Hur man förbikopplar ISP-throttling med snabb hastighet


Sedan dess avskedades netneutralitet, ISP: erna ansvariga för internet-strypning av FCC. Ändringen av reglerna gjorde det möjligt för internetleverantörer att stryka användarens anslutning utan att ha ett berättigat skäl.

Dessutom har ISP: s specifikt utvecklat mjukvarufilter som de använder för att stryka internetanslutningar för sina användare som har en hög bandbreddanvändning. Inte bara det, men specialfilter utvecklas också för att hålla reda på användaraktiviteter på internet.

Net Neutrality Bilboard

Hur du kontrollerar om du spjälls av din Internetleverantör?

 1. Kör ett hastighetstest och notera resultaten. Prova speedtest.net
 2. Nu, installera en VPN-tjänst.
 3. Kör igen ett hastighetstest och jämför det med tidigare resultat.

Notera: Om du ser ett positivt tecken i dina senaste hastighetsresultat bör du fortsätta använda ett VPN för att undvika strypning.

Bästa VPN för att stoppa Throttling

Lyckligtvis hade jag aldrig mött ISP-gasregler eftersom landet jag bor i (Australien) har lagar mot ISP: s gasreglage på internet. Men en vän till mig, som var användaren av Comcast, står inför spjällproblemet.

Som ett resultat började han experimentera med VPN för att ta reda på om de verkligen är värda det? Och kan de enkelt kringgå ISP-strypning medan de uppnår snabba hastigheter?

Han använde NordVPN av den anledningen och hittade bra resultat. Det är som en 5% till 6% reduktion av vår vanliga internethastighet, vilket är perfekt och förmodligen inträffar på grund av tung kryptering.

Låter det vettigt?

Ja, en gång du anslut till en säker VPN, Din internetleverantör kan inte veta vilka aktiviteter du är involverad i och det beror på kryptering. Det betyder att ISP: s filter blir begränsade.

Erkänna och kringgå ISP Throttling

Det mesta när du möter internet-strypning, det är de skyldiga bakom det.

Du kan identifiera problem med datastartning och implementera dess specifika lösning.

 • Försening av räkningar – Om en internetleverantör upptäcker ett regelbundet mönster för att försena räkenskapsbetalningar kan de delta i internetregleringen.
 • Torrenta / Streaming – De flesta internetanvändare klagar över att de upplever långsam internet när de börjar strömma eller strömma Netflix i HD-kvalitet eller ännu värre, 4K. Detta är sant eftersom internetleverantörer tenderar att strypa en anslutning om de fångar ett system som hänger sig åt tunga uppgifter som strömning eller videokonsumtion.
 • Online-spelande – Onlinespel har kommit långt i dag och mängden bandbredd som de använder är mycket stor. Detta kan sätta en extra belastning på nätverket och vara en anledning att strypa din hastighet.
 • För många användare – Denna punkt är självförklarande eftersom användarna, som är anslutna till ett enda nätverk, ökar, kommer ditt internet säkert att strypas. Detta kan vara särskilt sant vid höga tider mellan 18.00 och 23.00 när alla är hemströmmande Netflix.

Torrande / strömmande HD-video och spela onlinespel är de främsta orsakerna till internettrottling via ett nätverk. Efter mycket forskning och analys i onlinemiljöer har jag upptäckt en legitim VPN att vara den mest effektiva metoden för att kringgå ISP-strypning i detta scenario.

Notera: Om det fortfarande inte är klart för dig något om din bandbreddgasreglering kan du fortsätta läsa tills du har fått en fullständig förståelse av det.

Vad är Internet Throttling?

En Vise som klämmer ner en Ethernet-kabelInternet-throttling kan definieras som avsiktlig störning i din bredbandsanslutning av Internet-leverantören (ISP).

Hur stör de? Svaret är enkelt.

ISP: er bromsar din internetanslutning medvetet. Det kan uppstå under alla uppgifter du utför på internet och när de fångas ger ISP: er ursäkten för att förhindra överbelastning av nätverk på grund av ett stort antal bandbreddförbrukning och konsumenternas önskemål..

Det var mycket sent tills gasspjället blev välkänt bland internetanvändare och internetleverantörer erkände att det hade pågått länge. ISP-trottling är svårt att identifiera eftersom olika algoritmer körs för att reglera internetdata om specifika aktiviteter.

Problem på grund av ISP Throttling?

Internet-strypning stör din onlineupplevelse i extrem utsträckning. Vissa symtom på att din Internetleverantör stryker din anslutning kan vara:

 • Långa laddningstider eller buffring när du strömmar HD-video på YouTube, Netflix osv.
 • Fördröjningsspikar, problem med hög latens inom spel.
 • Högre uppskattad ankomsttid (ETA) för filer under torrent.

