Hva er VPN – nybegynnerguide


Et VPN (Virtual Private Network) er et nettverk som brukes til å gi privatliv og anonymitet i både offentlige og private nettverk. De brukes jevnlig av organisasjoner for å sikre sensitiv informasjon. Sikkerhet utvides med en VPN med den begrunnelse at klientens underliggende IP-adresse blir erstattet med en fra VPN-leverandøren.

Denne teknikken gjør det mulig for supportere å oppnå en IP-adresse fra alle byer i verden som VPN-tjenesten hans tilbyr. For eksempel kan du bo i San Francisco, men med en VPN kan du se ut til å bo i Amsterdam, New York eller et hvilket som helst antall urbane områder.

Siden VPN-organisasjonen ikke vet navnet, adressen din eller sparer penger interessante steder, inkluderer dette et ekstra lag med sikkerhet. Til tross for dette vil de for øyeblikket kjenne din ekte IP-adresse.

Hvordan fungerer VPN-er?

Når du kobler deg til nettet, forbinder du opprinnelig med Internett-leverandøren din (ISP), som på det tidspunktet knytter deg til nettsteder (eller andre webeiendeler) du vil besøke. All din nettbevegelse går gjennom ISP-serverne og kan sees av ISP-en din.

Når du er på en VPN kobler du til en server som brukes av VPN-leverandøren din (en “VPN-server”) ved hjelp av en kryptert tilkobling. Dette innebærer at all informasjon som går mellom din PC og VPN-serveren er kryptert, slik at bare du og VPN-serveren kan “se” den.

Hvorfor er det nødvendig å bruke en VPN?

En VPN garanterer at du vil forbli helt privat og sikker når du er på nettet. Internett-leverandøren din har ikke makt til å se informasjonen din da den er fullstendig kryptert. Aktivitetene dine blir fullstendig dirigert gjennom VPN-serveren, i tråd med disse linjene som garanterer at informasjonen din ikke blir funnet av ISPen din.

Når du endrer IP-adressen din på en VPN-server, blir du dechiffrert av den elektroniske verdenen som fra en bestemt del av nasjonen eller verden med tanke på den nye IP-en. Personer som prøver å spore din online bevegelse, blir sendt til VPN-serveren. Følgelig vil din ekte IP-adresse aldri bli avdekket.

Enda mer viktig, garanterer en VPN at du kan få et åpent Wi-Fi-hotspot online uten at informasjonen din blir avdekket. Det er kjent at hackere tar online informasjon i Wi-Fi-forbindelse med bred dagslys, siden denne informasjonen ikke er fullstendig kodet eller sikret. Med en VPN garanterer du at du vil holde deg trygg på nettet.

VPN-protokoller

Mengden VPN-protokoller som sikrer sikkerhet vokser med tiden. De mest kjente protokollene er:

PPTP – PPTP har eksistert siden Windows 95. Tilbudsformålet med PPTP er at det i utgangspunktet kan settes opp på hvert ekte OS. Så, PPTP graver en punkt-til-punkt-forbindelse over GRE-protokollen. Sikkerheten i PPTP-konvensjonen har blitt reist i tvil om allerede på sent. Den er foreløpig solid, men ikke den mest sikre.

L2TP / IPsec – L2TP over IPsec er sikrere enn PPTP og tilbyr flere høydepunkter. L2TP / IPsec er en metode for å aktualisere to konvensjoner sammen og huske sluttmålet for å plukke opp de beste høydepunktene for hver. I denne situasjonen brukes L2TP-protokollen til å passere, og IPsec gir en sikker kanal. Dette gir en utrolig sikker bunt.

Åpne VPN – OpenVPN er en SSL-basert VPN som fortsetter å hente berømmelse. Produktet som brukes er åpen kildekode og uforbeholdent tilgjengelig. SSL er en utviklet krypteringsprotokoll, og OpenVPN kan fortsette å kjøre på en enslig UDP- eller TCP-port, noe som gjør det til en stor grad tilpasningsdyktig.

Hva kan du gjøre med en VPN?

Du kan bruke en VPN til å lage spor i motsatt retning fra å sjekke inn hvilken som helst ramme. Mens du er på VPN, skjuler du din online aktivitet fra alle. Du vil holde øvelsene dine private fra din online spesialistorganisasjon, mens du i tillegg garanterer at administrasjonen ikke prøver og følger med på aktivitetene dine.

På samme måte kan du holde deg borte fra tilsyn når du bruker en VPN. Ved å bruke et alternativt tilkoblingspunkt lager du i utgangspunktet spor i motsatt retning fra brannmurer eller brikker introdusert av Internett-leverandøren, arbeidsmiljøet eller skolen din. Desto mer vitalt kan du komme forbi en spesifikk begrensningsbrannmur som er introdusert av den nærliggende regjeringen.

Du kan også bruke en VPN for å komme til ting som er utenfor rekkevidde for deg på grunn av det geografiske området ditt. Det vil si at en amerikaner kunne få tilgang til opptak fra Canada eller Storbritannia når han er på en VPN. Du kan også få tilgang til opptak som du vanligvis ser hjemme, men som ikke rimelig kan nå når du er på ferie.

Hvordan velge en VPN-tjeneste?

VPN-virksomheten har detonert fra sent, som et økende antall webklienters sving til produktet. Uansett om det går forbi Geo-blokkering av verdensomspennende mediestadier – for eksempel Netflix – eller skjerming mot utvidet regjeringsrekognosering, har VPN vist seg å være essensielt for noen.

