Shfletuesit më të Sigurt në ueb 2020 – Shfletuesit privatë


Gjetjet kryesore: Kohët e fundit kam bërë kërkime të ndryshme në një shfletues të sigurt dhe intimitet të internetit. Përmes saj, unë kam zbuluar se përgjigjja përfundimtare për shfletimin e sigurt është përmes një NordVPN.

Edhe pse gjigantët teknikë si Google dhe Mozilla kanë prezantuar shfletuesit e tyre të sigurt të internetit, ato nuk janë aq të sigurt sa pretendojnë se janë.

Gjithashtu, Tor i cili ishte një projekt i CIA-s dhe që dihet të jetë shfletuesi më i sigurt kërkon përdorimin e një VPN me të.

Intro To Secure Browsers

Në këtë epokë dixhitale, është e nevojshme që ju të mbroni aktivitetin tuaj në internet. Do program nën kategorinë e shfletuesit më të sigurt siguron që mbrojtja juaj në internet është përparësia e tyre. Për të mbajtur informacionin tuaj të fshehur nga të huajt është një punë tjetër. Kështu, një shfletues privat do t’ju ndihmojë kudo në internet.

Tashmë një metodë është përcaktuar për transaksionin e të dhënave përmes internetit është përmes shfletuesve të internetit. Fatkeqësisht, disa shfletues kanë një ndikim negativ në privatësinë e përdoruesve të internetit. Rezultatet që pengojnë skriptet ndjekëse për të vjedhur letrat kredenciale të përdoruesit.

Gjithashtu, programi qeveritar për mbikëqyrje masive dhe ruajtja e të dhënave ka të drejta të mbajë shënime të përdoruesve në interes të mbrojtjes kombëtare.

Këto aspekte janë të bezdisshme për përdoruesit pasi dëmtojnë lirinë e internetit duke ndjekur aktivitetet e tyre të shfletimit. Për të zgjidhur këto probleme, shfletuesit më të mirë të sigurt janë futur.

Shfletuesit më të Sigurt Në vitin 2020

Këta shfletues kanë privilegjin të menaxhojnë konfidencialitetin e të dhënave nga qasja e paligjshme, kërcënimet e dëmshme dhe shfrytëzimi i të dhënave.

Megjithatë, aktivitetet e fshehur të shfletimit nuk janë të nivelit më të lartë me shfletuesit më të sigurt pasi ato disi i dalin të dhënat në ISP. Shfletuesit privatë janë kompetentë për të siguruar një përvojë të shpejtë të shfletimit në platforma si Android dhe iPhone.

Ndërsa, shfletuesit normal japin mbrojtje të lartë të të dhënave në Windows dhe Mac me ndihmë për shtesat e intimitetit.

1. Fokusimi i Firefox-it

Firefox Focus është një tjetër duke shtuar në listën e shfletuesve më të mirë anonimë nga Mozilla. Designedshtë krijuar thjesht për sigurinë e të dhënave të klientit. Fillimi fillestar ishte duke marrë parasysh përdoruesit e iOS.

Sidoqoftë, azhurnimi i fundit duhet të mbulojë Android-in. Browsershtë shfletuesi më i sigurt që përqendrohet në fshehjen e të dhënave me një dizajn të bukur që i kënaq sytë.

Firefox-fokus

Ajo bllokon ndjekjen e reklamave që do të thotë se faqet e internetit nuk po regjistrojnë historinë e shfletimit të përdoruesit dhe shpejtësia e internetit nuk komprometohet.

Shfletuesi i sigurt për Android ka një veçori të dedikuar e cila ndihmon Firefox Focus të sigurojë pozicionin në listat e bllokuesve të reklamave.

Firefox Focus bllokon reklamuesit nga monitorimi i përvojës së përdoruesit. Gjithashtu, lehtëson aktivitetet pasi të aktivizohet mënyra e sigurt e shfletuesit. Kur të keni mbaruar me seancën tuaj të shfletimit, mund të goditni ikonën “Fshijeni” dhe të gjitha aktivitetet tuaja në internet do të fshihen.

2. Shfletuesi Tor

Shtë një shfletues i sigurt i cili u zhvillua pas një rritje masive në çështjet e intimitetit të përdoruesve të internetit. Shfletuesi Tor ka qenë një temë diskutimi për shkak të përparimit teknologjik dhe vetëdijes së tij. Njerëzit që përdorin internetin në mënyrë të rregullt kanë instaluar shfletuesin Tor për aktivitete të sigurta të shfletimit.

Softueri Tor është i bazuar në rrjetet e shpërndara të stafeve që mbrojnë komunikimin në internet nga ndjekja nga ISP-të dhe agjencitë e mbikëqyrjes. Shfletuesi Tor gjeneron një tunel të veçantë të koduar për dërgimin dhe pranimin e të dhënave. Ai shmang sytë e këqij nga monitorimi i lidhjes në internet.