Dessa är de negativa effekterna som internetreglering kan påföra din online-upplevelse.

Du kan emellertid kringgå ISP-strypning genom konfigurera ett VPN på din enhet eftersom den bildar en separat krypterad körfält. Dessutom lägger det till ett lager av anonymitet tillsammans med snabb hastighet.

Hur man förbikopplar ISP-throttling med en VPN?

best-vpn-tjänster

Personer som möter detta problem använder en VPN-tjänst för att kringgå strypning eftersom det krypterar alla datapaket genom att skicka det genom en säker pipeline.

När uppgifterna går igenom denna process blir de inte upptäckbara, ISP: er kan inte dekryptera den informationen och se vilka aktiviteter en användare utför. De kan inte se om du spelar, strömmar eller laddar ner filer.

Bästa VPN för att stoppa ISP Throttling

När du letar efter den bästa VPN-enheten för att sluta stryka bör du leta efter en mängd olika faktorer.

 • Du måste kolla in säkerhetsprotokollen som garanterar din online-närvaro. (Du vill ha OpenVPN)
 • VPN måste ha Kill Switch. Det kommer inte läcka din DNS när din anslutning tappas.
 • Du behöver ett VPN med snabba servrar så att du minimerar buffring.
 • Ingen-loggar policy så ingenting kan spåras till dig. (Tänk torrenting)
 • Någon typ av garanti så att du kan få tillbaka pengarna om de inte fungerar.
 • Tillåter Torrenter.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN är en integritetsmedveten VPN och finns i Panama. Det betraktas som en av de säkraste och snabbaste VPN: erna för att undvika spjutrade anslutningar som en lekman eller IT-expert kan använda.

Den använder extraordinära funktioner som Kill Switch, NAT-brandväggar och starka skyddsprotokoll för att säkra din anslutning på webben.

Värde fördelar:

 • Tillämpar en dubbel VPN för transaktionens säkerhet.
 • Drar bort skadlig programvara och blockerar annonsutseende.
 • Lätt att installera på flera enheter.
 • Strikt policy för icke-loggar.
 • 30-dagars återbetalningsgaranti.
 • Superrika hastigheter.
 • Billigare alternativ.

2. ExpressVPN

ExpressVPN

Är du trött på en strypad anslutning och letar du efter den perfekta lösningen för att kringgå den? ExpressVPN borde vara din lösning. Det säkerställer din WiFi-anslutning och skyddar din personliga information.

Det finns inga förseningar när du strömmar över någon tjänst och du kan njuta av serverväxling utan begränsningar.

Värde fördelar:

 • Dedikerade servrar för P2P-nätverk och Streaming.
 • Gratis tillgång till internetens värld.
 • 24/7 kundsupport.
 • Nollloggar-policy.

Bypass ISP Throttling på Android

Skydda Android-enhetenAndroid-användare möter problem med hastighetssläpp ofta, särskilt när de strömmar eller laddar ner. Detta är extremt frustrerande för sina användare och vänder dem mot en VPN-programvara för att lösa problemet.

En VPN inaktiverar ISP-spjällbegränsningen och stabiliserar nätverkshastigheten. Det övergår inte bara strypningen på Android-enheter utan skyddar också delningen av data över externa servrar.

Följ nedanstående procedur för att undvika en sådan strypad anslutning och bli av med det långsamma internet.

 • Få en pålitlig VPN-tjänst.
 • Gå till den officiella webbplatsen för VPN och “Registrera dig” ditt konto.
 • Ladda ner och installera VPN-klienten på din Android-telefon.
 • Ange ditt inloggnings-ID och lösenord.
 • Välj den närmaste ‘VPN Server’-platsen.
 • Klicka på “Anslut”.

Internetleverantörer tilldelar en specifik bandbreddgräns för alla användare, om överskridandet av användningsgränsen kan initiera bandbreddförbrukning. Det finns appar tillgängliga för Android-användare som hjälper till att konsumera mindre data som inkluderar Onavo Extend och OperaMax.

Dessutom finns det en funktion i Android-telefoner som kallas “Datakomprimering”, den används för att minska bandbreddanvändningen som kan förhindra överskridande av datahuvudgränser, vilket i sin tur minskar risken för att smutsa av ISP: er.

För att aktivera den inbyggda androidtelefonens inbyggda datakomprimeringsalternativ som upprätthåller bandbredden använd de nämnda stegen:

 • Gå till > ‘Inställningar’.
 • Flik > “Bandbreddshantering”.
 • Välj “Minska dataanvändning” för att aktivera komprimering.

