VPN-er som bruker falske serverplasseringer


Økningen av cyberangrep, overvåkning av hacking og hacking har fått brukerne til å innlemme VPN for sine respektive enheter. Videre er en VPN nyttig for å skjule ens identitet i internettets verden med å gi sikker tilkobling. Imidlertid velger folk VPN-tjeneste for anonymitet på internett, preferansen for VPN er ofte på grunnlag av verdensomspennende serverplasseringer.

Å ha VPN-servere over hele verden gjør det enklere for brukerne å velge ønsket tilkobling. Faktisk tillater det internettbrukere å koble til en VPN-server som ikke er plassert på avstand fra det faktiske stedet.

Hva hvis serveren du kobler til er av “Malta”, men den faktisk ligger et annet sted i “Tyskland”. Eller for eksempel kobler du til ‘Saudi Arabia’ server som opererer fra ‘USA’. Dette er sant, og noen kjente VPN-leverandører gjør denne taktikken som er kjent som spoofing av lokasjoner.

Hvordan påvirker Fake VPN-servere deg?

En falsk VPN-server kan påvirke deg på flere måter. Hvis serveren for eksempel ligger langt borte fra der du skulle koble til, vil det ha negativ innvirkning på internettytelsen. En server som ligger i en stor avstand vil gi deg høyere pinger sammenlignet med i nærheten.

Det er en sjanse for at serveren du er tilkoblet, er den du ønsket å unngå. Å ha virtuelle steder bryter også tilliten til brukerne. De forventer ekte servere fra VPN-leverandørene til deres formål, og når VPN-leverandøren villeder eller falsker markedsføringen av overflod av servere, skader det til slutt VPN-bransjens omdømme.

Testprosedyre

Selv om VPN-leverandører har spesifisert forskjellen mellom virtuell og fysisk server, er VPN-servere fremdeles kjent for å forfalske plasseringen. For dette ble verktøy for nettverkstesting brukt for å finne den faktiske plasseringen av VPN-serveren, ettersom disse verktøyene tillot serveren å være nøyaktig plassert og bekrefte den.

 • CA App Synthetic Monitor ping test: – Dette verktøyet pinger server-URLen fra 90 forskjellige verdensomspennende steder. Plasseringen med lavere tid (ms) indikerer nærheten til VPN-serveren fra stedet.
 • CA App Synthetic Monitor traceroute: – Fra den første ping-testen kan du notere landet eller bynavnet med IP-adressen som viser den laveste tiden (ms) i resultatet. Følgelig følger du VPN-serveren fra stedet, og den vil bekrefte avstanden fra stedet.
 • ping.pe: – Dette pinger VPN-serveren til 24 forskjellige verdensomspennende lokasjoner, inkludert traceroutes for hvert sted (MTR).

Merk: Disse testene forventes å ha overordnede resultater som skyldes forskjellige variabler i nettverket. Så det er obligatorisk å kjøre flere tester med alle tre verktøyene for å eliminere resultatene fra de fleste. Hvis ikke, foreslår minst to av tre verktøy at serveren befinner seg annerledes.

Falske servere i forskjellige VPN-leverandører

Disse VPN-leverandørenes servere ble funnet å være falske i testen utført av vårt forskerteam. Tidligere en forskning gjennomført av restoreprivacy for å identifisere falske servere som identifiserte VPN-leverandører, for eksempel ExpressVPN, PureVPN og IvacyVPN som praktisk talt lokaliserte serverne sine og ble ansett som falske.

Skjønt ExpressVPN har oppdatert informasjonen om den virtuelle serveren etter at rapporten ble publisert av restoreprivacy. PureVPN har også oppdatert lokasjonene siden rapporten, med å legge til en “V” -etikett ved siden av landsserveren, men det er fremdeles at serverne deres uten “V” -etiketten ble funnet å være falske.

ExpressVPN

ExpressVPN annonserer 148+ VPN-servere i 94 land. Det inkluderer mange bemerkelsesverdige land for servere som Bangladesh, Brunei, Indonesia, Laos, Nepal og Pakistan. Disse stedene er vanligvis ikke funnet på store VPN-er, så de virket verdige til å bli testet.

