Hur man tryggar e-handel webbplats


Säkerhet av värdefulla saker fysiskt är mycket mycket lättare som kan uppnås genom att ha säkra dörrar med lås, CCTV-kameror, larmsystem etc. Dessa är synliga säkerhetssätt som vanligtvis alla som driver en lokal butik i ett köpcentrum kan använda sig av. Men tänk om alla dina affärsaktiviteter sker online? E-handel är en växande industri som behöver skydd från de sofistikerade hackarna som alltid letar efter svagheten i onlinebutiker som de kan utnyttja. Det är säkert mycket att online hacking och stjäla är mycket mer annorlunda än den vanliga stölden av få artiklar och deras försäljning på den lokala svarta marknaden.

Cyberbrottslingar följer uppgifterna som är mycket mer värdefulla. Alla dina kreditkortsuppgifter, kund-ID, en e-handel butik eller ditt företag riskerar att bli stöld online. Således blir det mycket viktigt att säkra alla dessa. Vi har utformat för dig några av de mest effektiva tips som kan hjälpa dig att utveckla säkerheten för en e-handelswebbplats.

Välj värd för e-handel

Det krävs mycket investering för att bygga en webbplats. Pengar behövs för att planera, bygga, optimera och marknadsföra en webbplats. Men tänk innan du väljer ett billigt värdalternativ för din webbplats. De billiga hostingtjänsterna erbjuder funktioner som är lockande men inte praktiska. Om du använder en delad webbhotell med ett antal användare kan du i slutändan störas av bullriga omgivningar. Det är bra att vara säker på hur mycket din värd investerar i säkerhet.

Det bästa alternativet för e-handeln är en virtuell privat server. Det är bra, har den skalbara prestanda med rimliga kostnader och även alternativ för säkerhetsanpassning är lysande.

Att ställa in din server för säkerhet är också ett bra alternativ och det finns en chans att om du inte kan hantera din server kan du välja en ansedd värd för att göra det åt dig.

Byt till HTTPS

Att använda säker HTTPS-värd med ett SSL-certifikat var tills nyligen endast begränsat till webbplatsens betalningsområde. Detta är fortfarande fallet; Men webbplatsägare flyttar nu för att säkra hela webbplatserna.

Google uppgav 2014 att de inkluderade HTTPS som en rankingsfaktor. Nyligen sa de att de har planer på att markera alla webbplatser med HTTP som icke-säkra. Den liknande saken sades av Mozilla 2015. Om en webbplats vill byta från HTTP till HTTP måste den ha ett SSL-certifikat. SSL-certifikatet kan köpas från ett värdföretag eller en ansedd SSL-leverantör.

Installering av SSL-certifikat kräver flera steg som uppdatering av interna länkar på din webbplats, 301 omdirigeringskonfigurering och transaktionella e-postmeddelandelänkuppdateringar etc. SSL-certifikat är det viktigaste steget för online-säkerhet idag och dess betydelse kommer att växa när webbläsarna börjar vidta åtgärder mot HTTP-webbplatser.

Välj en säker plattform & Håll det säkert

Numera finns många e-handelsplattformar tillgängliga att välja mellan. En e-handel plattform utför hur du vill ha den och har ett gott rykte för att uppdatera och säkerhet regelbundet. Vissa populära e-handelsplattformar inkluderar Magento, WooCommerce och PrestaShop men de är betalade. Hackare letar kontinuerligt efter sårbarheter i dessa verktyg, varför ständiga säkerhetsuppdateringar görs tillgängliga.

Lämna inte din webbplats på utvecklarens, designerns eller webbhotellens ansvar. Istället ligger säkerheten på din webbplats på dina axlar. Oavsett om du är en teknisk person eller inte, måste du se till att någon från ditt team täcker dig. Håll ett öga på programvaruleverantörens webbplats för att installera de senaste uppdateringarna och fråga din säkerhetsekspert om de tillämpas på din webbplats.

Användningen av säkerhetsapplikation för e-handel kommer att skydda din webbplats från de vanligaste sårbarheterna och också kontrollera leverantörens webbplats för att se till att du kör den senaste versionen.

Admin Area Security

Att skydda ditt administrationsområde är ett av de enklaste och billigaste sätten att förbättra din webbplats säkerhet. Om du använder plattformar som Magento eller WooCommerce (baserat på WordPress) som är vanliga e-handelsplattformar kommer de att ha ett standardadministrationsområde. De flesta lata hackar som letar efter enkla mål kan lätt förhindras genom att ändra detta.

Att ändra standardadministratörens användarnamn är också mycket viktigt. Hackare letar efter enkla mål, det vill säga om du använder standardnamn som ‘admin’ så är du bara en sittande anka. Gör dina inloggningsuppgifter original och svåra att knäcka. Du kan också begränsa adminområdet genom att ställa in en “vit lista” med IP-adresser som din serveradministratör kontrollerar och endast tillåter kända IP-adresser att få åtkomst till adminområdet.

Slutligen ställer du in ditt admin-område för att informera administratören när en specifik tröskel passeras, till exempel försök att misslyckas inloggning eller inloggningsförsök med okända IP-adresser. Dessa sätt är billiga, effektiva men ändå enkla att använda.