Bypass ISP Throttling på iPhone

iPhone har vunnit en överväldigande popularitet bland mobila användare över hela världen. Detta beror på att funktionerna i iPhone är unika och skiljer sig från andra smartphones. IPhone anses också vara den finaste enheten för att bibehålla kvaliteten på dessa funktioner.

Tyvärr har denna bling skuggat några av bristerna i iPhone, främst hastighet. Användare måste kringgå hastighetsbegränsningarna vid strömning för att behålla en anständig användarupplevelse.

Internetanvändare använder olika metoder för att kringgå ISP-strypning på iPhone. En VPN är ett utmärkt alternativ som förbättrar nätverkssäkerheten som gör din strömning säker utan att tappa hastigheten.

Du kan följa dessa steg för att kringgå gasspjäll på iPhone medan du strömmar över videoklipp.

 • Att välja en VPN-tjänst för iPhone.
 • Besök VPN-webbplatsen och skapa ditt VPN-konto.
 • Ladda ner och installera VPN-appen på din iPhone.
 • När installationen är klar aktiverar du din VPN-klient.
 • Välj “VPN Server” och klicka på “anslut”.

Undvik ISP Throttling på Windows

Användare upplever inte bara tappningen av anslutningen på smartphones och surfplattor utan också på bärbara datorer och datorer. Många användare har klagat över bandbreddstegling när de surfar på internet. Vanligtvis använder appar som Skype och nedladdningshanterare internetdata. Genom att stänga dessa appar kommer surfningen att överväga en enorm hastighetsförändring.

Du kan också kringgå ISP-strypning och uppleva kvaliteten på internet-surfning genom att använda några trick. Användarna av Safari och Opera kan kringgå gasspjäll genom att aktivera “datasparläge”. Detta kommer att minska den totala datakomprimeringen på en snabb tid.

Det här är stegen för att aktivera datakomprimeringsläge i windows:

 • Gå till > “Webbläsarinställningar”.
 • Fliken “Bandbreddshantering”.
 • Klicka nu på “Minska dataanvändning”.
 • Kontrollera “Aktivera komprimering”.

Internetleverantörer som är ökända för gasspjäll

Forskning som Bloomberg avslöjade avslöjade en viss trend av ISP som stryker internet. Forskningen kan bekräftas genom att gå igenom villkoren för abonnemangsplaner från ISP: er.

Spectrum Throttling (Time Warner-kabel)

Spectrums officiella webbplats anger att de använder vanliga policyer för nätverkshantering som överensstämmer med industristandarder. Det är inte goda nyheter för konsumenterna av Spectrum.

Genom att acceptera deras policy för acceptabel användning (AUP) ger du dem ditt samtycke för att stryka ditt internet. Ingen går igenom policyer, varför du inte kan stå i din domstol.

Den intressanta delen är att de medger att de kommer att hantera överbelastning i nätverket genom att straffa användare med hög bandbreddanvändning.

Enligt Spectrum kommer användarna att möta högre nedladdnings- och uppladdningstider, högre latenser medan spel och många fler problem, när de börjar smala. Fullständigt förstöra din upplevelse genom att strypa.

Denna typ av ISP Throttling kan undvikas genom att använda en VPN. VPN: s funktion hanterar bristen på hastighet genom sina egna servrar.

Comcast Throttling

År 2007 fångades Comcast när han strypade BitTorrent-trafiken. Snabbspolning fram till 2008 godkände FCC en order som tvingade Comcast att stoppa dess olagliga nätverksmetoder.

En domstol åsidosatte emellertid det beslut som fattats av FCC, byrån som ansvarar för nätneutralitet. Efter detta beslutade Comcast att det var rätt tid att införa en “protokoll-agnostisk” strategi för internetregistrering. Det innebar att endast de användare som använder hög bandbredd kommer att straffas med strypning.

Enligt ett tillkännagivande av Comcast tog de bort ett gasspjällsystem från sitt nätverk som distribuerades tillbaka 2008, för att smutsa internetanvändare som konsumerar högre bandbredd större delen av tiden på en dag.
Data-cap-policyn är densamma, användare måste fortfarande betala extra $ 10 för bandbredd på 50 GB när de har överskridit den nuvarande datagränsen som är 1 TB.

PÅ&T Throttling

2014 hävdade FTC att AT&T vilseledte mer än 3 miljoner konsumenter med sina obegränsade planer. De misslyckades med att avslöja sin policy angående villkoren och tjänsterna för sina planer och deras nätverksregleringspolicy.

