Si ta Bëni Uebsajtin Ecommerce të Sigurt


Siguria e gjërave të vlefshme fizikisht është shumë më e lehtë, e cila mund të arrihet duke patur dyer të sigurta me bravë, kamera CCTV, sisteme alarmi etj. Këto janë mënyra të dukshme sigurie që zakonisht kushdo që drejton një dyqan lokal në një qendër tregtare mund ta shfrytëzojë. Por, çfarë nëse të gjitha aktivitetet e biznesit tuaj ndodhin në internet? E-commerce është një industri në rritje e cila ka nevojë për mbrojtje nga hakerat e sofistikuar që gjithmonë kërkojnë dobësinë e dyqaneve në internet që ata mund të shfrytëzojnë. Me siguri, hakmarrja dhe vjedhja në internet janë shumë më të ndryshme nga vjedhjet e zakonshme të disa sendeve dhe shitja e tyre në tregun lokal të zi.

Kriminelët në internet janë pas të dhënave që janë shumë më të vlefshme. Të gjitha detajet e kartës tuaj të kreditit, ID e klientit, një dyqan Ecommerce ose biznesi juaj të gjitha janë në rrezik të vjedhjes në internet. Kështu, sigurimi i të gjitha këtyre bëhet me rëndësi jetike. Ne kemi hartuar për ju disa nga këshillat më efektive që do t’ju ndihmojnë në zhvillimin e sigurisë së një Uebfaqe Ecommerce.

Zgjidhni Hosting Ecommerce

Kërkohet shumë investim për ndërtimin e një faqe në internet. Paratë janë të nevojshme për planifikimin, ndërtimin, optimizimin dhe promovimin e një faqe në internet. Por mendoni para se të zgjidhni një mundësi të ulët strehimi për faqen tuaj te internetit. Shërbimet e lira të pritjes ofrojnë karakteristika që janë joshëse por jo praktike. Po ashtu, nëse jeni në një shërbim të përbashkët pritjeje me një numër përdoruesish, në fund mund të ndërhyni nga lagja e zhurmshme. Shtë mirë të jeni të sigurt në lidhje me atë që investitori juaj investon në siguri.

Mundësia më e mirë për shitësit me pakicë të E-commerce është një Server Virtual Privat. Shtë e mirë, ka performancën e shkallëzuar me kosto të arsyeshme dhe gjithashtu opsionet e personalizimit të sigurisë janë të shkëlqyera.

Vendosja e serverit tuaj për siguri është gjithashtu një mundësi e mirë dhe ekziston një shans që nëse nuk jeni në gjendje të menaxhoni serverin tuaj, atëherë mund të zgjidhni një host të njohur për ta bërë atë për ju.

Kaloni në HTTPS

Përdorimi i hostimit të sigurt HTTPS me një certifikatë SSL, deri vonë ishte vetëm i kufizuar në zonën e pagesave të faqes. Ky është ende rasti; megjithatë, pronarët e faqeve të internetit tani po zhvendosen për të siguruar faqet e tyre të internetit të tërë.

Google deklaroi në vitin 2014 se ata ishin duke përfshirë HTTPS si një faktor renditje. Kohët e fundit ata thanë se kanë plane që të shënojnë të gjitha faqet me HTTP si jo të sigurta. E njëjta gjë u tha nga Mozilla në 2015. Nëse një sit dëshiron të kalojë nga HTTP në HTTP, atëherë do të kërkojë një certifikatë SSL. Certifikata SSL mund të blihet nga një kompani pritëse ose nga një shitës me reputacion SSL.

Instalimi i çertifikatës SSL kërkon disa hapa siç janë azhurnimi i lidhjeve të brendshme në faqen tuaj të internetit, konfigurimi i 301 rregullimit të përcjelljes dhe azhurnimi i lidhjeve të postave elektronike. Sitet HTTP.

Zgjidhni një Platformë të Sigurt & Mbajeni të Sigurt

Në ditët e sotme, shumë platforma të tregtisë elektronike janë në dispozicion për të zgjedhur. Një platformë Ecommerce performon si ta dëshironi dhe ka një reputacion të mirë për azhurnimin dhe sigurinë rregullisht. Disa platforma të njohura të Ecommerce përfshijnë Magento, WooCommerce dhe PrestaShop por ato janë të paguara. Hakerët vazhdimisht kërkojnë ndjeshmëri në këto mjete, të cilat janë arsyet pse sigurohen azhurnime të vazhdueshme të sigurisë.