Faqet në internet që vizitoni bëhen të fshehura së bashku me vendndodhjen tuaj ekzistuese. Gjithashtu, lejon përdoruesit të përdorin faqe të kufizuara në pajisjet e tyre.

Shfletuesi Tor rrit intimitetin tuaj në internet dhe mbron nga programi i mbikëqyrjes i realizuar nga NSA. Ai transferon fshehtas trafikun tuaj të internetit nga vende të ndryshme dhe fsheh burimin e komunikimit.

Shfletuesi Tor mund të përdoret pa instaluar ndonjë softuer në Windows, Mac dhe Linux. Ajo vjen me karakteristika të para-konfiguruara të sigurisë për mbrojtjen e anonimitetit tuaj dhe mund të kandidojë nga një USB flash drive.

Si funksionon Tor

Tor quhet edhe “Ruter qepësh“Sepse ajo punon në konceptin e kursimit të Qepës. Struktura e qepës ka shumë shtresa; e ngjashme me ruterin e qepës. Këto shtresa enkriptojnë të dhënat shumë herë dhe më pas ato dërgohen përmes qarqeve virtuale.

Ana e marrësit deshifron të dhënat para se të kalojë në nivelin tjetër. Shtresa më e brendshme e të dhënave të kriptuara është deshifruar nga shtresa e fundit para se të dhënat origjinale të arrijnë në destinacion.

si funksionon tor

Në këtë proces, deshifrimi i shtresave bëhet aq me efikasitet sa që adresa dhe vendndodhja IP nuk zbulohen dhe mos mbahen të fshehura. Kjo kufizon sytë e spiunazhit për të parë në faqet e internetit që ndërveproni. Gjithashtu, i bën ata të paaftë të shikojnë aktivitetet tuaja në internet.

shfletuesi tor

Farë e bën atë të ndryshme?

Tor është mjaft popullor në ato vende ku liria e shprehjes përmes internetit është e kufizuar. Për shembull, në Kinë qytetarët nuk kanë mundësi të hyjnë në faqet në internet për shkak të ligjeve të censurës, në situata të tilla Shfletuesi Tor vjen në punë.

Alternativat më të mira të identifikuara për shfletim të sigurt

Ky shfletues i sigurt i uebit është gjithashtu në përdorim të Edward Snowden i njohur si “Whistleblower” i cili zbulon informacionet në lidhje me programin PRISM të NSA në media përmes Tor. Shumë qytetarë dhe akademikë mesatarë përdorin Tor për të ruajtur lirinë dhe privatësinë e mbrojtur në këtë epokë të mbikëqyrjes masive.

3. Shfletuesi Epic i Intimitetit

Shfletuesi në internet Epic është zhvilluar duke përdorur një teknologji kromi që synon ta bëjë shfletimin tuaj privat. Karakteristika që e bën atë shfletuesin e sigurt është “mënyra private e shfletimit”.

Do të thotë që në mbyllje të Epic, fshirja e të gjitha të dhënave në shfletim ndodh gjatë përdorimit të internetit dhe ruan shumë pak histori të të dhënave.

Shfletuesi përdor “përfaqësuesin e koduar” që fsheh adresën tuaj të IP dhe kodon të dhënat e shfletimit. Kërkesat DNS drejtohen përmes përfaqësuesit të koduar. Kjo i jep mbrojtje historisë së shfletimit nga ofruesi i shërbimit të internetit (ISP) dhe snoopers të dhënave të tjera.

epike-browser

Epic është shfletuesi më i sigurt që ju mbron nga ndjekja e skripteteve, cookies, widget e palëve të treta dhe rrjetet e reklamave. Po ashtu ju lejon të keni qasje në përmbajtjen e bllokuar nga vendet e tjera.

Duke përdorur këtë shfletues, kërkimet tuaja mbeten private dhe nuk lejojnë motorët e kërkimit të ruajnë adresën tuaj IP. Ai u jep përparësi lidhjeve SSL dhe ju mbron në rrjetin publik.

4. Shfletuesi Hekuri SRWare

SRWare Iron është një shfletues më i mirë i sigurt që imiton Google Chrome përveç veçorive të tij të intimitetit. Ai gjithashtu pretendon të jetë “alternativa e vërtetë” e Chrome. Ky shfletues ofron mjete të personalizuara të zhvilluesit, cilësimet e intimitetit dhe shtesat.

Ky shfletues i sigurt eliminon funksionimin dhe ndjekjen e kompromentimit të intimitetit, ndryshe nga Chrome. Ajo gjithashtu ka një veçori të integruar të aftë të bllokojë reklamat e padëshiruara. Krijon një ID unike të përdoruesit dhe dërgon shënime në Google për gjenerimin e sugjerimeve.

