Hvordan omgå ISP-throttling med rask hastighet


Helt siden oppsigelsen av nettnøytralitet ble ISP-er holdt ansvarlig for internett-throttling av FCC. Endringen i reglene tillot ISP-ere å stryke brukerens forbindelse uten å ha en legitim grunn.

I tillegg har ISP-er spesielt utviklet programvarefiltre som de bruker for å stryke internettforbindelsene til brukerne som bruker høy båndbredde. Ikke bare det, men spesielle filtre er også utviklet for å holde oversikt over brukeraktiviteter på internett.

Net Neutrality Bilboard

Slik kan du sjekke om ISP-enheten din blir strupet?

 1. Kjør en hastighetstest og noter resultatene. Prøv speedtest.net
 2. Nå, installer en VPN-tjeneste.
 3. Kjør igjen en hastighetstest og sammenlign den med tidligere resultater.

Merk: Hvis du ser et positivt tegn i de nyeste hastighetsresultatene, bør du fortsette å bruke en VPN for å unngå struping.

Beste VPN for å stoppe Throttling

Heldigvis hadde jeg aldri møtt ISP-throttling fordi landet jeg bor i (Australia) har lover mot ISPs throttling på internett. En venn av meg, som var brukeren av Comcast, står imidlertid overfor spjeldsproblemet.

Som et resultat begynte han å eksperimentere med VPN-er for å finne ut om de faktisk er verdt det? Og kan de enkelt omgå ISP-gasspådrag mens de oppnår raske hastigheter?

Han brukte NordVPN av den grunn og fant gode resultater. Det er som en reduksjon på 5 til 6% til vår vanlige internetthastighet, som er perfekt og antas å oppstå på grunn av kraftig kryptering.

Gir det mening?

Ja, en gang koble til en sikker VPN, Internett-leverandøren din kan ikke vite hvilke aktiviteter du er involvert i, og det er på grunn av kryptering. Det betyr at filtrene til ISP blir begrenset.

Gjenkjenne og omgå ISP-Throttling

Det meste av tiden når du står overfor internettgjeving, er dette de skyldige bak det.

Du kan identifisere problematikken med datastigling og implementere den spesielle løsningen.

 • Forsinkelse av regninger – Hvis en Internett-leverandør oppdager et regelmessig mønster med å utsette betaling av regninger, kan de delta i internettgjeving.
 • Torren / Streaming – De fleste internettbrukere klager over at de opplever tregt internett når de begynner å torrentere eller streame Netflix i HD-kvalitet eller enda verre, 4K. Dette er sant fordi Internett-leverandører har en tendens til å stryke en forbindelse hvis de fanger et system som unner seg tunge oppgaver som torrenting eller videoforbruk.
 • Online spill – Online-spill har kommet langt i disse dager og mengden båndbredde de bruker er veldig stor. Dette kan legge en ekstra belastning på nettverket og være en grunn til å gassle hastigheten din.
 • For mange brukere – Dette punktet er selvforklarende fordi brukerne, som er koblet til et enkelt nettverk, øker, internett ditt vil helt sikkert bli strupet. Dette kan være spesielt sant i høysetid mellom klokka 18.00 og 23.00 når alle er hjemme streaming av Netflix.

Torrenting / streaming av HD-video og å spille online spill er de viktigste årsakene til internett-throttling over et nettverk. Etter mye forskning og analyse i nettmiljøer, har jeg oppdaget en legitim VPN å være den mest effektive metoden for å omgå ISP-throttling i dette scenariet.

Merk: Hvis det fremdeles ikke er noe klart for deg om strupet av båndbredden din, kan du fortsette å lese til du får en fullstendig forståelse av det.

Hva er Internett-throttling?

En Vise som klemmer ned en Ethernet-kabelInternett-throttling kan defineres som den forsettlige interferensen i bredbåndstilkoblingen din av Internett-leverandøren (ISP).

Hvordan forstyrrer de? Svaret er enkelt.