FCC avslöjade vid domstolen att AT&T var engagerat i internetregleringspraxis sedan 2011 och ibland minskade internethastigheterna med 90%. På vilken AT&T svarade och hävdade att kunderna var medvetna om deras internetregleringsvillkor och -villkor sedan 2011 och att de var helt öppna för det.

PÅ&T enades om att inte förfölja fallet i Högsta domstolen utan istället ville de förhandla med FCC. Det strypande fallet avslutades utan att information lämnades om villkoren som de enades om i avvecklingserbjudandet.

Verizon Throttling

Åter 2018 hotade Verizon allmän säkerhet genom att strypa den obegränsade planen för Santa Clara Fire Department. OES 5262 är ett nödfordon som kräver internettjänst för att spåra, hantera och överföra resurser men eftersom Verizon strypade internetanslutningen i en sådan utsträckning att den blev värdelös.

För att ta itu med denna situation var det allmänna säkerhetsrepresentanterna tvungna att byta till andra nätoperatörer och använda sina egna dataplaner med hjälp av sina personliga enheter för att fullfölja kraven för internettjänst för fordonet.

Användare ses klaga på internet-gasreglage med hastigheter som inte överstiger 50 kilobytes på en obegränsad plan. Det spelar ingen roll om de har överskridit månadsgränsen eller om de inte har använt en bit av planen. Verizon stryker dem ändå.

Här är ett annat fall där de inte bara stryker anslutningen utan också införa ett datakapsel efter att de har överskridit ett visst tröskelvärde.

Konsumenterna är arga över att de lovades dataprioritering som inte stegrar till den punkten att tjänsten görs värdelös och Verizon misslyckas med att tillhandahålla tillfredsställelse till sina kunder.

T-Mobile Throttling

Det har förekommit en trend inom internetregleringen att det har gjorts för att förhindra överbelastning i nätverk. Men är det verkligen fallet? T-Mobile hävdar att dess internetplaner faktiskt är obegränsade som de lovade.

Nyligen började användare möta strypning på T-Mobile medan de konsumerade videoinnehåll på de populära plattformarna, Netflix och YouTube. Detta togs fram på Reddit när videoinnehåll som strömmas begränsades till 480p-kvalitet.

En annan sak att notera är att strypning kan inträffa på din anslutning om du överskrider den pålagda datakapgränsen på 50 GB. Det bekräftas av T-Mobile själva om du bor i ett område som har överbelastning i nätverket och du har överskridit gränsen kommer du att få långsammare hastigheter jämfört med andra abonnenter.

Dataplaner är dock inte obegränsade. Du kan förvänta dig att ett sådant företag kommer att erbjuda obegränsad data men det är inte fallet. Det finns en gräns på 5 GB som när du överskrider sänder dig tillbaka till åldern på 2G hastigheter.

Bypass T-Mobile Throttling

För att uppleva den normala hastigheten på internet, utför du följande steg för att kringgå T-Mobile-datastrottling på det snabbaste sättet.

 • Gå till Inställningar.”
 • Välj: “Trådlös & Nätverk”, > Mobilnät.
 • Tryck på: på “Access Point Names” > T-Mobile APN och bläddra till APN-typ.
 • Klicka på: på “APN Type” och redigera den genom att lägga till “dun” i slutet.
 • Starta om enheten.

Blir jag trottlad? Kör hastighetstest att veta.

Du måste se till att problemet vi står inför verkligen stryker internet. Och för att avgöra om vårt internet stryks, måste du lita på några olika verktyg. Dessa verktyg kan ge tydliga resultat om din anslutning.

Internethälsotest

För att avgöra om du blir strypad här är en  Internethälsotestverktyg. Verktyget utvecklades av människor som trodde på Internet-friheten. Detta verktyg jämför de olika variationerna i hastighet.

Om det är mindre skillnad mellan testen, finns det mindre chans att en konsument blir strypad. Du bör kolla in verktyget om du är orolig för gasspjäll.

Är internetleverantören olaglig?

Nej, strypning utförd av ISP: er kan inte betraktas som olaglig. När nätneutraliteten var i ordning, var ISP: erna ansvariga för deras felaktiga handlingar av FCC. Alltsedan Nätneutralitetslagar skickades ner i avloppet. Internetleverantörer har makt att göra vad de vill för din anslutning.

Oavsett om det är att prioritera specifikt innehåll, strypa din internetanslutning, vad som helst. Utan ett övervakningsorgan över Internetleverantörerna kan de hänge sig till felaktigheter och förstöra användarupplevelsen utan att någon håller dem ansvariga.

