Kajian CyberGhost VPN 2020

petak logo cyberghost


VPN CyberGhost mempunyai banyak hal untuk melakukannya. Syarikat menggunakan protokol VPN terbaik yang ada sekarang, dan perisian mereka disulitkan dengan enkripsi 256-bit AES.

Ada kemungkinan untuk sambung hampir ke mana-mana peranti ke CyberGhost. Ramai bakal pelanggan juga akan menghargai keupayaan untuk menyambungkan hingga tujuh peranti sekaligus.

Salah satu ciri CyberGhost yang paling menarik ialah ibu pejabatnya terletak di Romania. Negara ini bukan sebahagian daripada pakatan pengawasan Lima Mata, Sembilan Mata atau 14 Mata. Bagi orang yang sedar akan keselamatan dan privasi dalam talian, ini sangat penting.

Negara anggota rangkaian ini melakukan aktiviti gaya pengintipan dan berkongsi segala kecerdasan yang mereka kumpulkan. Sekiranya ada satu agensi perisikan yang menggunakan data peribadi anda, anda pasti dapat memastikan bahawa ia akan dikongsi dengan orang lain. Apabila anda berusaha untuk mengekalkan nama tanpa nama, itulah perkara terakhir yang anda mahukan.

Gambaran keseluruhan CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2011, yang bermaksud bahawa mereka sudah lama berada Mereka mempunyai masa untuk mengembangkan ciri-ciri hebat dan menyingkirkan masalah di sepanjang jalan. Secara keseluruhan, mereka cukup dipercayai, dan mereka juga berpatutan.

Walaupun ramai yang menganggap CyberGhost adalah pilihan yang sangat baik, beberapa VPN terbaik sebenarnya menawarkan kadar pemindahan data yang lebih pantas dan rangkaian pelayan yang lebih luas. Walau apa pun keadaannya, kesepakatan umum tetap berlaku bahawa banyak orang menganggap prestasi VPN ini tidak mencukupi.

Ciri-ciri Maklumat
Kebolehgunaan:Mudah untuk digunakan
Dasar Pembalakan:Tiada dasar log
Saiz Pelayan:3000 ++ pelayan
Pembahagian Pelayan:59 negara
Sokongan:Sembang langsung
Torrenting:Dibenarkan
Penstriman:Dibenarkan
Protokol dan penyulitan VPN:Protokol OpenVPN, L2TP, dan IPSec; Penyulitan 256-bit AES
Ibu pejabat:Romania
Harga:$ 2.75 / bulan
Laman web rasmi:https://www.cyberghostvpn.com

Keselamatan dan Penyulitan

Seperti banyak VPN teratas yang tersedia hari ini, CyberGhost memberi pengguna pilihan ketika datang ke protokol. OpenVPN dipertimbangkan protokol terbaik dalam penggunaan semasa. Ini adalah perisian sumber terbuka, yang bermaksud bahawa sejumlah sukarelawan telah mengkaji kodnya untuk mengesan dan membetulkan kerentanan.

Selain itu, kerana sumber terbuka, ada kemungkinan bagi sesiapa untuk membuat penambahbaikan atau pindaan terhadapnya. Syarikat VPN yang boleh dipercayai boleh membuat beberapa perubahan yang membolehkan keselamatan dan keselamatan lebih tinggi dalam talian.

Gambar rajah keselamatan Cyberghost

Pengguna berpengetahuan mungkin menghargai peluang untuk menggunakan protokol VPN lain seperti IPSec dan L2TP semasa mereka melayari. CyberGhost serasi dengan pelbagai peranti, termasuk yang sedang berjalan Windows, Mac, iOS, Android dan Linux.

Enkripsi 256-bit tahap ketenteraan adalah tetapan lalai untuk pengguna CyberGhost. Ini adalah berita baik untuk keselamatan. Juga berita gembira adalah bahawa VPN ini serasi dengan The Onion Router, atau TOR. Walaupun tidak diperlukan untuk semua pengguna, TOR mungkin berguna untuk aplikasi tertentu dan bagi orang yang tinggal di tempat di mana akses Internet sangat terhad.

