12 sikkerhetstips for å beskytte din iPhone

Vi er i tiden der all vår informasjon, fra kontakter til bankdetaljer, digitaliseres til smarttelefoner. Å ha alle dataene i en enkelt enhet gjør det sårbart for overvåking og datatyverier.


Bare tanken på at iPhonene våre havner i en fremmedes hender gir oss frysninger fordi den inneholder sensitive bilder så vel som passord og forskjellige andre personlige detaljer..

Nyere rapporter om noen iOS-apper som registrerer skjermen til brukere gjennom Glassbox SDK uten autorisasjon. Disse appene tar skjermbilder, tastaturoppføringer så vel som andre interaksjoner på skjermen og videresender de deretter til Glassbox SDK for undersøkelse. Dette har vært en noe alarmerende situasjon for iPhone-brukere.

Du kan fremdeles klare å sikre deg iPhone gjennom noen måter som er tilgjengelige for å opprettholde sikkerheten. Vi må imidlertid informere deg om at selv om disse sikkerhetstipsene vil bidra til å maksimere iPhone-personvernet, kan de frata deg noen av de praktiske funksjonene.

12 tips for å maksimere iPhone-sikkerheten

Bekymringene dine for avsløringen av iPhone-informasjonen din som passord, meldinger eller bankinformasjon er rimelige. Denne guiden gir deg tips om hvordan du kan bli kvitt de bekymringene. Mens selve iOS-systemet er ganske sikkert, men det er noen tilnærminger for å maksimere sikkerheten til iPhone.

1. Oppdater iOS regelmessig

For å beskytte din iPhone mot potensielle hackere eller datasnoopere, hold iOS oppdatert med den nyeste versjonen levert av Apple. Dette inkluderer de små “dot” -oppdateringene som vanligvis overses av brukere.

Med konstant arbeid lykkes hackere ofte å finne smutthull eller mangler i Apples koding, og lar dem dermed utnytte den og få tilgang til dataene dine. For å forhindre at dette skjer, leverer Apple kontinuerlig oppdateringer på iOS som en måte å bekjempe hackernes forsøk på.

Den nåværende versjonen av iOS er 12.1.4, men Apples slipper kontinuerlig poengoppdateringer, så det er nødvendig å følge med på disse. Disse oppdateringene blir gitt for å forbedre sikkerhetsfunksjonene og for å løse opp tidligere oversettede feil.

Den jevnlige oppdateringen av iOS kan gjøres som:

 • Åpne ‘innstillinger’ -appen
 • Fanen ‘generelt’.

Gå til ‘programvareoppdatering’, for å laste ned og installere oppdateringen vises en ny programvareoppdatering er tilgjengelig.

2. Aktiver “Finn min iPhone.”

En annen tilnærming som hjelper deg å sikre sikkerheten til iPhone er å benytte deg av “finn min iPhone” -applikasjon levert av Apple. Dette er nyttig hvis iPhone tilfeldigvis går tapt eller blir stjålet. Slik slettes dataene dine eksternt ved hjelp av en annen iOS-enhet eller Internett.

Gjennom dette, selv om hackeren klarer å få tilgang til telefonen din, vil ikke dataene dine være tilgjengelige for ham å utnytte. Aktiveringskoden på iOS-enheten lar deg bare se dataene.

Følgende er trinnene for å bruke funksjonen ‘Finn min iPhone’:

 • Logg på ‘finn min iPhone’ app eller nettstedet ‘iCloud’.
 • Velg din iPhone.
 • Trykk på ‘slett data’ for å slette dataene dine fullstendig.

Dataene blir automatisk slettet hvis enheten er koblet til et Wi-Fi-nettverk eller vil bli slettet neste gang enheten kobles til et nettverk. Hvis du er bekymret for å miste dataene dine, er det bedre å slå på automatisk iCloud-synkronisering.

Denne funksjonen som navnet antyder hjelper også med å finne plasseringen til den tapte enheten. Det er imidlertid viktig å huske at Apple bare mottar informasjon angående den manglende enheten hvis “Lost Mode” eller “Send Last Location” er aktivert.

3. Sett opp et sterkt passord

Sterke passord sikrer bedre beskyttelse av data. Derfor anbefaler vi å “sette opp” et alfanumerisk passord. Riktignok kan lange passord vise seg å være et problem, men de sikrer også personvern.

