12 sfaturi de securitate pentru a vă proteja iPhone-ul

Suntem în perioada în care toate informațiile noastre, de la contacte la detalii bancare, sunt digitalizate în smartphone-uri. A avea toate datele într-un singur dispozitiv îl face vulnerabil la supraveghere și furturi de date.


Doar gândul la iPhone-urile noastre care se termină în mâinile unui străin ne oferă frisoane, deoarece conține fotografii sensibile, precum și parole și diverse alte detalii personale.

Rapoarte recente cu privire la unele aplicații iOS care înregistrează ecranul utilizatorilor prin Glassbox SDK fără autorizație. Aceste aplicații preiau capturi de ecran, intrări de la tastatură, precum și alte interacțiuni de pe ecran și apoi îl transmit către Glassbox SDK pentru examinare. Aceasta a fost o situație oarecum alarmantă pentru utilizatorii de iPhone.

Puteți reuși în continuare să vă asigurați iPhone-ul prin anumite modalități disponibile pentru a menține securitatea. Cu toate acestea, trebuie să vă informăm că, chiar dacă aceste sfaturi de securitate vor ajuta la maximizarea confidențialității iPhone-ului dvs., acestea vă pot priva de unele dintre caracteristicile sale convenabile.

12 sfaturi pentru a vă maximiza securitatea iPhone-ului

Îngrijorările dvs. cu privire la dezvăluirea informațiilor iPhone-ului dvs. cum ar fi parole, mesaje sau detalii bancare sunt rezonabile. Acest ghid vă oferă sfaturi despre cum să scăpați de aceste griji. În timp ce sistemul iOS în sine este destul de sigur, dar există câteva abordări pentru a maximiza securitatea iPhone.

1. Actualizați periodic iOS

Pentru a vă proteja iPhone-ul de potențiali hackeri sau amatorii de date, țineți-vă iOS-ul la curent cu cea mai recentă versiune furnizată de Apple. Aceasta include micile actualizări „punct” de obicei, trecute cu vederea de către utilizatori.

Cu o muncă constantă, hackerii reușesc adesea să găsească lacune sau defecte în codificarea Apple, permițându-le astfel să o exploateze și să aibă acces la datele dvs. Pentru a preveni acest lucru, Apple oferă continuu actualizări pe iOS ca o modalitate de a combate încercările hackerului.

Versiunea actuală a iOS este 12.1.4, dar Apple lansează continuu actualizări punctuale, astfel încât este necesar să fiți atenți la acestea. Aceste actualizări sunt furnizate pentru a îmbunătăți caracteristicile de securitate și pentru a remedia defectele anterioare trecute cu vederea.

Actualizarea periodică a iOS poate fi făcută astfel:

 • Deschide aplicația „setări”
 • Fila „generală”.

Accesați „Actualizarea software”, instrucțiunile de descărcare și instalare a actualizării vor apărea o nouă actualizare software este disponibilă.

2. Activați „Găsiți iPhone-ul meu”.

O altă abordare care vă ajută să vă asigurați siguranța iPhone este să folosiți aplicația „find my iPhone” oferită de Apple. Acest lucru este util dacă, din întâmplare, iPhone-ul dvs. se pierde sau este furat. Astfel datele dvs. vor fi șterse de la distanță folosind un alt dispozitiv iOS sau web.

Prin aceasta, chiar dacă hackerul reușește să obțină acces la telefonul dvs., datele dvs. nu vor fi disponibile pentru a le exploata. Codul de activare din dispozitivul iOS vă permite doar să vizualizați datele.

Iată pașii următori pentru a utiliza funcția „Găsiți iPhone-ul meu”:

 • Conectați-vă la aplicația „găsiți iPhone-ul meu” sau pe site-ul „iCloud”.
 • Alegeți „iPhone-ul dvs.”.
 • Atingeți „Ștergeți datele” pentru a șterge complet datele dvs..

Datele vor fi șterse automat dacă dispozitivul este conectat la o rețea Wi-Fi sau vor fi șterse data viitoare când dispozitivul va fi conectat la o rețea. Dacă vă preocupă să vă pierdeți datele, atunci este mai bine să activați sincronizarea automată a iCloud.

Această caracteristică, după cum implică numele, ajută, de asemenea, la găsirea locației dispozitivului pierdut. Cu toate acestea, este important să ne amintim că Apple primește informații despre dispozitivul care lipsește dacă „Modul pierdut” sau „Trimite ultima locație” este activat.

3. Configurați o parolă puternică

Parolele puternice asigură o mai bună protecție a datelor. Prin urmare, vă recomandăm „configurarea” unei parole alfanumerice. Parolele lungi admisibil se pot dovedi a fi o problemă, dar asigură, de asemenea, confidențialitate.