Pengguna seperti itu juga mungkin berminat dengan ciri Double Encryption CyberGhost. Walaupun menggunakan Double Encryption melambatkan pemindahan data, mungkin penting untuk memastikan keselamatan dalam talian individu yang hidup di bawah rejim totaliter.

Lokasi Pelayan CyberGhost

CyberGhost mempunyai relatif rangkaian pelayan yang luas, walaupun tidak dapat dikatakan bahawa ia selengkap rangkaian yang disediakan oleh VPN terbaik. Masih, mempunyai 3,066 pelayan di 59 negara hampir tidak lusuh.

Namun, jika anda tinggal di atau sering melakukan perjalanan ke wilayah yang tidak terwakili dengan baik di rangkaian CyberGhost, maka anda mungkin akan melakukan yang lebih baik dengan penyedia VPN lain yang mempunyai kehadiran yang lebih luas.

pelayan cyberghosts

Amerika Utara dilindungi oleh CyberGhost. Di AS sahaja mereka mempunyai 500 pelayan. Hanya di bawah 100 pelayan berada di Kanada. Walaupun banyak VPN yang dinilai paling tinggi mempunyai kehadiran di Mexico &# x1f1f2;&# x1f1fd;, CyberGhost tidak. Mereka mempunyai 10 pelayan di Kosta Rika. Oleh kerana Amerika Tengah sering diabaikan, ini adalah berita baik.

Amerika Selatan secara amnya tidak dilindungi oleh penyedia VPN. CyberGhost mengekalkan pelayan di Brazil, Chile dan Colombia, yang merupakan peningkatan berbanding beberapa pesaing.

Mungkin bermanfaat bagi sesetengah pengguna untuk mengetahui bahawa CyberGhost menggunakan gabungan pelayan fizikal dan maya. Anda boleh yakin bahawa pelayan fizikal sebenarnya berada di tempat yang dinyatakan oleh VPN. Walau bagaimanapun, dengan pelayan maya, ada kemungkinan perisian di pelayan hanya membuatnya seperti berada di satu lokasi sedangkan ia sebenarnya berada di lokasi lain.

Sebilangan pengguna VPN tidak suka atau curiga dengan amalan ini. Mereka tidak mahu data peribadi mereka disalurkan ke negara-negara tertentu. Sekiranya anda salah satu daripada individu ini, maka anda mungkin lebih suka penyedia VPN lain yang menggunakan pelayan fizikal secara eksklusif.

Menggunakan BitTorrent atau P2P dengan CyberGhost VPN

Dengan semangat kebolehaksesan dan kebebasan dalam talian, CyberGhost meletakkan tiada sekatan semasa memuat turun torrents atau berkongsi fail melalui P2P. Tidak seperti VPN lain, mereka tidak membataskan aktiviti ini kepada beberapa pelayan dan juga tidak berusaha untuk mempercepat orang yang terlibat dalam aktiviti ini.

torrent cyberghost

CyberGhost bahkan mempunyai beberapa pelayan streaming khusus, jadi jika salah satu hiburan utama anda adalah streaming Netflix, Amazon Prime dan lain-lain, anda semestinya boleh melakukannya.

Hasil Ujian Kelajuan VPN CyberGhost

Alangkah baiknya jika CyberGhost dapat memberikan jenis kadar pemindahan data yang dicapai oleh VPN berkualiti tinggi yang lain, tetapi tidak. Ini mungkin berlaku kerana beberapa sebab.

Mungkin mereka tidak mempunyai pelayan yang mencukupi untuk menangani jumlah pengguna yang mereka miliki. Apa pun alasannya, hasilnya tidak dapat dinafikan. CyberGhost tidak dapat mengikuti dengan persaingan mengenai kepantasan.

Sebelum menghidupkan CyberGhost, semuanya berjalan lancar. Ujian awal menunjukkan muat turun 98.71 Mbps sementara muat naik sepanjang 53.00 Mbps. Sekarang, dengan VPN terbaik, anda hampir tidak akan melihat banyak perbezaan. Bukan itu yang berlaku dengan CyberGhost.