Internett-leverandører bremser internettforbindelsen din bevisst. Det kan oppstå under hvilken som helst oppgave du utfører på internett, og når du blir fanget, gir Internett-leverandører unnskyldning for å forhindre nettstopp på grunn av et stort antall båndbreddeforbruk og forespørsler fra forbrukerne..

Det var veldig sent til throttling ble kjent blant internettbrukere og Internett-leverandører innrømmet at det hadde pågått en god stund. ISP-throttling er vanskelig å identifisere siden ulike algoritmer kjører for å regulere internettdata om spesifikke aktiviteter.

Problemer på grunn av ISP Throttling?

Internett-throttling forstyrrer din online opplevelse i ekstrem grad. Noen symptomer på at Internett-leverandøren din smitter forbindelsen din kan være:

 • Lenge lastetider eller buffing mens du streamer HD-video på YouTube, Netflix osv.
 • Lag-pigger, problemer med høy latens i spill.
 • Høyere estimert ankomsttid (ETA) for filer mens du torrenser.

Dette er de negative effektene som internettgjeving kan påføre onlineopplevelsen din.

Du kan imidlertid omgå ISP-throttling ved konfigurere en VPN på enheten din da den danner en egen kryptert fil. Dessuten tilfører det et lag med anonymitet sammen med rask hastighet.

Hvordan omgå ISP-throttling med en VPN?

best vpn-tjeneste

Personer som møter dette problemet bruker en VPN-tjeneste for å omgå gasspådrag fordi den krypterer alle datapakkene ved å sende dem gjennom en sikker rørledning.

Når dataene går gjennom denne prosessen, blir de ikke påviselige, ISP-er kan ikke dekryptere den informasjonen og se hvilke aktiviteter en bruker utfører. De kan ikke se om du spiller, streamer eller laster ned filer.

Beste VPN-er for å stoppe ISP-throttling

Når du ser etter den beste VPN-en for å slutte å throttle, bør du se etter en rekke faktorer.

 • Du må sjekke ut sikkerhetsprotokollene som vil sikre din online tilstedeværelse. (Du vil ha OpenVPN)
 • VPN må ha Kill Switch. Det vil ikke lekke DNS-en din når forbindelsen faller.
 • Du trenger en VPN med raske servere, slik at du minimerer buffering.
 • No-logs policy, så ingenting kan spores til deg. (Tenk torrenting)
 • Noen garantier, slik at du kan få pengene tilbake hvis de ikke fungerer.
 • Tillater Torrenter.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN er en personvernbevisst VPN og ligger i Panama. Det regnes som en av de sikreste og raskeste VPN-ene for å unngå stiplede forbindelser som en lekmann eller IT-ekspert kan bruke.

Den bruker ekstraordinære funksjoner som Kill Switch, NAT-brannmurer og sterke beskyttelsesprotokoller for å sikre forbindelsen din på nettet.

Verdifordeler:

 • Bruker en dobbel VPN for sikkerheten i transaksjonen.
 • Trekker fra skadelig programvare og blokkerer annonseutseende.
 • Enkelt å sette opp på flere enheter.
 • Streng policy for ikke-logger.
 • 30-dagers pengene-tilbake-garanti.
 • Superrask hastighet.
 • Billigere alternativ.

2. ExpressVPN

ExpressVPN

Er du lei av en smurt forbindelse og leter du etter den perfekte løsningen for å omgå den? ExpressVPN bør være din løsning. Det sikrer din WiFi-tilkobling og beskytter din personlige informasjon.

Det er ingen forsinkelser når du streamer noen tjenester, og du kan glede deg over serverbytte uten grenser.

Verdifordeler:

 • Dedikerte servere for P2P-nettverk og streaming.
 • Gratis tilgang til internett på verden.
 • 24/7 kundestøtte.
 • Nulllogger-policy.

Omgå ISP Throttling på Android

Beskytt Android-enhetenAndroid-brukere møter ofte problemer med å slippe fart, spesielt når de streamer eller laster ned. Dette er ekstremt frustrerende for brukerne og vender dem mot en VPN-programvare for å løse problemet.