Slutligen, gör ditt admin-område för att varna administratören när en viss tröskel har passerat, till exempel misslyckade inloggningsförsök eller inloggningsförsök från okända IP-adresser.

Dessa är förvånansvärt enkla och billiga, men effektiva steg.

Säkerhetskopiera dina data regelbundet

Säkerhetskopiering är mycket viktigt om din webbplats i alla fall hackas. Maskinvarufel eller mänskligt fel kan också vara en orsak till dataförlust. Säkerhetskopiering av dina uppgifter är alltså det viktigaste steget och det är webbplatsägarens ansvar. En manuell säkerhetskopiering är ett bra alternativ men det finns risk för att glömma att säkerhetskopiera regelbundet. Därför är det bästa sättet att hålla säkerhetskopiering automatisk säkerhetskopieringstjänst. Sådan tjänst säkerhetskopierar dina data regelbundet och håller den också säker.

Förvara aldrig klientkortsdata

Få e-handelsplattformar har förmågan att acceptera kundens kreditkortsuppgifter och spara dem. Men detta bör undvikas. Detta är inte bara en felaktig praxis utan det kan ge dig en tung böter om dina system i alla fall blir komprometterade. Det ideala sättet för att behålla sådana känsliga uppgifter är att använda leverantörer av betalningsportaler som håller betalningarna från din webbplats för att upprätthålla en hög säkerhetsnivå för den känsliga informationen.

Om verksamheten befinner sig i initiala skeden kan tjänster som PayPal låta träffa däcket och föredras av många kunder. Det är också bra att tänka sig för PCI DSS-ackreditering av betalningskortsindustrin. Garantin för integriteten i din kund finansiella data krävs för att bli PCI-DSS-kompatibel. Dessutom krävs implementering av stark åtkomstkontroll på hela din webbplats.

Använd en Geo-Location Anti-Bedud Software

Idag har hacking blivit en global fråga och är inte längre en lokal fråga. Användningen av information om stulna kort innebär att kort stuls i en avlägsen del av världen, som elektroniskt skickas till någon annan del av jorden och sedan används för att begå bedrägeri online.

Du kan tappa intäkter när du skickar ut artiklar för falsk beställning och börjar hämta återbetalningar. Det här problemet kan hanteras med hjälp av ett Geo-Location Anti-Fraud Tool. Sådana verktyg ger en realtidsbedrägeri, där säljaren bestämmer risknivån för varje specifik transaktion.

För att skapa en enhetlig bedrägerisk-poäng, tittar algoritmen på vissa kriterier runt IP-adressen för beställningen och populära cloaking-metoder som användningen av proxyer och jämför den med miljarder transaktionsdatabas. Det ger dig också en chans att antingen återbetala beställningen eller utföra några manuella kontroller.

Skapa manuella säkerhetspolicyer & Rutiner

De solida manuella procedurerna är mycket effektiva. Om du till exempel får en beställning med en hög riskpoäng, ser det dock bra ut för dig. En ytterligare utredning behövs i det här fallet och det är här säkerhetspolicyer och förfaranden för ett företag spelar in.

Förfarandena och processerna är för tråkiga att titta på; de är emellertid lika enkla som att ringa klienten genom att använda det angivna numret. Om de inte är tillgängliga kan ett e-postmeddelande skickas för att be om några identifieringsdelar. Detta kan också utökas till lösenordsprinciper och fysisk säkerhet som stulna eller förlorade objekt som bärbara datorer som kan användas för att komma åt ditt system.

Flerskiktssäkerhet

Det är uppenbart att ett enda säkerhetsskikt inte är tillräckligt för att skydda din webbplats, därför rekommenderas starkt att ha flera säkerhetslager.

En brandvägg är ett bra alternativ vare sig en fysisk brandvägg eller en webbapplikations brandvägg. De kan skydda dig från berömda hack, till exempel SQL-injektion eller skript på flera webbplatser.

Webbplatsen kan också förbättras genom att använda ett Content Delivery Network (CDN). Det här nätverket är en geografiskt spridd uppsättning servrar som utför funktionen att lagra kopior av webbplatsens sidor.

En fördel med ett CDN är att de kan känna igen skadlig trafik för att förhindra att den skadar din webbplats. Det kan också förhindra distribuerade avslag på serviceanfall (DDoS). DDoS-attacker kan också förhindras genom att använda en fri och öppen källkodsprogramvara.

Slutsats

Hacka kan vara mycket dyrare än att inte ha någon säkerhet bara för att det är betalt. Ändå finns det ingen perfekt lösning som kan göra en e-handelswebbplats säker och sund. Den bästa lösningen för att skydda en e-handelswebbplats är att göra rätt val av programvara och värdplattform och hålla allt uppdaterat och säkert. Vid oavsiktlig förlust av data måste du hålla automatisk automatisk säkerhetskopiering av webbplatsen. Den bästa metoden för att hålla en e-handelswebbplats säker är att ha en skiktad säkerhet som består av många olika verktyg. Glöm inte att goda gamla skriftliga rutiner har en mycket viktig roll för att hålla din webbplats säker och säker.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me