Tvåfaktorsautentisering (2FA) – Varför är det nödvändigt?


Under denna dag och ålder av avancerad felaktighet och internetstöld kommer många individer att vara mycket bekanta med betydelsen av online-säkerhet, användarnamn och lösenord. Men om du gör en förfrågan “Vad är tvåfaktorautentisering?” Är troligen att de inte inser vad det är eller hur det fungerar, trots att de kan använda det varje dag.

Med vanliga säkerhetsmetoder (särskilt på webben), som bara kräver ett grundläggande användarnamn och hemlig nyckel, har det visat sig vara progressivt enkelt för angripare (antingen i en sammansatt grupp eller arbetar ensam) för att få åtkomst till en klients privata information, till exempel individ och pengarelaterade subtila element och sedan använda dessa data för att förmedla falska handlingar, för det mesta av en monetär sort.

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Det är också känt som 2FA eller TFA, ett ytterligare säkerhetslager som inte gör det möjligt att hålla någon från att komma till din post, oavsett om de har din hemliga nyckel. Tvåfaktorautentisering förväntar dig att du ska kontrollera din personlighet med en oregelbunden följd av sex nummer. Du kan skicka den här säkerhetskoden till din mobiltelefon eller ersätta telefonnummer. Varje säkerhetskod används bara en gång. Det är inte ett hemligt ord som du måste göra och komma ihåg.

Tvåfaktorsautentisering är inte en ny idé men dess användning har visat sig vara betydligt vanligare med den datoriserade ålder som vi nu lever i. I slutet av februari 2011 förklarade Google tvåfaktorsautentisering, online för sina kunder, släp av MSN och Yahoo. Till skillnad från enfaktorautentisering, som kräver ett användarnamn och lösenord, är en 2FA när du måste ange en annan post till inloggningen till ditt konto.

2FA skyddar från åtkomst genom att kräva två tekniker (på samma sätt hänvisade till som variabler) för att bekräfta din karaktär. Dessa komponenter kan innehålla något du vet – som ett användarnamn och en hemlig nyckel, utöver något du har – som en mobiltelefonapplikation för att godkänna valideringskrav. 2FA säkerställer mot phishing, social engineering och hemliga nyckelorddjur angrepp och säkrar dina inloggningar från angripare som missbrukar maktlösa eller stulna certifieringar.

Varför tvåfaktorautentisering är nödvändig?

Du kan inte förneka det faktum att det inte är tillräckligt att ha den huvudsakliga hemliga nyckeln som ett lager av säkerhet för din post. Det är enkelt för cyberbrottslingar att testa miljarder av en kombination av lösenord inom några sekunder.

Som antyds av en översyn har 65% av befolkningen nyligen bara ett enda hemligt ord för var och en av deras register. Föreställ dig att ha en nyckel för alla dina lås. Vilken mängd enkel kommer det att gå mot att sänka hotet för en hackare att snoopa dina data? Det är verkligen samma sak som att ha en hemlig nyckel för alla.

På samma sätt är det fruktansvärt enkelt för någon att ta reda på säkerhetsnyckelutredningen. På grund av det webbaserade sociala nätverket där du delar allt som händer i ditt liv. Varje person som kan få åtkomst till dina nätverksposter online kan utan svårighet tänka på svaret på säkerhetsfrågan.

Här är du också och tänker på hur detta kan hända. För att hålla sig borta från en sådan upprörande avsnitt är tvåfaktorsautentisering prisvärt. 2FA innehåller ett extra lager av säkerhet till din post. På samma sätt gör det besvärligt för cyberbrottslingarna att få den andra bekräftelsefaktorn såvida inte individen är nära dig. Detta resulterar i imponerande minskade möjligheter att vara effektiva.

Så här använder du tvåfaktorsautentisering?

När du loggar in för ditt e-postkonto har du gjort en begäran om att ange ditt användarnamn och ditt hemliga ord. Medan du använder tvåfaktorautentisering, begär du att du anger en kod som du har fått på din telefon. Det väsentliga syftet med tvåfaktorautentisering är att skydda din post från de digitala kränkningarna. Det minskar felrepresentationen och gör livet för webbklienter enkelt.