ISP Throttling medan Torrenting?

Torrenting är den mest använda arkitekturen för att ladda ner innehåll globalt. Statistik avslöjar att antalet personer som besökte piratkopieringswebbplatser är i miljarder.

Detta betyder inte nödvändigtvis att torrenting används alltför olagligt för att ladda ner upphovsrättsskyddat innehåll. Peer-to-Peer-arkitektur används för att ladda ner legitima filer som öppna källkodssystem, till exempel Ubuntu.

Eftersom antalet personer som är involverade i torrentering är stort, gasar ISP: er internet för att hindra dig från att ladda ner genom P2P-arkitekturen.

Comcast, Verizon och Cox är kända för att stryka anslutningar som är involverade i torrenting. Enligt ZDNet, Comcast spjälkar 12% av internetanslutningarna, medan Cox och Verizon stör 13% respektive 9% anslutningar.

Bypass Throttling för att påskynda Torrenter

För att kringgå gasspjäll under torrent, behöver du ett VPN-abonnemang som inte förbjuder torrent på deras servrar.

 1. De måste ha “dedikerade P2P-servrar”.
 2. Bekräfta att VPN har högklassig kryptering.
 3. “Kill-Switch” gör att din identitet förblir anonym under hela nedladdningsperioden.
 4. “No-logs policy”, så att det kommer att finnas “ingen historik” för dina aktiviteter.

Netflix Throttling

Netflix har mer än 167 miljoner konsumenter (prenumeranter) från och med i år och förväntas öka på grund av det högkvalitativa innehållet de är kända för och coronavirus som gör att alla stannar hemma. Användare som strömmar på Netflix konsumerar mer bandbredd än vanligt, vilket ökar oddsen för att bli spjutade av ISP: er.

PÅ&T och Verizon är de två huvudsakliga transportörerna som är ökända för att stryka användare som är involverade i strömning av Netflix-innehåll.

För att njuta av högkvalitativa filmer och T.V-program, vad är lösningen med Netflix-gasreglage? Hur kan man helt undvika strypning? Svaret ligger inom ditt grepp.

Sluta Throttling på Netflix

För att stoppa Netflix-strypning väljer du ett VPN som är kompatibelt med Netflix. Du kan förvänta dig följande funktioner i ett Netflix-kompatibelt VPN.

 • Det måste finnas “dedikerade servrar” för Netflix-streaming.
 • VPN kan användas för att strömma geolåst innehåll.

Blixtsnabba hastigheter och har förmågan att skydda dig från oönskad ISP-strypning.

ISP Throttling på YouTube

YouTube är en plattform för videostreaming som används av miljarder människor varje dag av olika skäl. Vissa använder det för att lära sig, andra använder det för underhållning.

En sak som förblir vanlig över hela världen är strypning. ISP: er stryker YouTube eftersom det har förmågan att utnyttja all tillgänglig bandbredd och öka belastningen på servrar.

Nyligen, PÅ&T fångades med den populära plattformen YouTube. Rapporten avslöjade att telekommunikationsföretaget strykte YouTube 74% av tiden.

Människor som bevittnar strypning på YouTube?

Har du någonsin sett YouTube och plötsligt upplever du en minskning av videokvaliteten? Du kanske blir offer för ISP-gasreglage. Hur kommer du att bestämma internettrottling då?

Genom att använda verktyget som tillhandahålls av Google själv kan du använda google videokvalitetsrapport. Den visar vilken typ av hastighet du får på YouTube.

Omkoppla ISP-throttling på YouTube?

För att kringgå ISP-throttling på YouTube behöver du en VPN med följande funktioner:

 • kryptering
 • Höga hastigheter
 • Kill Switch
 • Ett brett utbud av servrar

Dessa funktioner är nödvändiga av olika skäl. Du behöver dock inte slösa bort din tid på att söka efter ett VPN som uppfyller ovanstående kriterier. Du är redan medveten om de VPN som kan stoppa ISP-trottling en gång för alla.

Slutsats

ISP: er har missbrukat sina makter ända sedan nätneutralitet avskedades. Ange falska anspråk vid varje tidpunkt för att öka sina omvandlingar men inte tillhandahålla vad de marknadsförde i första hand.

Verizon och AT&Det är två stora exempel på missbrukskraft. Internetleverantörer var involverade i internetregistrering sedan 2011 då ingen visste att det till och med var möjligt.

För att få tillbaka din rätt att använda gratis internet utan problem med begränsningar och strypning. Du måste följa ovanstående process för att kringgå ISP-gasspjället. Det enda effektiva sättet att bli av med detta problem är att använda ett VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map