To-faktor autentisering (2FA) – Hvorfor er det nødvendig?


I denne tiden og tidsalderen med avansert forseelse og internett-tyveri vil mange enkeltpersoner være veldig kjent med betydningen av online sikkerhet, brukernavn og passord. I tilfelle du stiller henvendelsen “Hva er tofaktorautentisering?”, Er sannsynligheten imidlertid at de ikke skjønner hva det er eller hvordan det fungerer, til tross for at de kan bruke den hver dag..

Med standard sikkerhetsmetoder (spesielt på nettet), som bare krever et grunnleggende brukernavn og hemmelig nøkkel, har det vist seg å være enkelt å angripere (enten i en sammensatt gruppe eller jobbe alene) for å få tilgang til en klients private informasjon, for eksempel individ og pengarelaterte subtile elementer og deretter bruke dataene til å overføre falske handlinger, for det meste av en monetær slags.

Hva er tofaktorautentisering?

Det er også kjent som 2FA, eller TFA, et ekstra lag med sikkerhet som ikke gjør det mulig å hindre noen i å komme til posten, uavhengig av om de har den hemmelige nøkkelen. To-faktor autentisering forventer at du sjekker personligheten din ved å bruke en uregelmessig rekkefølge på seks tall. Du kan få denne sikkerhetskoden sendt til din mobiltelefon, eller erstatte telefonnummer. Hver sikkerhetskode brukes bare en gang. Det er ikke et hemmelig ord du må lage og huske.

To-faktor autentisering er ikke en ny idé, men bruken har vist seg å være betydelig mer vanlig med den datastyrte alderen vi nå lever i. Fra slutten av februar 2011 erklærte Google to-faktor autentisering, online for sine klienter, ført av MSN og Yahoo. I motsetning til enfaktorautentisering, som krever oppføring av brukernavn og passord, er en 2FA når du må legge inn en annen oppføring til innlogging av kontoen din.

2FA beskytter mot tilgang ved å kreve to teknikker (også referert til som variabler) for å bekrefte karakteren din. Disse komponentene kan inneholde noe du vet – som et brukernavn og en hemmelig nøkkel, i tillegg til noe du har – som en mobiltelefonapplikasjon for å godkjenne valideringskrav. 2FA sikrer mot phishing, sosial ingeniørarbeid og hemmelige viktige dyredriftsangrep og sikrer innloggingene dine fra overgrepere som misbruker maktesløs eller stjålet sertifisering.

Hvorfor tofaktorautentisering er nødvendig?

Du kan ikke benekte det at det ikke er tilstrekkelig å ha den viktigste hemmelige nøkkelen som et lag med sikkerhet for posten. Det er enkelt for nettkriminelle å teste milliarder av en kombinasjon av passord i løpet av sekunder.

Som antydet av en gjennomgang, har 65% av befolkningen ganske nylig bare et eneste hemmelig ord for hver av postene deres. Se for deg å ha en nøkkel for hver lås. Hvilken mengde enkel vil det bevege seg mot å senke trusselen for en hacker for å snuse dataene dine? Det samme er situasjonen med å ha en hemmelig nøkkel for alle.

På samme måte er det veldig lett for noen å finne ut av sikkerhetsnøkkelen. På grunn av det nettbaserte sosiale nettverket der du deler alt det som skjer i livet ditt. Enhver person som kan få tilgang til dine elektroniske nettverksposter kan uten mye strekk finne ut svaret på sikkerhetsspørsmålet.

Her er du også, og tenker på hvordan dette kan skje. To-faktor-autentisering er prisverdig for å holde seg borte fra en slik opprørende episode. 2FA inneholder et ekstra lag med sikkerhet til posten din. På samme måte gjør det plagsomt for nettkriminelle å få den andre bekreftelsesfaktoren med mindre individet er i nærheten av deg. Dette resulterer i imponerende reduserte muligheter for å være effektive.

Slik bruker du tofaktorautentisering?

Når du logger på for e-postkontoen din, har du bedt om å oppgi brukernavn og hemmelig ord. Mens du bruker tofaktorautentisering, blir du bedt om å oppgi en kode du har fått på telefonen. Det vesentlige formålet med tofaktorautentisering er å beskytte posten din mot de digitale bruddene. Det reduserer feilrepresentasjonen og gjør livet til webklienter enkelt.

