beder om personlige oplysninger eller anvender trickmetoder til at lokke børn til at gøre upassende ting. Det er bedst at lære børn om at informere forældre, før de går videre eller interagerer videre med dem. Sørg for at kende deres venner på sociale medier, og tjek deres IM’er og e-mails om deres kvote for at opretholde tillid.

Forhindre dem i at geotagge på sociale medier ofte, da det involverer seksuelle rovdyr og fremmede, der drager fordel af åbent privatliv og går videre til trusler og angreb på den mindreårige. Overvåg deres søgehistorik og internetaktivitet, og forhind dem i at få adgang til aldersbegrænsede websteder eller mistænkelige websteder med malware. At undervise om disse risici vil hjælpe barn og forælder med at udvikle gensidig forståelse og fornuft.

Brug en VPN

Nogle gange er disse børnevenlige søgemaskintjenester ikke krypteret med HTTPS. Dette kan ses i søgefeltet i din browser, hvor der vises en grøn lås eller ‘Sikker’ tekst, hvis webstedet understøtter HTTPS. At udelade HTTPS kan være farligt, da hackere kan omgå søgehistorikken og angribe på systemet.

En VPN kan tilbyde en løsning til dette med sin jernbelagte sikkerhed. Tilbyder krypteringstunnel i militær kvalitet sammen med branchens bedste sikkerhedsprotokoller som OpenVPN, det sikrer bedst mulig beskyttelse på nettet og umuligt at trænge ind i sikkerhedsmuren (hvilket kan tage milliarder af år).

VPN dirigerer din trafik gennem dybt stærkt beklædt sikkerhedslag, som forhindrer datasnoopere og hackere i at få adgang til brugerdata. Desuden kan de give dit barn mulighed for at surfe på internettet uden nogen frygt for hacking. ExpressVPN og NordVPN er de bedste tilgængelige brugervalg med optimal hastighed og fremragende sikkerhedsfunktioner. PIAVPN anbefales, hvis du har et stramt budget.

Konklusion

Det er okay for børn at være sårbare, da de ikke udsættes meget for livet som deres forældre. Med ondsindede fremmede, seksuelle lovovertrædere, falske venner og hackere, der truer rundt omkring på nettet, er det forældres og barnets ansvar at samarbejde om at bekæmpe dem. Børn kan let lokkes til svindel som gratis gaver eller lotterier, så de bør også få uddannelse om det.

Internettet er afhængig af næsten alle, så det er et ansvar for forældre at sætte et eksempel for deres børn, dvs. begrænse sociale medier og internetbrug. Sammenlignet med børnenes skrøbelige sind, skal forældrene være opmærksomme på de problemer, der hersker på Internettet, og beskytte deres børns privatliv online.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me