Videre er det introdusert et nytt hackingverktøy som kalles ‘GrayKey’ som brukes av lovhåndhevelse og myndigheter. Dette verktøyet kan knekke en firesifret passord på sekunder, mens sekssifrede koder kan brytes på noen få dager.

Selv om myndighetene eller politiet kanskje ikke har noen grunn til å hacke seg inn på telefonene dine, men det som er poenget her, er at hvis denne typen verktøy finnes, er det sannsynlig at lignende enheter kan være til stede med hackere eller nysgjerrige øyne..

Selv om det nylig har kommet rapporter om at Apple har lykkes med å blokkere dette “GrayKey” -hackingsverktøyet fra å bryte iOS-sikkerhet, anses det fortsatt å bruke sterke alfanumeriske passord i motsetning til korte firesifrede eller sekssifrede som de er vanskelige å bryte seg inn i. Å bruke Touch ID / Face ID anses også som pålitelig.

Følg trinnene for å opprette et sterkt passord:

 • Gå til Innstillinger.’
 • Åpne Touch ID / Face ID og passord.
 • Skriv inn gjeldende passord.
 • Trykk på endre passord.
 • Skriv inn passordet.
 • Gå til alternativene for passord.
 • Fra alternativene som ble gitt, valgte enten numerisk kode eller alfanumerisk kode.
 • Skriv inn den nye koden og bekreft den.

4. Aktiver ‘Data Protection’ -funksjonen

Dette punktet kan høres utilfredsstillende ut for noen mennesker, men det er med på å sikre maksimal personvern. Apple gir brukerne sine mulighet til å sette opp telefonene sine for å slette dataene. Denne “databeskyttelses” -funksjonene går ut som at hvis noen slipper gjennom ti mislykkede forsøk på å oppgi riktig passord, blir dataene som finnes i enheten automatisk slettet.

Dette er noe bekymringsfullt for folk som har en tendens til å glemme passordene sine, da det er rapporter om personer som slettet dataene deres ved et uhell. Dette er vanligvis de samme personene som ikke bruker iCloud autosynkroniseringsanlegg.

Derfor er det viktig med denne funksjonen å slå på iCloud-synkronisering. På denne måten i tilfelle du noen gang har glemt passordet ditt, eller enheten din havner i et barns hånd og dataene ender opp med å slettes, har du fortsatt muligheten til å gjenopprette den fra iCloud.

Følgende er trinnene for å slå på “databeskyttelse” -funksjonen:

 • Åpne opp ‘innstillinger.’
 • Trykk på Touch ID og passord eller Face ID.
 • Aktiver alternativet “slett data” som er tilgjengelig på bunnen av siden.

5. Ikke bruk Apple-enheten din til jailbreak

Jailbreak omgår de begrensningene Apple legger på operativsystemet til enheten. Den lar brukere få tilgang til appene og programvaren som ellers er begrenset til iPhone-brukere. Videre gir det mulighet for mer tilpassbare alternativer for brukere.

Så lokkende som jailbreaking kan høres ut, men det frarådes på det sterkeste. Dette skyldes at jailbreaking av enheten ville gjøre det hjelpeløst for virus og annen skadelig programvare. Med jailbroken-enheten vil du være i faren for å laste ned uscreente applikasjoner som vil føre med seg virus og annen skadelig programvare..

Bortsett fra at jailbreaking en enhet forstyrrer det originale sikkerhetssystemet designet av Apple, noe som gjør enheten usikker. Når en enhet er fengslet, blir garantien dessuten forstyrret, så i tilfelle du ikke kan spørre Apple om å hjelpe deg.

6. Krypter iPhone-sikkerhetskopien

Denne forholdsregelen er spesielt avgjørende hvis du har iPhone synkronisert med en bærbar datamaskin eller datamaskin. Dette betyr at uansett data som finnes på telefonen din, vil det også være i den synkroniserte enheten. Sikre iPhone-dataene dine ved å kryptere dem.

Du kan gjøre dette i iTunes spesielt når to iPhone-enheter er synkronisert. iTunes tar vanligvis ikke sikkerhetskopi av noen av dataene dine, for eksempel passord eller nettlogg. Når kryptering er slått på, kan du også sikkerhetskopiere disse dataene.

Følg disse trinnene for å kryptere din iPhone-sikkerhetskopi:

 • Koble enheten til en datamaskin.
 • Åpne iTunes.
 • Velg enheten du vil kryptere dataene du ønsker.
 • Gå til sikkerhetskopiseksjonen.
 • Merk av for “kryptert” iPhone / iPad-sikkerhetskopi.

iCloud har funksjonen til å automatisk kryptere sikkerhetskopidataene, så du trenger ikke å gjøre noe for å aktivere den funksjonen.

