Hvordan sikre e-handel nettstedet sikkert


Sikkerhet av verdifulle ting fysisk er mye mye enklere som kan oppnås ved å ha sikre dører med låser, CCTV-kameraer, alarmsystemer osv. Dette er synlige sikkerhetsmåter som vanligvis alle som driver en lokal butikk i et kjøpesenter kan benytte seg av. Men hva hvis alle forretningsaktivitetene dine skjer online? E-handel er en voksende industri som trenger beskyttelse mot de sofistikerte hackerne som alltid leter etter svakheten ved nettbutikker som de kan utnytte. For sikker, hacking og stjeling på nettet er mye mer forskjellig fra vanlig tyveri av få varer og deres salg på det lokale svarte markedet.

Cyberkriminelle følger etter dataene som er langt mer verdifulle. Alle dine kredittkortdetaljer, kunde-ID, en nettbutikk eller virksomheten din risikerer online tyveri. Dermed blir det viktig å sikre alle disse. Vi har designet for deg noen av de mest effektive tipsene som kan hjelpe deg med å utvikle sikkerheten til et netthandelsnettsted.

Velg netthandel

Det kreves mye investering for å bygge et nettsted. Penger trengs for planlegging, bygging, optimalisering og markedsføring av et nettsted. Men tenk før du velger et rimelig hostingalternativ for nettstedet ditt. De billige hosting-tjenestene tilbyr funksjoner som er fristende, men ikke praktiske. Hvis du bruker en delt hosting-tjeneste med et antall brukere, kan du på slutten bli forstyrret av støyende nabolag. Det er godt å være sikker på hvor mye verten din investerer i sikkerhet.

Det beste alternativet for forhandlere av e-handel er en Virtual Private Server. Det er bra, har den skalerbare ytelsen med rimelige kostnader, og alternativene for sikkerhetstilpasning er også strålende.

Å sette opp serveren din for sikkerhet er også et godt alternativ, og det er en sjanse for at hvis du ikke er i stand til å administrere serveren din, kan du velge en anerkjent vert for å gjøre det for deg.

Bytt til HTTPS

Å bruke sikker HTTPS-hosting med et SSL-sertifikat var inntil nylig bare begrenset til betalingsområdet for nettstedet. Dette er fremdeles tilfelle; Imidlertid skifter eiere av nettsteder nå for å sikre seg hele nettstedene.

Google uttalte i 2014 at de inkluderte HTTPS som en rangeringsfaktor. Nylig sa de at de har planer om å merke alle nettsteder med HTTP som ikke-sikre. Den samme tingen ble sagt av Mozilla i 2015. Hvis et nettsted ønsker å bytte fra HTTP til HTTP-er, vil det kreve et SSL-sertifikat. SSL-sertifikatet kan kjøpes fra et vertsfirma eller en anerkjent SSL-leverandør.

Installering av SSL-sertifikat krever flere trinn som å oppdatere interne lenker på nettstedet ditt, 301 omdirigeringskonfigurering og transaksjonsmail e-postlinkoppdatering osv. SSL-sertifikat er det viktigste trinnet for online sikkerhet i dag, og dets betydning vil vokse etter hvert som nettleserne begynner å ta grep mot HTTP-nettsteder.

Velg en sikker plattform & Hold det sikkert

I dag er mange e-handelsplattformer tilgjengelige å velge mellom. En e-handelsplattform utfører hvordan du vil ha den og har et godt rykte for regelmessig oppdatering og sikkerhet. Noen populære e-handelsplattformer inkluderer Magento, WooCommerce og PrestaShop, men de er betalte. Hackere ser kontinuerlig etter sårbarheter i disse verktøyene, og det er grunnen til at konstante sikkerhetsoppdateringer blir gjort tilgjengelige.

Ikke la nettstedet ditt ligge på utviklerens, designer- eller webhotellfirmaets ansvar. I stedet ligger sikkerheten til nettstedet ditt på skuldrene. Uansett om du er en teknisk person eller ikke, må du sørge for at noen fra teamet ditt dekker deg tilbake. Følg med på programvareleverandørens nettsted for å installere de siste oppdateringene og spør sikkerhetseksperten om de blir brukt på nettstedet ditt.

Bruk av sikkerhetsapplikasjon for netthandel vil beskytte nettstedet ditt mot de vanligste sikkerhetsproblemene og også kontrollere leverandørens nettsted for å sikre at du kjører den mest oppdaterte versjonen..

Admin Area Security

Å beskytte administrasjonsområdet ditt er en av de enkleste og billigste måtene å forbedre nettstedets sikkerhet. Hvis du bruker plattformer som Magento eller WooCommerce (basert på WordPress) som er vanlige e-handelsplattformer, vil de ha et standardadministrasjonsområde. De fleste late hacks som leter etter enkle mål kan lett forhindres ved å endre dette.

Det er også veldig viktig å endre standardbrukernavn for administrator. Hackere er på jakt etter enkle mål, det vil si at hvis du bruker standard brukernavn som ‘admin’, er du bare en sittende and. Gjør innloggingsinformasjonen din original og vanskelig å sprekke. Du kan også begrense adminområdet ved å sette opp en “hvit liste” over IP-adresser som serveradministratoren din kontrollerer og bare tillater kjente IP-adresser å få tilgang til adminområdet.

Til slutt, konfigurer administrasjonsområdet ditt for å informere administratoren når en bestemt terskel passeres, for eksempel forsøk på å feile pålogging eller de ukjente IP-adressene. Disse måtene er billige, effektive, men enkle å bruke.