Salah satu daripada pelayan di New York memberikan kadar muat turun yang menyedihkan dari 18.41 Mbps dan kadar muat naik 7.12 Mbps. Memandangkan jarak dekat lokasi komputer ujian dan pelayan ini, kadar pemindahan data semestinya jauh lebih baik.

Pelayan di Amsterdam memberikan hasil yang lebih baik, tetapi tidak banyak. Dengan muat turun masuk pada 51.10 Mbps dan kadar muat naik pada 21.10 Mbps, adalah selamat untuk mengatakan bahawa ini bukan prestasi yang sangat mengagumkan.

ujian kelajuan cyberghost

Namun, ia sangat mengagumkan jika dibandingkan dengan prestasi pelayan Hong Kong. Dengan kadar muat turun sekitar 4.0 Mbps dan kelajuan muat naik 15.65 Mbps, jelas bahawa kelajuan bukanlah keunggulan CyberGhost.

Dasar Pembalakan VPN CyberGhost

Penyedia Perkhidmatan Internet, atau ISP, diketahui menyimpan log lalu lintas web. Sebenarnya, mereka membuat catatan setiap klik yang anda buat setelah anda log masuk. Tidak ada yang menghabiskan hari mereka untuk mengkaji setiap langkah yang anda buat dalam talian, tetapi ISP menyimpan data ini untuk sementara waktu.

dasar pembalakanISP boleh menjual data ini kepada syarikat pemasaran. Sebagai alternatif, mereka mungkin menggunakan maklumat tersebut untuk memasarkan secara langsung kepada anda. Data-data ini selanjutnya dapat diakses oleh pihak berwajib dalam penegakan hukum atau pemerintah. Sebenarnya, jika ISP anda diserahkan dengan sepina, maka mereka mesti berkongsi semua data yang mungkin mereka kumpulkan mengenai tingkah laku dalam talian anda.

Log data ini boleh mengganggu kerana pelbagai sebab. Dalam rejim totaliter, sangat menakutkan jika seseorang memerhatikan anda. Walaupun anda tinggal di tempat yang agak selamat, adakah anda benar-benar berfikir bahawa maklumat yang paling sensitif anda selamat dengan ISP anda?

Pembalakan yang dilakukan oleh ISP adalah salah satu sebab utama untuk menggunakan VPN. VPN menjadikan ISP mustahil untuk mengesan klik anda. Sudah tentu, jika VPN menyimpan catatan aktiviti anda, maka intinya adalah diperdebatkan.

Itulah sebabnya mengapa kebanyakan VPN mengiklankan bahawa mereka memiliki kebijakan “tanpa pembalakan” atau “pembalakan sifar”. Mereka tahu bahawa pelanggan mereka tidak mahu ada yang mengikuti apa yang mereka lakukan dalam talian. Walau bagaimanapun, apabila anda membaca cetakan yang baik pada dasar privasi syarikat, tidak jarang melihat bahawa mereka benar-benar melakukan sejumlah pembalakan.

Mereka mungkin diminta secara sah berdasarkan lokasi markas mereka. Hal ini terutama berlaku dalam hal VPN yang dibuat di negara-negara yang tergabung dalam persekutuan pengawasan Lima Mata, Sembilan Mata dan 14 Mata.

CyberGhost berpusat di Romania, sebuah negara yang tidak mempunyai hubungan dengan mana-mana organisasi ini. Oleh itu, apabila mereka mengatakan bahawa mereka tidak menjejaki data mengenai pelanggan mereka, anda boleh mempercayai bahawa ini adalah masalahnya.

dasar privasi cyberghost

Tidak kira laman web yang anda lawati atau aplikasi yang anda gunakan, CyberGhost tidak menyimpan rekodnya. Anda boleh bercakap dengan sesiapa sahaja yang anda mahukan, menyelesaikan urus niaga kewangan dan bermain permainan, semuanya dengan jaminan bahawa tidak ada yang melihat di atas bahu anda.

Pilihan Harga untuk CyberGhost VPN

CyberGhost sedikit lebih mahal daripada beberapa VPN berkualiti tinggi lain yang ada di luar sana. Walaupun begitu, mereka menawarkan rangkaian pelayan yang luas dan beberapa ciri berguna.