En VPN deaktiverer ISP-gassbegrensningen og stabiliserer nettverkshastigheten. Det omgår ikke bare gasspådraget på Android-enheter, men beskytter også delingen av data over eksterne servere.

Følg prosedyren nedenfor for å unngå en så innkoblet forbindelse.

 • Få en pålitelig VPN-tjeneste.
 • Gå til ‘Offisielle nettstedet’ til VPN og ‘Registrer deg’ kontoen din.
 • Last ned og installer VPN-klienten på din Android-telefon.
 • Skriv inn din påloggings-ID og passord.
 • Velg nærmeste ‘VPN Server’ -plassering.
 • Klikk på “Koble til” -alternativet.

Internett-leverandører tildeler en spesifikk båndbreddegrense for alle brukere, hvis overskridelse av bruksgrensen kan starte båndbreddeforbruk. Det er apper tilgjengelig for Android-brukere som hjelper til med å konsumere mindre data som inkluderer Onavo Extend og OperaMax.

Dessuten er det en funksjon i Android-telefoner kalt “Datakomprimering”, den brukes til å redusere bruken av båndbredde som kan forhindre overskridelse av datakapgrenser, som igjen reduserer sjansen for å bli strupet av ISP-er.

For å aktivere det innebygde datakomprimeringsalternativet for Android-telefonen som opprettholder båndbredden, bruk de nevnte trinnene:

 • Gå til > Innstillinger.
 • Tab > ‘Båndbreddestyring’.
 • Velg ‘Reduser databruk’ for å aktivere komprimering.

Omgå ISP Throttling på iPhone

iPhone har vunnet overveldende popularitet blant mobilbrukere over hele verden. Dette fordi funksjonene som er inkludert i iPhone, er unike og forskjellige fra andre smarttelefoner. I tillegg anses iPhone for å være den fineste enheten for å opprettholde kvaliteten på disse funksjonene.

Dessverre har denne blingen skygget for noen av feilene på iPhone, hovedsakelig hastighet. Brukere må omgå hastighetsbegrensningene mens de strømmer for å beholde en anstendig brukeropplevelse.

Internett-brukere bruker forskjellige metoder for å omgå ISP-throttling på iPhone. En VPN er et utmerket alternativ som forbedrer nettverkssikkerheten som gjør strømmen din sikker uten å miste hastigheten.

Du kan følge disse trinnene for å omgå gass på iPhone mens du streamer videoene.

 • Å velge en VPN-tjeneste for iPhone.
 • Besøk VPN-nettstedet og opprett VPN-kontoen din.
 • Last ned og installer VPN-appen på din iPhone.
 • Når installasjonsprosessen er fullført, aktiverer du VPN-klienten.
 • Velg “VPN Server” og klikk på “koble til”.

Unngå ISP Throttling på Windows

Brukere opplever ikke bare å slippe tilkoblingen på smarttelefoner og nettbrett, men også på bærbare datamaskiner og PC-er. Mange brukere har klaget på båndbredde da de surfer på internett. Vanligvis bruker apper som Skype og nedlastingsbehandler internettdata. Ved å lukke disse appene vil surfingen vurdere en enorm hastighetsendring.

Du kan også omgå ISP-throttling og oppleve kvaliteten på internett surfing ved å bruke noen triks. Brukerne av Safari og Opera kan omgå gasspådrag ved å aktivere ‘datalagringsmodus’. Dette vil redusere den generelle datakomprimeringen på kort tid.

Dette er trinnene for å aktivere datakomprimeringsmodus i windows:

 • Gå til > ‘Nettleserinnstillinger’.
 • Tapp “Båndbreddehåndtering”.
 • Klikk nå på “Reduser databruk”.
 • Sjekk “Aktiver komprimering”.

Internett-leverandører som er beryktet for throttling

Forskning avslørt av Bloomberg avslørte en viss trend med at ISP stryker internett. Forskningen kan bekreftes ved å gå gjennom vilkårene og betingelsene for abonnementsplaner levert av ISP-er.