Den offisielle informasjonen om ExpressVPN-serverplassering, 30 servere er oppført som virtuelle lokasjoner. Likevel, før leverandøren listet opp disse 30 serverne, i henhold til restoreprivacy, ble 11 falske VPN-serverplasseringer oppdaget i ExpressVPN som inkluderer;

 1. Pakistan
 2. Indonesia
 3. Bangladesh
 4. Nepal
 5. Macau
 6. Bhutan
 7. Myanmar
 8. Sri Lanka
 9. Filippinene
 10. Laos
 11. Brunei

ExpressVPNs Bangladesh-server

Server-URLen ble oppnådd gjennom manuelle konfigurasjonsfiler som er oppført på medlemsområdet. Dette krever medlemskap i ExpressVPN-konto, så for å teste serverne selv; du må ha en ExpressVPN-konto.

Server-URL: Bangladesh-ca-version-2.expressnetw.com

expressvpn-ping-bangladesh

CA Ping test: Ping-tester fra verktøyet viser at Singapore har fra 90 lokasjoner de laveste ping-tidene. Dette er rart siden Bangladesh-serveren burde ha lavere pingtider i nærheten av India. Den første testen konkluderer delvis med at serveren ikke faktisk befinner seg i Bangladesh.

CA traceroute: Tracerouting fra Singapore til VPN-serveren som er “Bangladesh”, viser den samme IP-adressen fra CA ping-test at serveren ikke er lokalisert i Bangladesh. Den ligger faktisk i Singapore, med minimum ping fra samme IP-adresse.

Ping.pe-test: Denne testen bekrefter nok en gang at den laveste pingen er fra Singapore. Den konkluderer med at serveren er forfalsket til et annet sted og ikke ligger i Bangladesh, men i Singapore.

NordVPN

VPN-leverandøren er vertskap for over 600 servere på 180+ steder over hele verden, NordVPN er en av de eldste VPN-ene som er tilgjengelige der ute, noe som fikk oss til å teste serverne deres også. Overraskende nok, våre tester av noen servere finner virtuelle servere som feilaktig ble merket som en faktisk eller fysisk server.

Serverne vi testet var:

 • India
 • Taiwan
 • Tyrkia
 • Indonesia
 • Ukraina
 • Makedonia
 • Malaysia
 • Thailand
 • Kypros
 • Serbia

Etter å ha testet disse serverne ovenfor, var vi sikre på at NordVPN ikke har forfalsket sine fysiske servere og være trygg, de er virkelig ekte som annonsert.

PureVPN

PureVPN har over 750 servere lokalisert i 140+ land, noe som gjør det til en av de største tilgjengeligheten til serverne som de annonseres av. Imidlertid fant vi i vår undersøkelse en falsk serverplassering selv etter rapporten som ble publisert av restoreprivacy. I følge dem ble det funnet 5 falske servere uten “vl” i adressen. Disse var;

 • Aserbajdsjan
 • Bahrain
 • Jemen
 • Saudi-Arabia
 • Aruba

Siden kontroversen har PureVPN lagt til en “V” ved siden av landskolonnen som betegner “virtuell beliggenhet”. I serverlisten blir noen av disse fremdeles glemt å bli merket med en “V”, da enhver server som begynner med “vl” er et virtuelt sted. Imidlertid ble en server funnet å være falsk, mens testingen var uten “V” -etikett og ingen “vl” i serveradressen.

Det kan være flere falske serverlokasjoner som er hostet av PureVPN, men dette beviset viser at PureVPN fremdeles ikke har korrigert forskjellen mellom faktisk og virtuell VPN-serverplassering.

I følge vår forskning ble en server identifisert som falske uten “V” -etikett og ingen “vl” i serveradresse.

PureVPNs Malta-server

Server-URLen ble oppnådd gjennom PureVPN-serverlisten. Vi har valgt OpenVPN-UDP-adressen for testingen.

malta

URL: mt1-ovpn-udp.pointtoserver.com

Bilde: Ping test 1 | Ping test 2 – Malta

CA Ping test: Denne testen viser tydelig at den laveste pingen er mottatt fra de 90 stedene i Tyskland – Frankfurt.

Bilde: Traceroute Malta

CA Traceroute test: Traceroute-testen viser at den samme IP-adressen fra Frankfurt til Malta serverplassering har den laveste pingen. Dette bekrefter at serveren faktisk er lokalisert i Tyskland – Frankfurt.

Bilde: ping.pe Malta

Ping.pe-test: Når den laveste pingen er mottatt i Tyskland, bekrefter denne testen at serveren er lokalisert i Tyskland.

IvacyVPN

IvacyVPN tilbyr 250+ servere på 100+ steder over hele verden. Det ble funnet ut at fire av serverne til IvacyVPN ble funnet ved å bruke stedsofoing av den virkelige serveren. Selv om virtuelle servere er betegnet med “vl” i begynnelsen av server-URL.

