IPv4 vs. IPv6: Diferența dintre IPv4 și IPv6?

Când studiați despre rețea, s-ar putea să găsiți termeni precum IPv4 și IPv6. Acești doi termeni sunt obișnuiți când citiți despre VPN-uri și protocoalele de comunicare ale acestora în timp ce sunt subcategorii de IP. În primul rând, ar trebui să știți ce este IP-ul. IP este un set de convenții privind modul în care datele pot fi reglementate printr-o rețea.


IPv4 și IPv6, în protocoale mai simple, diferă doar în ceea ce privește versiunile lor specifice. IPv6 este nou în comparație cu IPv4 și are avantajele sale. Pe măsură ce timpul progresează, IPv4 dispare de pe piață și IPv6 îl cucerește. Să analizăm aceste versiuni ne oferă și care sunt utilizările acestora.

Ce este IPv4?

Protocolul Internet conține multe versiuni, iar IPv4 este a 4-a versiune. IPv4 utilizează 4 octeți, adică 32 biți, ceea ce înseamnă că combinația făcută este de 2 ^ 32 de adrese (3,4 * 10 ^ 38). IPv4 este prima suită de comunicare recunoscută pentru rețea și telecomunicații.

Funcționează în stratul de link al modelului de aplicație internet. În plus, are o utilizare semnificativă în comutarea pachetelor. Una dintre sarcinile sale este de a orienta datele pe cea mai bună cale disponibilă. În adresele IPv4, o adresă IP este scrisă în zecimale, separată de perioade. 4 numere sunt scrise creând astfel 32 biți.

Cum funcționează IPv4?

Adresele IP au fost alocate dispozitivelor necesare pentru a fi interfațate. Acest număr extraordinar de IP-uri au fost alocate de IANA, un acronim al Internet Assigned Numbers Authority. IANA a colaborat cu Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN.

Două tehnici au fost utilizate pentru a permite IPv4, prima a fost utilizarea IP-urilor private, iar cealaltă a fost NAT. Au fost alocate adrese IP specifice care trebuiau utilizate în cadrul unei rețele private. NAT, Network Address Translation, a ajutat la crearea accesului la conexiunea cu IP-urile private și publice.

Avantajele IPv4

Se poate contesta faptul că IPv4 este depășit. Este agreabil într-o anumită măsură, însă, luând în considerare beneficiile sale, acestea au fost apreciabile. Cel mai important avantaj al IPv4 a fost că era de încredere atunci când vine vorba de securitate. IPv4 permite securizarea datelor cu criptare. Mai mult, securitatea este îmbunătățită atunci când pachetele de date specifice au o semnificație.

Unele avantaje de care trebuie să ții cont este faptul că IPv4 servește cel mai bine atunci când vine vorba de flexibilitate. Rutarea se face mai eficientă și mai flexibilă pe mai multe porturi. Organizațiile de renume utilizează IPv4 care se ocupă de comunicarea de date multicast. Rețeaua este asigurată, deoarece interfațarea este posibilă fără utilizarea NAT. În prezent, peste 80000 de routere folosesc alocarea IPv4.

Dezavantajele IPv4

Înainte de sosirea IPv6, IPv4 a condus piața de internet. Ori de câte ori a fost vorba de rețea și comunicare, dar avea limitări proprii. Dezavantajele legate de IPv4. Ar trebui să știți, de ce este nevoie de IPv6?.

Spațiu restrâns: – Cu IPv4, există o penurie de adrese IP publice. Majoritatea birourilor furnizează adrese IPv4 ca fiind publice. Astfel, utilizatorii obișnuiți nu au posibilitatea de a avea multe IP-uri. Acest dezavantaj costă comunicarea privată într-o anumită măsură.

Configurație dificilă: – Cel mai semnificativ dezavantaj legat de IPv4 este faptul că este greu de configurat. Setarea poate fi efectuată manual sau automat. Pentru configurare, trebuie să aveți cunoștințe solide legate de infrastructura DHCP și aceasta nu este o bucată de tort.

Compatibilitate: – Pe măsură ce numărul dispozitivelor interconectate a crescut, a trebuit să se acorde o mai mare concentrare compatibilității. Există un deficit de infrastructură de rețea în IPv4, care nu permite realizarea inter-conectivității. Deci, IPv6 a preluat conducerea aici.