Hver VPN-leverandør tilbyr mange høydepunkter og skiftende nivåer av interiørtilpasning. Selv om disse særegne portene og konvensjonene bode godt for teknisk kunnskapsrike, kan det vise seg å være overveldende med en gang for de mindre erfarne.

Det er mange komponenter som jobber med å karakterisere den beste leverandøren. Mens mange overgår forventningene på et enkelt territorium, trenger de regelmessig på et annet. De listede punktene nedenfor skal noteres når du velger en VPN-tjeneste.

Er du trygg på en VPN?

En anstendig VPN-administrasjon vil gi deg et høyt sikkerhetsnivå. Du vil være sikret mot rekognosering fra myndighetene, forhindre at Internett-leverandøren din anerkjenner det du gjør på nettet og følger med fra opphavsrettsinnehavere på sjansen for at du feilaktig laster ned medier.

Vær det som det kan advares, en VPN vil ikke forsikre deg om politiet, regjeringen eller forskjellige eksperter setter spesielt pris på deg og dine nettøvelser.

Ville jeg kunne Torrent trygt ved hjelp av en VPN?

I tilfelle leverandøren din gir det, på det tidspunktet burde torrenting (nedlasting av P2P) være bra. I alle fall tillater ikke alle VPN-organisasjoner dette, så prøv å sjekke før du blir med.

Når du torrenting, kan alle som laster ned det dokumentet utvilsomt skille IP-adressen til alle andre som laster ned en lignende post. Når du bruker en VPN, vises IP-en til VPN-en i stedet for din ekte IP-adresse.

VPN-leverandører får rutinemessig inngrep i copyright på grunn av klientenes øvelser. Tallrike vil samarbeide og muligens overlevere navnene på inngripende klienter. Andre vil ganske enkelt gi ut kunngjøringer og skille gjerningsmenn.

Det er noen få organisasjoner som er muntre over å la deg helle og vil holde personligheten din privat. En VPN som ikke holder logger, er stadig stor på sjansen for at du har tenkt å laste ned gjennom P2P.

Er det lovlig å bruke en VPN?

I de fleste nasjoner over hele kloden er beskyttelse et legitimt ideal for en dominerende del av innbyggerne. I sesongen med å komponere denne artikkelen er det lovlig å bruke en VPN i alle nasjoner. Følgelig forbyr mange av disse nasjonene VPN-administrasjoner å jobbe.

De prøver ofte å få individer fra å komme seg til utlandet VPN-administrasjoner; være som det kan, et betydelig antall av disse rutene er bare ufullstendig effektive.

Ulemper ved VPN

For mye av fordelene er allerede snakket om. La oss nå gå til ulempene mens du bruker et VPN. I tilfelle du tenker på å legge til en VPN til surfingsøvelsene dine, er det to kontemplasjoner du trenger å vite om.

Det viktigste potensielle problemet er også det som gjør at VPN-er snakker med noen få – evnen til å parodiere adressen din. Det er kjempebra når du må ha øremerkene til å være i en annen nasjon for å komme til dens administrasjoner og stoff, men ikke så bra hele tiden. Anta for eksempel at du befinner deg i USA, men hvor du graver deg til Storbritannia, og du velger å fullføre litt nettbasert shopping. Plutselig vil flertallet av evalueringen være i pund fremfor dollar.

På samme måte, i tilfelle du samtykker til å godta visse administrasjoner, som Bitcoin, vil rammene ta IP-adressen din som evangelium for ditt område, slik at du kan ende opp med å bli kategorisert i en sone der du vanligvis ikke bor. Når det skjer, er det ikke så enkelt å rulle ut en forbedring som å endre passasjen og laste inn siden på nytt.

Dessuten kan det å jobbe fra et eksternt nettsted føre til moderate nedturer i din lesende hastighet. En gang i blant er det knapt observerbart, men innimellom kan det være enormt – og det tilbakeføres til muligheten for at dataene dine fremdeles trenger å gå ut via lenker til VPN før du kan komme ut på nettet..

Å bruke en VPN blir i utgangspunktet et behov i motsetning til bare et valg. Til tross for at det er noen få problemer med å bruke en VPN, er fordelene langt over det og å få til og med de ubetydelige verdipapirene som tilbys av en gratis leverandør, er ikke noe du vil beklage..

En må lese

Mens en VPN grunnleggende forbedrer din online sikkerhet og sikkerhet, er det viktig å huske at det er avskjæringspunkter for denne forsikringen.

Som sagt gir ikke en VPN full hemmelighold. Når sjansen for at ekspertene spesielt er rettet mot deg, vil et virtuelt privat nettverk være til liten hjelp. Vær oppmerksom når en VPN tilbyr finish navnløshet.

En VPN hindrer ikke nettsteder fra å følge deg. Å bruke et virtuelt privat nettverk for å hylle din IP-adresse hjelper, men den dominerende delen av å utføre av nettsteder og undersøkelser er ferdig med å bruke innovasjon, for eksempel godbiter og program fingeravtrykk.

Et virtuelt privat nettverk kan ikke forhindre nettsteder i å følge deg på disse linjene. Den ideelle tilnærmingen for å beskytte deg mot å følge er gjennom forskjellige programendringer og moduler.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me