Bästa privata sökmotorer för att förbli anonym


Sökmotorer är en av de största innovationerna i internetvärlden. De ger dig den information du behöver inom några sekunder. De är kodade program som gör dem till en öppen dörr för cyberattacker. Du måste använda en anonym sökmotor om du håller integriteten nära.

Sökmotorerna som är populära i denna ålder är inte sekretessvänliga om dig. Anledningen bakom detta är att de förvarar loggar över sin användares historik, preferenser, metadata och tidsbruk. Visst skulle en anonymitetsmedveten person inte vilja att någon ska ha den myndigheten.

De bästa privata sökmotorerna introducerades för att tillhandahålla en plattform genom vilken en användare kan ha informationen säkert. En internetanvändare skriver in frågan över den anonyma sökfältet utan att ha rädsla för att spåras. Dessa sökmotorer behåller inte användarnas historia och behåller inte heller loggar.

Varför finns det behov av privata sökmotorer?

Sökmotorer vet mycket om sina användare som inkluderar kakor, historik och förutsägbara resultat är några exempel på hur mycket en sökmotor vet om sina användare. Genom att känna till dina preferenser är det inte ett svårt jobb för en sökmotor att härleda din personlighet och lära känna dina gillar och ogillar.

Varför vill du att någon ska förfölja dina sökfrågor? I denna tid har sekretessen sitt eget värde. För att ge dig en anonym miljö kommer en privat sökmotor att hjälpa dig. Med dess hjälp avslöjas aldrig dina metadata, plats och preferenser på webben.

12 bästa privata sökmotorer som inte spårar dig

Dessa sökmotorer gör data säkra från att läcka till tredje parter och du kommer inte under radaren för hackare och datasnoopare. Vi har listat de bästa privata sökmotorerna för de användare som är lite paranoida om sin online-närvaro.

1. DuckDuckGo

DuckDuckGo är en facklabärare bland de privata sökmotorerna som implementerar isolering från dataspill eller hacking. Det används allmänt för att tillhandahålla anonym surfning. En internetanvändare kan enkelt få resultaten utan att bli störd av annonser. DuckDuckGo-servrar har några fantastiska funktioner som kan vara mer attraktiva för internetanvändare.

DuckDuckGo garanterar avancerad sekretess över internethistoriken. Det ger ledigt utrymme för att lagra data i molnet och funktionalitet på olika maskiner. Det tillåter också användarna att ändra “inställningarna” för platsen som avaktiverar spårningen av internetanslutning.

2. BitClave

Bitclave är ett annat tillägg i kategorin anonym sökmotor utvecklad med blockchain med endast ett syfte, som du redan vet! För att skydda din online-aktivitet. Detta är en decentraliserad sökmotor som ger användarna tillgänglighet för att välja vilken information de kan ge till sina annonsörer.

Attacker mellan människor är omöjliga eftersom du kommunicerar direkt med annonsören. Kort sagt är din anonymitet värdefull för dem och de ger dig ett vänligt användargränssnitt. Säkert, säkert och vänligt, Bitclave hela vägen!

3. Startsidan

StartPage är inte enkelt som namnet, det anses vara den bästa privata sökmotorn, som indexerar anonyma resultat. En StartPage visar ett gränssnitt som tar inmatningen och visar resultaten. Nu, vad är koherensen på backend för att göra dig eller dina data säkra?

StartPage fungerar genom att ta ingången men använder inte din riktiga IP-adress för att samla in data. Det ändrar adressen medan du söker eftersom ingen kan kontakta användaren för surfhistoriken.

4. Wolfram | Alpha

Wolfram Alpha är en pionjär inom kategorin privata sökmotorer som underlättar användaren med autentiska resultat. Det innehåller vissa kategorier relaterade till beräkningar, algoritmer, tekniker. Den tar rätt input, söker efter resultatet från dessa kategorier och gör användaren nöjd genom att tillhandahålla autentisk information.

Även om Wolfram Alpha anförtros internetanvändarna genom att hålla sin statistik säker av den tredje styrkan, som kämpar för att få de systematiska resultaten. För att undvika denna överträdelse används Wolfram Alpha eftersom det blockerar obehörig åtkomst.

5. Hulbee

Hulbee är en anonym sökmotor som tillsammans med att hålla några spår inte bryr sig om användarens plats. Det är effektivt och håller inte på att analysera besökarens aktivitet. Även efter att det inte har hållits några spår tillåter det en användare att ta bort sin online-aktivitet.

Även efter att det inte har hållits några spår tillåter det en användare att ta bort sina internetaktiviteter. Detta hjälper dig att inte spåra något sökresultat överhuvudtaget. Den här funktionen är bäst att leta efter i en sökmotor jämfört med de andra. Ett tillägg till dess awesomeness är att användare kan välja en plats för deras preferens för online-sökningar.

