Motorët më të mirë të kërkimit privat për të mbetur anonim


Motorët e kërkimit janë një nga risitë më të mëdha në botën e internetit. Ata ju japin informacionin që ju nevojitet brenda disa sekondave. Ato janë programe të koduara që i bëjnë ata një derë të hapur për sulmet në internet. Ju duhet të përdorni një motor kërkimi anonim nëse e mbani afër intimitetin tuaj.

Motorët e kërkimit të cilësuar si të njohur në këtë epokë nuk janë miqësore për jetën private për ju. Arsyeja pas kësaj është se ata mbajnë regjistrat e historisë së përdoruesit të tyre, preferencat, metadatat dhe kohën e kaluar. Me siguri, një person i ndërgjegjshëm për anonimatin nuk do të dëshironte që dikush ta mbajë atë autoritet.

Motorët më të mirë të kërkimit privat u prezantuan për të siguruar një platformë përmes së cilës një përdorues mund t’i ketë informacionet në mënyrë të sigurt. Një përdorues i Internetit hyn në pyetje mbi shiritin e kërkimit anonim, pa pasur frikë të gjurmohej. Këto motorë kërkimi nuk e mbajnë historinë e përdoruesve dhe as nuk mbajnë regjistrat.

Pse ka nevojë për Motorë Kërkimi Privat?

Motorët e kërkimit dinë shumë për përdoruesit e tyre i cili përfshin cookie-t, historinë dhe rezultatet parashikuese janë disa shembuj se sa nje motor kërkimi di për përdoruesit e tij. Duke ditur preferencat tuaja, nuk është punë e vështirë për një motor kërkimi të deduktojë personalitetin tuaj dhe të njihet me pëlqimet dhe pëlqimet tuaja.

Pse do që dikush të shkojë me pyetjet e kërkimit? Në këtë epokë, fshehtësia ka vlerën e vet. Për t’ju siguruar një mjedis anonim, një motor kërkimi privat do t’ju ndihmojë. Me ndihmën e tij, metadata, vendndodhja dhe preferencat tuaja nuk zbulohen kurrë në internet.

12 makinat më të mira të kërkimit privat që nuk ju ndjekin

Këto motorët e kërkimit i bëjnë të dhënat të sigurta nga rrjedhja tek palët e treta dhe ju nuk vini nën radarin e hakerave dhe të përgjuesve të të dhënave. Ne kemi renditur motorët më të mirë të kërkimit privat për ata përdorues që janë pak paranojakë për praninë e tyre në internet.

1. DuckDuckGo

DuckDuckGo është një pishtar ndërmjet motorëve të kërkimit privat që implementojnë izolimin nga derdhja e të dhënave ose hakerimi. Përdoret gjerësisht për të siguruar një shfletim anonim. Një përdorues i internetit lehtë mund të marrë rezultatet pa u shqetësuar nga reklamat. Serverat DuckDuckGo kanë disa karakteristika të mahnitshme të cilat mund të jenë më tërheqëse për përdoruesit e internetit.

DuckDuckGo siguron intimitet të nivelit të lartë gjatë historisë së internetit. Ajo siguron hapësirë ​​të lirë për të ruajtur të dhënat në re dhe funksionalitetin në makina të ndryshme. Gjithashtu, lejon përdoruesit të ndryshojnë “cilësimet” e vendndodhjes që çaktivizon ndjekjen e lidhjes në internet.

2. BitClave

Bitclave është një shtesë tjetër në kategorinë e motorit kërkues anonim të zhvilluar me blockchain me vetëm një qëllim, të cilin e dini tashmë! Për të mbrojtur aktivitetin tuaj në internet. Ky është një motor kërkimi i decentralizuar i cili u jep përdoruesve mundësinë e zgjedhjes së informacionit që mund t’u japin reklamuesve të tyre.

Sulmet nga njeriu në mes janë të pamundura pasi komunikoni drejtpërdrejt me reklamuesin. Me pak fjalë, anonimiteti juaj është i çmuar për ta dhe ata ju ofrojnë një ndërfaqe miqësore të përdoruesit. I sigurt, i sigurt dhe miqësor, Bitclave gjatë gjithë rrugës!

3. Fillimi

StartPage nuk është i thjeshtë si emri i tij, ai konsiderohet si motori më i mirë i kërkimit privat, i cili indekson rezultate anonime. Një StartPage shfaq një ndërfaqe e cila merr informacionin dhe tregon rezultatet. Tani, cila është koherenca në sfondin për të siguruar ju ose të dhënat tuaja të sigurta?