Ce este IPv6?

Este adăugarea recentă în familia Protocoalelor de Internet. Adresele IPv6 sunt reprezentate în opt grupuri din patru. Sistemul de numerotare utilizat este hexadecimal, iar numerele sunt separate cu coloane. O caracteristică fantastică a IPv6 este aceea că numărul de combinații de adrese IP pe care le poate oferi.

Mai mult, ar trebui să vă pregătiți să vă luați rămas bun de la DHCP, deoarece administrarea este mai ușoară. Mai mult, unele avantaje îți îmbunătățesc experiența de comunicare. Configurare automată, format de antet mai ușor și nu mai există traducere de adresă de rețea.

Cum funcționează IPv6?

IPv6 operează prin configurarea automată în conformitate cu standardele de rețea. Deoarece IPv6 conține un număr mare de adrese IP, deoarece comunicarea se face ușor. Mai multe dispozitive pot interfața simultan. Astfel, nu se folosește NAT-uri pentru a permite transmiterea datelor. În plus, datorită anteturilor, transmisia de date este eficientă ca niciodată.

Atunci când transferul de pachete de date este considerat nereușit, este responsabilitatea ICMPv6 de a rezolva erorile și de a scăpa de erorile din funcțiile. Unele alte caracteristici care fac ca sarcina IPv6 să fie reușită sunt traducerea protocolului NAT, mai multe niveluri de tunelare și o stivă IP cu dublu nivel..

Avantajele IPv6

Această versiune a Internet Protocol ușurează funcționalitatea unui router. În esență, acesta are o varietate de opțiuni pentru a atribui adrese IP oricărui dispozitiv conectat peste el. Mai mult, IPv6 are capacitatea de a maximiza numărul de octeți transferați.

Transmițătorul / expeditorul de fișiere are autoritatea de a împărți datele în mai multe pachete. Această caracteristică este posibilă datorită IPv6. IPv4 are o cotă mai mică pe piață, deoarece mai mult de 95% dispozitive folosesc IPv6. Cu toate aceste avantaje și trăsături discutate, este dificil să ne mirăm de ritmul de transmitere a datelor, dacă IPv6 nu ar exista.

Dezavantajele IPv6

Trebuie să cunoaștem avantajele nenumărate pe care le promite IPv6. Cu toate acestea, această mare inovație în domeniul digital are unele dezavantaje. Dezavantajele pe care trebuie să le ofere IPv6 nu trebuie să fie luate în considerare cu orice preț.

Mobilitatea dispozitivului: – Dispozitivele în care funcționează IPv4 nu sunt mobile pentru a rula IPv6. Aceasta va fi cea mai importantă problemă cu care se vor confrunta utilizatorii atunci când doresc să interfețe mai multe aparate în casele lor care lucrează în prezent la IPv4.

Gama de adrese: – Este evident că la preluarea IPv6, va exista o cantitate extraordinară de adrese IP neutilizate. Astfel, lungimea standard a unui IP mediu va fi extinsă. Prin urmare, va fi dificil să vă amintiți adresele IP întregi.

Fără proces de tranziție: – Există multe speculații cu privire la modul în care dispozitivele care rulează IPv4 se vor întineri pe IPv6. În prezent nu există o astfel de metodă sau algoritm care să permită transformarea adreselor IP anterioare într-una nouă pentru IPv6.

Cum dezactivați IPv6?

Când VPN-ul dvs. nu vă protejează traficul de internet și vă scurge adresa IP, rămâne un lucru de făcut. Puteți opri sistemul pentru a nu-l utiliza. Câțiva pași sunt descriși în continuare care vă vor învăța cum puteți transforma IPv6-ul dvs. manual. Prin urmare, nu lasă căi pentru ca traficul dvs. să fie scurs.

 • Faceți clic pe Windows > Setări > Reţea & Internet > Rețele & Centrul de partajare.
 • Faceți clic pe Modificați setările adaptorului > faceți clic dreapta pe rețeaua la care sunteți conectat > Proprietăți.
 • Accesați versiunea 6 a Protocolului Internet (TCP / IPv6) > debifează caseta.
 • Dacă ați terminat, ați dezactivat cu succes IPv6 sistemul.