Mai mult, a fost introdus un nou instrument de hacking cunoscut sub numele de „GrayKey”, care este folosit de forțele de ordine și de guvern. Acest instrument poate sparge o parolă de patru cifre în câteva secunde, în timp ce codurile de șase cifre pot fi rupte în câteva zile.

În timp ce guvernul sau poliția ar putea să nu aibă niciun motiv să îți atașeze telefoanele, dar ceea ce este ideea noastră este că, dacă există un astfel de instrument, există șanse mari să fie prezente dispozitive similare cu hackeri sau cu ochii indepărtați.

Deși au existat rapoarte recente despre faptul că Apple a reușit să blocheze acest instrument de hacking „GrayKey” de la încălcarea securității iOS, este totuși considerat că utilizează parole alfanumerice puternice, spre deosebire de cele scurte de patru sau șase cifre, întrucât sunt greu de întrerupt. Utilizarea Touch ID / Face ID este, de asemenea, considerată de încredere.

Urmați pașii dați pentru a crea o parolă puternică:

 • Mergi la Setari.’
 • Deschideți Touch ID / Face ID și parola.
 • Introduceți parola curentă.
 • Atingeți pentru a schimba parola.
 • Introduceți parola.
 • Accesați „opțiuni pentru parola”.
 • Dintre opțiunile oferite, a ales fie cod numeric, fie cod alfanumeric.
 • Introduceți acum noul cod și verificați-l.

4. Activați funcția „Protecția datelor”

Acest punct poate părea nemulțumitor pentru unii oameni, dar ajută la asigurarea confidențialității maxime. Apple oferă utilizatorilor săi să-și configureze telefoanele pentru a-și șterge datele. Aceste funcții de „protecție a datelor” merg ca, dacă cineva trece prin zece încercări eșuate de a introduce parola corectă, datele prezente în dispozitiv vor fi șterse automat.

Acest lucru este oarecum îngrijorător pentru persoanele care tind să uite parolele lor, deoarece există rapoarte despre persoane care își șterg accidental datele. Acestea sunt în mod obișnuit aceleași persoane care nu folosesc funcția de sincronizare automată iCloud.

Prin urmare, cu această caracteristică activată este esențial să activați sincronizarea iCloud. În acest fel, în cazul în care ai uitat vreodată parola sau dispozitivul tău sfârșește în mâna unui copil și datele se termină șterse, mai ai opțiunea de a-l recupera de pe iCloud.

Următorii pași sunt pentru a activa funcția „Protecția datelor”:

 • Deschideți „setări”.
 • Atingeți Touch ID și parolă sau Face ID.
 • Activați opțiunea „șterge date” prezentă în partea de jos a paginii.

5. Nu închide dispozitivul Apple

Jailbreak eludează restricțiile pe care Apple le aplică sistemului de operare al dispozitivului. Permite utilizatorilor să acceseze aplicațiile și programele care sunt altfel restricționate la utilizatorii de iPhone. Mai mult, permite mai multe opțiuni personalizabile pentru utilizatori.

La fel de ispititor ca ar putea să sune dispozitivul, dar este puternic recomandat. Acest lucru se datorează faptului că prăpădirea dispozitivului l-ar face neputincios împotriva virușilor și a altor malware. Cu dispozitivul închis, ai fi în pericol să descarci aplicații nescurate care să aducă viruși și alte malware cu ele.

În afară de faptul că prăpădirea unui dispozitiv perturbă sistemul de securitate inițial proiectat de Apple, ceea ce face ca dispozitivul să fie nesigur. În plus, odată ce un dispozitiv este închis, garanția este perturbată, astfel încât, în caz de probleme, nu puteți cere Apple să vă ajute.

6. Criptați backup-ul iPhone

Această precauție este deosebit de crucială dacă iPhone-ul dvs. este sincronizat cu un laptop sau un computer. Aceasta înseamnă că orice date sunt prezente în telefonul dvs. ar fi și în acel dispozitiv sincronizat. Securizați datele iPhone-ului dvs. criptându-le.

Puteți face acest lucru în iTunes, în special, când două dispozitive iPhone sunt sincronizate. De obicei, iTunes nu face copii de rezervă pentru unele date, cum ar fi parolele sau istoricul web. Odată activată criptarea, puteți face backup și pentru aceste date.

Urmați acești pași pentru a cripta backup-ul iPhone:

 • Conectați dispozitivul la un computer.
 • Deschideți iTunes.
 • Selectați dispozitivul ale cărui date doriți să fie criptate.
 • Accesați secțiunea de rezervă.
 • Bifează căsuța pentru a „cripta” iPhone / iPad.

iCloud are caracteristica de criptare automată a datelor de rezervă, deci nu trebuie să faceți nimic pentru a activa această caracteristică.