Dette er trinnene for å aktivere ‘backup av data’ gjennom iCloud.

 • Åpne opp “innstilling.”
 • Gå til Apple ID-bannere.
 • Fire opp iCloud.
 • Vipp bryteren som er til stede ved siden av iCloud Backup.
 • Trykk på ‘sikkerhetskopi’ nå.

7. Deaktiver låseskjermalternativ

Selv om du har et veldig sikkert passord for låseskjerm, er det fremdeles noe enkelt å sprekke inn i iPhone-en din. Apples assistent Siri er en flott og nyttig funksjon, men ofte i sine forsøk på å være nyttig, ender det med å avsløre altfor mye informasjon.

Siri ber ofte om noen bekreftelse før han gir tilgang til bilder, kontakter eller andre personlige data, men det har vært anledninger når folk har funnet måter å unngå disse bekreftelsesmetodene. Derfor er det bedre å deaktivere Siri på låseskjermen uansett hvor praktisk det er.

En annen måte for hackere å få tilgang til telefonen din eller i det minste få litt tid til å omgå passordet er gjennom kontrollsenteret som finnes på låseskjermen. Låseskjermen har muligheten til å slå på flymodus. Med din iPhone i flymodus vil du ikke kunne slå den opp gjennom funksjonen for å finne min iPhone.

Deaktiver låseskjerm kan gjøres gjennom dette:

 • Gå til Innstillinger.’
 • Gå til Touch ID / Face ID og passord.
 • Slå av “tillat tilgang når du er låst” for Siri og kontrollsenter.

8. Slå av alternativet for automatisk fylling

Apple har en avgjørende funksjon ved å be brukerne om å lagre informasjonen sin når de har fullført innloggingen med muligheter. Det er en veldig praktisk funksjon da det betyr at du ikke trenger å huske passord hele tiden. Et enkelt trykk gir tilgang til alle dataene du ønsker.

Nå, vi vet at det kan være ekstremt irriterende å måtte legge inn passord hver gang du logger inn, men i tilfelle telefonen din havner i en fremmed hånd, ville han ha enkel tilgang til dine personlige opplysninger, uansett hvilken bekvemmelighet det fremdeles er betydelig for å deaktivere alternativet “automatisk fylling”.

Alternativet for automatisk utfylling kan deaktiveres ved hjelp av denne metoden:

 • Gå til Innstillinger.’
 • Åpne opp Safari.
 • Slå av automatisk utfylling.

9. Slå på tofaktorautentisering

Hvis du har iCloud-sikkerhetskopien slått på, er det bedre å slå på tofaktorautentisering. Denne innovative funksjonen gir og et ekstra lag med beskyttelse til brukerne. Hensikten med å introdusere denne funksjonen var å beskytte din Apple ID samt en iCloud-konto mot uautorisert tilgang.

To-trinnsgodkjenning sikrer dataene som er lagret i Apple ID, og ​​iCloud-kontoen som inkluderer dokumenter, bilder, betalingsinformasjon osv. Med totrinnsverifiseringen slått på at noen vil trenge en annen av Apple-enheten din for å få tilgang til kontoen selv om du har passordet.

Når tofaktorautentisering er slått på på din iPhone, trenger du den sammen med en pålitelig Apple-enhet. Når du logger deg på fra Apple ID for første gang, vises en bekreftelseskode på din pålitelige Apple-enhet. Når du har angitt den sikkerhetskoden på iPhone-enheten din, er enheten godkjent.

Dette er en praktisk funksjon og blir slått ved hjelp av disse trinnene:

 • Gå til ‘innstillinger’-appen på iPhone-en din.
 • Trykk på ‘navnet ditt’ skrevet øverst.
 • Velg “passord og sikkerhet.”
 • Trykk på tofaktorautentisering.

10. Bruk pålitelige ladestasjoner

Ladestasjoner er nå en bekvemmelighet på flyplasser, kafeer og andre offentlige steder. Selv om disse stasjonene er veldig passende, men det er ingen garanti for at de er sikre. Lyn- og ladekabler brukes til overføring av data, så hver gang du kobler til en ladestasjon, er det stor sjanse for at du utsetter telefondataene dine.

