Kuinka suojata lasten yksityisyyttä verkossa – Vanhempien opas


Lapset ovat haavoittuvia monille tosielämän aiheille. Ne vaativat ohjausta, hyvää vanhemmuutta ja vanhempien valvontaa. Nykyään lapset tuntevat tekniikan enemmän kuin vanhemmat, mutta mikä tekee heistä eroa vanhempien kanssa, on riskialtistus elämässä.

Esimerkiksi pop-up lapsesi selainhistoria ja huomaat jotain järkyttävää. Tai ehkä, löydät lapsesi tietokoneesi alttiiksi viruksille tai haittaohjelmille. Joskus huomaat, että lapsesi on manipuloitu kypsiin käytäntöihin, kuten tupakointi, juominen jne. Lisäksi lapset kohtaavat verkkokiusaamista ja yksityisyyden loukkaamista, mikä vaikuttaa heidän mielenterveyteen..

Internet on toinen lasten maailma, jossa aikuiset vaativat siellä hyvää vanhemmuutta ja valvontaa. Hallitus ja teknologiayritykset ovat toteuttaneet paljon toimia lasten turvallisuuden varmistamiseksi verkossa, mutta Internetin luonteen vuoksi ne ovat olleet vain vähän tehokkaita.

Jos nämä ongelmat vaikuttavat lapsiisi, sinun on aika astua askel eteenpäin ja työskennellä lasten turvallisuuden ja yksityisyyden puolesta Internetissä.

Lasten yleiset ongelmat verkossa

Nämä ovat lasten kohtaamien digitaalikauden pääongelmia. Jotkut heistä ovat vakavia, koska ne luovat kielteisen vaikutuksen hahmoon.

Sopimaton sisältö

Internetissä on laaja sisältö saatavana jokaiselle ikäryhmälle. Suuri osa sisällöstä on ei-toivottua ja sopimatonta lapsille. Tähän sisältyy yleensä aikuisten verkkosivustoja, uhkapelisivustoja, foorumeita tai sivustoja, joilla on ankaraa kieltä, sekä sivustoja, jotka lisäävät vandalismia, itsensä vahingoittamista, rikollista toimintaa ja syrjivää käyttäytymistä lapsissa.

Tosin ei ole, että lapset ovat immuuneja näille verkkosivustoille. Joko ystäviensä, muukalaisten tai jonkun muun kautta he voivat käyttää näitä verkkosivustoja ennen vanhempien suostumusta. Hakukone, jolla ei ole rajoitettua tilaa tai mitään sosiaalisen median sovellusta, voi esitellä lapsille näitä sopimattomia verkkosivustoja.

Nettikiusaaminen

Stopbullying.gov -tilastojen mukaan verkkokiusaamisen on vaikuttanut jopa 15 prosenttiin 9–12-luokan lapsista ja 9 prosentilla 6–12-luokan oppilaista on kokenut verkkokiusaamista elämässään. Lisäksi 55,2 prosenttia LGBTQ: n kaltaisten vähemmistöryhmien edustajista on kokenut verkkokiusaamisen.

Tietokiusaamisesta kärsivät lapset ovat kokeneet mielenterveysongelmia, kuten masennusta, ahdistusta, itseluottamisen menettämistä ja huumeiden väärinkäyttöä. Verkkokiusaamisen lähteitä on esiintynyt sosiaalisen median verkkosivustojen, pikaviestintäalustojen ja sähköpostien kautta, joissa lapset saavat uhkia tai ankaraa kieltä ystäviltään tai muukalaisilta.

Yksityisyyden loukkaus

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita lapset kohtaavat verkossa, on yksityisyyden loukkaus, jossa vieraat, identiteettivarkaat ja seksuaaliset saalistajat uhkaavat heitä. Nämä rikolliset ystävyyttävät lapsista sosiaalisissa verkostoissa tai kyselyjen kautta ja väittävät jakavansa samanlaisia ​​etuja kuin he yrittävät voittaa lapsen luottamuksen.

Saavuttuaan tavoitteensa he pyytävät lapsilta alastomia valokuvia tai muuta inhottavaa toimintaa. Niiden tarjousten kieltäminen johtaa uhkiin tai valokuvien tai todisteiden vuotamiseen sosiaalisiin verkostoihin. Tätä ei kenties voida syyttää täysin rikoksentekijöiden puolella, koska lapset osallistuvat nykyään valokuvien jakamiseen muille suhteita varten.