Aceștia sunt pașii pentru a activa „backup de date” prin iCloud.

 • Deschideți „setarea”.
 • Accesați bannerele ID Apple.
 • Aprindeți iCloud.
 • Comutați comutatorul prezent lângă Backup iCloud.
 • Atingeți acum „backup”.

7. Dezactivați opțiunea de blocare a ecranului

Chiar dacă aveți o parolă de blocare a ecranului de blocare foarte sigură, este încă oarecum ușor să vă fisurați în iPhone. Asistentul Apple Siri este o caracteristică excelentă și utilă, dar de multe ori în încercările sale de a fi utile, sfârșește dezvăluind prea multe informații..

Siri solicită adesea unele verificări înainte de a oferi acces la fotografii, contacte sau orice alte date cu caracter personal, dar au existat ocazii în care oamenii au găsit modalități de a evita aceste metode de verificare. Prin urmare, este mai bine să dezactivați Siri pe ecranul de blocare, indiferent cât de convenabil ar fi.

O altă modalitate prin care hackerii pot avea acces la telefonul dvs. sau pentru a obține cel puțin timp pentru a ocoli parola este prin centrul de control prezent pe ecranul de blocare. Ecranul de blocare are opțiunea de a activa modul de zbor. Cu iPhone-ul dvs. în modul zbor, nu veți putea să-l vizualizați prin intermediul funcției Căutați iPhone-ul meu.

Dezactivarea ecranului de blocare se poate face prin aceasta:

 • Mergi la Setari.’
 • Accesați Touch ID / Face ID și parola.
 • Dezactivați „Permite accesul atunci când este blocat” din Siri și centrul de control.

8. Opțiunea de umplere automată

Apple are o caracteristică crucială de a solicita utilizatorilor să își salveze informațiile după ce au finalizat autentificarea în posibilități. Este o caracteristică foarte convenabilă, deoarece înseamnă că nu trebuie să vă amintiți parolele tot timpul. O simplă atingere permite accesul la toate datele dorite.

Acum, știm că poate fi extrem de enervant faptul că trebuie să introduceți parole de fiecare dată când vă conectați, dar în cazul în care telefonul dvs. va ajunge în mâna unui străin, atunci acesta va avea acces ușor la informațiile dvs. personale, așa că indiferent de comoditatea este încă substanțială să fie dezactivată opțiunea „completare automată”.

Opțiunea de completare automată dezactivată poate fi dezactivată folosind această metodă:

 • Mergi la Setari.’
 • Deschide Safari.
 • Dezactivează Completarea automată.

9. Activați autentificarea cu doi factori

Dacă aveți backup-ul iCloud activat, este mai bine să fie activată autentificarea cu doi factori. Această caracteristică inovatoare oferă și un strat suplimentar de protecție utilizatorilor săi. Scopul introducerii acestei funcții a fost să vă protejați ID-ul Apple, precum și un cont iCloud de accesul neautorizat.

Autentificarea în doi pași securizează datele salvate în Apple ID, iar contul iCloud care include documente, imagini, informații de plată, etc., cu verificarea în doi pași, pe cineva ar avea nevoie de un alt dispozitiv al Apple pentru a accesa contul chiar dacă ai parola.

Cu autentificarea cu doi factori activată în iPhone, aveți nevoie de o pereche cu un dispozitiv Apple de încredere. Când vă conectați de la Apple ID pentru prima dată, pe dispozitivul dvs. de încredere va apărea un cod de verificare. După ce introduceți codul de securitate în iPhone, dispozitivul este aprobat.

Aceasta este o caracteristică convenabilă și este transformată folosind acești pași:

 • Accesați aplicația „setări” a iPhone-ului dvs..
 • Atingeți „numele” scris în partea de sus.
 • Selectați „parola și securitate”.
 • Atingeți autentificarea cu doi factori.

10. Folosiți stații de încărcare de încredere

Stațiile de încărcare sunt acum o comoditate pe aeroporturi, cafenele și alte locuri publice. În timp ce aceste stații sunt foarte potrivite, dar nu există nicio garanție a securității acestora. Cablurile fulger și de încărcare sunt utilizate pentru transmiterea datelor, astfel încât de fiecare dată când conectați la o stație de încărcare, există șanse să vă expuneți datele telefonului dvs..

