18 bästa Tor-alternativ för anonym surfning


Det finns otaliga skäl till varför människor använder Tor eller planerar en övergång till ett Tor-alternativ. Dessutom vill de bara ha anonymitet på internet, medan andra planerar att få tillgång till den djupaste delen av internet.

Innan du hoppar på bandvagnen måste du veta detta. Tor eller något annat Tor-alternativ tillhandahåller inte en-till-än-kryptering. Det leder bara din IP-adress genom tusentals reläer vilket gör det svårt att identifiera din verkliga plats.

Tor är lysande när det gäller att dirigera din internetaktivitet genom olika löklager. Men ändå är det osäkert.

För anonym surfning, Jag skulle föreslå a pålitlig VPN-tjänst eftersom det uppfyller löfte om att hålla aktiviteterna dolda för Internetleverantörer, hackare och övervakningsbyråer.

Varför behöver Tor-alternativ?

Tor ansågs en gång som den bästa webbläsaren på marknaden för att tillhandahålla anonymitet till sina användare. FBI: s nedbrytning fick den att använda sin trovärdighet och på grund av att internetkonsumenter började söka marknaden efter tor-alternativ.

Att använda tor i ett sådant scenario kan betraktas som att gå först i lejonens hölje. Det är därför det är viktigt att överväga tor-alternativ eftersom ingen vill att ISP: er snoopar runt din internettrafik.

Ja, i själva verket finns det en mängd olika alternativ att välja mellan. Men inte alla tor-alternativ ger den typ av säkerhet och integritet som du förtjänar. Det är därför du måste vara försiktig när du väljer en.

Viktig: Du kan inte utföra aktiviteter som (strömmande i HD) och (ladda ner / ladda upp, dela P2P) med Tor.

Varför betrakta ett VPN som Tor-alternativ??

Det finns tor-alternativ för anonym surfning. Bland dem är ett Virtual Private Network (VPN). Det fungerar som det bästa tor-alternativet ganska enkelt med de funktioner som den erbjuder.

Det kommer att hålla din internetaktivitet dold och samt ge dig säkerhet från Cyberhot. Det här är något som Tor och andra Tor-alternativ inte kan uppnå nu.

Med en VPN är din internettrafik som skickas krypterad. En VPN säkerställer att dina data förblir säkra och liksom maskerar din IP-adress. Det kan simulera en förändring i din geografiska plats, liknande ett tor-alternativ.

VPN implementerar kryptering från en till ände. Det finns fortfarande en risk att en person utnyttjas av en hacker men du behöver inte oroa dig. På grund av kryptering framstår all trafikdata som gibberish och görs värdelös.

18 bästa Tor-alternativ för anonym surfning

Dessa tor-alternativ ger tillgång till den djupa webben med fullständig anonymitet. För en vanlig person kan det vara svårt att hitta det bästa alternativet.

Därför är här en lista med tor-alternativ som kan tävla med gudfadern. Den här listan bildades efter grundlig forskning för att hitta de bästa alternativ som kan ge tillgång till innehåll med omfattande integritet.

1. Virtuellt privat nätverk (VPN)

Virtual Private Network (VPN) är det mest avancerade alternativet som ger användare möjlighet att vara anonyma. Funktioner som “Kill-Switch” och “high-grade kryptering” gör det till det mest övertygande alternativet som ett tor-alternativ.

Det ger fullständig säkerhet för anonym surfning. Att använda en VPN för att komma åt den djupa webben är inte möjligt. Du skulle fortfarande behöva en webbläsare som låter dig komma åt den djupa webben.

Det är viktigt att känna till för- och nackdelar med att använda ett VPN med tor. De populäraste VPN-leverantörerna du kan använda är ExpressVPN och NordVPN.

Fördelar med att använda ett VPN

  • En VPN krypterar alla datapaket.
  • Det döljer din riktiga IP-adress som läcker till ISP eller hackare.
  • Den upprätthåller internethastigheten medan du laddar ner eller strömmar.
  • VPN ändrar din verkliga plats för att undvika att spåras av ISP eller övervakning.
  • Få tillgång till censurerat innehåll, webbplatser och kanaler i olika länder.

Ladda ner nu:

2. Koppla loss

Disconnect, en integritetsförlängning, är ett av de bästa alternativen som kan användas för att identifiera de webbplatser som lagrar din information och avbryter dig från dem. Några exempel är Facebook, Google och Twitter. Disconnect är tillgängligt för Windows, Android och iOS med olika prissättning och medlemspaket.

