Hur tar man bort blockering av webbplatser på Chrome? – [Handledning 2020]


Internetbegränsningar är vanliga i nästan alla länder i denna värld, oavsett om du gillar det eller inte vissa enheter försöker blockera webbplatser, och Google Chrome-webbläsaren är den överlägset mest använda webbläsaren, så vi kommer att visa dig hur du kan blockera webbplatser på Chrome.

Vi förklarar inte bara de bästa och enklaste metoderna, utan vi kommer också att vägleda dig genom hela processen så att det inte finns någon förvirring.

Det finns många skäl till varför vissa webbplatser är blockerade. Dessa inkluderar:

 • Statlig censur
 • Geografiska begränsningar för att utesluta vissa regioner (geo-blockering)
 • Skolor och arbetsplatser som blockerar tillgången för allmän säkerhet eller för att minska bandbreddanvändningen
 • Skolor / arbete som försöker begränsa oproduktiv tid (sociala medier, YouTube osv.)
 • Webbplatsen finns på en begränsad lista i Google Chrome
 • Webbplatsen finns på en begränsad lista på din antivirus / antimalware-app
 • Din värdfil blockerar åtkomst

Informationsgrafik för att avblockera webbplatser i Chrome

Bästa rekommendation för en enkel fix

Det här är viktigt:

Det enklaste och mest effektiva sättet att lösa ditt problem och ha alla blockerade webbplatser är att använda ett VPN (Virtual Private Network) som NordVPN.

Denna VPN-app kan köras på alla dina enheter samtidigt så att du behöver bara en VPN för att avblockera allt och det är en av väldigt få VPN som har sina egen förlängning för krom. En VPN låser upp internetens fulla potential, var du än är i världen, med ett musklick.

Det fungerar precis som i dessa hackerfilmer, där din internetanslutning dirigeras genom flera servrar runt om i världen. Du får en ny IP-adress så att ingen kan spåra dig, din internetanvändning är helt säker med kryptering av militär kvalitet, NordVPN har servrar i över 60 olika länder extremt lätt att använda, ha en 30-dagars återbetalningsgaranti och de är en av billigaste VPN finns på marknaden.

>> Klicka här för att få 70% rabatt på NordVPN <<

Varför är webbplatser blockerade i vissa länder?

I vissa länder är webbplatser blockerade på grund av censur. Denna censur utförs av regeringen för att förhindra internetanvändare från att komma åt webbplatser (inklusive e-post och sociala medier) på grund av sin egen politiska fördel. Det grundläggande syftet med censur inkluderar politiska skäl där de blockerar nyhetswebbplatser från att sprida propaganda mot dem. Andra ändamål inkluderar blockering av torrenting och piratkopiering av innehåll som är förbjudet i många länder, med straff inklusive tunga böter och fängelse.

Blockeringen av webbplatserna utförs av ISP (Internet Service Provider, tror Verizon och Comcast), som beställs av regeringen. Dessa begränsningar strider mot det centrala syftet med internet som är att vara en gratis och öppen plattform för tillgång till information. Dessa begränsningar får inte bara skyllas på Kina, Ryssland och Nordkorea, där censurnivån är några av de största. De flesta andra länder har också använt denna taktik på ett eller annat sätt, men du har antagligen aldrig hört talas om det.

Kontrollera din IP-adress…

IP-adress

!

Plats

!

Webbläsare

!

Skärmupplösning

!

Låsa upp sidor på Chrome med NordVPNFå en ny IP, synlig plats, med 70% rabatt!

Din IP och plats är synlig!

Såsom du kan se ovan är det mycket enkelt för din ISP, regering eller ens en webbplats att spåra din IP-adress och plats. Detta gör det enkelt att blockera dig från deras innehåll. Genom att använda en VPN omgås du detta enkelt.

Det rapporteras att västra länder som Storbritannien, Tyskland, USA, Kanada och Australien (och nästan alla andra västra länder) också blockerar webbplatser. Över 600 000 webbplatser i Storbritannien har blockerats, varav många inte ens är relaterade till piratkopiering. Även i Tyskland kan regeringen kraftigt böta ett medieföretag om innehållet inte tas bort direkt.