Huijaukset ja petokset

Lapsia houkuttelevat useimmiten ilmaiset asiat tai Internetissä tarjottavat raskaasti alennetut asiat, kuten ilmainen 1000 V-Bucks for Fortnite tai ilmainen AAA-videopeli. Vaikka he eivät ole tietoisia tietojenkalastelun seurauksista toisin kuin vanhempansa, he yleensä avaavat sähköpostin tai väärennettyjen verkkosivustojen kautta lähetetyn linkin tai liitteen.

Nämä linkit tai liitteet sisältävät haittaohjelmia tai viruksia, jotka tartuttavat lapsesi tietokoneeseen. Tämä haittaohjelma vuotaa myös tietokoneeseen tallennettuja henkilökohtaisia ​​tietoja tai vahingoittaa tietokonetta, mikä voi johtaa suuriin menetyksiin.

Internet-riippuvuus

Lapset, lähinnä teini-ikäiset (8–12-vuotiaat) ja teini-ikäiset, vievät laitteellaan keskimäärin kuusi-yhdeksän tuntia, ilmoittaa Common Sense Media. Suuri osa heistä katselee videoita, mediaverkkoja, pelaamista ja sosiaalisia verkostoja.

Vanhempien kannalta voi olla ärsyttävää nähdä lapsensa täysin nauttivan Internetissä eikä kiinnittämättä huomiota heihin. Suurin osa lapsista ei edes jaa tietoja tai puhu asiasta vanhempiensa kanssa, mikä tekee heistä entistä alttiimpia edessä oleville ongelmille..

Kuinka suojata lapsiasi verkossa?

Tarvitaan joitain toimenpiteitä lasten yksityisyyden suojaamiseksi verkossa ja estääkseen heitä joutumasta suuriin vaikeuksiin.

Aseta tai rajoita yksityisyysasetuksia sosiaalisessa mediassa

Ensimmäinen asia, joka tarvitaan lasten yksityisyyden suojelemiseen, on heidän yksityisyyden asetusten mukauttaminen sosiaalisen median tileillä. Jokaisessa sosiaalisessa mediassa on yksityisyysasetukset joko piilotettu tai löytynyt tilin asetuspaneelista.

Perusvaatimukset tietosuoja-asetusten mukauttamiselle olisivat lapsen tilin julkisen saatavuuden rajoittaminen sosiaalisen median hakuissa, ja myös ystäväpyyntöjä olisi rajoitettava. Toinen asia olisi poistaa tärkeät henkilökohtaiset tiedot sosiaalisesta mediasta, kuten solun numero, kotiosoite, sähköpostiosoite, linkki muihin sosiaalisen median verkkoihin ja muu arkaluonteinen tieto, jota et pidä turvassa.

Tässä on joitain hyödyllisiä vinkkejä teini-ikäisten suosittuihin sosiaalisen median verkostoihin yksityisyyden asetusten hallitsemiseksi sosiaalisen median verkostoissa.

Facebook

Koska Facebookissa on eniten yksilölle tallennettua tietoa, tässä on joitain vinkkejä turvallisuuden lisäämiseksi;

 • Siirry Ohje-palvelimeen estääksesi vieraita rukoilemasta profiilissasi > Yksityisyyden oikotiet > “Näytä lisää yksityisyysasetuksia” Tietosuoja-välilehdessä > “Kuka voi nähdä tulevat viestisi” > Valitse ”Ystävät”.
 • Ystäväpyyntöjen rajoittamiseksi Ohje > Yksityisyyden oikotiet >“Näytä lisää yksityisyysasetuksia” Tietosuoja-välilehdessä > “Kuka voi lähettää sinulle ystäväpyyntöjä” > Valitse ”Ystävien ystävät”.
 • Jos haluat estää hakukoneita näyttämästä profiilia, siirry Ohje-kohtaan > Yksityisyyden oikotiet > “Näytä lisää yksityisyysasetuksia” Tietosuoja-välilehdessä > “Haluatko, että Facebookin ulkopuolella olevat hakukoneet linkittävät profiiliisi?” > Valitse “Ei”.
 • Lisäksi voit estää vieraita etsimästä profiilisiasi sähköpostitse tai puhelinnumerolla noudattamalla samoja tekniikoita Tietosuoja-asetuksiin ja valitsemalla siitä joko “Ystävien ystävät” tai “Ystävät”.
 • Voit myös ottaa käyttöön “Sisäänkirjautumisen hyväksynnät” Suojaus-välilehdessä suojauksen suojaamiseksi. Sisäänkirjautumisen hyväksynnät ovat samat kuin kaksifaktoriset todennukset, koska ne lähettävät puhelimeesi tekstiviestin kirjautuaksesi sisään uuteen laitteeseen.