Spectrum Throttling (Time Warner-kabel)

Spectrums offisielle nettsted opplyser at de bruker vanlige retningslinjer for nettverksadministrasjon som er i samsvar med bransjestandarder. Vel, det er ikke gode nyheter for forbrukerne av Spectrum.

Ved å godta deres AUP (Acceptable Use Policy) gir du dem ditt samtykke for å stryke internett. Ingen går gjennom retningslinjene, og det er grunnen til at du ikke kan stille deg bak retten.

Den interessante delen er at de innrømmer at de vil takle nettverkstetthet ved å straffe brukere med høy båndbreddebruk.

I følge Spectrum vil brukere, når de begynner å throttle, møte høyere nedlastings- og opplastingstider, høyere forsinkelser mens de spiller og mange flere problemer. Fullstendig ødelegge opplevelsen din ved å throttle.

Denne typen ISP Throttling kan unngås ved å bruke en VPN. Funksjonen til VPN styrer mangelen på hastighet gjennom sine egne servere.

Comcast Throttling

Tilbake i 2007 ble Comcast fanget mens hun strupet BitTorrent-trafikken. Fremover til 2008 ga FCC en ordre som tvang Comcast til å stoppe sin ulovlige nettverkspraksis.

En domstol avviste imidlertid avgjørelsen tatt av FCC, byrået som er ansvarlig for nettnøytralitet. Etter dette bestemte Comcast at det var riktig tidspunkt å introdusere en “protokoll-agnostisk” tilnærming til internett-throttling. Det betydde at bare brukerne som bruker høy båndbredde vil bli straffet med struping.

I følge en kunngjøring fra Comcast fjernet de et gasssystem fra nettverket sitt som ble distribuert tilbake i 2008, for å trøste internettbrukere som bruker høyere båndbredde mesteparten av tiden på en dag.
Data-cap-policyen er den samme, brukere må fortsatt betale ekstra $ 10 for båndbredde på 50 GB når de overskrider den gjeldende datagrensen som er 1 TB.

PÅ&T trottling

I 2014 hevdet FTC at AT&T villedet mer enn 3 millioner forbrukere med sine ubegrensede planer. De unnlot å opplyse om retningslinjene sine for vilkårene og tjenestene i planene og deres nettverkspregede retningslinjer.

FCC avslørte ved retten at AT&T var involvert i internett-gasspraksis siden 2011 og til tider saktet internetthastighetene med 90%. På hvilket AT&T svarte og hevdet at kundene var klar over deres retningslinjer og vilkår og tjenester for internett siden 2011 og at de var helt gjennomsiktige om det.

PÅ&T ble enige om ikke å forfølge saken i Høyesterett, men i stedet var de ute etter å forhandle med FCC. Gasspådragssaken tok slutt, uten at det ble offentliggjort informasjon om vilkårene de ble enige om i forlikstilbudet.

Verizon Throttling

Tilbake i 2018 truet Verizon offentlig sikkerhet ved å strupe den ubegrensede planen fra Santa Clara brannvesen. OES 5262 er et utrykningskjøretøy som krever internettjeneste for å spore, administrere og overføre ressurser, men siden Verizon strupet internettforbindelsen i en slik grad at den ble gjort ubrukelig.

For å takle denne situasjonen måtte representantene for offentlig sikkerhet bytte til andre nettoperatører og bruke sine egne dataplaner ved hjelp av sine personlige enheter for å fullføre kravene knyttet til internettjeneste for kjøretøyet.

Brukere blir sett på å klage over internett-gasspådrag med hastigheter som ikke overstiger 50 kilobyte på en ubegrenset plan. Det har ikke noe å si om de har overskredet den månedlige grensen, eller at de ikke har brukt en bit av planen. Verizon struper dem uansett.

Her er et annet tilfelle der de ikke bare stenger forbindelsen, men også pålegger en datakap etter at de har overskredet en viss terskel.