SRWare është një shfletues i shpejtë, me dizajn të hijshëm dhe karakteristika inovative. Më e mira për njerëzit që kërkojnë një shfletues të mirë të internetit të përqendruar në zhvillues të bazuar në Chrome. SRWare siguron të dhënat tuaja duke përdorur metoda të ndryshme sigurie.

5. Shfletuesi Dragoit Comodo

Shfletuesi Dragoit Comodo është ndërtuar në teknologjinë Chromium, duke ofruar karakteristika të ngjashme si Chrome me sigurinë më të lartë, kjo do të thotë se të gjitha aktivitetet e internetit janë të mbrojtura. Dragoit Comodo ka mbajtësin e intimitetit në internet me të gjitha opsionet e nevojshme.

Comodo-browser

Shtojcat dhe shtesat e personalizuara e bëjnë ndërfaqen e shfletuesit më miqësor për fillestarët. Ju siguron shpejtësinë e patejkalueshme me tunele të koduara për transferim të sigurt të trafikut. Shfletuesi Comodo Dragon ju mban të sigurt dhe mbaron përplasjet ose dritaret e ngrira. Ajo parandalon që cookie-t dhe sytë e tjerë spiunues të mos ju përcjellin.

Shfletuesi Comodo Dragon ka teknologjinë e Validimit të Domain i cili identifikon dhe ndan certifikatat superiore SSL nga ato inferiore. E gjithë ndjekja e shkarkimit të shfletuesit parandalohet nga ky shfletues për të mbrojtur privatësinë.

6. Shfletuesi Avira Scout

Spekulimet që zbulojnë se janë nga firma gjermane kundër antivirusit. Scira Avira është të mbledhë një gamë të programeve të sigurisë së forcës së tretë në një shfletues të sigurt të bazuar në krom me disa nga karakteristikat e tyre shtesë.

Scira Avira ofron shfletim të sigurt në internet që bllokon faqet e internetit të phishing, Avira kërkim të sigurt, Wi-Fi të mbrojtur i cili implementon HTTPS kur surfon faqet me një Wi-Fi të pasigurt dhe anti-ndjekje.

Avira-scout

Përkundrazi, skautisti duket se është “i ngurtësuar” me disa ndryshime, dhe ato shtesë janë shumë të ngjarë në të ardhmen. Një skenar është përfshirë për të siguruar zgjerime kundër një liste të lejuar.

Zgjatjet e përmendura më lart gjithashtu ekzekutohen me vetë shfletuesin dhe nuk mund të shkëputen, një siguri e llojeve. Lëshimet e ardhshme do të përfshijnë skanimin AV të Avira, plus në një moment objektin e skanimit të reve të firmës.

7. Shfletuesi Brave

Shpallur nga Brendan Eich, një mbështetës kryesor i Projektit Mozilla, Brave është një program me burim të hapur që ofron një zgjedhës të respektueshëm Chrome dhe Safari. Ajo ofron shpejtësi të jashtëzakonshme dhe promovim të shtyrë pas kontrolleve, të përsosura për njohësin e mbrojtjes të cilët janë po kështu pas një programi të lehtë.

trim

E arritshme për klientët Windows, Linux dhe OS X, ai është shfaqur si një nga shfletuesit më të sigurt. Brave përfshin HTTPS Kudo që bashkohet, sheshet trajtojnë kapjen, përfshin një bllokues të bukur të promovimit, dhe ka një grup dinamik të projektuesve i cili po përmirëson vazhdimisht programin.

meta?

Asshtë akoma një program mesatarisht i ri, kështu që mbase jo si një artikull i pastër siç mund të jetë, dhe dobia e shtimit është akoma e mangët.

8. Shfletuesi Yandex

Yandex ofron një ndërfaqe jashtëzakonisht të përdorshme, e cila nuk do të mbetet shumë larg nga ngushëllimi i Chrome, në skicë dhe pikat kryesore. E përkryer për ata që janë të kujdesshëm në lëvizjen drejt një programi më të sigurt dhe rregullisht të zhveshur. Kështu, duke e bërë atë si një shfletues të sigurt botëror të sigurt.

Yandex

Yandex, e cila varet nga Chromium, përdor motorin ‘Flicker’ i cili bën kontrolle përmes shkarkimeve dhe madje përdor antivirusin e Kaspersky për të ekzaminuar për substancat shkatërruese.

Rregullisht kur programet kryejnë kontrolle, ato përfundojnë shumë dembelë, dhe Yandex është përpjekur ta trajtojë këtë. Programi përdor inovacionin Tura të Operas për të përmirësuar faqet që nuk po arrijnë të përmbushin pritjet ose punojnë mbi një sistem temperamenti.

