IPv4 vs. IPv6: Forskjell mellom IPv4 og IPv6?

Når du studerer nettverk, har du kanskje kommet over termer som IPv4 og IPv6. Disse to begrepene er vanlige når du leser om VPN-er og deres kommunikasjonsprotokoller mens de er underkategorier av IP. For det første bør du bli kjent med IP. IP er et sett med konvensjoner om hvordan data kan reguleres over et nettverk.


IPv4 og IPv6, i enklere protokoller, er bare forskjellige når det gjelder deres spesifikke versjoner. IPv6 er ny sammenlignet med IPv4, og den har fordelene. Når tiden går, forsvinner IPv4 fra markedet, og IPv6 erobrer den. La oss se på disse versjonene og gi oss bruken av dem.

Hva er IPv4?

Internet Protocol inneholder mange versjoner, og IPv4 er den fjerde versjonen. IPv4 bruker 4 byte, det vil si 32 biter, noe som betyr at kombinasjonen er 2 ^ 32 adresser (3,4 * 10 ^ 38). IPv4 er den første kommunikasjonssuien som er anerkjent for nettverk og telekommunikasjon.

Den fungerer i koblingssjiktet til internettapplikasjonsmodellen. Videre har den en betydelig bruk i pakkebytte. En av oppgavene er å rute dataene på den beste tilgjengelige banen. I IPv4-adresser skrives en IP-adresse i desimaler, atskilt med perioder. Det skrives 4 tall og skaper 32 bit.

Slik fungerer IPv4?

IP-adressene ble tilordnet enhetene som måtte grensesnitt. Disse enorme antall IP-er ble tildelt av IANA, et forkortelse av Internet Assigned Numbers Authority. IANA samarbeidet med Internet Corporation for Tildelte navn og nummer, ICANN.

To teknikker ble brukt for å aktivere IPv4, den første var å bruke private IP-er, og den andre NAT. Det ble tildelt spesifikke IP-adresser som skulle brukes under et privat nettverk. NAT, Network Address Translation, kom for å hjelpe der forbindelsen med private og offentlige IP-er ble gjort tilgjengelig.

Fordeler med IPv4

Man kan bestride det faktum at IPv4 er utdatert. Det er hyggelig til en viss grad, men med tanke på fordelene ved det, var de verneverdige. Den mest overordnede fordelen med IPv4 var at den var pålitelig når det gjaldt sikkerhet. IPv4 gjør det mulig å sikre data med kryptering. Dessuten forbedres sikkerheten når spesifikke datapakker har en betydning.

Noen fordeler som bør huskes er at IPv4 fungerer best når det kommer til fleksibilitet. Ruting blir gjort mer effektiv og fleksibel på flere porter. Anerkjente organisasjoner bruker IPv4 som tilfredsstiller multikast for datakommunikasjon. Nettverk er sikret fordi grensesnitt er mulig uten bruk av NAT. Per nå bruker mer enn 80000 rutere IPv4-tildeling.

Ulemper ved IPv4

Før ankomst til IPv6 var det IPv4 som styrte internettmarkedet. Når det gjaldt nettverk og kommunikasjon, men det hadde sine egne begrensninger. Ulempene knyttet til IPv4. Du vil bli kjent med hvorfor det var behov for IPv6?.

Begrenset plass: – Med IPv4 er det mangel på offentlige IP-adresser. De fleste kontorer har IPv4-adresser som offentlige. Dermed har ikke vanlige brukere muligheten til å ha mange IP-er. Denne ulempen koster privat kommunikasjon til en viss grad.

Vanskelig konfigurasjon: – Den viktigste ulempen knyttet til IPv4 er at det er anstrengende å konfigurere det. Innstillingen kan utføres enten manuelt eller automatisk. For oppsett må man ha en god kunnskap relatert til DHCP-infrastruktur, og det er ikke et stykke kake.

kompatibilitet: – Etter hvert som antall sammenkoblede enheter økte, måtte mer konsentrasjon gis til kompatibilitet. Det er mangel på nettverksinfrastruktur i IPv4 som ikke tillater interkonnektivitet. Så IPv6 tok ledelsen her.