În plus, după ce dispozitivul dvs. este conectat la o stație de conectare a sucurilor prin USB, este posibil să îl accesați în orice moment fără fir, fără consimțământul sau cunoștința dvs., atât timp cât hackerul este accesibil. Prin urmare, este mai bine să aveți o bancă electrică complet încărcată, astfel încât nu trebuie să depindeți de stațiile de încărcare.

Puteți obține, de asemenea, un cablu de încărcare cu blocare a datelor atunci când ați ieșit sau puteți să mențineți dispozitivul blocat și să nu-l utilizați în timp ce este conectat la o stație de încărcare. Un alt lucru care poate fi făcut este că puteți activa funcția de mod „USB restricționată” oferită de Apple.

Această caracteristică a fost introdusă de Apple, în principal, pentru a opri ca telefonul să fie hacked de autoritățile de aplicare a legii, precum și de infractori. Cu această caracteristică activată, nu este posibilă accesarea dispozitivului fără deblocarea acestuia.

Această caracteristică poate fi activată în felul următor:

 • Deschideți „Setări”.
 • Accesați Touch ID și parolă / Face ID.
 • Puneți parola pentru a accesa setările.
 • Derulați în jos în jos, până la opțiunea „Accesorii USB”.
 • Lăsați-l dezactivat dacă doriți să dezactivați accesul la dispozitivul dvs. prin „conexiuni USB” dacă a trecut mai bine de o oră de când a fost deblocat.
 • Activați-l dacă doriți să fie accesat dispozitivul dvs. printr-o conexiune USB, chiar dacă nu v-ați deblocat telefonul timp de o oră.

11. Folosiți un VPN

În ultimele timpuri, cea mai valoroasă opțiune de securizare a iPhone-ului dvs. ar fi utilizarea unui serviciu VPN. VPN este un software inteligent și ultra-modern care este conceput pentru a menține securitatea iPhone-ului. VPN oferă un strat suplimentar de protecție și vă permite să utilizați dispozitivul fără rezerve.

Un server VPN oferă acces securizat și privat la web. Vă ascunde conexiunile prin intermediul codului și ascunde adresa dvs. IP chiar și de la furnizorii de servicii Internet, ceea ce face aproape imposibilă urmărirea datelor online.

Fără VPN, informațiile dvs. sunt deschise pentru ca oricine să poată da curs. VPN codează aceste informații și oferă securitate.

Cu informațiile, criptat nimeni nu îl poate accesa fără a avea cheia originală de criptare. În plus, cu adresa IP ascunsă, este imposibil ca cineva să vă urmărească. Astfel VPN este o metodă de a oferi o protecție suplimentară.

Pași pentru configurarea unui VPN pe iPhone.

 • În primul rând, „descărcați” aplicația VPN pe iPhone.
 • După înregistrare, va exista o solicitare pentru a permite accesul la configurația VPN pe dispozitivul dvs..
 • Atingeți, permiteți configurarea unui VPN pe dispozitiv.
 • Pentru a schimba „setările VPN”, va trebui să introduceți Touch ID.
 • Apoi accesați „setări”.
 • Filați la „general”.
 • Accesați „Opțiunea VPN” și activați-o.

12. Abandonați conexiunea Wi-Fi publică

Wi-Fi-ul public este sursa supremă pentru ca hackerii să pescuiască pentru ținte potențiale. Prin urmare, este recomandat să nu utilizați conexiuni publice. Utilizarea unei conexiuni publice în scopuri personale, cum ar fi transferul de date bancare sau utilizarea acesteia pentru activitatea de afaceri înseamnă a expune datele dvs. pentru oricine să se afle la.

iPhone are o caracteristică de conectare automată la Wi-Fi public. Această caracteristică, oricât de util vă poate expune potențialilor hackeri și infracțiuni informatice, motiv pentru care nu este o idee foarte inteligentă să utilizați rețele Wi-Fi publice și chiar dacă utilizați una, așa că este mai bine să o utilizați cu o VPN.

Concluzie

Securitatea datelor pe iPhone este cel mai crucial lucru de care ar trebui să vă preocupați. Deși, nu este simplu pentru un cybercriminal să intre în iPhone, însă trebuie să acordați atenție tuturor sfaturilor detaliate de securitate care vor îmbunătăți protecția datelor.

Faceți-le greu pentru ei, deși va fi, de asemenea, robust pentru dumneavoastră. Touch ID și o parolă puternică vă ajută foarte mult în crearea unei mari securități. Verificarea în doi pași și eliminarea conexiunii Wi-Fi automate îmbunătățesc, de asemenea, securitatea. Mai mult, mai multe alte opțiuni despre care v-am spus mai sus vă vor ajuta cu siguranță în construirea securității dorite și perfecte pentru iPhone.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me