De 5 bästa lösenordshanterarna 2018


Nästan vardagliga användare måste ta itu med det otroliga antalet lösenord för att logga in på olika plattformar. För att komma ihåg lösenord kommer de flesta att använda liknande lösenord eller enkla fraser som de kan memorera det. Båda dessa steg är inte bra för deras kontos säkerhet.

För att öka säkerhetsinformationen är det viktigt att använda de bästa lösenordshanterarna som skyddar informationen. Det genererar det säkra lösenordet för ett och detta minskar chansen att bli hackad. Lösenordshanterarna fungerar som digital gatekeeper-funktion från din webbläsare och fyller inloggningsinformationen på varje webbplats du besöker.

Vad du har att göra med den bästa lösenordshanteraren är bara att hålla huvudlösenordet för chefen mycket säkert och det senare ska göras av lösenordshanteraren själv. Låt oss först berätta varför en lösenordshanterare är så viktig.

Varför ska man använda Password Manager?

Det finns chanser att bli hackade om du inte använder ett starkt och unikt lösenord för dina konton. Ett lösenord måste bestå av övre och nedre mixbokstäver, symboler och siffror som gör det helt säkert. De som inte följer liknande riktlinjer är det en inbjudan för cyberbrottslingar att hacka sina konton.

Enligt en forskning använder 55% av användarna ett liknande lösenord för sina sociala konton och bankkonton. Om något konto hackas kommer det att avslöja andra kontouppgifter.

Men om du använder olika lösenord för varje konto finns det fortfarande chanser att de kanske inte är så starka som de borde vara. En annan sak som användare inte ändrar sitt lösenord i tid. På grund av dessa skäl kommer användningen av den bästa lösenordshanteraren till och skyddar dina uppgifter från hackare och datasnoopare.

Saker att tänka på för en lösenordshanterare?

När du väljer lösenordshanteraren letar du efter olika säkerhetsfunktioner, särskilt kryptering, autofyllning och tvåfaktorautentisering.

Kryptering av inloggningsuppgifter, installation på olika enheter för ett enda konto och det kan lagra ett antal lösenord. En pålitlig lösenordshanterare genererar varje gång ett nytt och starkt lösenord, det uppdaterar också programvaran i tid.

Auto-fill-funktionen bevarar ditt kreditkortsnummer och annan information som ofta används av dig, det hjälper dig att fylla onlineformulär snabbt och enkelt.

Bästa lösenordshanterare

Lastpass

Hackare kunde inte dekryptera något lösenord och även de anställda i LastPass kan inte dekryptera informationen. Ändå fanns det chanser att anteckningarna för huvudlösenordet kan ha avslöjats. Även om ingen av uppgifterna blev stulen ännu skickar LastPass meddelandet till alla användare för att uppdatera sitt huvudlösenord.

Lastpass

LastPass fyller formulär och kreditkortsinformation, genererar ett starkt lösenord och har stark datasynkronisering. Det lagrar användarnamn och lösenord tillsammans med andra data som du konfigurerade för att komma ihåg. Det är den bästa lösenordshanteraren eftersom den kontinuerligt kontrollerar dina framsteg med avseende på integritet online och berättar om områden där förbättringar måste göras.

Verifiering av multifaktorer: Använd 2FA för att se till att ditt LastPass-konto är säkert. Det finns två sätt att göra det, den första metoden skickar en kod som du kan logga in på ditt LastPass-konto. Den andra metoden laddar ner appen som genererar en sexsiffrig kod, du kan byta efter var 30: e sekund så att siffrorna aldrig är lika. Båda dessa sätt gör det hårt för hackarna att komma åt ditt LastPass-konto.

Lösenordsgenerator: En annan funktion i LastPass är generatorverktyget som skapar mest komplexa långa lösenord som är omöjliga att hacka. Dessutom kan du välja längd och typ av tecken för att göra det uttalbart. Spara sedan det nya lösenordet i ditt valv utan att lämna den nuvarande logg-I-sidan du befinner dig på.

IE var som helst: LastPass-tillägget installeras när du loggar in på ditt LastPass-valv från valfri webbläsare. Detta kan resultera i problem om du inte får installera tillägg på vissa datorer utan tillstånd. Således erbjuder LastPass sina premiumanvändare att ladda ner IE Anywhere och spara den på en tumenhet.

När den används ger den fullständig åtkomst till programfunktionen utan att förlita sig på en webbläsarförlängning. Detta är den bästa lösenordshanteraren som tillåter dess användning i webbläsare utanför varumärket som det inte finns någon förlängning för. Att använda en offentlig dator är säkert en dålig idé men du skulle bli förvånad över att veta att IE Anywhere inte lämnar några spår i filsystemet eller registret.

Dashlane

Dashlane bevisar sig som den bästa lösenordshanteraren av ett antal funktioner. Det är lätt att använda, har möjligheter att dela lösenord. Dessutom kan den ändra hela eller valda antal lösenord med ett enda klick, en lösenordsstyrkningsrapport och sätter en nödkontakt på ditt konto.

dashlane

Digital plånbok: Detta gör att du kan lagra onlinebetalningar i Dashlanes online-plånbok. På grund av automatisk blankettfyllning blir onlineinköp enkelt och snabbt. Dessutom befriar det dig från bekymmer för att lagra betalningstyper på webbplatserna i händelse av att webbplatsen hackas.