Hva er IPv6?

Det er det nylige tilskuddet i familien til internettprotokoller. IPv6-adresser er representert i åtte grupper på fire. Nummereringssystemet som er brukt er heksadesimal, og tallene skilles med kolon. En fantastisk funksjon ved IPv6 er at antall kombinasjoner av IP-adresser den kan gi.

Videre bør du være klar til å ta farvel med DHCP ettersom enklere administrering er tilgjengelig. Videre forbedrer noen fordeler kommunikasjonsopplevelsen din. Auto-konfigurasjon, enklere headerformat og det er ikke mer nettverksadresseoversettelse.

Slik fungerer IPv6?

IPv6 opererer ved å konfigurere seg selv automatisk i henhold til nettverksstandarder. Siden IPv6 inneholder et stort antall IP-adresser fordi kommunikasjonen er enkel. Flere enheter kan grensesnitt på en gang. Dermed er det ingen bruk av NAT-er for å tillate overføring av data. I tillegg er dataoverføring effektiv enn noen gang.

Når overføringen av datapakker anses mislykket, er det ICMPv6s ansvar å feilsøke feil og kvitte seg med feil i funksjoner. Noen andre funksjoner som gjør oppgaven til IPv6 vellykket, er NAT-protokolloversettelse, flere nivåer av tunneling og en dobbel lags IP-stack.

Fordeler med IPv6

Denne versjonen av Internet Protocol letter funksjonen til en ruter. I hovedsak har den en rekke alternativer for å tilordne IP-adresser til alle enheter som er koblet over den. Dessuten har IPv6 muligheten til å maksimere antall byte som overføres.

Filsenderen / avsenderen har myndighet til å dele dataene i flere pakker. Denne funksjonen er mulig alt takket være IPv6. IPv4 har en mindre andel i markedet siden mer enn 95% enheter bruker IPv6. Med alle disse fordelene og egenskapene drøftet, er det vanskelig å lure på hastigheten på dataoverføring, hvis IPv6 ikke var der.

Ulemper ved IPv6

Vi har blitt kjent med de utallige fordelene som IPv6 lover. Imidlertid har denne store nyvinningen innen det digitale domenet noen av sine ulemper. Ulempene som IPv6 har å tilby må ikke sidelinjes for enhver pris.

Enhets mobilitet: – Enhetene som IPv4 opererer i er ikke mobile for å kjøre IPv6. Dette vil være det fremste problemet brukere vil møte når de ønsker å grense flere apparater i hjemmene sine som for tiden jobber med IPv4.

Utvalget av adresser: – Det er tydelig at når IPv6 overtar, vil det være en enorm mengde ubrukte IP-adresser. Dermed vil standardlengden på en gjennomsnittlig IP utvides. Derfor vil det være utfordrende å huske hele IP-adresser.

Ingen overgangsprosesser: – Det er mye spekulasjoner om hvordan enhetene som kjører IPv4 vil forynge seg til IPv6. Det finnes ingen slik metode eller algoritme for øyeblikket, som kan gjøre det mulig for de tidligere IP-adressene å transformere til en ny for IPv6.

Slik slår du av IPv6?

Når VPN-en ikke beskytter Internett-trafikken din og lekker IP-adressen din, er det en ting å gjøre. Du kan slå av systemet for ikke å bruke det. Noen trinn er beskrevet fremover som vil lære deg hvordan du kan vri IPv6 manuelt. Dermed overlater ingen veier for trafikken din å bli lekket.

 • Klikk på Windows > innstillinger > Nettverk & Internett > Nettverk & Delingssenter.
 • Klikk på Endre adapterinnstillinger > høyreklikk på nettverket du er koblet til > Eiendommer.
 • Bla videre til Internett-protokoll versjon 6 (TCP / IPv6) > Fjern merket i ruten.
 • Hvis du er ferdig, har du deaktivert IPv6 på systemet ditt.