Funksionet StartPage duke marrë të dhëna, por nuk e përdorin adresën tuaj të vërtetë IP për mbledhjen e të dhënave. Ndryshon adresën gjatë kërkimit sepse askush nuk mund t’i afrohet përdoruesit për historinë e shfletimit.

4. Wolfram | Alpha

Wolfram Alpha është një pionier në kategorinë e motorëve të kërkimit privat që lehtëson përdoruesin me rezultate autentike. Ai përfshin disa kategori që lidhen me llogaritjet, algoritmet, teknikat. Ai merr informacionin e duhur, kërkon rezultatin nga këto kategori dhe e bën kënaqësinë e përdoruesit duke siguruar një informacion autentik.

Megjithëse, Wolfram Alpha u beson përdoruesve të internetit duke i mbajtur të sigurt statistikat e tyre nga forca e tretë, të cilët po përpiqen të sjellin pasojë rezultatet sistematike. Për të shmangur këtë shkelje, Wolfram Alpha është duke u përdorur pasi bllokon hyrjen e paautorizuar.

5. Hulbee

Hulbee është një motor kërkimi anonim që së bashku me mbajtjen e gjurmëve, nuk shqetësohet me vendndodhjen e një përdoruesi. Shtë efikas dhe nuk mban analiza për veprimtarinë e vizitorëve të tyre. Për më tepër, edhe pasi të mos ketë gjurmë, kjo i lejon një përdoruesi të fshijë aktivitetin e tyre në internet.

Për më tepër, edhe pasi të mos ketë gjurmë, ai i lejon një përdoruesi të fshijë aktivitetet e tij në internet. Kjo ndihmon për të mos lënë gjurmë të një rezultati të kërkimit çfarëdo. Kjo veçori është më e mira për të kërkuar në një motor kërkimi në krahasim me të tjerët. Një shtesë e jashtëzakonshme e saj është që përdoruesit mund të zgjedhin një vendndodhje të preferencës së tyre për kërkime në internet.

6. Qwant

Qwant është një motor kërkimi privat premium i vendosur në Francë. Filloi operacionet në 2013 dhe meqenëse është në kufirin e Evropës, ajo ndjek pajtime të rrepta të GDPR. Motori i kërkimit deklaron në lidhje me faqen që nuk ka interes të synojë përdoruesit me reklama sipas kërkimeve të tyre.

Zotohet të mbrojë privatësinë e përdoruesve të saj. Qwant ofron një strehë nga juridiksioni i pesë dhe nëntë aleancave të syrit dhe e nevojshme. Mos e kompromentoni privatësinë tuaj për mbikëqyrjen masive. Prandaj, nëse do të filloni kërkimin tuaj në internet privat nga sytë e çmendur, instaloni Qwant dhe kënaquni!

7. Kërko Encrypt

Ashtu si shumica e motorëve të kërkimit anonimë të përshkruar, Search Encrypt nuk i gjetë pyetjet që bën një përdorues. Ky motor kërkimi përdor kriptimin SSL dhe plotëson kriteret kryesore të pranueshmërisë për qëllime të sigurisë.

Kur të përfundoni një seancë, seancat e mëparshme fshihen automatikisht kështu, asnjë gjurmë nuk ka mbetur. Edhe pajisja juaj nuk mund të përgjojë me kërkimet që bëni. Karakteristika unike e Encrypt që e bën atë si motorin më të mirë të kërkimit është se si siguron një platformë të sigurt.

Mban intimitetin si detyrën e tij kryesore dhe nuk krijon një profil tuajin. Kjo veçori është e domosdoshme në këtë epokë dixhitale si e rrallë që një motor kërkimi të bëjë një profil të imagjinueshëm në të cilin vendosen informacionet tuaja. Për t’ju mbajtur plotësisht anonim për kërkimet në internet është arsyeja pse Encrypt Kërkimi ekziston.

8. Oscobo

Oscobo u zhvillua me të vetmin qëllim, për të mbrojtur anonimitetin e një përdoruesi gjatë kërkimit. Oscobo ka të drejtë të jetë motori më i mirë i kërkimit privat për shkak të aftësisë së tij për të mos ndjekur informacionin e një përdoruesi, ndryshe nga motorët e kërkimit popullorë. Siç u tha më parë, nuk gjurmon dhe as nuk ruan regjistrat e informacionit.