Tvåfaktors autentiseringsfaktorer

2FA består främst av två av de tre faktorerna innan du ger åtkomst till ditt konto som är:

 • PIN-kod, mönster eller lösenord
 • ATM-kort eller telefon
 • Biometrisk, fingeravtryck

En annan faktor kan vara plats och tid. Om du till exempel är inloggad på ditt konto och å andra sidan försöker någon från ett annat land logga in så kommer systemet automatiskt att blockera den personen.

Hur du aktiverar tvåfaktorsautentisering på smartphones?

Smarttelefoner har förvandlats till den mest använda gadgeten för tvåfaktorautentisering. Det är allt annat än svårt att konfigurera och kontrollera din personlighet genom att acceptera tvåfaktorautentiseringskod på din mobiltelefon med SMS eller samtal. Du kan också skapa en kod genom en unik bärbar applikation.

SMS-transport har några fördelar och nackdelar. Det är allt annat än svårt att ordna och det finns inget behov av en smartphone för att få koderna via SMS. Var som så, i händelse av att du reser då och då kan överföringen av sms bli sent. Att inte vara i systemkörningen är förklaringen bakom uppskjuten i transporten.

Mobilsäkerhet är också nödvändigt på sådant sätt. En hackare kan klona SIM-kortet eller vidarebefordra aktiviteten till ett annat nummer. Du kan också överföra en stor möjlighet SMS-överföringar med en chans att du har olika poster som har 2FA aktiverat. Du kan också använda ett bärbart program för att få tvåfaktorsautentisering.

Appar som stöder 2FA

 • Google Authenticator
 • Authy
 • Microsoft Authenticator

Applikationer för vilka tvåfaktorautentisering är ett måste:

Apple ID

Ditt Apple-ID har avbetalningsställen av intresse och individuella data som fotografier och iMessages, så det är bara bra att du säkra den med hjälp av tvåfaktorsautentisering.

2FA (eller verifiering som det normalt hänvisas till) inkluderar ett extra hinder för säkerhet mellan programmerare och din post. Den ytterligare hindringen kommer som en fyrsiffrig kod, som skickas till en gadget för din plockning efter att du har angett ditt hemliga ord.

1. För att inkludera det extra säkerhetslagret till din post måste du besöka Apple ID-inställningssidan på din PC och klicka på “Hantera ditt Apple ID.” Logga in på posten för vilken du vill stärka 2FA.

2FA-autentisering

2. Klicka på valet “Lösenord och säkerhet” till vänster på skärmen. Då bör du se en “komma igång” -anslutning för att aktivera 2FA för din post. Du kommer troligtvis att trycka på anslutningen, men bara med en chans att du inte gör det, fortsätt – tryck på den.

2FA äpple

3. Efter att trycka på anslutningen, kommer Apple att ta dig igenom två eller tre sidor för att klargöra exakt vilken tvåfaktorautentisering som avser för dig och din post. Några saker att notera:

 • Dina säkerhetsförfrågningar kommer aldrig att existera.
 • Du kommer att vara den huvudsakliga personen som är redo att be om en hemlig återställning av ord.
 • Du måste förvara din återställningsnyckel på en skyddad plats.

2FA-autentisering

När du känner igen att du har granskat reglerna måste du inkludera en gadget (eller prylar) i din post, vilket ger tillåtelse att få den fyrsiffriga koden som krävs för att få åtkomst till din post. Om du använder ett Apple-ID för App Store-köp, och ett annat för att komma till iCloud-administrationer, måste du ställa in App Store-posten för att vara SMS som den var.

4. Du kommer då att få din återställningsnyckel. Detta är ett viktigt utdrag av data när det gäller att hålla ditt register säkert. Spela in den, skriv ut den och ta en skärmdump av den för att garantera att du inte tappar den. Om du någonsin förbiser ditt klockord eller tappar en registrerad gadget, kommer din återställningsnyckel att ge dig åtkomst till din post.