Facebookin yksityisyys

Instagram

Instagram on yksi nuorten suosituimmista sosiaalisen median verkostoista median jakamisalustana. Valitettavasti se on keskipiste, jossa jaetaan sopimattomia sisältöjä ja kohdennetaan lapsia. Tässä on joitain asioita, joilla voidaan estää identiteettivarkaat ja seksuaaliset saalistajat kohdistumasta profiiliisi.

 • Aktivoi yksityinen tili lapsillesi Asetukset-kohdasta. Tässä tilassa käyttäjän valokuvat ja videot voidaan jakaa tiettyjen hyväksyttyjen ihmisten kanssa.
 • Vältä lasten tekevän geotunnisteita usein. Tämä auttaa välttämään vieraita tai petoeläimiä kohdistamasta tai seuraamaan alaikäistä lähettämien kuvien tai videoiden kautta.

Instagram-yksityisyys

Snapchat

Snapchat sai aikaan yhden maailman suosituimmista teini-sovelluksista funky-suodattimien, räjähtävien viestien ja tarinoiden sekä maantieteellisen sijainnin ominaisuuksien vuoksi. Vaikka nämä saattavat kuulostaa hauskalta, muukalaiset ja rikoksentekijät voivat helposti kohdistaa Snapchatiin. Torjua näitä uhkia;

 • Napauta Snapchat Ghost -kuvaketta ja sitten Asetukset-kuvaketta.
 • Siirry sen jälkeen alaotsikkoon “Kuka voi …”. Valittavana on neljä vaihtoehtoa,
  • “Ota yhteyttä minuun”
  • Näytä tarina
  • ”Katso oma sijainti” ja
  • “See Me in Quick Add”.
 • Vaihda ”Ota minuun” arvoksi ”Ystäväni”, jotta vain ystäväsi voivat keskustella tai lähettää napsahtaa lapsellesi.
 • Muuta ”Näytä tarina” -asetukseksi joko ”Ystäväni” tai “Mukautettu”, jos viimeksi mainittu antaa tiettyjen valittavissa olevien ystävien katsoa lapsesi tarinaa..
 • Vaihda ”Näytä oma sijainti” ystäväksi tai “vain minä” estääksesi vieraita näkemästä lasten geo-sijaintia.
 • Ota ”See Me in Quick Add” -asetus päälle, jotta lapsesi profiili ei näy muille ystäville, joilla on yhteisiä ystäviä tai yhteyksiä.

Snapchat-yksityisyys

Rajoitettu tila YouTube tai YouTube Kids

Youtube on suurin teini-ikäisten ja lasten alusta. Sillä on miljardeja videoita käyttäjien saatavilla, ja kaikki niistä eivät välttämättä sovellu lapsellesi. Joihinkin luokkiin kuuluvat väkivalta, vihapuheet, aikuisille suunnattu sisältö, rikollinen toiminta ja väärinkäyttävä sisältö on edelleen saatavana YouTubessa.

YouTube työskentelee näissä asioissa perusteellisesti ja esitteli rajoitetun tilan vaihtoehdon turvalliselle selaamiselle. Tämä löytyy Asetuksista > Yleistä mobiilisovelluksissa ja verkkosivustolla. Muuten kuin YouTube, YouTube esitteli ”YouTube Kids” -sovelluksen mobiililaitteille ja verkkosivustolle, joka on täysin katettu lapsiystävällisille videoille.

Lapsiystävälliset hakukoneet ja selaimet

Toinen turvallinen vaihtoehto on hakeminen lapsiystävällisille web-hakukoneille ja selaimille lapsesi laitteessa. Lapsiystävälliset hakukoneet suodattavat täsmälliset hakutulokset Internetissä tehtävän haun yhteydessä ja rajoittavat lasten pääsyä vaarallisiksi katsottuihin verkkosivustoihin. Joitakin esimerkkejä turvallisista hakukoneista lapsille ovat:

 1. Turvallinen haku lapsille
 2. Kiddle
 3. KidRex
 4. KidzSearch

Lisäksi on saatavana myös lapsiystävällisiä selaimia. Niiden avulla vanhemmat voivat valvoa lapsensa selaamista, estää tiettyjä verkkosivustoja ja rajoittaa verkkosivustolla vietettyä aikaa. Nämä selaimet ovat saatavana useilla alustoilla, kuten Windows, Mac, iOS ja Android. Nämä sisältävät:

 1. Turvallinen Internet-selain lapsille
 2. Maxthon Kid-Safe -selain
 3. KidSplorer-selain
 4. Zoodles

Chrome-selain voidaan myös määrittää lapsille hallitsemalla erilaisia ​​profiileja. Sen avulla voit estää verkkosivustoja ja välttää ei-toivottuja hakutuloksia selaimessa.

