Hvordan skjule din IP-adresse? permanent


Å surfe på internett betyr ikke at du ikke blir overvåket, Internett-leverandøren din sporer aktivitetene dine. Du la sporene dine igjen på nettstedet du tidligere har besøkt før du kom til denne. Snoopere kan få tilgang til informasjonen din i kommentarfeltet til innlegget du svarte på. Du kan ikke besøke det nettstedet som inneholder din favoritt TV-serie siden den er i et forskjellige regioner utilgjengelige fra stedet ditt.

Cyberkriminelle elsker å se deg i deres hitradar, du er i en villfarelse om at du er anonym når du surfer på nettet, og alt dette foregår når du ikke har noen beskyttelse for å skjule din IP-adresse og i verste fall, jeg vet der du leser denne artikkelen ved å se på IP-adressen din.

Hva er en IP-adresse?

Internett-leverandøren din tilordner en ‘unik numerisk identitet’ til hver enhet som er koblet til internett kalt en IP-adresse (Internet Protocol). IP-adressen din blir overført til serverne du logget på og de du besøkte, som tømmer konseptet for hvordan internettaktiviteten din spores. Denne inneholder informasjonen om din;

 • plassering
 • Land
 • By
 • post kode
 • Lengde & breddegrad

Kommunikasjon mellom enheter i et nettverk er imidlertid aktivert. Konseptet kan tydeliggjøres ved å betrakte dem som systemidentifikatorer.

IP-adressen er konfidensielle biter som inneholder informasjonen din, da de leder lokasjonene til systemene de er tilordnet til. Den fysiske plasseringen av den tilkoblede enheten er dataene som er den informasjonen som kreves for at internettprotokollen skal etablere kommunikasjonen. De er 32-bits tall, kan skrives mellom 0 og 255, mellom to desimaler og noen eksempler er:-

Eksempel på gyldig IP-adresse

 • 123.231.121
 • 8.8.8.8 – En IP-adresse signert av Google.
 • 140.236.214.77 – En IP-adresse tildelt Harvard University.

Derfor vil det være en veldig tilregnelig og logisk beslutning å skjule IP-adressen din i denne tidsalderen der internettbedragerier finner sted bare med et klikk unna. Forbli anonym, nekt IP-forbud, se favorittepisodene dine på Netflix og spill ditt favoritt videospill fra college.

Nedenfor er metodene som er tappet for hvordan du kan bruke dine ‘usynlighets kappe‘Å skjule IP-adressen din og fly rundt på internett uten at noen engang legger merke til deg.

Ring Internett-leverandøren din

Det er to typer IP-adresser som din ISP tildeler deg, statisk IP og dynamisk IP. En statisk IP er vanskelig å endre, da Internett-leverandøren din må gjennomgå en lang metode, og derfor signerer de fleste IP-adresser sine brukere med en statisk IP-adresse. Be Internett-leverandøren din om en IP-adresseendring. Hvis de gjør det, er du heldig nok ellers ikke.

En annen metode er å starte modemet på nytt. Denne forstyrrelsen med Internett-leverandøren din får deg til å få en ny IP-adresse. Dette fungerer bare i tilfelle dynamiske IP-er, men start på nytt etter noen timer. Følgende er noen prosedyrer som må tas før du deaktiverer ruteren:

Windows-system koblet via kabel

 1. Åpne ledeteksten som administrator.
 2. Skriv inn “ipconfig / releaseUten anførselstegn og trykk enter.
 3. Skriv inn “ipconfig / renewUten anførselstegn og trykk enter.
 4. Slå av PC-en.
 5. Slå av alle brytere.
 6. Koble fra modemet.
 7. La tingene være som de er.
 8. Start systemet på nytt.

Windows-system koblet via ruter

 1. Logg inn på ruterenes adminportal.
 2. Slipp IP-adressen din.
 3. Slå av systemet ditt.
 4. Slå av alle brytere.
 5. Koble modemet.
 6. La tingene være som de er.
 7. Start systemet på nytt.

Dette er metodene som er brukt på hvordan du kan endre IP-adressen din, men å skjule IP-adressen din er helt en annen ting.

Skjul IP-adresse med en VPN

Hva en VPN gjør er at den ganske enkelt dirigerer datapakkene dine gjennom en kryptert tunnelprotokoll. Denne beskyttede protokollen er innkapslet med sikkerhetsegenskaper som vil føre til øyeblikkelig avslutning av tilkoblingen hvis det oppstår noen forstyrrelse. Det beskytter hele nettaktiviteten inkludert aktiviteten din i andre applikasjoner. Annet enn å kryptere dataene dine, maskerer det til og med IP-adressen din.

Noen fordeler ved å bruke en VPN er listet som følger:

 • Forbedrer sikkerheten.
 • Sensur opphører.
 • Forsvarer seg mot nettangrep.
 • Internetthastighet får et løft siden ISP-en din tilfører lavere båndbredde.

En VPN tildeler nye IP-adresser til systemene som er koblet til den. Når du kobler til et VPN, får du en IP-adresse som er annerledes enn den ekte. Din faktiske IP-adresse blir brukt til å koble til et VPN mens det du blar gjennom blir handlet fra ditt private nettverk. Kort fortalt bruker du nå den nye IP-adressen som VPN tildelte deg, og din faktiske IP-adresse blir skjult.