För att pendla hem så viktigt det är att du spelar in nyckeln och lagrar den någonstans skyddad, efter att du visat att du har återställningsnyckeln påverkar Apple dig att sortera den för att kontrollera att du har rätt nyckel inspelad. Nej, du kan inte ordna nyckeln från tidigare förskott.

tvåfaktorautentisering aktivera

5. Det sista steget i proceduren är att återigen godkänna konsekvenserna av att möjliggöra tvåfaktorsautentisering för dig.

Skulle du någonsin erbjuda, ersätta eller förlora en av dina anlända prylar, prova 2FA: s lösning som förklarats av Apple.

Gmail

Gmail är en utmärkt bland de mest nödvändiga poster som eftersom det associeras med många olika applikationer, till exempel Google-enhet, lekbutik, fotografier, arkiv, individuell information och annat. Det måste vara den primära posten där du borde aktivera din två-förskott. Dessutom borde du tänka på de senaste säkerhetsvalen som presenteras av Gmail.

När du ställer in en tvåfaktorsautentisering får du ett direktmeddelande med en 6-siffrig kod på ditt telefonnummer. Det är en ensam tidsbekräftelseprocess. När du än kommer till din post från den okända gadgeten måste du ange den 6-siffriga koden som du får på din telefon. Det är användbart att ställa in förstärkningstelefonnummer och meddelanden utanför chansen att din väsentliga e-post eller telefon inte är öppen kan du använda det andra alternativet.

Du kan också göra förstärkningskoder. Det är åtta siffror koder som du kan behålla och använda den, med en chans att du är en oavbruten resa och du konfronterar problem med det bärbara systemet eller i händelse av att du inte kan använda den mångsidiga applikationen Google Autentator. Koden kan användas en gång för nästa gång, en annan.

Du kan ändå skaffa koder via Googles autentiserbara bärbara applikation. Det går att använda på iPhone, Blackberry, Android. Det förutom att du kan använda det utan information eller telefontillgänglighet.

Facebook

Bekräftelse av två faktorer är också tillgänglig på Facebook. 2FA startades av Facebook 2011. Det är säkerhetshöjdpunkten där du måste ange en sexsiffrig kod, varje gång du försöker logga in på ditt Facebook-konto med okänd gadget Facebook kommer att begära att du anger den säkerhetskod som du få i din e-post eller ditt meddelande.

För att aktivera 2FA för en Facebook-sida Gå till fliken “Record Settings” under “Security”.

Twitter

För ett par år tillbaka presenterade Twitter inloggning för att kontrollera om onormal statssäkerhet. När du försöker logga in på ditt Twitter-konto måste du ange ett hemligt ord och en kod som du får ett direktmeddelande på din telefon.

Detta bekräftelseförfarande garanterar att den godkända personen kommer till ditt register. Av chansen att du använder ett liknande kontrolltelefonnummer för olika poster föreslår Twitter att du kan ge bekräftelsemetoden för varje post.

Linkedin

Vi som helhet inser att LinkedIn är den största expertrelaterade informella organisationen. För att aktivera det extra säkerhetslagret för LinkedIn måste du ange ditt telefonnummer genom vilket du får en bekräftelseskod varje gång du loggar in på LinkedIn från en okänd gadget.

Tvåfaktorautentisering är också avgörande för:

 1. Webbaserad shopping (Amazon, PayPal trots att de är tillgängliga i par nationer)
 2. E-post (Yahoo, Outlook)
 3. Handledare för vakord
 4. Effektivitetsapplikationer
 5. Korrespondensansökningar
 6. Webbaserad spara pengar
 7. Molnlagring

 Slutlig dom

Tvåfaktorsverifiering gör inte ditt register 100% säkert mot digitala synder. Det fungerar inte som en förtrollning som gör din information otillgänglig men det gör det verkligen besvärligt för angripare att brista.

Den mest fördelaktiga biten med tvåfaktorsvalidering är att hackaren inte slår ut sin chans att få tillgång till din post snarare kommer han att söka efter en post som inte har 2FA. Trots det kommer tvåfaktors bekräftelsetekniken på något sätt också att förvandlas till den digitala kriminella att upptäcka bättre metoder för hacking. Hittills föreskriver vi dig att använda tvåfaktorautentisering för vart och ett av dina konton.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map