Hur döljer du din IP-adress? Permanent


Att surfa på internet innebär inte att du inte övervakas, din internetleverantör spårar dina aktiviteter. Du lämnade dina spår bakom på webbplatsen som du tidigare har besökt innan du kom till den här, snoopers kan komma åt din information i kommentarrutan till det inlägg du svarade på, du kan inte besöka den webbplatsen som innehåller dina favorit-TV-serier eftersom den finns i en olika region otillgängliga från din plats.

Cyberbrottslingar älskar att se dig i deras hitradar, du är i en bedrägeri om att du är anonym när du surfar på nätet och allt detta sker när du inte har något skydd för att dölja din IP-adress och i värsta fall, jag vet varifrån du läser den här artikeln genom att titta på din IP-adress.

Vad är en IP-adress?

Din internetleverantör tilldelar en “unik numerisk identitet” till varje enhet som är ansluten till internet kallat en IP-adress (Internet Protocol). Din IP-adress överförs till de servrar du loggade in på och de du besökte vilket rensar konceptet för hur din internetaktivitet spåras. Detta innehåller information om din;

  • Plats
  • Land
  • Stad
  • postnummer
  • Longitud & latitud

Kommunikation mellan enheter i ett nätverk är dock aktiverat. Konceptet kan klargöras genom att betrakta dem som systemidentifierare.

IP-adressen är konfidentiella bitar med din information eftersom de riktar platserna för de system till vilka de är tilldelade. Den fysiska platsen för den anslutna anordningen är uppgifterna är den information som krävs för internetprotokollet för att upprätta kommunikationen. De är 32 bitars nummer, kan skrivas mellan 0 och 255, mellan två decimaler och några exempel är:-

Exempel på giltig IP-adress

  • 123.231.121
  • 8.8.8.8 – En IP-adress signerad av Google.
  • 140.236.214.77 – En IP-adress tilldelad Harvard University.

Därför kommer det att vara ett mycket klokt och logiskt beslut att dölja din IP-adress i denna ålder där internetbedrägerier sker bara med ett klick bort. Förbli anonym, förneka IP-förbud, se dina favoritavsnitt på Netflix och spela ditt favoritvideospel från din högskola.

Nedan följer metoderna för hur du kan bära din “osynlighetsmantel“För att dölja din IP-adress och flyga runt på internet utan att någon ens märker dig.

Ring din Internetleverantör

Det finns två typer av IP-adresser som din ISP tilldelar dig, statisk IP och dynamisk IP. En statisk IP är svår att ändra eftersom din Internetleverantör måste gå igenom en lång metod, varför de flesta IP-adresser signerar sina användare med en statisk IP-adress. Be din Internetleverantör om en IP-adressändring. Om de gör det, har du tur så annars inte.

En annan metod är att starta om ditt modem. Denna störning med din internetleverantör gör att du tilldelas en ny IP-adress. Detta fungerar bara i fallet dynamiska IP: er men startar om efter några timmars tid. Följande är några procedurer som ska vidtas innan du inaktiverar din router:

Windows-system anslutet via kabel

  1. Öppna kommandotolken som administratör.
  2. Skriv “ipconfig / release”Utan citat och tryck på Enter.
  3. Skriv “ipconfig / renew”Utan citat och tryck på Enter.
  4. Stäng av PC.
  5. Stäng av alla brytare.
  6. Koppla ur modemet.
  7. Lämna sakerna som de är.
  8. Starta om systemet.

Windows-system anslutet via router

  1. Logga in på routerns adminportal.
  2. Släpp din IP-adress.
  3. Stäng av ditt system.
  4. Stäng av alla brytare.
  5. Koppla ur modemet.
  6. Lämna sakerna som de är.
  7. Starta om ditt system.

Det här är metoderna för hur du kan ändra din IP-adress, men att dölja din IP-adress är helt annorlunda.

Dölj IP-adress med ett VPN

Vad en VPN gör är att det helt enkelt dirigerar dina datapaket genom ett krypterat tunnelprotokoll. Det skyddade protokollet är inkapslat med säkerhetsegenskaper som kommer att resultera i omedelbar avbrytning av anslutningen om någon störning äger rum. Det skyddar hela din webbaktivitet inklusive din aktivitet i andra applikationer. Annat än att kryptera dina data, maskerar det till och med din IP-adress.

Några fördelar med att använda ett VPN listas enligt följande:

  • Förbättrar säkerheten.
  • Censur upphör.
  • Försvarar mot cyberattacker.
  • Internethastighet får ett uppsving eftersom din internetleverantör stryker din bandbredd till en lägre takt.

En VPN tilldelar nya IP-adresser till de system som är anslutna till den. När du ansluter till ett VPN tilldelas du en IP-adress som skiljer sig från din riktiga. Din faktiska IP-adress kommer att användas för att ansluta till ett VPN medan det du bläddrar handlas från ditt privata nätverk. Kort sagt använder du nu den nya IP-adress som VPN tilldelade dig med din faktiska IP-adress dold.