Säkerhet: Säkerhet är Dashlanes första prioritet. Den använder AES-256-kryptering som hittills är den starkaste krypteringen i världen. Din krypterade data kan lagras lokalt på vår enhet eller kan synkroniseras med alla dina enheter.

För mer skydd kan du aktivera tvåfaktorautentisering. För att komma åt dina lagrade lösenord krävs användning av ett huvudlösenord som inte finns någonstans.

Lösenordväxlare: Dashlane erbjuder nu lösenordsbytarsfunktion som ställer dem på avstånd från tävlingen. Den senaste funktionen låter dig uppdatera dina lösenord tillsammans, vilket sparar din tid samtidigt som du gör dina lösenord säkrare.

RoboForm

RoboForm är en webbaserad lösenordshanterare som erbjuder sina användare att logga in från alla internetaktiverade enheter och sedan komma åt deras lösenord. Detta har betraktats som ledande inom branschen sedan länge. RoboForm är lättanvänd programvara som låter dig logga in, spara lösenord och hämta sparade lösenord.

RoboForm

Spara funktioner automatiskt: Det kan spara personlig information automatiskt som adresser, namn, födelsedag tillsammans med lösenord.

Alternativ för multifaktorautentisering: Denna funktion i RoboForm gör det möjligt för användare att se till att endast de registrerade enheterna kan komma åt ett konto. Det innehåller tre typer av faktorer hårdvara eller mjukvara token, ett lösenord eller säkerhetsfråga och ett fingeravtryck eller näthinneskanning. För att aktivera den här funktionen måste minst två faktorer finnas för att logga in på RoboForm-kontot.

Säkerhet: Det råder ingen tvekan om att den webbaserade funktionen i RoboForm är ganska bekväm men det kan göra det enkelt för hackare och andra obehöriga att utnyttja lösenordshanteraren. För RoboForm-användare är moln och onlinelagring bara ett alternativ och de kan göra ett val för att lagra information endast en PC för förbättrad säkerhet.

KeePass

Det är en öppen källkodsplattform och är helt gratis. End-to-end-kryptering erbjuds som använder en stark AES-256-kodning med Sha-256-hashverifiering. KeePass lagrar dina lösenord på din bärbara dator, mobilenhet eller skrivbord.

KeePass

KeePass är en stark och anpassningsbar lösenordshanterare som kan köras på olika moderna stationära och mobila plattformar. Ändå är det ganska tekniskt på grund av vilket icke-tekniska användare kan känna sig skrämda av det. För att lägga till webbläsarintegration är plug-ins tillgängliga.

Lösenordsgenerator: KeePass fylls automatiskt varje gång du anger ett nytt lösenord med en lösenordsgenerator. Det låter dig också konfigurera många inställningar för att justera lösenordsgeneratorn.

Lösenordgeneratorn låter dig också generera lösenord på begäran. Lösenordsgeneratorfunktionen i KeePass bryter den fjärde kategorin av skiljetecken och låter dig inkludera mellanslagstecken såväl som hög ANSI-karaktär som ü och Ñ.

Auto-Type och applikationslösenord: KeePass fångar inte in autentiseringsuppgifter automatiskt när du loggar in för att säkra webbplatser men gör det på ett halvautomatiskt sätt. Halvautomatisk fyller det in referenserna för dig genom att använda en funktion som heter Auto-Type. För att fylla i sparade referenser simulerar denna funktion bokstavligen att skriva på tangentbordet.

Databassynkronisering: KeePass hanterar sin databas i lokal lagring och inte i molnet, som vi nämnde ovan. När data lagras lokalt minimerar det risken för ett dataintrång.

1Password

Listan över 5 bästa lösenordshanterare slutar med 1Password. Det kan generera ett tuffare lösenord för dig. Den kan lagra annan privat information än lösenord. Tvåstegsverifiering är också aktiverad i den här lösenordshanteraren.

30-dagars pengarna tillbaka-garanti | Finns för Windows, Android, Mac och iOS |

1Password

Säker lösenorddelning: Detta är den bästa lösenordshanteraren för dig om du delar dina lösenord med familjemedlemmar, vänner och medarbetare. Säker delning av lösenord är ett stort problem. Det är inte vettigt att säkra alla dina lösenord bara för att kopiera inloggningsinformationen i en e-post eller IM. 1Password låter dig dela dina lösenord säkert med de andra användarna av 1Password.

Vakttorn: 1Password har denna fantastiska funktion som heter Watchtower som kontrollerar dina ländar efter kända sårbarheter och meddelar dig när ett lösenord måste ändras. Om den upptäcker någon webbplats som sårbar kommer den att meddela dig omedelbart så att du kan uppdatera lösenordet.

Slutsats

För online-säkerhet och integritet är lösenorden det viktigaste som måste säkras samtidigt och lösenordshanterare. Att välja den bästa lösenordshanteraren är viktigt eftersom en lösenordshanterare kommer att skydda alla dina viktiga data. Varje lösenordshanterare ger olika erfarenheter från varandra.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map