6. Qwant

Qwant är en privat privat sökmotor i Frankrike. Den inledde sin verksamhet 2013 och eftersom den ligger inom Europas gräns följer den strikta efterlevnaden av GDPR. Sökmotorn säger på sin sida att den inte har något intresse av att rikta in sig på användare med annonser enligt deras sökningar.

Det vows att skydda användarnas integritet. Qwant erbjuder ett skydd mot jurisdiktion för fem och nio ögonallianser och det är nödvändigt. Kompromissa inte med din integritet genom massövervakning. Därför, om du ska börja din online-sökning privat från nyfikna ögon, installera Qwant och njut!

7. Sök kryptera

Liksom de flesta av de anonyma sökmotorer som beskrivs spårar Sökkrypterar inte de frågor som en användare gör. Denna sökmotor använder SSL-kryptering och uppfyller de viktigaste kriterierna för säkerhet.

När du slutför en session raderas de föregående sessionerna automatiskt så att inga spår lämnas kvar. Även din enhet kan inte avbryta de sökningar du gör. Sökkrypterings unika funktion som gör den till den bästa sökmotorn är hur den ger en säker plattform.

Det håller integriteten som sin främsta uppgift och skapar inte en profil för din. Denna funktion är ett måste i denna digitala tidsålder eftersom det är sällsynt att en sökmotor skapar en tänkbar profil där din information placeras. Att hålla dig helt anonym för online-sökningar är därför sökkryptering finns.

8. Oscobo

Oscobo utvecklades med det enda syftet att skydda användarens anonymitet under sökningen. Oscobo har rätt att vara den bästa privata sökmotorn på grund av dess förmåga att inte spåra användarens information, till skillnad från populära sökmotorer. Som tidigare nämnts spårar det inte och lagrar inte heller loggar med information.

En annan bra användning för sekretessökande är att Oscobo inte tillåter en tredje part att ta kontroll över eller missbruka klientdata. Denna sökmotor krypterar helt sökfrågor och ingen kan fånga upp dem. Ingen tredje part, inga spårare, vad väntar du på??

9. Yippy

Den bästa anonyma sökmotorn håller användarens sekretess högst upp i sin prioritering. En specialitet med en Yippy-sökmotor är att kassera resultaten som anses vara olämpliga. På Yippy kan du ändra innehåll enligt dina önskemål under namnet nyheter, trending etc.

Yippy är praktiskt när du vill undvika ISP och myndighetskontroll. Således, om du söker efter poster som inte hämtats av vanliga sökmotorer, prova Yippy. För att söka på begränsat innehåll på webben är Yippy din väg!

10. Gigablast

Gigablast rankar mer än miljarder webbplatser / webbsidor och underlättar dig med omedelbar information. Det spårar inte din online-närvaro och erkänns som den bästa privata sökmotorn bland de stora spelarna.

Denna sökmotor erbjuder extra funktioner och anpassning. De hjälper en användare att söka fraser, skilja mellan filändelser och resultat på olika språk. Gigablast ger dig helt anonym sökning från annonsörer och spamkastare.

11. Koppla bort sökningen

Frånkopplingen är en privat sökmotor som hjälper dig att ta bort från de webbplatser eller gränssnitt som har rätt att spåra dina fotspår. I grund och botten spårar de webbplatser som söker information som kan vara skadliga för dem som är rädda för att dela sin personliga information.

Frånkoppling tar först frågan och visar dig de resultat du vill ha och samtidigt visar sidomeddelandena. Beskrivningen visas av de webbsidor som är avsedda att upprätthålla dina poster och i enskilda fall separerar dig från dessa webbsidor som riskerar att lagra poster.

12. MetaGer

MetaGer låter dig göra privata sökningar utan att göra några loggar med frågor. Inga spår lämnas kvar och det går också med en proxyserver, så du kan öppna länkar privat. Denna anonyma sökmotor hjälper dig att hålla din IP-adress dold från webbplatserna du loggar in på. Inte heller dina sökord spåras.

Annonsörer och tredje parts dotterbolag bry sig inte om din närvaro online. Annonser stör inte din surfupplevelse och du är skyddad från cyberattacker. Det finns bara en nackdel som är att standardspråket är tyska.

Sista ord

Det finns ett behov av bästa privata sökmotorer i den tid vi andas. Nästan alla populära sökmotorer håller koll på din närvaro online och det skulle du inte vilja. Annonsörer, spammare, mitt i alla cyberattacker som pågår på internet, du borde bli av med dem.

De unika funktionerna hos anonyma sökmotorer har öppnats för dig. Testa varje sökmotor så kommer du inte att tveka att din onlineaktivitet kan störas. Dina onlinefrågor spåras inte eller lagras alltså, och omdefinierar den privata sökningen efter dig. Lycklig privat som söker alla!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me