Når enheten din først er koblet til en juicejacking-stasjon via USB, er det dessuten mulig å få tilgang til den trådløst når som helst uten ditt samtykke eller kunnskap så lenge hackeren er tilgjengelig. Derfor er det bedre å ha en fulladet kraftbank slik at du ikke trenger å være avhengig av ladestasjonene.

Du kan også få en datablokkerende ladekabel som skal brukes når du er ute, eller du kan holde enheten låst og ikke bruke den mens den er koblet til en ladestasjon. En annen ting som kan gjøres er at du kan slå på “USB-begrenset” -funksjonen levert av Apple.

Denne funksjonen er hovedsakelig introdusert av Apple for å hindre at telefonen blir hacket av både lovhåndteringsmyndigheter og kriminelle. Når denne funksjonen er slått på, er det ikke mulig å få tilgang til enheten uten å låse den opp.

Denne funksjonen kan slås på på følgende måte:

 • Åpne opp ‘Innstillinger.’
 • Gå til Touch ID og passord / Face ID.
 • Sett inn passordet for å få tilgang til innstillingene.
 • Bla nederst til “USB-tilbehør” -alternativet.
 • La den slå seg av hvis du vil deaktivere tilgang til enheten din via “USB-tilkoblinger” hvis det har gått mer enn en time siden den er låst opp.
 • Slå den på hvis du vil at enheten skal ha tilgang til via en USB-tilkobling, selv om du ikke har låst opp telefonen på en time.

11. Bruk en VPN

I nyere tid vil det mest verdifulle alternativet for å sikre din iPhone være å bruke en VPN-tjeneste. VPN er en smart og ultramoderne programvare som er designet for å opprettholde sikkerheten til iPhone. VPN gir et ekstra lag med beskyttelse og lar deg bruke enheten din uten forbehold.

En VPN-server gir sikker og privat tilgang til nettet. Det skjuler forbindelsene dine gjennom koden og skjuler IP-adressen din selv fra Internett-leverandørene, noe som gjør det nesten umulig å spore dataene dine online.

Uten VPN er informasjonen din åpen for alle å snuse seg etter. VPN koder for denne informasjonen og gir sikkerhet.

Med informasjonen har ingen kryptert tilgang til den uten å ha den opprinnelige krypteringsnøkkelen. Med IP-adressen skjult er det dessuten umulig for noen å spore deg opp. Dermed er VPN en metode for å gi ekstra beskyttelse.

Fremgangsmåte for å sette opp en VPN på iPhone.

 • Først ‘last ned’ VPN-appen på iPhone-en din.
 • Etter at du har registrert deg, vil det bli bedt om å gi tilgang til VPN-konfigurasjon på enheten din.
 • Trykk på, tillat å få en VPN-konfigurert på enheten din.
 • For å endre ‘VPN-innstillinger’, må du sette inn Touch ID.
 • Gå deretter til ‘innstillinger’.
 • Fanen til ‘generelt’.
 • Gå til ‘VPN-alternativet’ og slå det på.

12. Forlat offentlig Wi-Fi

Offentlig Wi-Fi er den ultimate kilden for hackere å fiske etter potensielle mål. Derfor anbefales det ikke å bruke offentlige forbindelser. Å bruke en offentlig tilkobling til personlige formål, som å overføre bankinformasjon eller bruke den til forretningsarbeid, betyr å utsette dataene dine for alle å snuse seg etter.

iPhone har en funksjon ved å koble til offentlig Wi-Fi automatisk. Denne funksjonen uansett hvor nyttig kan utsette deg for potensielle hackere og nettkriminelle, og det er grunnen til at det ikke er en veldig smart ide å bruke offentlige Wi-Fi-nettverk, og selv om du bruker et, så er det bedre å bruke den med en VPN.

Konklusjon

Datasikkerhet på iPhone er det viktigste du bør være bekymret. Det er riktignok ikke enkelt for en nettkriminell å bryte seg inn i iPhone, men du må ta hensyn til alle detaljerte sikkerhetstips som vil forbedre beskyttelsen av data.

Gjør det vanskelig for dem, selv om det også blir gjort robust for deg. Touch ID og et sterkt passord hjelper deg mye med å bygge stor sikkerhet. To-trinns bekreftelse og kassering av automatisk Wi-Fi-tilkobling forbedrer også sikkerheten. Dessuten vil flere andre alternativer som vi fortalte deg ovenfor, hjelpe deg med å bygge ønsket og perfekt sikkerhet for iPhone.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map