Vi har tatt med to tester for IvacyVPNs serverplasseringer av fire, slik at den kan gi den generelle oversikten over serverplassering som blir forfalsket til et annet sted. De to andre ble testet, og de viste de falske serverplasseringene.

Det kan være flere av serverne som er forfalsket, men her er de falske serverplasseringene;

 • Pakistan (Los Angeles)
 • Saudi-Arabia (Miami)
 • De forente arabiske emirater (UAE) (Amsterdam)
 • Venezuela (Miami)

IvacyVPNs Pakistan-server

Server-URL-en ble funnet på IvacyVPNs støtteside med en liste over servere og deres vertsnavn.

Bilde: Pakistan

URL: pk1.dns2.use.com

Bilde: Ping test 1 | Ping test 2 – Pakistan

CA Ping test: Pinging fra 90 forskjellige verdensomspennende steder, viser det at den laveste pingen som ble registrert var fra USA – Los Angeles. Hvis serveren faktisk var lokalisert i Pakistan, burde den laveste pingen som er spilt inn, ha vært fra India.

Bilde: traceroute Pakistan

CA traceroute test: Når det ble sporet fra Los Angeles til “Pakistan” -serveren, ble det funnet at IP-adressen er den samme som den som ble funnet i CA Ping-testen, og den viser den laveste pingen. Dette avgjør at serverplassering er falsk, og at den blir spoofet til et annet sted.

Bilde: ping.pe Pakistan

Ping.pe-test:  Denne testen konkluderer med at serveren unektelig befinner seg i USA Los Angeles, ikke i Pakistan. Den laveste pingen som er spilt inn er i Los Angeles.

IvacyVPNs UAE-server

Bilde: UAE

URL: ae1.dns2use.com

Bilde: ping test 1 | ping test 2 UAE

CA ping test: Laveste ping er fra Amsterdam, Nederland

Bilde: traceroute UAE

CA traceroute test: Den samme IP-en for CA-pingtest viser den laveste pingen, dvs. Amsterdam, Nederland.

Bilde: ping.pe UAE

Ping.pe-test: Laveste ping fra 24 forskjellige verdensomspennende steder er fra Amsterdam, Nederland

Årsaker til falske VPN-serverplasseringer

En VPN-leverandør som bruker falske serverplasseringer kan ha mange grunner, men det bør være gjennomsiktig om dette. Med denne åpenheten trenger ikke kunder å teste ut disse serverne og få tillit fra leverandøren selv, og dermed øke leverandøren omdømme.

Et av tilfellene kan være at stedet eller landet ikke har infrastruktur for å sette opp internett-server for VPN. Annet enn det kan det hende at serverens kvalitet ikke er opp til leverandørens standard som internetthastighet, strømforsyning til server osv. Denne saken er relevant for utviklingslandene.

Å sette opp virtuell server sparer også kostnader og budsjetter. Å bruke en server for flere servere på forskjellige steder er kostnadsvennlig, da det reduserer kostnadene for å sette opp flere servere lokalisert i forskjellige land. Det appellerer også til kundene til de forskjellige serverne VPN-leverandørene har.

Sikkerhetsproblemer er et stort problem for hosting-servere i forskjellige og bemerkelsesverdige land, som vurderer at noen land har lover som demper VPNs makt ved å få tilgang til dataloggene eller fullstendig forby dem. Land i Midt-Østen og Russland er det viktigste eksempelet på dette, som aggressivt hindrer VPN-er fra å operere.

Konklusjon

Med disse funnene konkluderes det med at disse VPN-ene har operert de falske serverne uten å varsle brukerne om virtuell lokasjonstaktikk. ExpressVPN har riktignok tilbudt åpenhet angående listen over virtuelle og fysiske servere etter kontroversen. PureVPN har også merket sine virtuelle servere, men noen av dem er forkledd som fysiske servere.

Ivacy har fremdeles ikke identifisert sine virtuelle og faktiske servere. På grunn av denne uærligheten brytes kundens tillit og påliteligheten til VPN opphører. Hvis VPN-leverandøren hadde tilbudt åpenhet angående bruken av virtuelle servere, ville det ikke være et slikt problem angående VPNs ytelse. Antallet servere bør ikke foretrekkes fremfor kvaliteten på serverne, siden dette gjør et VPN-marked enda mer.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map