12 sikkerhedstips til beskyttelse af din iPhone

Vi er i det tidspunkt, hvor alle vores oplysninger, fra kontakter til bankoplysninger, digitaliseres til smartphones. At have alle dataene i en enkelt enhed gør det sårbart overvågning og datatyverier.


Bare tanken på vores iPhones ender i en fremmedes hænder giver os kuldegysninger, da den indeholder følsomme fotos såvel som adgangskoder og forskellige andre personlige oplysninger.

Seneste rapporter om nogle iOS-apps, der registrerer brugernes skærm gennem Glassbox SDK uden tilladelse. Disse apps tager skærmbilleder, tastaturindgange samt andre interaktioner på skærmen og videresender det derefter til Glassbox SDK til undersøgelse. Dette har været en noget alarmerende situation for iPhone-brugere.

Du kan stadig administrere at sikre din iPhone gennem nogle måder, der er tilgængelige for at bevare sikkerheden. Vi skal dog informere dig om, at selvom disse sikkerhedstips hjælper med at maksimere din iPhone’s privatliv, kan de fratage dig nogle af dens praktiske funktioner.

12 tip til maksimering af din iPhone-sikkerhed

Din bekymring for videregivelse af din iPhones oplysninger som adgangskoder, beskeder eller bankoplysninger er rimelig. Denne guide giver dig tip til, hvordan du slipper af med disse bekymringer. Mens selve iOS-systemet er temmelig sikkert, men der er nogle tilgange til at maksimere sikkerheden på iPhone.

1. Opdater iOS regelmæssigt

For at beskytte din iPhone mod potentielle hackere eller datasnoopere skal du holde din iOS opdateret med den nyeste version leveret af Apple. Dette inkluderer de små “dot” -opdateringer, som brugerne normalt overser.

Med konstant arbejde lykkes det ofte med hackere at finde smuthuller eller mangler i Apples kodning, hvilket giver dem mulighed for at udnytte det og få adgang til dine data. For at forhindre, at dette opstår, leverer Apple løbende opdateringer på iOS som en måde at kæmpe mod hackerens forsøg.

Den aktuelle version af iOS er 12.1.4, men Apples frigiver løbende punktopdateringer, så det er nødvendigt at holde øje med dem. Disse opdateringer leveres til at forbedre sikkerhedsfunktionerne og til at afhjælpe de tidligere oversettede fejl.

Den regelmæssige opdatering af iOS kan gøres som:

 • Åbn appen ‘indstillinger’
 • Fanen ‘generelt’.

Gå til ‘softwareopdatering’, instruktionerne for at downloade og installere opdateringen vises, en ny softwareopdatering er tilgængelig.

2. Aktivér ‘Find min iPhone.’

En anden tilgang, der hjælper dig med at sikre sikkerheden på iPhone, er at gøre brug af applikationen “find my iPhone” fra Apple. Dette er praktisk, hvis din iPhone ved en chance går tabt eller bliver stjålet. På denne måde slettes dine data eksternt ved hjælp af en anden iOS-enhed eller internettet.

Gennem dette, selvom hackeren formår at få adgang til din telefon, vil dine data ikke være tilgængelige for ham at udnytte. Aktiveringskoden på iOS-enheden giver dig kun mulighed for at se dataene.

Følgende er trinnene til at bruge funktionen ‘Find min iPhone’:

 • Log ind på ‘find my iPhone’ app eller ‘iCloud’ websted.
 • Vælg din ‘iPhone.’
 • Tryk på ‘slet data’ for at udslette dine data fuldstændigt.

Dataene slettes automatisk, hvis enheden er tilsluttet et Wi-Fi-netværk eller slettes næste gang enheden tilsluttes et netværk. Hvis du er bekymret for at miste dine data, er det bedre at aktivere automatisk iCloud-synkronisering.

Denne funktion, som navnet antyder, hjælper også med at finde placeringen af ​​den mistede enhed. Det er dog vigtigt at huske, at Apple kun modtager oplysninger om den manglende enhed, hvis “Lost Mode” eller “Send Last Location” er aktiveret.

3. Opret en stærk adgangskode

Stærke adgangskoder sikrer bedre beskyttelse af data. Derfor anbefaler vi at “opsætte” en alfanumerisk adgangskode. Ganske vist lange adgangskoder kan vise sig at være et besvær, men de sikrer også privatliv.