Det finns många länder som har begränsat sina medborgare från att komma åt populära webbplatser. Därför flyger internetanvändarna i dessa coutries in i radaren med hjälp av specialiserade VPN:tycka om NordVPN) för att enkelt avblockera webbplatser på Google Chrome.

Nu ska vi undersöka de bästa verktygen aka “Unblockers webbplats” som kan användas med krom.

Använd ett VPN (Virtual Private Network)

En VPN är en mjukvaruapp som skapar en säker och krypterad tunnel mellan din enhet (och krom) och internet. En VPN låter dig surfa anonymt på internet, krypterar din kommunikation, kan avblockera webbplatser, undviker censur och skyddar dina data från övervakning.

Notera:

Användningen av ett VPN gör det möjligt för dig ta bort blockering av webbplatser med lätthet, som tidigare var otillgängliga, av maskera din riktiga IP adress med en annan och “spoofing” din plats. När Internetleverantören eller webbplatsen sedan kontrollerar din IP-adress för att se om du kommer från någonstans som har tillåtelse att komma åt webbplatsen, kommer du att se från den platsen.

Bästa VPN: er för att avblockera webbplatser i Chrome

RangprovidersPris $Rabatt
1NordVPN3,49 – p / m70% rabatt
2ExpressVPN8,33 – p / m35% rabatt
3CyberGhost VPN5,99 – p / m53% rabatt

NordVPN

NordVPN

NordVPN håller din onlineaktivitet privat och säker från övervakning. Den använder dubbel datakryptering (tight security), har snabba servrar och automatisk dödsbrytare. NordVPN har 1079+ servrar i 61 länder med 6 samtidiga anslutningar. Det erbjuder kundsupport dygnet runt, håller inte loggar, har en Chrome-förlängning och har en 30-dagars återbetalningsgaranti.

NordVPN har åtagit sig att ge användarna frihet på Internet med maximal säkerhet. Det skapar en anslutning som krypterar alla datapaket som utbyts mellan datorn och internet. NordVPN döljer din riktiga IP-adress och använder avancerade tekniker för att avblockera blockerade webbplatser på Google Chrome.

6 steg för att avblockera webbplatser med NordVPN.

 1. Gå till NordVPN-webbplats.
 2. Ladda ner och installera det kompatibla VPN-klient (app).
 3. Aktivera VPN-kontot.
 4. Välj serverplats från serverlistan.
 5. Klicka på Anslut-knappen.
 6. Öppna Google Chrome och prova “Incognito” -läget för ännu bättre integritet.

ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN är en fantastisk VPN som ger förstklassig säkerhet med supersnabb hastighet. Det har 145+ servrar i mer än 94 länder tillsammans med 5-stjärniga kunders support. ExpressVPN erbjuder en 30-dagars återbetalningsgaranti, det betyder att användare som inte är nöjda kan begära återbetalning. Den använder stark kryptering och behåller inte loggar över din trafik.

ExpressVPN anser att alla borde kunna komma åt alla webbplatser oavsett i vilken del av världen du är. Det är tillförlitligt för att avblockera webbplatser på krom eftersom det har säkerhetslager med OpenVPN 256-bitars kryptering.

ExpressVPN är lite dyrare än de flesta andra VPN på marknaden, men de erbjuder bra servicenivåer.

>> Klicka här för att besöka den officiella webbplatsen <<

Tor Browser

En annan extremt hjälpsam och pålitlig lösning för att blockera webbplatser är Tor. Tor låter dig surfa anonymt och förhindrar också att dina surfvanor spåras. Det är ett nätverk av servrar, liknande ett VPN, där det skickar din kommunikation via 3 servrar för att nå din destination. Datapaketen är i lager (som en lök) så varje server som informationen passerar kan inte läsa den, den vet bara vart den måste gå nästa.

tor webbläsare

Varning:

En stor nackdel med att använda en Tor-webbläsare är den extremt långsamma surfhastigheten, du kan inte strömma någon video eller musik med den.

Många cyberbrottslingar och bedragare använder det också, så i vissa fall kan Tor faktiskt också blockeras av webbplatser som inte nödvändigtvis skulle blockera dig.