To-faktor autentiseringsfaktorer

2FA består stort sett av to av de tre faktorene før du gir tilgang til kontoen din som er:

 • PIN-kode, mønster eller passord
 • Minibank eller telefon
 • Biometrisk, fingeravtrykk

En annen faktor kan være beliggenhet og tid. Hvis du for eksempel er logget inn på kontoen din, og på den annen side, prøver noen fra et annet land å logge inn, vil systemet automatisk blokkere den personen.

Slik aktiverer du tofaktorautentisering på smarttelefoner?

Smarttelefoner har blitt den mest benyttede modulen for tofaktorautentisering. Det er alt annet enn vanskelig å konfigurere og sjekke personligheten din ved å godta tofaktorautentiseringskode på mobiltelefonen din ved hjelp av SMS eller samtale. Du kan også lage en kode gjennom et unikt bærbart program.

SMS-transport har noen fordeler og ulemper. Det er alt annet enn vanskelig å ordne, og det er ikke behov for en smarttelefon for å få kodene via SMS. Det er som det kan, i tilfelle du reiser nå og da, kan overføringen av SMS bli sent. Å ikke være i systemkjøring er forklaringen bak utsatt i formidlingen.

Mobilsikkerhet er også avgjørende på en slik måte. En hacker kan klone SIM-kortet eller omdirigere aktiviteten til et annet nummer. Du kan også sende en stor mulighet SMS-overføringer med sjansen for at du har forskjellige poster som har 2FA aktivert. Du kan også bruke et bærbart program for å få tofaktorautentisering.

Apper som støtter 2FA

 • Google Autentisering
 • Authy
 • Microsoft Authenticator

Programmer som tofaktorautentisering er et must:

eple ID

Apple-ID-en din har avbetalingspunkter og individuelle data som fotografier og iMessages, så det er bare godt at du sikrer dem ved å bruke tofaktorautentisering.

2FA (eller bekreftelse som det normalt er henvist til) inkluderer en ekstra hindring av sikkerhet mellom programmerende programmerere og posten din. Den ekstra hindringen kommer som en firesifret kode, som vil bli sendt til en gadget du plukker etter at du har skrevet inn det hemmelige ordet.

1. For å inkludere det ekstra sikkerhetslaget til posten din, må du gå til innstillingssiden for Apple ID på PC-en og trykke på “Administrer Apple-ID-en din.” Logg inn på posten du vil styrke 2FA for.

2FA-godkjenning

2. Trykk på “Passord og sikkerhet” -valget på venstre halvdel av skjermen. På det tidspunktet bør du se en “komme i gang” -forbindelse for å aktivere 2FA for posten din. Du vil sannsynligvis trykke på tilkoblingen, men bare av sjansen for at du ikke har det, fortsett – trykk på den.

2FA eple

3. Etter å trykke på tilkoblingen, vil Apple ta deg gjennom to eller tre sider for å tydeliggjøre nøyaktig hvilken tofaktorautentisering som har til hensikt for deg og posten din. Noen få ting å merke seg:

 • Sikkerhetshenvendelsene dine vil aldri eksistere.
 • Du vil være hovedindividet som er klar til å be om tilbakestilling av hemmelig ord.
 • Du må oppbevare gjenopprettingsnøkkelen på et beskyttet sted.

2FA-godkjenning

Når du kjenner deg igjen i at du har sett reglene gjennom, må du inkludere en gadget (eller dings) til posten din, slik at du får samtykke til å få den firesifrede koden som kreves for å få tilgang til posten. I tilfelle du bruker en Apple ID for App Store kjøper, og en annen for å komme til iCloud-administrasjoner, må du konfigurere App Store-posten til å være SMS som den var.

4. Du vil på det tidspunktet bli gitt gjenopprettingsnøkkelen. Dette er et nøkkelutdrag med data når det gjelder å holde posten din sikker. Ta opp det, skriv det ut og ta et skjermbilde av det for å garantere at du ikke mister det. Skulle du noen gang overse overvåkingsordet ditt, eller miste en innmeldt modul, vil gjenopprettingsnøkkelen gi deg tilgang til posten.

For å pendle hjem hvor viktig det er at du registrerer nøkkelen og lagrer den et sted beskyttet, etter at du viser deg gjenopprettingsnøkkelen, påvirker Apple deg til å sortere den for å kontrollere at du har registrert riktig nøkkel. Nei, du kan ikke ordne nøkkelen fra forrige forhånd.

tofaktorautentisering aktivere

5. Det siste trinnet i prosedyren er nok en gang å samtykke til konsekvensene av å aktivere tofaktorautentisering for deg.