Använd proxyserver

Proxyservrar fungerar som moderatorer vid dirigering av dina datapaket. De ansluter din information genom att avlyssna din trafik. Ditt system skickar din begäran till mellanledsservern som skapar din begäran och returnerar din fråga webbplats. Nu, allt du säger till proxyservern att utföra, det gör det genom att agera som en spegel däremellan. Med andra ord, din IP-adress täcks av proxyserverns IP-adress.

Det fantastiska med proxyservrar är att de anslutit sig var som helst på jorden. Till exempel vill du komma åt en webbplats vars huvudserver finns i Nya Zeeland. Innehållet är förbjudet för de IP-adresser som ligger utanför Nya Zeeland. Du ansluter till en Kiwi-baserad proxyserver och grattis. Du är praktiskt taget en nyländare nu och kan komma åt den webbplatsen för alla syften och ändamål.

Proxyservrar används oftast för att komma igenom innehåll blockerat av geologiska skäl och IP-begränsningar. Trots detta är proxyservrar fortfarande inte så effektiva som VPN: er. En VPN innehåller många säkerhetslager medan proxyer är känsliga för, även, kryptering av dina data. Att använda en proxyserver för att dölja din IP-adress är den riskabelaste metoden än.

En proxyserver maskerar din IP-adress men trafiken kan bli förfalskad av myndigheter och webbplatser som du loggade in på tack vare Adobe Flash och JavaScript. Gå inte att ladda ner eller torrentfiler på annat sätt, du gräver din egen grav.

Ytterligare läsning: Skillnad mellan VPN och proxy

Använd Tor Browser

hur tor fungerar
Förkortat som “Löksroutern‘Är en freeware-programvara, designad av U.S. marinen, som använder principen om lökrutning genom att studera din begäran till flera servrar över hela världen som krypterar den vid varje nod. Det ansluter dig anonymt till servrar som kontrolleras av volontärer spridda över planeten. Så tilldelas du en ny IP-adress när din begäran returneras till någon ny server. Din IP-adress och aktiviteter kan bokstavligen inte spåra genom att tillåta fullständig anonymitet.

En viktig bonus med att använda Tor är att du är aktiverad för att komma åt de webbplatser som är otillgängliga för standardiserade webbläsare. Tor innehåller den mest starka säkerheten men du kommer in i farozonen när du vågar komma åt webbplatserna, dvs mörk web, för vilken Tor är populärt använt. Drogmarknader, hit-men att anställa, vapenförsäljande webbplatser, olaglig pornografi, kannibalplatser är några exempel på vad den mörka webben nås, genom Tor uppenbarligen.

Oroa dig inte. Din IP-adress är säkrad när du använder Tor utom för att du faktiskt gör en olaglig transaktion på den mörka webben. Det skyddar dina aktiviteter som görs i kundens Tor-webbläsare.

Ladda ner och installera Tor Browser

Besök länken ovan, installera och bläddra. Det är så enkelt. Några råd är:

  • Strömma inte över Tor.
  • Aktivera inte webbläsarplugins.
  • Öppna inte dokument som har laddats ner när du är ansluten online.

Den största nackdelen med Tor är dess hastighet. Eftersom din förfrågan studsas från hela planeten mellan olika noder gör att du bläddrar genom Tor ganska långsamt. En annan sak att använda Tor är att författare övervakar övervakning på grund av dess fördomar och dess användning för syften som anses olagliga för samhällen och normalt mänskligt beteende. Därför är att använda Tor ett av de effektiva sätten att dölja din IP-adress.

Över dig när du väljer metoden för att dölja din IP-adress. Min rekommendation kommer att vara att välja ett VPN med tanke på de bästa säkerhets- och maskeringsalternativen som finns tillgängliga bland de tre alternativen som beskrivs ovan.

Ytterligare läsning: Tor mot VPN (jämförelse)

Anslut till allmän Wi-Fi

Om du ansluter till någon offentlig Wi-Fi när du går utanför kommer du att ändra / dölja din IP-adress från den enhet du gränssnitt med.

Det är varken effektivt eller effektivt precis som att använda mobildata. Det finns många sårbarheter när du ansluter till ett offentligt Wi-Fi-nätverk. Under 2015 staldes och förlorades mer än en halv miljard personlig information och konfidentiella poster på grund av anslutning över vilseledande öppet Wi-Fi-nätverk.

Några steg som ska vidtas innan du ansluter till någon offentlig Wi-Fi är:

  • Håll ditt antivirus uppdaterat. – Upptäcker nyligen kodade malwares.
  • Uppdatera ditt system och webbläsare – Tidigare versioner av dina webbläsare och operativsystem kan ge ett kryphål för hackare att attackera dina data.
  • Aktivera en brandvägg – Detta hjälper dig att hålla ett öga på trafiken som dirigeras in och ut från din enhet.
  • Använd SSL-krypterade webbplatser – Detta gör att all information du skickar över någon SSL-krypterad webbplats förblir privat.
  • Om du avsiktligt ansluter via allmän Wi-Fi, ta bort all slags känslig information från din enhet som du har gränssnitt med.
  • Stäng av delning.
  • Logga inte in på webbplatser som Paypal eller de som underlättar dig med banktjänster och kontanttransaktioner.

Notera: Gör inga pengaröverföringar.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me