Një përdorim tjetër i mirë për kërkuesit e intimitetit është që Oscobo nuk lejon që një palë e tretë të marrë kontrollin ose të keqpërdorë të dhënat e klientit. Ky motor kërkimi kodon plotësisht pyetjet e kërkimit dhe askush nuk mund të përgjojë me to. Asnjë palë e tretë, asnjë gjurmues, çfarë po prisni?

9. Yippy

Ky motor kërkimi më i mirë anonim mban intimitetin e një përdoruesi në krye të përparësisë së tij. Një specialitet i një motori kërkimi Yippy është të hidhni poshtë rezultatet të cilat konsiderohen si të papërshtatshme. Në Yippy, ju mund të modifikoni përmbajtjen sipas dëshirave tuaja nën emrin e lajmeve, trending etj.

Yippy vjen në gjendje kur ju jeni duke kërkuar të shmangni ISP dhe monitorimin e qeverisë. Kështu, nëse po kërkoni rekorde që nuk merren nga motorë kërkimi të rregullt, provoni Yippy. Për të kërkuar përmbajtje të kufizuar në Rrjetin MbarëBotëror, Yippy është lëvizja juaj!

10. Gigablast

Gigablast renditet më shumë se miliarda faqe interneti / faqe dhe ju lehtëson informacionin e menjëhershëm. Ai nuk gjurmon praninë tuaj në internet dhe njihet si motori më i mirë i kërkimit privat midis lojtarëve të mëdhenj.

Ky motor kërkimi ofron veçori shtesë dhe personalizim. Ato ndihmojnë një përdorues në kërkimin e frazave, duke bërë dallimin midis shtesave të skedarëve dhe rezultateve në gjuhë të ndryshme. Gigablast ju jep një kërkim krejtësisht anonim nga reklamuesit dhe goditësit e spamit.

11. Shkëputni Kërkimin

Shkëputja është një motor kërkimi privat ju ndihmon të shkëputeni nga ato faqe interneti ose ndërfaqe që kanë të drejtë të gjurmojnë gjurmët tuaja. Në thelb, ajo gjurmon ato faqe të kërkuesve të informacionit të cilat mund të jenë të dëmshme për ata që kanë frikë të ndajnë informacionin e tyre personal.

Shkëputja së pari merr pyetjen dhe ju tregon rezultatet që dëshironi dhe njëkohësisht ju shfaq mesazhet anësore. Përshkrimi është shfaqur në ato faqe në internet që kanë për qëllim të mirëmbajnë të dhënat tuaja dhe në raste të veçanta ju ndan nga këto rrjeta që kanë rrezik për të ruajtur rekorde.

12. MetaGer

MetaGer ju mundëson të bëni kërkime private pa log të pyetjeve të bëra. Nuk kanë mbetur asnjë gjurmë dhe ai bashkohet gjithashtu me një proxy server kështu, ju mund të hapni lidhje private. Ky motor kërkimi anonim ju ndihmon të mbani adresën tuaj IP të fshehur nga faqet e internetit në të cilat futeni. As fjalët tuaja kryesore nuk janë gjurmuar.

Reklamuesit dhe bashkëpunëtorët e palëve të treta nuk shqetësohen me praninë tuaj në internet. Reklamat nuk ndërhyjnë në përvojën tuaj të shfletimit dhe ju jeni të mbrojtur nga sulmet në internet. Ka vetëm një pengesë që është se gjuha e paracaktuar është gjermanishtja.

Fjalët përfundimtare

Ka nevojë për motorët më të mirë të kërkimit privat në epokën që thithim. Pothuajse çdo motor kërkimi popullor mban një gjurmë të pranisë suaj në internet dhe nuk do ta dëshironit këtë. Reklamuesit, spammers, në mes të të gjitha sulmeve në internet që ndodhin nëpër internet, ju duhet të shpëtoni prej tyre.

Tiparet unike të motorëve të kërkimit anonim janë hapur për ju. Testoni çdo motor kërkimi dhe nuk do të keni dyshim se aktiviteti juaj në internet mund të ndërhyhet. Pyetjet tuaja në internet nuk do të gjurmohen ose ruhen kështu, duke ripërcaktuar kërkimin privat për ju. Gëzuar privat duke kërkuar të gjithë!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map