När du har installerat och aktiverat Disconnect i din webbläsare ser du antalet spårningsförfrågningar blockerade på varje webbplats du besöker. Blockerade trackers indikeras med grön färg. De oblockerade spårarna som kommer in från webbplatser visas med färgen grå.

Funktionen gör det lättare att se och förstå vilket antal förfrågningar som är blockerade vid varje webbplatsbesök. För en webbläsarextension är det värt att vara med på listan över tor-alternativ.

Koppling kanske inte blockerar alla spårningsförfrågningar. Till exempel YouTube och Flickr, som inte fungerar eller visar trasig sida om spårningsförfrågningarna är blockerade. Dessa webbplatser blockeras som standard och rekommenderas inte att avlyssnas med.

Ladda ner nu:

3. Epic Privacy Browser

För det tredje är Epic på listan över tor-alternativ. Det är en privat webbläsare som är enkel och användarvänlig; det varierar din nätverkshastighet och ger fullständig integritet. Epic blockerar läckage av din IP-adress av vissa WebRTC.

Den har en krypterad proxy som döljer dina data från en internetleverantör (ISP). Denna krypterade proxy håller dig också säker på det offentliga nätverket. Epic visar dataspårarna som spårar dig och låter dig blockera dem.

Ingen annan tillägg erbjuder blockering av fingeravtrycksskript och funktioner (som bilddukdata) förutom Epic. Det har inbyggt skydd mot spårningsskript, spårningskakor och andra tredjepartswidgets, annonsnätverk och spårningsagenter.

Ladda ner nu:

4. Firefox Focus

Firefox Focus är det senaste tillskottet till listan över bästa alternativ som utvecklats av Mozilla Foundation och Corporation. Det är tillgängligt på plattformar som iOS och Android, även om Android använder Blink Engine istället för Gecko Engine.

Medan estetiken och grafiken i Firefox Focus generellt är behaglig. Dessutom skyddar det uppgifterna från de övergripande ögonen från övervakningsorgan och cyberbrottslingar. Programmet telemetri är också aktiverat som standard vilket hjälper Mozilla att spåra användningsperimetrar; tyvärr är den inaktiverad på Firefox Klar.

Det har introducerat en funktion för att stoppa spårning av annonser och blockera sociala spårare. Aktivera alternativet ger dig en kompromisslös upplevelse av internet utan att bromsa din hastighet och sessionen spelas in av spårare. Android har några exklusiva funktioner, som inkluderar listan över ett antal annonsintrång som är blockerad på webbplatsen du har bläddrat.

Ladda ner nu:

5. Modig webbläsare

Brave Browser är en mindre spelare och jämförelsevis nyare med Tor-alternativen. Det är en webbläsare med öppen källkod baserad på Chromium utvecklat av Brendan Eich, grundare av Mozilla-projektet. Den kan skryta med sig själv som den integritetsfokuserade webbläsaren som blockerar alla webbplatsspårningsaktiviteter och döljer din identitet på Internet.

Inte på Windows? Ingen anledning att frukta. Detta tor-alternativ är plattformskompatibelt och är tillgängligt som en stabil utgåva på Android, Linux, iO, etc. Det blockerar också alla påträngande reklamspårningsförfrågningar från webbplatser.

Tillsammans med detta finns det ett givande system som kallas “Modig betalning” som belöner förläggare för att kompensera för blockeringen av annonsen. De samarbetar också med DuckDuckGo, en allmänt känd sekretessfokuserad sökmotor som förbättrar din anonyma upplevelse på Internet.

Ladda ner nu:

6. Yandex webbläsare

Yandex är ännu en webbläsare som fungerar som ett annat av tor-alternativen på listan. Den söker automatiskt på internet efter skadlig programvara och ger dig skydd mot olika typer av skadlig programvara som bortser från webbplatsen du besöker.

Det kan också blockera de bedrägliga webbplatserna, det skyddar dina lösenord, kreditkortsuppgifter och gör dina onlinebetalningar säkrare. Yandex webbläsare hindrar tredje par från att spåra din plats och beteende under surfningen.

Funktionen som gör det till det bästa Tor-alternativet är anonymiteten; den döljer din riktiga IP-adress och använder DNSCrypt-teknik som krypterar trafiken för Domain Name System. Ändå måste detta alternativ vara aktiverat från webbläsarinställningarna.