Forbrukerne er sinte på at de ble lovet dataprioritering som ikke stryker til det punktet at tjenesten gjøres ubrukelig og Verizon unnlater å gi kundene tilfredshet.

T-Mobile Throttling

Det har vært en trend innen internettgjøvling at det er gjort for å forhindre overbelastning i nettverk. Men er det virkelig tilfelle? T-Mobile hevder at internettplanene faktisk er ubegrensede som de lovet.

Nylig begynte brukere å møte throttling på T-Mobile mens de konsumerte videoinnhold på de populære plattformene, Netflix og YouTube. Dette ble belyst på Reddit da videoinnhold som ble streamet var begrenset til 480p kvalitet.

En annen ting å merke seg er at gasspådrag kan oppstå på tilkoblingen din hvis du overskrider den pålagte datakapgrensen på 50 GB. Det bekreftes av T-Mobile selv om du bor i et område som har nettverkstetthet og du har overskredet grensen for at du vil møte lavere hastigheter sammenlignet med andre abonnenter.

Dataplaner er imidlertid ikke ubegrenset. Du kan forvente at et selskap av et slikt kaliber vil tilby ubegrensede data, men det er ikke tilfelle. Det er en grense på 5 GB, som når du overskrider, sender deg tilbake til alderen på 2G-hastigheter.

Omgå T-Mobile Throttling

For å oppleve den vanlige hastigheten på internett, fullfør følgende trinn for å omgå T-Mobile-gasspjeld på den raskeste måten.

 • Gå til Innstillinger.”
 • Velg: “Trådløs & Nettverk”, > Mobilnett.
 • Trykk på: på “Access Point Names” > T-Mobile APN og bla til APN-type.
 • Trykk på: på “APN Type” og rediger den ved å legge til “dun” på slutten.
 • Start enheten på nytt.

Blir jeg strupet? Kjør hastighetstest for å vite.

Du må sørge for at problemet vi står overfor faktisk er gasspådrag på internett. Og for å avgjøre om internett vårt blir strupet, må du stole på noen få forskjellige verktøy. Disse verktøyene kan gi klare resultater om tilkoblingen din.

Internetthelsetest

Å bestemme om du blir strupet her er en  Internet Health Test verktøy. Verktøyet ble utviklet av mennesker som trodde på internettets frihet. Dette verktøyet sammenligner de forskjellige variasjonene i hastighet.

Hvis det er mindre forskjell mellom testene, er det mindre sjanse for at en forbruker blir strupet. Du bør sjekke verktøyet hvis du er bekymret for gasspådrag.

Er ISP-gass ulovlig?

Nei, throttling utført av Internett-leverandører kan ikke anses som ulovlig. Da nettnøytralitet var i orden, ble ISP-ene ansvarlig for deres handlinger av malpractices av FCC. Helt siden Nettnøytralitetslovene ble sendt ned i avløpet. Internett-leverandører har makten til å gjøre hva de vil for tilkoblingen din.

Enten det er å prioritere spesifikt innhold, strupe internettforbindelsen din, hva som helst. Uten noe overvåkningsorgan over Internett-leverandørene kan de unne seg feilbehandling og ødelegge brukeropplevelsen uten at noen holder dem ansvarlige.

ISP Throttling mens Torrenting?

Torrenting er den mest brukte arkitekturen for nedlasting av innhold globalt. Statistikk avslører at antall personer som besøkte piratkopieringsnettsteder er i milliarder.

Dette betyr ikke nødvendigvis at torrenting blir brukt for ulovlig nedlasting av copyright-innhold. Peer-to-Peer-arkitektur brukes til å laste ned legitime filer som åpen kildekode-operativsystemer, for eksempel Ubuntu.

Siden antallet personer som er involvert i torrenting er stort, gasser ISP-er internett for å hindre deg i å laste ned gjennom P2P-arkitekturen.