VPN-uri cu IPv6

Majoritatea serviciilor VPN nu permit IPV6 prin rețelele de trafic. Motivul din spatele acestei acțiuni este că numeroși furnizori VPN nu își actualizează hardware-ul și software-ul care pot facilita IPv6. Care este avantajul de a utiliza un VPN atunci când ISP îți poate monitoriza activitatea?

Când sunteți sceptici că VPN-ul dvs. nu este preocupat de traficul dvs. IPv6, executați un test de scurgere IP. Un site web pentru a face o astfel de analiză https://ipleak.net/ pentru asigurarea traficului IPv4 și IPv6. Când după terminarea testului fără VPN, executați un test cu acesta. Dacă adresa dvs. IP inițială apare ca cea anterioară, VPN-ul dvs. nu acceptă IPv6.

Ce trebuie să vină pentru IPv6?

IPv6 poate cuprinde 3,4 * 10 ^ 38 combinații de adrese IP. Acest lucru este sigur pentru un lucru și este că va rămâne mult timp să rămânem fără adrese IP. După cum este definit în tabelul de mai sus, IPv6 acoperă avantaje nenumărate. Un format mai simplu al antetului și orientarea laterală NAT sunt doar câteva exemple ale acestuia.

Faima sa crește cu timpul. Multe sisteme de operare și modemuri oferă experiența utilizatorului lor cu IPv6. ISP-urile implementează în mod regulat servicii care acceptă această versiune modernă, în acest moment redefinind experiența pe internet. Există un singur dezavantaj față de cel existent și acesta este costul cu care apare IPv6.

Securitate cu IPv6

Majoritatea geek-urilor tehnologice s-ar dedica imediat în IPv6 fără a se gândi la deficiențele sale. Primul și în primul rând dezavantajul IPv6 este că majoritatea VPN-urilor nu îl acceptă.

În cazul în care VPN-ul tău compromite asupra anonimatului, este momentul să nu-l iei în considerare. Nu trebuie să alegeți un astfel de VPN care să vă scurgă adresa IP, deoarece vă lasă deschise pentru ochii induriști.

Când selectați un VPN, inspectați caracteristicile pe care le oferă. Acordă o atenție deosebită dacă oferă IPv6 sau nu. Dacă nu, nu există o problemă importantă, dar există o problemă când există o singură backdoor.

Aceasta înseamnă să asigure securitatea unui utilizator protejându-l de scurgerile IP. Alegeți un VPN care oferă funcția Kill Switch. Vă va tăia conexiunea cu internetul atunci când vă va scădea netul.

Diferențele dintre IPv4 și IPv6

IPv4 și IPv6 cuprind o mulțime de contraste. În tabelul de mai jos sunt prezentate diferențele semnificative care există aceste două versiuni ale protocolului Internet care există. Notă: atunci când se compară este să țineți cu atenție numărul. În mare parte, acestea diferă ca mărime și caracteristicile pe care le oferă.

IPv6

IPv4

Nu oferă mesagerie de difuzareOferă mesagerie de difuzare
Adresele au lungimea de 128 bițiAdresele au o lungime de 32 de biți
Nu există câmp de control disponibil în antetCâmpul de cecuri disponibil
Binar reprezentat în hexadecimalBinar reprezentat în zecimale
Identificarea fluxului de placket este acoloIdentificarea fluxului de pachete nu există

Concluzie

Pe măsură ce utilizatorii de internet cresc, numărul de adrese IP de comunicare crește, astfel este nevoie de trilioane de adrese disponibile. Prin urmare, acest serviciu poate fi posibil doar cu acesta. Nu înseamnă că IPv4 va dispărea, rețelele de calculatoare vor fi în continuare dator.

Cu IPv4 în lateral, IPv6 poate, de asemenea, să crească inovația IoT. Pentru a comunica cu mașini precum frigidere, mașini de spălat, electrocasnice, etc., va avea nevoie și de adrese IP pentru a transfera semnale cu succes. Prin urmare, s-a dovedit că IPv6 este viitorul rețelei.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map