Ladda ner nu:

7. Psiphon-webbläsare

Psiphon är den sjunde utmanaren i listan över tor-alternativ. Det är enkelt att använda, har flera skärmar och serverbyte. Den använder några procedurer för att säkra ditt skydd på webben. Psiphon är beroende av VPN och SSH för att förse sina kunder med internetåtkomst även i begränsade regioner.

Psiphon skulle skydda dig från din internetleverantör. Det döljer till och med dig från myndigheter som helt enkelt sitter fast för att du ska begå ett fel. Psiphon döljer till och med din IP-adress.

Detta är ett gratis tor-alternativ. Det finns också på Android och iOS och ger premium säkerhetsfunktioner.

Ladda ner nu:

8. PeerBlock

Peerblock är ett prisvärt svar på fyrkantiga spioner från att följa dig ner. Det är ett av torealternativen för att förhindra att någon spårar dig. Det uppmuntrar dig att kontrollera antalet personer du ansluter till på webben.

Samtidigt bör du vara försiktig eftersom Peerblock inte kan förhindra att alla spårare följer dig. Även om det inte kan blockera alla spårare är det fortfarande ett av de mest använda tor-alternativen på internet. Det bästa av allt är att Peerblock är gratis tillgängligt.

Ladda ner nu:

9. Whonix

Whonix ger dig den säkerhet du söker efter och fortsätter att köra på Linux. Den säkerhetsnivå som den ger gör det till ett av de bästa alternativen. Den täcker din IP-adress när du är på webben, och den är gjord för att fungera i en VM.

Den använder ett nytt system som heter “Whonix-Workstation” som fortsätter att köra i en privat ram. Whonix belyser två virtuella systemgränssnitt. En av dem, gränssnitt med webben via NAT som kontaktar Tor-ramverket. Resten av systemgränssnittet kombineras med ett virtuellt LAN.

Ladda ner nu:

10. Globus

Globus är ett annat av de alternativ som är kända för att använda VPN-servrar för att hålla dina internetaktiviteter dolda. Din trafik blir dold vilket gör att tredjeparts tracker misslyckas med att spåra dina aktiviteter.

Globus-webbläsaren skyddar också mot skadlig programvara med hjälp av Tor-webbläsaren. En hackare använder ofta skadlig programvara för att komma in i ditt system. Dessutom skyddar det dig mot all skadlig programvara. Genom att använda Tor-programvaran hjälper det också till att avblockera webbplatser.

Det ger premium online anonymitet och säkerhet. Det är för användaren att välja plats för VPN-servern. Denna programvara är också kompatibel med många operativsystem.

Ladda ner nu:

11. Svansar

Det är ett live-operativsystem som betraktas som ett av de bästa tor-alternativen. Svansar kan startas på alla enheter med hjälp av ett USB-minne eller en DVD. Den består av inbyggda förkonfigurerade appar som låter dig använda webbläsaren, redigerare för bilden, IM-klient, kontorssvit och ljud.

Med detta alternativ kan användare surfa på internet anonymt och kan också kringgå censur. Det fullbordar absolut alla spår på datorn som du använde. Med hjälp av kryptografiska verktyg kan det kryptera dina filer, e-postmeddelanden och till och med snabbmeddelanden.

Ladda ner nu:

12. Tox

Tox är ett av de första Tor-alternativen för dig som vill ha hög säkerhet för sina samtal med vänner. Det är ett peer-to-peer snabbmeddelanden och videosamtalprotokoll som upprätthåller kryptering från en till ände.

Tox är inte en total ersättning för Tor, men det kan ge informerande administrationer. Det ger privata och kodade IM, videokonferenser och samtal som till viss del är lätta att förstå. Huvudmålet med detta tor-alternativ är att tillhandahålla säkerhet för kommunikation som är lättillgänglig.

Ladda ner nu:

13. Freenet

Freenet delas för att motsäga tillsynen som I2P. Det står högt på 13: e rang i listan över tor-alternativ. Freenet använder samma P2P-instrument för att anslå informationslager för att förmedla och behålla data, men isolerar dock arrangemanget av gränser för UI och systemstruktur.

Det är det ledande Tor-alternativet, använd peer-to-peer-plattform för censurbeständig kommunikation och publicering. Detta alternativ använder P2P-teknik för att skicka och lagra informationen, det har separata protokoll för användarinteraktion och nätverksstruktur.