Desuden er der introduceret et nyt hackingværktøj kaldet ‘GrayKey’, der bruges af retshåndhævelse og regeringen. Dette værktøj kan ødelægge en fircifret adgangskode på få sekunder, mens sekscifrede koder kan brydes på få dage.

Mens regeringen eller politiet muligvis ikke har nogen grund til at hacke ind på dine telefoner, men hvad vores pointe her er, at hvis denne form for værktøj findes, er der sandsynligvis chancer for, at lignende enheder er til stede med hackere eller nysgerrige øjne.

Selvom der for nylig har været rapporter om, at Apple har haft succes med at blokere dette “GrayKey” -hackværktøj fra at bryde iOS-sikkerhed, anses det stadig for at bruge stærke alfanumeriske adgangskoder i modsætning til korte firecifrede eller sekscifrede, da de er svære at bryde ind i. Brug af Touch ID / Face ID betragtes også som pålideligt.

Følg de givne trin for at oprette en stærk adgangskode:

 • Gå til ‘indstillinger’.
 • Åbn Touch ID / Face ID og adgangskode.
 • Indtast den aktuelle adgangskode.
 • Tryk på skift adgangskode.
 • Indtast din adgangskode.
 • Gå til “adgangskodeindstillinger.”
 • Fra de angivne indstillinger valgte enten numerisk kode eller alfanumerisk kode.
 • Indtast nu den nye kode, og bekræft den.

4. Aktivér funktionen ‘Databeskyttelse’

Dette punkt lyder måske utilfredsstillende for nogle mennesker, men det hjælper med at sikre maksimal privatliv. Apple giver sine brugere mulighed for at konfigurere deres telefoner til at slette sine data. Denne “databeskyttelses” -funktioner går, som, hvis nogen slipper igennem med ti mislykkede forsøg på at indtaste det korrekte kodeord, de data, der findes på enheden, slettes automatisk.

Dette er noget foruroligende for mennesker, der har en tendens til at glemme deres adgangskoder, da der er rapporter om, at folk ved et uheld sletter deres data. Dette er sædvanligvis de samme personer, der ikke bruger iCloud-autosynkroniseringsfaciliteten.

Derfor er det vigtigt at aktivere iCloud-synkronisering med denne funktion på. Denne måde, hvis du nogensinde glemmer din adgangskode, eller din enhed ender i en børns hånd, og dataene ender med at blive slettet, har du stadig muligheden for at gendanne den fra iCloud.

Følgende er trinene for at slå funktionen ‘databeskyttelse’ til:

 • Åbn ‘indstillinger “.
 • Tryk på Touch ID og adgangskode eller Face ID.
 • Aktivér indstillingen “slet data”, der findes på bunden af ​​siden.

5. Du må ikke jailbreak din Apple-enhed

Jailbreak omgår begrænsningerne, Apple sætter på enhedens operativsystem. Det giver brugerne adgang til de apps og software, der ellers er begrænset til iPhone-brugere. Desuden giver det mulighed for mere tilpassede indstillinger for brugere.

Så lokkende som jailbreaking kan enheden lyde, men det frarådes kraftigt. Dette skyldes, at enhedens jailbreaking ville gøre den hjælpeløs over for vira og anden malware. Med enheden jailbroken vil du være i fare for at downloade uskærmede applikationer, der vil bringe vira og anden malware med sig.

Bortset fra at jailbreaking forstyrrer en enhed det originale sikkerhedssystem designet af Apple, hvilket gør enheden usikker. Når en enhed er fængslet, bliver garantien desuden afbrudt, så i tilfælde af problemer kan du ikke bede Apple om at hjælpe dig.

6. Krypter din iPhone-sikkerhedskopi

Denne forholdsregel er især afgørende, hvis du har din iPhone synkroniseret med en bærbar computer eller en computer. Det betyder, at uanset hvilke data der findes på din telefon, ville det også være i den synkroniserede enhed. Sikre dine iPhone-data ved at kryptere dem.

Du kan gøre dette i iTunes specifikt, når to iPhone-enheder er synkroniseret. iTunes sikkerhedskopierer normalt ikke nogle af dine data, f.eks. adgangskoder eller webhistorik. Når kryptering er slået til, kan du også tage backup af disse data.