Mos e lini faqen tuaj te internetit në përgjegjësinë e zhvilluesit, të stilistëve ose të kompanisë së mbajtjes në internet. Përkundrazi, siguria e faqes suaj të internetit qëndron mbi supet tuaja. Pavarësisht nëse jeni një person teknik apo jo, do të duhet të siguroheni që dikush nga ekipi juaj po ju mbulon. Mbani një sy në faqen e ofruesit të softuerit në mënyrë që të instaloni azhurnimet më të fundit dhe të pyesni ekspertin tuaj të sigurisë nëse ato po aplikohen në faqen tuaj.

Përdorimi i aplikacionit të sigurisë së tregtisë elektronike do të mbrojë faqen tuaj të internetit nga dobësitë më të zakonshme dhe gjithashtu do të mbajë një kontroll në faqen e shitësit për t’u siguruar që jeni duke ekzekutuar versionin më të azhurnuar.

Siguria e zonës së administratorit

Mbrojtja e zonës tuaj të administratorit është një nga mënyrat më të thjeshta dhe më të lira për të përmirësuar sigurinë e faqes tuaj. Nëse përdorni platforma të tilla si Magento ose WooCommerce (bazuar në WordPress) që janë platforma të zakonshme të Ecommerce, ato do të kenë një zonë të paracaktuar të administratorit. Shumica e hileve dembelë që kërkojnë objektiva të lehtë mund të parandalohen lehtësisht duke e ndryshuar këtë.

Ndryshimi i emrit të paracaktuar të administratorit është gjithashtu shumë i rëndësishëm. Hakerët janë në kërkim të objektivave të lehtë që është nëse përdorni emrin e paracaktuar të përdoruesit siç është “administratori”, atëherë jeni thjesht një rosë e ulur. Bëni kredencialet tuaja të hyrjes origjinale dhe të vështirë për t’u goditur. Ju gjithashtu mund të kufizoni zonën e administratorit duke vendosur një “listë të bardhë” të adresave IP që kontrollon administratori i serverit tuaj dhe lejon vetëm adresat IP të njohura të hyjnë në zonën e administratorit.

Në fund të fundit, vendosni zonën tuaj të administratorit për të informuar administratorin sa herë që kalon një prag specifik, për shembull, përpjekjet për të dështuar hyrjen në internet ose adresat e panjohura të IP-së, hyni në përpjekje. Këto mënyra janë të lira, efektive por të thjeshta për t’u përdorur.

Më në fund, bëni zonën tuaj të administratorit për të paralajmëruar administratorin kur ka kaluar një prag të veçantë, siç janë përpjekjet e dështuara të hyrjes ose përpjekjet e hyrjes nga adresat e panjohura të IP.

Këto janë hapa çuditërisht të thjeshtë dhe të lirë, por efektivë.

Rregullisht kopjoni të dhënat tuaja

Krijimi i kopjes rezervë është shumë i rëndësishëm nëse faqja juaj e internetit bëhet e hakuar në çdo rast. Dështimi i harduerit ose gabimi njerëzor gjithashtu mund të jenë një arsye për humbjen e të dhënave. Kështu, kopjimi i të dhënave tuaja është hapi më i rëndësishëm dhe kjo është përgjegjësia e pronarit të faqes në internet. Një kopje rezervë manuale është një mundësi e mirë, por ekziston rreziku që të harroni të bëni kopje rezervë rregullisht. Prandaj, mënyra më e mirë për të mbajtur kopje rezervë është shërbimi automatik i rezervimit. Një shërbim i tillë do të kopjojë rregullisht të dhënat tuaja dhe gjithashtu i ruan ato të sigurta.

Asnjëherë mos i mbani të dhënat e kartës së klientit

Pak platforma Ecommerce kanë mundësinë të pranojnë detajet e kartës së kreditit të klientit dhe t’i ruajnë ato. Sidoqoftë, kjo gjë duhet të shmanget. Kjo nuk është vetëm një praktikë e gabuar, por mund t’ju heqë një gjobë të rëndë nëse në çdo rast sistemet tuaja komprometohen. Mënyra ideale për të mbajtur të dhëna të tilla të ndjeshme është të përdorni shërbimet e ofruesit të portës së pagesave, të cilët i mbajnë pagesa nga faqja juaj për të ruajtur një nivel të lartë sigurie të të dhënave të ndjeshme.

Nëse biznesi është në fazat fillestare, atëherë shërbimet si PayPal lejojnë goditjen në kuvertë që funksionon dhe preferohen nga shumë klientë. Gjithashtu, është një praktikë e mirë të synoni për akreditimin e Standardeve të Sigurisë së të Dhënave të Kartave të Pagesave (PCI DSS). Garancia e integritetit të të dhënave financiare të klientit tuaj kërkohet të bëhet në përputhje me PCI-DSS. Gjithashtu, zbatimi i një kontrolli të fortë të qasjes është i nevojshëm në të gjithë faqen tuaj të internetit.