De flesta säkra webbläsare godkända för anonymitet

Avblockera webbplatsen genom att ändra HTTP till HTTPS

Http Vs Https

HTTP är ett stort kommunikationsprotokoll som gör att klienter och servrar kan kommunicera. Det överför information i den läsbara texten vilket är ett stort säkerhetsproblem. HTTPS är dock en krypterad kommunikationskanal och ett säkert sätt att överföra data mellan enheter.

Några webbplatser på google chrome kan blockeras genom att ändra HTTP till HTTPS. Till exempel har sådana webbplatser ett overifierat SSL-certifikat, de som är värd för deras domän i en VPS- eller dedikerad servermiljö. Nedan följer stegen som ska följas:

 • Öppna din webbläsare och klicka i adressfältet (inte sökfältet)
 • I stället för att skriva “http://www.example.com”, skriv “https://www.example.com”
 • Ett säkerhetsmeddelande dyker upp om villkoren som nämnts tidigare gäller. Klicka på “Fortsätt ändå” och gå till de blockerade webbplatserna.

HTTPS överallt

HTTPS Everywhere-tillägget är ett joint venture för Tor och EFF. Denna webbläsarextension ändrar naturligtvis uppmaningarna och guider dig att säkra platser med HTTPS. I händelse av att ditt program associerar dig med osäkra platser kommer HTTPS Everywhere att hålla din information privat och säker från att läcka din information genom att vidarebefordra den till en krypterad HTTPS.

Vid den tidpunkt då tillägget är aktiverat skapar det en koppling till SSL och hittar de säkraste versionerna av webbplatserna du besöker. HTTPS Everywhere är det bästa tillägget för säker surfing på webben.

Ta bort blockering av webbplatser från listan över begränsade webbplatser i Chrome

Ibland när du inte kan öppna en webbplats beror det inte på att den är blockerad på din plats men den har placerats på en begränsad lista över potentiellt farliga webbplatser. Lösningen på detta är att avblockera webbplatsen i Google Chrome-webbläsaren från listan med begränsade webbplatser.

Så här avmarkerar du begränsade webbplatser i Google Chrome:

 1. Öppna webbläsaren Google Chrome och klicka på menyknappen för att leta efter tre rader i det övre högra hörnet.
 2. Klicka på “inställningar”
 3. Rulla ner och leta efter ‘Visa avancerade inställningar’
 4. Klicka på alternativet “Ändra proxyinställningar” i nätverksavsnittet
 5. Klicka på fliken “Säkerhet” och klicka sedan på ikonen “Begränsade webbplatser”
 6. Klicka nu på alternativet “Webbplatser” för att öppna fönster med begränsade webbplatser
 7. Slutligen klickar du på de blockerade webbplatserna från listan och väljer knappen ‘Ta bort’; detta kommer att blockera den specifika webbplatsen
 8. Stäng fönstret med begränsade webbplatser genom att helt enkelt välja alternativet ‘stäng’ nedan och klicka på ‘Ok’ för att stänga fönstret för Internetegenskaper.

Google Chrome-tillägg

Ett annat sätt att lösa problemet med frågan “hur man får åtkomst till blockerade webbplatser i krom” är att använda en Chrome-förlängning. Det finns olika tillägg som är kompatibla med att blockera webbplatser i Chrome-webbläsaren, men de enda som fungerar pålitligt är VPN-tillägg.

Det finns många Google Chrome-VPN-tillägg tillgängliga i Chrome Web Store, men precis som jag förklarade i föregående avsnitt, är NordVPN det bästa för det. NordVPN har några av de bästa funktionerna, är supersnabba, mycket enkla att använda och de är också en av de billigaste.

Allt du behöver göra är att:

 1. Gå till NordVPN här och registrera dig för tjänsten
 2. Gå till Google Chrome webbshop här och klicka på “Lägg till Chrome”
  Klicka på
 3. Klicka på “Lägg till tillägg”
  Lägg till tillägg NordVPN Chrome Extension
 4. Klicka på “NordVPN” Chrome-tilläggsikonen i Chrome och skriv sedan in ditt användarnamn och lösenord
  NordVPN Chrome-förlängningsikonen
 5. Klicka på “Sök efter ett specifikt land”
  Sök efter specifikt land NordVPN Chrome Extension
 6. Hitta servern som du behöver för att låsa upp webbplatsen.
  NordVPN Chrome Extension
 7. Du är nu ansluten. Gå och anslut till din tidigare blockerade webbplats.
  Ansluten till en server NordVPN Chrome Extension