Til slutt, lag ditt admin-område for å advare administratoren når en bestemt terskel er passert, for eksempel mislykkede påloggingsforsøk eller påloggingsforsøk fra ukjente IP-adresser.

Dette er overraskende enkle og billige, men effektive trinn.

Sikkerhetskopier data regelmessig

Sikkerhetskopiering er veldig viktig hvis nettstedet ditt i alle fall blir hacket. Maskinvarefeil eller menneskelig feil kan også være en grunn til tap av data. Dermed er sikkerhetskopiering av dataene dine det viktigste trinnet, og det er ansvaret til nettstedseieren. Manuell sikkerhetskopi er et godt alternativ, men det er en risiko for å glemme å ta sikkerhetskopi regelmessig. Derfor er den beste måten å beholde sikkerhetskopi på automatisk sikkerhetskopieringstjeneste. Slike tjenester vil ta sikkerhetskopi av dataene dine regelmessig og også holde dem trygge.

Hold aldri klientkortdata

Få e-handelsplattformer har muligheten til å godta kredittkortinformasjonen til klienten og lagre dem. Denne tingen bør imidlertid unngås. Dette er ikke bare en feil praksis, men det kan gi deg en tung bot hvis systemene dine i noen fall blir kompromittert. Den ideelle måten å oppbevare så sensitive data på er å bruke leverandører av betalingstjenester som holder betalingene utenfor nettstedet ditt for å opprettholde et høyt nivå av sikkerhet for sensitive data.

Hvis virksomheten befinner seg i begynnelsen, kan tjenester som PayPal slå dekkene i gang, og foretrekkes av mange kunder. Det er også en god praksis å planlegge akkreditering av betalingskortindustriens sikkerhetsstandard (PCI DSS). Garantien for integriteten til kundens økonomiske data kreves for å bli PCI-DSS-kompatibel. Imidlertid er implementering av sterk tilgangskontroll nødvendig på hele nettstedet ditt.

Bruk en Geo-Location Anti-Fraud Software

I disse dager har hacking blitt et globalt spørsmål og er ikke mer et lokalt spørsmål. Bruken av stjålne kortdetaljer innebærer at kort blir stjålet i en fjern del av verden, som blir sendt elektronisk til en annen del av jorden og deretter brukes til å begå online svindel.

Du kan miste inntektene når du sender ut varer for falsk bestilling og begynner å hente tilbakeførsler. Dette problemet kan løses ved å bruke et Geo-Location Anti-Fraud Tool. Slike verktøy gir en realitetssvindelsesscore, der selgeren bestemmer risikonivået for enhver spesifikk transaksjon.

For å lage et enhetlig bedragerisikoscore, ser algoritmen på noen kriterier rundt IP-adressen til ordren og populære tildekningsmetoder som bruk av proxy og sammenligne den med milliarder av transaksjonsdatabaser. Det gir deg også en sjanse til å enten tilbakebetale ordren eller utføre få manuelle sjekker.

Lag manuelle sikkerhetspolitikker & prosedyrer

De solide manuelle prosedyrene er veldig effektive. Hvis du for eksempel mottar en bestilling med høy risikoscore, ser det imidlertid bra ut for deg. En ytterligere undersøkelse er nødvendig i denne saken, og det er her sikkerhetspolitikk og prosedyrer for en virksomhet spiller inn.

Prosedyrene og prosessene er for kjedelige å se på; de er imidlertid like enkle som å ringe klienten ved å bruke det oppgitte nummeret. Hvis de ikke er tilgjengelige, kan en e-post sendes for å be om noen identifikasjonsstykker. Dette kan også utvides til å angi passordpolicyer og fysisk sikkerhet, som stjålne eller tapte elementer som bærbare datamaskiner som kan brukes til å få tilgang til systemet ditt.

Flerlags sikkerhet

Det er tydelig at et enkelt lag med sikkerhet ikke er nok for å beskytte nettstedet ditt, og det er derfor sterkt anbefalt å ha flere lag med sikkerhet.

En brannmur er et godt alternativ enten det er en fysisk brannmur eller en nettapplikasjonsbrannmur. De kan beskytte deg mot kjente hacks, for eksempel SQL-injeksjon eller scripting på tvers av nettsteder.

Nettstedet kan også forbedres ved å bruke et innholdsleveringsnettverk (CDN). Dette nettverket er et geografisk spredt sett med servere som utfører funksjonen til å lagre kopier av nettstedets sider.

En fordel med en CDN er at de kan gjenkjenne ondsinnet trafikk for å forhindre at den skader nettstedet ditt. Det kan også forhindre distribuert denial of Service Attacks (DDoS). DDoS-angrep kan også forhindres ved å bruke en gratis og åpen kildekode-programvare.

Konklusjon

Å hacke kan være mye mer kostbart enn å ikke ha noen sikkerhet bare fordi det er betalt. Likevel er det ingen perfekt løsning som kan gjøre et e-handelsnettsted sikkert og forsvarlig. Den beste løsningen for å beskytte et nettsted for e-handel er å gjøre det riktige valget av programvaren og hostingplattformen og holde alt oppdatert og sikkert. I tilfelle tap av data ved et uhell, må du opprettholde automatisk sikkerhetskopi av nettstedet. Den beste tilnærmingen for å sikre et e-handelsnettsted er å ha en lagdelt sikkerhet som består av mange forskjellige verktøy. Glem heller ikke at gode, gamle skriftlige prosedyrer har en veldig viktig rolle i å holde nettstedet ditt trygt og sikkert.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map