Përdorni një Program Anti-Mashtrimi Gjeo-Vendndodhjeje

Këto ditë hakerat janë bërë një çështje globale dhe nuk është më çështje lokale. Përdorimi i detajeve të kartave të vjedhura përfshin kartat që janë vjedhur në një pjesë të largët të botës, e cila dërgohet në mënyrë elektronike në një pjesë tjetër të tokës dhe pastaj përdoret për të kryer mashtrime në internet.

Ju mund të humbni të ardhurat kur dërgoni sende për porosinë e rreme dhe filloni të merrni tarifa shtesë. Kjo çështje mund të zgjidhet duke përdorur një Mjet Anti-Mashtrimi Gjeo-Vendndodhja. Mjete të tilla japin një rezultat mashtrimi në kohë reale, me të cilin tregtari përcakton nivelin e rrezikut për ndonjë transaksion specifik.

Për të krijuar një Vlerësim të Unifikuar të Riskut të Mashtrimit, algoritmi shikon disa kritere rreth IP adresës së rendit dhe metodave popullore të fshehjes si përdorimi i proxies dhe e krahason atë me bazën e të dhënave të miliarda transaksioneve. Kjo ju jep gjithashtu një shans që të rimbursoni urdhrin ose të bëni disa kontrolle manuale.

Krijoni politika manuale të sigurisë & procedurat

Procedurat e ngurta manuale janë shumë efektive. Për shembull, nëse merrni një urdhër me një rezultat të rrezikut të lartë, megjithatë, ju duket mirë. Një hetim i mëtutjeshëm është i nevojshëm në këtë rast dhe këtu fillojnë të fillojnë të zbatohen Politikat e Sigurisë dhe Procedurat e një biznesi.

Procedurat dhe proceset janë tepër të mërzitshme për t’u parë; megjithatë, ato janë aq të thjeshta sa thirrja e klientit duke përdorur numrin e dhënë. Nëse në rast se nuk janë të disponueshme, mund të dërgohet një email për të kërkuar disa pjesë të identifikimit. Kjo gjithashtu mund të shtrihet në politikat e fjalëkalimit dhe sigurinë fizike si sende të vjedhura ose të humbura siç janë laptopët që mund të përdoren për të hyrë në sistemin tuaj.

Siguria me shumë shtresa

Shtë e qartë se një shtresë e vetme e sigurisë nuk është e mjaftueshme për mbrojtjen e faqes tuaj, prandaj rekomandimi i shumë shtresave të shumta të sigurisë.

Një mur zjarri është një mundësi e mirë qoftë një firewall fizik apo një aplikacion në internet Firewall. Ata mund t’ju mbrojnë nga hacks e famshme, për shembull, injeksioni SQL ose skriptimet në vend.

Sajti gjithashtu mund të përmirësohet duke përdorur një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN). Ky rrjet është një grup i serverëve të shpërndarë gjeografikisht që kryen funksionin e ruajtjes së kopjeve të faqeve të faqes tuaj të internetit.

Një avantazh i një CDN është se ata mund të njohin trafikun dashakeq për të parandaluar dëmtimin e faqes tuaj. Gjithashtu, ai mund të parandalojë mohimin e shpërndarë të sulmeve të shërbimit (DDoS). Sulmet DDoS gjithashtu mund të parandalohen duke përdorur një Softuer të lirë dhe me burim të hapur.

përfundim

Hacking mund të jetë shumë më e kushtueshme sesa të mos kesh siguri vetëm sepse paguhet. Megjithatë, nuk ka asnjë zgjidhje perfekte që mund ta bëjë një sit të E-commerce të sigurt dhe të shëndoshë. Zgjidhja më e mirë për mbrojtjen e një faqe E-commerce është bërja e zgjedhjes së duhur të softuerit dhe platformës së pritjes dhe mbajtja e gjithçkaje të azhurnuar dhe të sigurt. Gjithashtu, në rast të ndonjë humbjeje aksidentale të të dhënave, duhet të mbani kopje rezervë automatike të faqes. Qasja më e mirë për të mbajtur të sigurt një faqe interneti E-commerce është të kesh një siguri shtresore që përbëhet nga shumë mjete të ndryshme. Gjithashtu, kurrë mos harroni se procedurat e mira të shkruara të vjetra kanë një rol shumë të rëndësishëm në mbajtjen e sigurt dhe të sigurt të faqes tuaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me