Hasil ujian kepantasan mereka menyusahkan, jadi ini mungkin bermaksud anda ingin mencubanya untuk jangka masa pendek sebelum membuat komitmen jangka panjang. Malangnya, CyberGhost tidak membenarkan anda mencuba perkhidmatan mereka secara percuma. &# x1f615;

jadual harga cyberghost

Sekiranya anda ingin membayar dari bulan ke bulan, maka kosnya adalah $ 11,99 sebulan. Itu agak curam, terutamanya ketika mempertimbangkan kadar pemindahan data yang perlahan yang sepertinya menjadi masalah di seluruh bidang.

Anda boleh menjimatkan wang dengan menggunakan pakej satu atau dua tahun. Ini menjadikan harganya turun hanya $ 4,99 atau $ 3,79 sebulan. Bahkan ada pakej tiga tahun dengan harga sekitar $ 2.75 sebulan. Diakui, itu lebih berpatutan, tetapi bagaimana jika anda mengetahui bahawa anda tidak mendapat prestasi yang anda harapkan? Kemudian anda terjebak dengan layanan rendah diri untuk apa yang akan terasa seperti masa yang lama.

CyberGhost menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Sebulan mungkin masa yang mencukupi untuk anda memutuskan sama ada perkhidmatan ini sesuai untuk anda atau tidak. Selain menerima kad kredit, kad debit dan PayPal, CyberGhost juga menerima Bitcoin. Namun, mereka tidak menerima kad runcit rawak untuk pembayaran seperti yang diberikan oleh penyedia VPN lain.

Adakah CyberGhost VPN Disyorkan?

Pelanggan berpotensi mungkin banyak suka mengenai CyberGhost. Salah satu perkara utama yang memihak kepada mereka adalah mereka mempunyai antara muka yang sangat mesra, yang merupakan kelebihan berbanding perkhidmatan VPN lain yang mempunyai papan pemuka yang cukup tegas dan bermanfaat.

aplikasi desktop cyberghost

Malah seseorang yang sangat baru dalam hal VPN harus menghadapi sedikit masalah untuk mengetahui cara memasang dan melancarkan CyberGhost untuk pertama kalinya. Setelah berada di papan pemuka, semuanya jelas dibentangkan, dan pelancaran satu klik tersedia dalam tetapan.

Selain itu, CyberGhost mempunyai beberapa ciri keselamatan dan penyulitan yang baik. Pengguna yang canggih akan menghargai kemampuan memilih protokol VPN yang sesuai untuk tujuan mereka sementara pemula dapat mempercayai bahawa OpenVPN akan memberikan mereka semua perlindungan dalam talian yang mereka perlukan.

Dikombinasikan dengan penyulitan AES 256-bit, terdapat sedikit alasan untuk dikhawatirkan semasa menyemak imbas. Ini juga membantu bahawa penyulitan berganda dan keserasian TOR tersedia bagi mereka yang mempunyai masalah keselamatan kritikal.

Juga disukai adalah kenyataan bahawa CyberGhost beribu pejabat di Romania dan mengikuti a dasar balak sifar yang ketat. Sekiranya anda serius untuk tidak mahu namanya disebutkan namanya dan merahsiakan masa dalam talian anda, maka CyberGhost adalah pilihan yang tepat.

Namun, lebih baik diingat bahawa CyberGhost tidak menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kadar pemindahan data. Untuk pembekal yang agak besar, mereka mengumpulkan beberapa nombor yang cukup buruk. Bayangkan cuba masuk ke Internet setiap hari dan dikenakan jenis muat turun dan muat naik nombor tersebut. Ini akan sangat mengecewakan.

Memang, pengalaman anda dengan CyberGhost mungkin berbeza-beza, tetapi syarikat itu tidak dapat diberi cadangan sepenuh hati ketika ada penyedia VPN lain yang memberikan kecepatan yang jauh lebih baik. Contoh baik penyedia tersebut adalah NordVPN. Lihat ulasan kami untuk melihat sendiri keputusan ujian.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map