Ota lapsilukko käyttöön Windowsissa, iOS, Android, MacOS.

Lapsilukko on saatavana suurilla alustoilla, kuten Windows, MacOS, iOS ja Android, joko esiasennettujen ohjelmistojen tai kolmansien osapuolien tuen kautta. Lapsilukon ottaminen käyttöön näillä alustoilla antaa sinun hallita ja hallita lasten laitetta. Nämä työkalut sallivat vanhempien pääsyn estämään eksplisiittistä sisältöä verkossa, kieltämään tietyt verkkosivustot ja rajoittamaan profiilin jakamista.

Windows

Windows 8, 8.1 ja 10, Microsoft esitteli Perhe- ja lapsiasetukset. Tämä löytyy Asetuksista > tilit > Perhe ja muut käyttäjät. Valikko tulee esiin, ja pyydetään lisäämään joko lapsi tai aikuinen. Lapsiprofiilin hallitsemiseksi tarvitaan sähköpostiosoite ottaen huomioon, että luot tiliä lapsellesi.

windows-lapsi-asetus

Kun tämä toiminto on suoritettu, voit suodattaa lasten verkkosivustoja ja hallita heidän profiilitoimintojaan. Lisäksi voit asettaa näytön aikarajoituksia, estää pelejä ja vastaanottaa toimintaraportteja profiilista.

Mac käyttöjärjestelmä

Samoin kuin Windows, MacOS tarjoaa myös mahdollisuuden ottaa lapsilukko käyttöön lapsen laitteessa. Mene vain Apple Menu -valikkoon > Järjestelmäasetukset > Lapsilukkosäädöt. Lisää siitä käyttäjä, jolle vanhempien valvontaa sovelletaan. Muista tarkistaa Järjestelmäasetusten Tilit-asetukset varmistaaksesi, jolla tilillä on minkä käyttöoikeustason (Järjestelmänvalvoja jne.).

Mac-lapsi-asetus

Lapselle asetettavien rajoitusten asettamiseksi Lapsilukon välilehdet antavat sinun valita, mitä sovellusta, verkkoa ja ihmisiä rajoittaa. Sovellusraja voi antaa sinun käyttää tiettyjä lasten sovelluksia, Web-rajoitus voi rajoittaa tiettyjä lapsille vaarallisia verkkosivustoja, ja Ihmiset-rajoitus voi rajoittaa lasten yhteydenpitoa muihin iMessagessa, Game Center -sovelluksissa ja Mailissa. Määräaika on itsestään selvä, koska se rajoittaa lapsen käyttöä laitteella.

iOS

iOS tarjoaa myös tiukempia lapsilukkolaitteita laitteilleen. Tämä löytyy Asetuksista > yleinen > Rajoitukset. Vanhempien valvonnan aktivoimiseksi tarvitaan PIN-koodi tai pääsykoodi, jotta lapsesi ei muutu.

IOS-lapsi-asetus

Kun Rajoitukset on aktivoitu, voit estää lapsiasi käyttämästä sovelluksia, kuten Safari, FaceTime, iTunes, poistamaan ja asentamasta sovelluksia ja mikä tärkeintä, sovelluksen sisäisiä ostoksia. Kolmannen osapuolen tuki on saatavana myös puskuroiduksi vanhempainvalvonnalle, kuten Netsanity ja Kidslox määräajalle ja muille ominaisuuksille.

Android

Toisin kuin iOS, Androidilla on rajoitetut lapsilukkoominaisuudet. Vain erillisen lapsiprofiilin luominen lapsille on sallittua, mikä voi rajoittaa puheluita, viestejä ja sovellusten käytettävyyttä. Sitä voi käyttää Asetuksista > käyttäjät.

Tiukempia lapsenvalvontaa voidaan tarjota kolmansien osapuolten sovellusten, kuten Norton Family, Net Nanny ja MM Guardian, kautta. ScreenTime on yksi niistä sovelluksista, jotka ovat saatavilla suurilla alustoilla, kuten Android, iOS ja FireOS, ja se tarjoaa näytönrajoituksia ja lapsen verkkotoimintojen katselemista. Osa näistä sovelluksista on maksettu, kun taas ilmaisia ​​vaihtoehtoja on saatavana ja ne löytyvät Google Play Kaupasta.

Seurata verkkokäyttäytymistä “ystävyyttämällä” heitä sosiaalisilla sivustoilla

Lasten lisääminen sosiaalisen median verkkosivustoille, kuten Facebook, Snapchat, Instagram, jne. Voi olla hyödyllistä vanhemmille seurata toimintaansa. Pew-tutkimuskeskuksen mukaan 83% vanhemmista on lisännyt teini-ikäiset lapsensa Facebookissa, kun taas 33% on seurannut heitä Twitterissä.