Skulle du noen gang tilby, erstatte eller miste en av de innrullerte dingsene dine, kan du prøve 2FAs løsning som forklart av Apple.

Gmail

Gmail er en fremtredende blant de mest viktige postene som siden den assosieres med en rekke forskjellige applikasjoner, for eksempel Google-stasjon, lekebutikk, fotografier, arkiver, individuell informasjon og annet. Det må være den viktigste posten der du bør aktivere den to-forhåndssjekken. I tillegg bør du være oppmerksom på de siste sikkerhetsvalgene som presenteres av Gmail.

Når du konfigurerer en tofaktorautentisering, vil du få en direktemelding med en 6-sifret kode på telefonnummeret ditt. Det er en enslig bekreftelsesprosess. Når du kommer til posten fra den ukjente modulen, må du oppgi den 6-sifrede koden du får på telefonen. Det er nyttig å sette opp forsterkningstelefonnummer og meldinger med en sjanse for at den viktige e-posten eller telefonen din ikke er åpen, kan du bruke det andre alternativet.

Du kan også lage forsterkningskoder. De er åtte sifferkoder som du kan beholde og bruke den, med sjansen for at du er en kontinuerlig seilere og du konfronterer problemer med det bærbare systemet, eller hvis du ikke kan bruke det allsidige Google Autentizer-programmet. Koden kan brukes en gang til neste gang, en annen.

Ikke desto mindre kan du skaffe koder gjennom bærbar applikasjon fra Google authenticator. Den kan brukes på iPhone, Blackberry, Android. I tillegg til å påpeke at du kan bruke den uten informasjon eller telefontilgjengelighet.

Facebook

Bekreftelse av to faktorer er også tilgjengelig på Facebook. 2FA ble startet av Facebook i 2011. Det er sikkerhetshøydepunktet du trenger å oppgi en sekssifret kode, hver gang du prøver å logge deg inn på Facebook-kontoen din ved å bruke ikke anerkjent dings. Facebook vil be om at du oppgir sikkerhetskoden som du få i e-post eller melding.

For å aktivere 2FA for en Facebook-side Gå til fanen “Innstillinger” under “Sikkerhet”.

Twitter

For et par år tilbake presenterte Twitter innlogging for å se etter unormal statssikkerhet. Når du prøver å logge deg på Twitter-kontoen din, må du oppgi et hemmelig ord og en kode som du får en direktemelding på telefonen.

Denne bekreftelsesprosedyren garanterer at den godkjente personen kommer til posten. Når sjansen er stor for at du bruker et lignende sjekttelefonnummer for forskjellige poster, foreslår Twitter å gi bekreftelsesmetoden for hver post.

Linkedin

Vi som helhet innser at LinkedIn er den største ekspert forretningsrelaterte uformelle organisasjonen. For å slå på det ekstra sikkerhetslaget for LinkedIn, må du oppgi telefonnummeret ditt der du vil få en bekreftelseskode hver gang du logger deg på LinkedIn fra en ukjent gadget..

To-faktor autentisering er også viktig for:

 1. Nettbasert shopping (Amazon, PayPal til tross for at de er tilgjengelige i par nasjoner)
 2. E-post (Yahoo, Outlook)
 3. Veiledere for vakthavende ord
 4. Effektivitetssøknader
 5. Korrespondansesøknader
 6. Nettbasert spare penger
 7. Skylagring

 Endelig dom

To-faktor-bekreftelse gjør ikke rekorden din 100% sikker mot digitale syndere. Det fungerer ikke som en fortryllelse som gjør at informasjonen din blir utilgjengelig, men det gjør det absolutt plagsomt for angripere å sprekke.

Den mest fordelaktige delen med to-faktor-validering er at hackeren ikke vil sprenge sjansen for å få tilgang til posten din, heller vil han søke etter en plate som ikke har 2FA. Til tross for at tofaktors bekreftelsesteknikk på et tidspunkt også vil bli til den digitale kriminelle vil oppdage bedre tilnærminger for hacking. Til nå foreskriver vi deg til å bruke tofaktorautentisering for hvert av kontoene dine.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me