Freenet erbjuder två typer av säkerhet, Darknet och OpenNet. OpenNet tillåter användaren att på ett slumpmässigt sätt ansluta till andra användare och DarkNet tillåter användarna att ansluta enbart till de användare som de har ändrat de offentliga nycklarna tidigare.

Den här webbläsaren saknar en central server som gör det svårt att hacka sitt system. Brist på central server ger det ett steg i punkter som möjligen kan göra det till ett av de bästa tor-alternativen. Innan data sorteras och lagras är de krypterade så att det blir omöjligt för hackarna att utnyttja.

Ladda ner nu:

14. I2P

L2P kallas också Invisible Internet Project. Det är ett komplett anonymt nätverk där applikationer kan användas för att skicka meddelanden anonymt och säkert. Detta är ett nätverk i ett nätverk som ger skydd från spårning av tredje parter som ISP: er.

Den använder en-till-än-kryptering som gör kommunikationen säkrad i detta nätverk. Meddelanden som skickas via detta nätverk täcks av fyra krypteringslager. Inte bara detta, även slutpunkterna är kryptografiska identifierare

Det huvudsakliga målet med I2P är att förhindra att attacker monteras. De vanligaste användarna av I2P är journalister, förtryckta människor, visselpipor, aktivister samt genomsnittliga människor som är bekymrade över deras integritet.

Ladda ner nu:

15. Lykta

Lykta är en produktapplikation för ett arbetsområde som förmedlar snabb, solid och säker åtkomst till blockerade webbplatser och applikationer. Detta är ytterligare ett tillägg i kategorin bästa Tor-alternativ.

Lantern är ny eftersom den använder de snabbaste Geo-förbättrade servrarna för att öka din surfhastighet. Det ger dig en chans att streama HD-innehåll omedelbart.

Lantern ger dig kontinuerlig åtkomst till den öppna webben genom att använda ett antal system för att kontrollera sidoväg och brandväggar. Olika metoder används direkt om vissa gateways är stängda.

Designergruppen på Lantern justerar och granskar alltid procedurer som bygger på blockeringsvillkoren. Klientinmatning är enkel för Lantern, med nya utgåvor som smälter förslag och tenderar att oroa sig.

16. Freepto

Freepto är det bästa valet på marknaden för tor-alternativ, speciellt för Linux-användare. Det ger hackare en okomplicerad strategi att förmedla enkelt helt enkelt som Tor. Det är allt annat än svårt att använda och den snabbaste metoden att skona kodad information.

Freepto är ett utmärkt Tor-alternativ som döljer din identitet under surfning online. Det gör spårning dig svår för spårarna. Det tillhandahåller kryptering och programvara som kan ge hög säkerhet.

Freepto är den bästa webbläsaren för aktivister som vill hoppa över regeringens övervakning. Den är bärbar och kan köras direkt från en USB-stick. Den krypterar automatiskt data lagrade på USB-disken.

17. Subgraf OS

Subgraf OS är utformat för att bekämpa skadliga attacker och sårbarheter i nätverket. Detta Tor-alternativ har en stark attackreducering som ger skydd för applikationerna och det centrala operativsystemet.

Det innehåller kärnhärdad säkerhet som skyddar mot attackerna. Subgraf OS har också en applikationsbrandvägg som upptäcker och meddelar användaren om oväntade utgående anslutningar av applikationer.

Subgraf OS kodades med Go-lang kodningsspråk. Den har inbyggd Tor-integration som gör att känsliga applikationer kan kommunicera via Tor-nätverket.

Ladda ner nu:

18. Ipredia OS

Ipredia OS-webbläsare är det bästa Tor-alternativet för Linux-användare eftersom de flesta webbläsare inte tillåter dig åtkomst till den djupa webben. Det är ett stabilt och kraftfullt operativsystem som krypterar och anonymiserar all din nätverkstrafik.

Det är ett anonymiserande nätverk som använder ett lager som ger säkerhet till de identitetskänsliga applikationerna under kommunikationen.

IprediaOS erbjuder I2P-router, anonym IRC-klient, anonym e-postklient, anonym BitTorrent-klient och du kan också hitta anonym (i2p-webbplatser).

Ladda ner nu:

Slutsats

Före hacking var Tor det mest populära verktyget för anonym sökning. De bästa Tor-alternativen var behovet som gjorde det möjligt att surfa på internet anonymt. Dessa alternativ blockerar inte bara spårningen som utförs av ISP och tredje part utan ger dig också skydd mot skadlig programvara.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me