Niiden friending sosiaalisilla sivustoilla voi parantaa lasten turvallisuutta. Vanhemmat näkevät, julkaiseeko lapsi ikäänsä sopivan sisällön, ja häiritsee sitä ennen kuin riski lisääntyy. Varmista, että lapsesi ei kuitenkaan piilota sosiaalisen median viestejä sinulta.

Kouluta heitä muukalaisista ja mahdollisista vahingoista

Parasta on istua lapsesi kanssa ja selittää heille mahdollisista haitoista Internetistä. Muukalaisten, seksuaalisten saalistajien, tietoverkkorikollisten ja hakkereiden varjossa varjoon, vanhemmat eivät ehkä pysty selittämään Internet-maailman kuoppaa..

Periaatteessa lapsia voidaan kouluttaa siitä, ettei he ota yhteyttä muukalaisiin, jotka pyytävät henkilökohtaisia ​​tietoja tai käyttävät tempputapoja houkutellakseen lapsia tekemään sopimattomia asioita. On parasta opettaa lapsille tietoa vanhemmille ennen jatkamista tai vuorovaikutusta heidän kanssaan. Muista tuntea heidän ystävänsä sosiaalisessa mediassa ja tarkistaa heidän pikaviestit ja sähköpostit heidän korvauksestaan ​​luottamuksen ylläpitämiseksi.

Estä heitä maantieteellisten merkintöjen lisääminen sosiaalisessa mediassa usein, koska seksuaaliset saalistajat ja muukalaiset käyttävät hyväkseen avointa yksityisyyttä ja jatkavat alaikäiseen kohdistuvia uhkia ja hyökkäyksiä. Seuraa heidän hakuhistoriaansa ja Internet-toimintaa ja estä heitä pääsemästä ikärajoitteisiin tai epäilyttäviin verkkosivustoihin haittaohjelmien avulla. Näistä riskeistä tiedottaminen auttaa lapsia ja vanhempia kehittämään keskinäistä ymmärrystä ja järkeä.

Käytä VPN: tä

Joskus näitä lapsiystävällisiä hakukonepalveluita ei salata HTTPS: llä. Tämä näkyy selaimesi hakupalkissa, jossa näkyy vihreä lukitus tai ‘Suojattu’ teksti, jos verkkosivusto tukee HTTPS: ää. HTTPS: n poistaminen käytöstä voi olla vaarallista, koska hakkerit voivat ohittaa hakuhistorian ja hyökätä järjestelmään.

VPN voi tarjota ratkaisun tähän rauhallisella suojauksellaan. Tarjoaa armeijan luokan salaustunnelin yhdessä alan parhaiden tietoturvaprotokollien, kuten OpenVPN: n kanssa, se varmistaa parhaan mahdollisen suojan verkossa ja mahdotonta tunkeutua turvamuseoon (mikä voi viedä miljardeja vuosia).

VPN reitittää liikennettäsi syvän vahvasti suojatun tietoturvakerroksen läpi, joka estää hakkereita ja hakkereita pääsemästä käyttäjätietoihin. Lisäksi niiden avulla lapsesi voi surffata Internetissä ilman, että pelkää pelkäämättä. ExpressVPN ja NordVPN ovat parhaat käytettävissä olevat käyttäjän valinnat optimaalisella nopeudella ja erinomaisilla turvaominaisuuksilla. PIAVPN-suositusta suositellaan, jos budjetti on vakava.

johtopäätös

On hyväksyttävää, että lapset ovat haavoittuvia, koska he eivät ole alttiina elämälle vanhempinaan. Pahantahtoisten vieraiden, seksuaalisten rikoksentekijöiden, väärennettyjen ystävien ja hakkereiden kanssa, jotka uhkaavat verkkoa, on vanhemman ja myös lapsen vastuulla toimia yhteistyössä heitä vastaan. Lapset voidaan helposti houkuttaa huijauksiin, kuten ilmaisiin lahjoihin tai arpajaisiin, joten heitä olisi myös opetettava siitä.

Internet on riippuvuutta aiheuttava melkein kaikille, joten vanhempien velvollisuus on näyttää esimerkki lapsilleen, ts. Rajoittaa sosiaalista mediaa ja Internetin käyttöä. Lasten herkkään mieliin verrattuna vanhempien tulisi olla tietoisia Internetissä vallitsevista ongelmista ja suojata lastensa yksityisyyttä verkossa.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me