Følg disse trin for at kryptere din iPhone-sikkerhedskopi:

 • Tilslut enheden til en computer.
 • Åbn iTunes.
 • Vælg den enhed, hvis data du ønskede krypteret.
 • Gå til backup-sektionen.
 • Marker afkrydsningsfeltet for ‘krypteret’ iPhone / iPad-sikkerhedskopi.

iCloud har funktionen til automatisk at kryptere sikkerhedskopieringsdataene, så du behøver ikke gøre noget for at aktivere denne funktion.

Dette er trinnene for at aktivere ‘backup af data’ gennem iCloud.

 • Åbn ‘indstilling.’
 • Gå til Apple ID-bannere.
 • Afbryd iCloud.
 • Skift kontakten, der findes ved siden af ​​iCloud Backup.
 • Tryk på ‘backup’ nu.

7. Deaktiver indstilling af låseskærm

Selv hvis du har et meget sikkert adgangskode til låseskærm, er det stadig noget nemt at revne ind på din iPhone. Apples assistent Siri er en stor og hjælpsom funktion, men ofte i sine forsøg på at være nyttig, ender det med at afsløre alt for meget information.

Siri beder ofte om en vis bekræftelse, før han giver adgang til fotos, kontakter eller andre personlige data, men der har været lejligheder, hvor folk har fundet måder at undgå disse bekræftelsesmetoder. Derfor er det bedre at deaktivere Siri på låseskærmen, uanset hvor praktisk det er.

En anden måde for hackere at få adgang til din telefon eller i det mindste få lidt tid til at omgå adgangskoden er gennem kontrolcentret, der findes på låseskærmen. Låseskærmen har mulighed for at slå flytilstand til. Med din iPhone under flyvetilstand vil du ikke være i stand til at slå den op gennem find min iPhone-funktion.

Deaktiver låseskærm kan gøres gennem dette:

 • Gå til ‘indstillinger’.
 • Gå til Touch ID / Face ID og adgangskode.
 • Sluk for “tillad adgang, når du er låst” for Siri og kontrolcenter.

8. Deaktiver indstilling for automatisk udfyldning

Apple har en afgørende funktion ved at bede brugerne om at gemme deres oplysninger, når de har afsluttet login-mulighederne. Det er en meget praktisk funktion, da det betyder, at du ikke behøver at huske adgangskoder hele tiden. Et enkelt tryk giver adgang til alle de ønskede data.

Nu ved vi, at det kan være ekstremt irriterende at skulle indsætte adgangskoder, hver gang du logger ind, men hvis din telefon ender i en fremmedes hånd, ville han have let adgang til dine personlige oplysninger, uanset hvor nemt det er, det er stadig betydeligt for at deaktivere “auto fill” -indstillingen.

Valg af automatisk udfyldning kan deaktiveres ved hjælp af denne metode:

 • Gå til ‘indstillinger’.
 • Åbn Safari.
 • Slå automatisk udfyldning fra.

9. Tænd for tofaktorautentisering

Hvis du har tændt din iCloud-sikkerhedskopi, er det bedre at slå tofaktorautentisering til. Denne innovative funktion giver og et ekstra lag beskyttelse til sine brugere. Formålet med at introducere denne funktion var at beskytte dit Apple ID såvel som en iCloud-konto mod uautoriseret adgang.

To-trins-godkendelse sikrer de data, der er gemt i Apple ID, og ​​iCloud-kontoen, der inkluderer dokumenter, billeder, betalingsoplysninger osv., Når totrinsbekræftelsen er slået til, vil nogen have brug for en anden af ​​din Apple-enhed til at få adgang til kontoen, selvom du har adgangskoden.

Med den tofaktorautentisering slået til på din iPhone har du brug for den parret med en betroet Apple-enhed. Når du logger ind fra Apple ID for første gang, vises en bekræftelseskode på din betroede Apple-enhed. Når du indtaster denne sikkerhedskode på din iPhone, er enheden godkendt.

Dette er en praktisk funktion og drejes ved hjælp af disse trin:

 • Gå til appen ‘indstillinger’ på din iPhone.
 • Tryk på ‘dit navn’ skrevet øverst.
 • Vælg ‘adgangskode og sikkerhed.’
 • Tryk på tofaktorautentisering.

10. Brug pålidelige ladestationer

Opladningsstationer er nu en bekvemmelighed i lufthavne, caféer og andre offentlige steder. Mens disse stationer er meget passende, men der er ingen garanti for, at de er sikre. Lyn- og opladningskabler bruges til transmission af data, så hver gang du tilslutter en ladestation, er der chancer for, at du udsætter dine telefondata.