Yandex gjithashtu jep siguri për karikaturimin e DNS, i cili mund të krijojë site që përmbajnë substanca keqdashëse dhe siguron fjalëkalime dhe pika interesi të kartave bankare që janë hequr..

9. Shfletuesi Dooble

Dooble është një program i dobët i bazuar në Chromium multi-fazor (Windows, Linux, OS X) që nuk do të jetë për të gjithë pavarësisht nga pikat kryesore të tij të sigurisë. Në gjendjen e tij të parazgjedhur, ajo debilon ndërfaqe jo të besueshme, për shembull, Flash dhe Javascript të cilat do ta bëjnë të vështirë përdorimin me një masë të konsiderueshme destinacionesh akoma mund të jenë të justifikuara, përkundër të gjitha telasheve për qasjen e tij të zhveshur.

dooble

Programi pret që klienti të ketë nevojë të udhëtojë në fshehtësi nga fikja, ndërsa HTTPS mund të autorizohet dhe trajtimet e sesionit të jashtëm në iFrames të bllokuara. Trajtimi i cookies është kurioz.

Një element imagjinar është që të gjithë përmbajtjen e klientit (faqeshënuesit, prirjet periferike dhe historia) mund të kodohen duke përdorur figura të ndryshme dhe një frazë fjalie. Një tjetër element interesant është vendosja e sigurisë, për shembull, perusing private, për çdo skedë që përdor alternativen e klikimit të djathtë.

Komentuesit nuk e kanë marrë në Dooble në dritën e faktit se ajo ka nevojë për përsosje në vende, por ne kemi menduar se ishte e shpejtë dhe në disa nga mendimet e saj dinake.

10. Shkëputni Shfletuesin

Ky shfletues përdor teknologjinë e zvarritjes në internet dhe gjetjes së faqeve të internetit të atyre korporatave që ndjekin publikun. Shkëputja është përdorur veçanërisht për t’ju shkëputur nga faqet e internetit që aspirojnë të ruajnë të dhënat tuaja ose çfarëdo informacioni tjetër që lidhet me ju në mënyrë tjetër.

shqit

Ndërsa kërkoni nëpër Shkëputje, ju shfaqen mesazhe të shumta që shprehin se ndonjë uebfaqe e veçantë përpiqet të gjurmojë aktivitetet tuaja. Shkëputja automatikisht do të përfundojë ndërfaqen tuaj me faqet e internetit të veçanta që paraqesin rrezik për privatësinë tuaj.

Shtesa për të siguruar aktivitetin tuaj të shfletimit.

Ekzistojnë gjithashtu artikuj të ndryshëm shtesë ose zgjerime që mund të prezantoni për të ngritur mbrojtjen dhe sigurinë e shfletuesit tuaj të internetit.

Këtu janë disa plugins që mund të përmirësojnë sigurinë e shfletuesve tuaj të internetit.

 • HTTPS Kudo: – E zhvilluar në Fondacionin Elektronik Kufitar, kjo do të drejtojë faqet për të përdorur një rrjet të mbrojtur të koduar HTTPS.
 • Origjina uBlock: – Ky është një mendim midis bllokuesve të tjerë të reklamave me bazë në shfletuesin. Siguron që nuk po ndiqeni nga reklamuesit në internet.
 • uMatrix: – Kjo ju jep fuqi mbi çdo program që mund t’ju gjurmojë ndërsa vizitoni sitet dalluese.
 • Autodelete cookie: – Kjo do të fshijë vetë cookies që nuk kërkohen më kurrë për shfletimin tuaj.
 • Badger privat: – Biblioteka e Privatësisë është gjithashtu nga EFF që mënjanon promovimet dhe ndjekësit spiunues.
 • Decentraleyes: – Kjo siguron sigurinë tuaj nga ndjekja përmes rrjeteve të përmbajtjes.
 • Agjent i rastësishëm i përdoruesit: – Në dispozicion për Firefox dhe Chrome, kjo shtesë do të rrotullohet përmes operatorëve të ndryshëm të përdoruesve, duke ju mundësuar që të mashtroni sisteme me qëllim të keq.
 • NoScript: – Kjo ju lejon të ndryshoni saktësisht se cilat përmbajtje vazhdojnë të punojnë në faqet në të cilat zbarkoni. Kjo është për klientët më të mëdhenj dhe kërkon ngarkesa të personalizuara pasi që do të prish shumicën e faqeve si një çështje natyrisht.

përfundim

Shpresojmë që ju të keni gjetur shfletuesin e sigurt të uebit për shfletim të sigurt, është e arsyeshme e qartë se Tor është shfletuesi më i mirë i sigurt për tu përdorur, megjithatë duhet të zgjedhë shfletuesin sipas nevojës së tij për mbrojtje. Dikush që dëshiron siguri dhe intimitet sesa shfletuesi Epic është opsioni ideal.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map