Chrome Proxy

Proxy VPN-switch

Proxy-servrar fungerar som en dum mellanman för din internettrafik. De krypterar inte din trafik mellan din dator och proxyservrar, de kan ändra informationen du skickar och också ändra informationen som returneras till dig utan din vetskap, de kan också läsa allt du gör på proxy. Detta kan leda till säkerhets- och sekretessproblem när du bläddrar i blockerat innehåll och är mycket riskabelt om du har att göra med känslig information. Därför kan man dra slutsatsen att proxyservrar inte är bra för allvarliga uppgifter eftersom de kan äventyras.

Å andra sidan krypterar en VPN all trafik, vilket ger ett boost till din online-säkerhet. Din internetleverantör, hackare eller din regering kommer inte att kunna snopa eller fånga dina data. VPN som NordVPN kommer att blockera webbplatserna med sina avancerade geo-spoofingfunktioner, hålla dig anonym och skyddad.

Så här kan du ställa in Google Chrome Proxy:

 • Öppna Google Chrome-menyn.
 • Klicka sedan på Inställningar bläddra ner till botten och klicka på Avancerat.
 • Välj på Öppna proxyinställningar från nätverksavsnittet.
 • Välj fliken Anslutningar och klicka sedan på de LAN-inställningsalternativ.
 • Avmarkera inställningarna för Automatisk upptäckt i LAN-inställningarna, gå vidare till avsnittet Proxyserver och klicka på alternativet Använd en proxyserver för ditt LAN.
 • Du måste ha fått en IP-adress för proxyservern och portnumret via en separat e-post.
 • Skriv nu IP-adressen för proxyservern i adress, ange sedan portnumret i portavsnittet.
 • Slutligen, klicka på OK för att stänga fliken LAN-inställningar och klicka sedan på OK igen så att proxyinställningen sparas.

Det här är viktigt:

Kom ihåg att stänga av den när du är klar eftersom du inte vill använda en proxy om du inte behöver.

Slutsats

En blockerad webbplats kan nås på flera sätt, vissa lättare än andra. Orsakerna till dessa begränsningar kan vara många inklusive distraktioner av anställda, studenter från deras arbete och länder som blockerar visst innehåll från medborgarna. Du behöver bara välja rätt lösning för att passa dina behov, en VPN är den bästa och enklaste lösningen men det kanske inte alltid passar dig, särskilt om du inte har råd med en. Förhoppningsvis kommer våra andra gratislösningar att få de av er som är mindre lyckliga med ett liknande resultat.

Om du gillade den här guiden, vänligen gilla och dela den så att andra kan hitta den. Om du har några frågor lämnar du en kommentar så kommer vi tillbaka till dig.

FAQ

Använder CroxyProxy värdefullt för att avblockera webbplatser?

Detta är ett ja och nej svar. Om du bara vill avblockera en webbplats som inte har någon känslig information, har du inga personliga uppgifter på den, du köper inte något, vill inte strömma eller ladda ner då är det bra att använda.

Om något av dessa svar var ett ja för dig så vill du INTE använda CroxyProxy, använd ett VPN som NordVPN så att du är skyddad och din information hålls privat.

Hur du avblockerar YouTube på Chrome?

Om du vill avblockera YouTube på chrome vill du använda ett VPN. Få bara ett VPN (vi rekommenderar NordVPN), anslut till en server som är närmast dig, eller i ett annat land om det är blockerat i ditt land, och starta sedan YouTube och njut.

Så här avmarkerar du webbplatser som är blockerade av administratören

För det här problemet vill du definitivt använda ett VPN. Om du bara använder en Proxy-tjänst för att avblockera webbplatser kan du tillfälligt få använda den blockerade webbplatsen men administratören kommer att veta vem du är och se att du har kringgått begränsningarna, de kommer då att gå och hårt blockera dig från åtkomst och vara under ökad granskning.

Hur du avblockerar webbplatser i skolan

Detta är samma sak som svaret ovan om du vill avblockera webbplatser i skolan, definitivt en VPN så att du inte spåras av skoladministratören och blockeras från allt.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map