VPN-er med IPv6

De fleste VPN-tjenester tillater ikke IPV6 over trafikknettverk. Årsaken bak denne handlingen er at mange VPN-leverandører ikke oppdaterer maskinvaren og programvaren som kan lette IPv6. Hva er fordelen med å bruke et VPN når Internett-leverandøren din kan overvåke aktiviteten din?

Når du er skeptisk til at VPN-en ikke er opptatt av IPv6-trafikken din, kan du kjøre en IP-lekkasjetest. Ett nettsted for å gjøre en slik analyse https://ipleak.net/ for å sikre IPv4 og IPv6-trafikk. Når du har fullført testen uten VPN, kan du kjøre en test med den. Hvis den opprinnelige IP-adressen din vises som den forrige, støtter ikke VPN-en din IPv6.

Hva er det som kommer for IPv6?

IPv6 kan omfatte 3,4 * 10 ^ 38-kombinasjoner av IP-adresse. Det er en ting for sikker, og det er lang tid fremover som vi får tom for IP-adresser. Som definert i tabellen over dekker IPv6 utallige fordeler. Mer grei topptekstformat og sidelinjen NAT er bare noen eksempler på det.

Dens berømmelse stiger med tiden. Mange operativsystemer og modemer gir brukerens opplevelse med IPv6. Internett-leverandører distribuerer regelmessig tjenester som støtter denne moderne versjonen, for øyeblikket omdefinerer internettopplevelsen. Det er bare en ulempe med eksisterende, og det er kostnadene som IPv6 kommer med.

Sikkerhet med IPv6

De fleste tech geeks ville fordype seg i IPv6 med en gang uten å tenke nytt på manglene. Den første og fremste ulempen med IPv6 er at de fleste VPN-er ikke støtter det.

I tilfelle VPN-en din går ut over anonymiteten, er det på tide at du ser bort fra det. Du må ikke velge en slik VPN som lekker IP-adressen din fordi den lar deg være åpen for nysgjerrige øyne.

Når du velger en VPN, må du inspisere funksjonene som den tilbyr. Vær nøye med om den tilbyr IPv6 eller ikke. Hvis det ikke gjør det, er det ingen store problemer, men det er et problem når det er en bakdør.

Det er for å sikre brukerens sikkerhet ved å beskytte ham mot IP-lekkasjer. Velg en VPN som tilbyr Kill Switch-funksjonen. Det vil kutte forbindelsen din til internett når nettet synker.

Forskjeller mellom IPv4 og IPv6

IPv4 og IPv6 omfatter mange kontraster. Tabellen nedenfor viser de vesentlige forskjellene mellom disse to versjonene av Internet Protocol. Merk: når du sammenligner er de for å følge nøye med på tallet. Stort sett er de forskjellige i størrelse og funksjoner de gir.

IPv6

IPv4

Gir ikke kringkastingsmeldingerTilbyr kringkastingsmeldinger
Adressene er 128-biters lengdeAdressene er 32 bit lange
Ingen kontrollsumfelt tilgjengelig i overskriftenKontrollsumfelt tilgjengelig
Binær representert i heksadesimalBinær representert i desimaler
Identifikasjon av rørflyt er derPakkestrømidentifikasjon er ikke der

Konklusjon

Når internettbrukere øker, øker antallet IP-adresser for kommunikasjon, og det er derfor behov for billioner tilgjengelige adresser. Derfor kan denne tjenesten bare være mulig med den. Det betyr ikke at IPv4 vil forsvinne, datanettverk vil fremdeles være i gjeld til det.

Med IPv4 sidelinjert kan IPv6 også gi en økning i innovasjonen til IoT. Hvis du vil kommunisere med maskiner som kjøleskap, vaskemaskiner, hvitevarer, etc., trenger du også IP-adresser for å overføre signaler. Derfor er det bevist at IPv6 er fremtiden for nettverksbygging.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map