Når din enhed er tilsluttet en juicejackingstation via USB, er det desuden muligt når som helst at få adgang til den trådløst uden dit samtykke eller viden, så længe hacker er tilgængelig. Derfor er det bedre at have en fuldt opladet strømbank, så du ikke behøver at være afhængig af ladestationerne.

Du kan også få et datablokkerende ladekabel, der skal bruges, når du er ude, eller du kan holde din enhed låst og ikke bruge det, mens den er tilsluttet en ladestation. En anden ting, der kan gøres, er, at du kan aktivere funktionen “USB-begrænset” -tilstand leveret af Apple.

Denne funktion er primært blevet introduceret af Apple for at forhindre telefonen i at blive hacket af retshåndhævende myndigheder såvel som kriminelle. Når denne funktion er slået til, er det ikke muligt at få adgang til enheden uden at låse den op.

Denne funktion kan tændes på følgende måde:

 • Åbn ‘Indstillinger “.
 • Gå til Touch ID og adgangskode / Face ID.
 • Sæt adgangskoden i for at få adgang til indstillingerne.
 • Rul ned nederst til indstillingen ‘USB-tilbehør’.
 • Lad det være slået fra, hvis du vil deaktivere adgang til din enhed via ‘USB-forbindelser’, hvis der er gået mere end en time, siden den er blevet låst op.
 • Slå den til, hvis du vil have adgang til din enhed via en USB-forbindelse, selvom du ikke har låst din telefon op i en time.

11. Brug en VPN

I nyere tid ville den mest værdifulde mulighed for at sikre din iPhone være at bruge en VPN-service. VPN er en smart og ultra-moderne software, der er designet til at bevare sikkerheden på iPhone. VPN giver et ekstra lag af beskyttelse og giver dig mulighed for at bruge din enhed uden nogen forbehold.

En VPN-server giver sikker og privat adgang til internettet. Det skjuler dine forbindelser gennem koden og skjuler din IP-adresse, selv fra internetudbydere, hvilket gør det næsten umuligt at spore dine data online.

Uden en VPN er dine oplysninger ude for enhver, der kan snyde sig efter. VPN koder disse oplysninger og giver sikkerhed.

Med informationen kan krypteret ingen få adgang til dem uden at have den originale krypteringsnøgle. Med IP-adressen skjult er det endvidere umuligt for nogen at spore dig op. VPN er således en metode til at yde ekstra beskyttelse.

Trin til at oprette en VPN på iPhone.

 • Først ‘download’ VPN-appen på din iPhone.
 • Efter tilmelding vil der blive bedt om at give adgang til VPN-konfiguration på din enhed.
 • Tryk på, tillad at få en VPN konfigureret på din enhed.
 • For at ændre ‘VPN-indstillinger’ skal du indsætte Touch ID.
 • Gå derefter til ‘indstillinger’.
 • Fanen til ‘generel’.
 • Gå til ‘VPN option’ og slå den til.

12. Forlad offentlig Wi-Fi

Offentlig Wi-Fi er den ultimative kilde for hackere at fiske efter potentielle mål. Derfor anbefales det ikke at bruge offentlige forbindelser. Brug af en offentlig forbindelse til personlige formål, såsom overførsel af bankoplysninger eller brug af dem til forretningsarbejde, betyder, at du udsætter dine data for nogen at snyde på.

iPhone har en funktion til automatisk at oprette forbindelse til offentlig Wi-Fi. Denne funktion uanset hvor nyttig kan udsætte dig for potentielle hackere og cyberkriminelle, hvorfor det ikke er en særlig smart idé at bruge offentlige Wi-Fi-netværk, og selvom du bruger et, så er det bedre at bruge det med en VPN.

Konklusion

Sikkerhed af data på iPhone er den mest afgørende ting, du skal være bekymret. Selvom det ikke er nemt for en cyberkriminel at bryde ind i iPhone, skal du dog være opmærksom på alle de detaljerede sikkerhedstips, der vil forbedre beskyttelsen af ​​data.

Gør det svært for dem, skønt det også gøres robust for dig. Touch ID og en stærk adgangskode hjælper dig meget med at opbygge stor sikkerhed. To-trins verifikation og kassering af automatisk Wi-Fi-forbindelse forbedrer også sikkerheden. Derudover vil flere andre muligheder, som vi har fortalt dig ovenfor, helt sikkert hjælpe dig med at opbygge ønsket og perfekt sikkerhed til iPhone.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map