Comcast, Verizon og Cox er kjent for å gjøre gassforbindelser som er involvert i torrenting. I følge ZDNet, Comcast gir 12% av internettforbindelsene, mens Cox og Verizon forstyrrer henholdsvis 13% og 9% tilkoblinger..

Omgå Throttling for å få fart på Torrenter

For å omgå gass under torrenting, trenger du et VPN-abonnement som ikke forbyr torrenting på serverne deres.

 1. De må ha ‘dedikerte P2P-servere’.
 2. Bekreft at VPN har kryptering av høy kvalitet.
 3. ‘Kill-Switch’ gjør at identiteten din forblir anonym i hele nedlastningsperioden.
 4. “No-logs policy”, slik at det blir “ingen historie” for aktivitetene dine.

Netflix Throttling

Netflix har mer enn 167 millioner forbrukere (abonnenter) per i år og forventes å øke på grunn av innholdet av høy kvalitet de er kjent for og koronaviruset som gjør at alle blir hjemme. Brukere som streamer på Netflix bruker mer båndbredde enn vanlig, noe som øker sjansen for å bli strupet av ISP-er.

PÅ&T og Verizon er de to viktigste transportørene som er beryktet for strupende brukere som er involvert i streaming av Netflix-innhold.

Hva er løsningen på Netflix-struping for å glede deg over høykvalitetsfilmer og T.V-show? Hvordan kan man helt unngå gasspådrag? Svaret ligger innenfor din forståelse.

Slutt Throttling på Netflix

For å stoppe Netflix-throttling velger du et VPN som er kompatibelt med Netflix. Du kan forvente følgende funksjoner i en Netflix-kompatibel VPN.

 • Det må være ‘dedikerte servere’ for Netflix-streaming.
 • VPN-er kan brukes til å streame geolåst innhold.

Lynraske hastigheter og har evnen til å beskytte deg mot uønsket ISP-gasspådrag.

ISP Throttling på YouTube

YouTube er en videostreamingsplattform som brukes av milliarder av mennesker hver dag av forskjellige årsaker. Noen bruker det for å lære, andre bruker det til underholdning.

En ting som forblir vanlig over hele verden er gasspådrag. Internett-leverandører stenger YouTube fordi det har muligheten til å utnytte all tilgjengelig båndbredde og øke belastningen på servere.

Nylig, PÅ&T ble fanget med den populære plattformen YouTube. Rapporten avslørte at teleselskapet strupet YouTube 74% av tiden.

Folk som er vitne til gasspådrag på YouTube?

Har du noen gang sett på YouTube, og plutselig opplever du et fall i videokvaliteten? Du kan være offer for ISP-gasspådrag. Hvordan vil du bestemme internettgjennomføring da?

Ved å bruke verktøyet levert av Google selv, kan du gjøre bruk av google videokvalitetsrapport. Den viser hva slags hastighet du har når du er på YouTube.

Omgå ISP-throttling på YouTube?

For å omgå ISP-throttling på YouTube, trenger du en VPN med følgende funksjoner:

 • kryptering
 • Høye hastigheter
 • Kill Switch
 • Et bredt utvalg av servere

Disse funksjonene er nødvendige av forskjellige grunner. Du trenger imidlertid ikke å kaste bort tiden din på å søke etter en VPN som tilfredsstiller ovennevnte kriterier. Du er allerede klar over hvilke VPN-er som kan stoppe ISP-throttling en gang for alle.

Konklusjon

Internett-leverandører har misbrukt sine krefter helt siden nettnøytralitet ble permittert. Gjør falske påstander til enhver tid for å øke konversjonen, men unnlater å oppgi det de markedsførte i utgangspunktet.

Verizon og AT&Det er to store eksempler på voldelig makt. Internett-leverandører var involvert i internett-throttling siden 2011 da ingen hadde peiling på at det til og med var mulig.

For å få tilbake retten til å bruke gratis internett uten problemer med begrensninger og struping. Du må følge prosessen ovenfor med å omgå ISP-gasspjeld. Den eneste effektive måten å bli kvitt dette problemet er å bruke en VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me