Bruk proxy-server

Proxy-servere fungerer som moderatorer i rutingen av datapakkene dine. De kobler informasjonen din ved å avskjære trafikken. Systemet ditt sender forespørselen din til mellomtjeneren som oppretter din forespørsel og returnerer det forespurte nettstedet. Nå, alt du forteller proxy-serveren skal utføre, gjør det ved å fungere som et speil imellom. Med andre ord, IP-adressen din blir samlet på av proxy-serverens IP-adresse.

Det fantastiske med proxy-servere er at de koblet seg fra hvor som helst på jorden. For eksempel vil du få tilgang til et nettsted med hovedserver på New Zealand. Innholdet er forbudt for disse IP-adressene som ligger utenfor New Zealand. Du kobler deg til en Kiwi-basert proxy-server og gratulerer. Du er praktisk talt en newzealer nå og kan få tilgang til det nettstedet for enhver hensikt.

Proxy-servere brukes for det meste for å komme gjennom innhold som er blokkert av geologiske årsaker og IP-begrensninger. Selv fremdeles er proxy-servere fortsatt ikke så effektive som VPN-er. En VPN inneholder mange lag med sikkerhet mens fullmakter er sårbare for, til og med, kryptering av dataene dine. Å bruke en proxy-server for å skjule IP-adressen din er den risikofylte metoden ennå.

En proxy-server maskerer IP-adressen din, men trafikken kan bli forfalsket av myndighetene og nettstedene du logget på, takket være Adobe Flash og JavaScript. Ikke last ned eller last til torrent-filer ellers vil du grave din egen grav.

Videre lesing: Forskjell mellom VPN og proxy

Bruk Tor Browser

hvordan tor fungerer
Forkortet som ‘Løkruteren‘Er en freeware-programvare, designet av U.S. Navy, som bruker prinsippet om løkruting ved å sprette forespørselen din til flere servere over hele kloden som krypterer den på hver node. Den kobler deg anonymt til servere kontrollert av frivillige spredt over hele planeten. Så du får tildelt en ny IP-adresse hver gang forespørselen din blir returnert til en ny server. Din IP-adresse og aktiviteter kan bokstavelig talt ikke spores ved å tillate fullstendig anonymitet.

En viktig bonus ved å bruke Tor er at du er aktivert for å få tilgang til nettsteder som er utilgjengelige for standardiserte nettlesere. Tor inneholder den sterkeste sikkerheten, men du kommer inn i faresonen når du vil våge å få tilgang til nettsteder, dvs. mørk nett, som Tor er populært brukt for. Narkotikamarkeder, hit-men å ansette, våpensalg av nettsteder, uekte pornografi, kannibal-lokasjoner er noen eksempler på hva den mørke nettet er tilgjengelig, gjennom Tor åpenbart.

Ikke bekymre deg. IP-adressen din er sikret når du bruker Tor, bortsett fra det faktum at du faktisk gjør en ulovlig transaksjon på det mørke nettet. Det beskytter aktivitetene dine som gjøres i kundens Tor nettleser.

Last ned og installer Tor Browser

Besøk lenken over, installer og bla gjennom. Det er så enkelt. Noen råd er:

 • Ikke torrent over Tor.
 • Ikke aktiver programtillegg for nettlesere.
 • Ikke åpne dokumenter som er lastet ned via koblingen online.

Den største ulempen med Tor er hastigheten. Siden forespørselen din sprettes fra hele planeten mellom forskjellige noder, gjør det ganske tregt å bla gjennom Tor. En annen bruk av Tor er at forfattere overvåker overvåkning på grunn av dens fordommer og bruken til formål som anses som ulovlige for samfunn og normal menneskelig oppførsel. Derfor er bruk av Tor en av de effektive måtene å skjule IP-adressen din på.

Over til deg når du velger metoden for å skjule IP-adressen din. Min anbefaling vil være å velge en VPN med tanke på de beste sikkerhets- og maskeringsalternativene som er tilgjengelige blant de tre alternativene beskrevet over.

Videre lesing: Tor mot VPN (sammenligning)

Koble til offentlig Wi-Fi

Hvis du kobler deg til en hvilken som helst offentlig Wi-Fi når du går utenfor, vil du endre / skjule IP-adressen din fra enheten du kobler til.

Det er verken effektivt eller effektivt akkurat som å bruke mobildata. Det er mange sårbarheter når du kobler til et offentlig Wi-Fi-nettverk. I 2015 ble over en halv milliard personlig informasjon og konfidensielle poster stjålet og mistet på grunn av tilkobling over et villedende åpent Wi-Fi-nettverk.

Noen trinn som må tas før du kobler til offentlig Wi-Fi er:

 • Hold anti-viruset ditt oppdatert. – Oppdager nykodede malwares.
 • Oppdater systemet og nettleseren – Tidligere versjoner av nettleserne og operativsystemet ditt kan gi et smutthull for hackere å angripe dataene dine.
 • Aktiver en brannmur – Dette vil hjelpe deg med å holde et øye med trafikken som er ført inn og ut fra enheten din.
 • Bruk SSL-krypterte nettsteder – Dette gjør det mulig at all data du sender inn over hvilket som helst SSL-kryptert nettsted forblir privat.
 • Hvis du med vilje kobler til via offentlig Wi-Fi, må du fjerne all slags sensitiv informasjon fra enheten du har kontakt med.
 • Slå av deling.
 • Ikke logg inn på nettsteder som Paypal eller de som letter deg med banktjenester og kontanttransaksjoner.

Merk: Ikke gjør noen pengeoverføringer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map