Si të anashkaloni ISP duke goditur me shpejtësi të shpejtë


Që nga koha kur, shkarkimi i neutralitetit Neto, ISP-të u konsideruan përgjegjës për goditjen e internetit nga FCC. Ndryshimi i rregullave lejoi që ISP-të të godisnin lidhjen e përdoruesit pa pasur një arsye të ligjshme.

Për më tepër, ISP-të posaçërisht kanë zhvilluar filtra të programeve kompjuterike që ato përdorin për të ngrënë lidhje interneti të përdoruesve të saj që kanë një përdorim të lartë të bandës. Jo vetëm kaq, por filtra të veçantë janë zhvilluar gjithashtu për të mbajtur gjurmët e aktiviteteve të përdoruesve në internet.

Bilboard Neto Neutraliteti

Si të kontrolloni nëse po goditeni nga ISP-ja juaj?

 1. Drejtoni një test shpejtësie dhe shënoni rezultatet. Provoni speedtest.net
 2. tani, instaloni një shërbim VPN.
 3. Përsëri drejtoni një test shpejtësie dhe krahasojeni atë me rezultatet e mëparshme.

Shënim: Nëse shihni një shenjë pozitive në rezultatet e fundit të shpejtësisë, atëherë duhet të vazhdoni të përdorni një VPN për të shmangur goditjen.

VPN më e mirë për të ndaluar goditjen

Për fat të mirë, unë kurrë nuk isha përballur me goditjen e ISP-së sepse vendi ku unë jetoj (Australia) ka ligje kundër goditjes së internetit në internet. Sidoqoftë, një mik i imi, i cili ishte përdoruesi i Comcast po përballet me problemin e rrëzimit.

Si rezultat, ai filloi të eksperimentonte me VPN për të zbuluar nëse ata me të vërtetë ia vlejnë? Dhe a munden që ata të anashkalojnë lehtësisht ISP duke goditur shpejtësi?

Ai përdori NordVPN për atë arsye dhe gjetën rezultate të mira. ’Shtë si një ulje prej 5% në 6% në shpejtësinë tonë të rregullt të internetit, e cila është e përsosur dhe supozohet se ndodh për shkak të shifrimit të rëndë.

A e bën këtë kuptim?

Po, një herë ju lidheni me një VPN të sigurt, ISP-ja juaj nuk mund të di se në cilat aktivitete jeni përfshirë, dhe kjo është për shkak të kriptimit. Kjo do të thotë që filtrat e ISP kalojnë të kufizuar.

Njohni dhe anashkaloni ISP duke goditur

Shumica e kohës kur përballeni me goditje në internet, këta janë fajtorët që fshihen pas tij.

Ju mund të identifikoni problemin e hedhjes së të dhënave dhe të zbatoni zgjidhjen e tij të veçantë.

 • Faturat e vonuara – Nëse një ISP zbulon një model të rregullt të vonimit të pagesave të faturave, ata mund të marrin pjesë në goditje në internet.
 • Torrenting / Streaming – Shumica e përdoruesve të internetit ankohen se kanë përvojë të ngadaltë në internet kur fillojnë të përhapin torrentin ose transmetojnë Netflix me cilësi HD ose edhe më keq, 4K. Kjo është e vërtetë sepse ISP-të kanë tendencë të ngërthejnë një lidhje nëse ata kapin një sistem të përfshirë në detyra të rënda si përrua ose konsumimi i videos.
 • Lojërat Online – Lojërat në internet kanë bërë një rrugë të gjatë këto ditë dhe sasia e gjerësisë së bandës që ata përdorin është shumë e madhe. Kjo mund të vendosë një ngarkesë shtesë në rrjet dhe të jetë një arsye për të shpejtuar shpejtësinë tuaj.
 • Shumë përdorues – Kjo pikë është e vetë-sqarueshme sepse ndërsa përdoruesit, të lidhur me një rrjet të vetëm, rriten, interneti juaj është i detyruar të hidhet. Kjo mund të jetë veçanërisht e vërtetë në kohën e pikut midis orës 6 pas 11 dhe 11:00 kur të gjithë janë në shtëpi duke transmetuar Netflix.

Torrentimi / Streaming video HD dhe luajtja e lojërave në internet janë shkaqet kryesore të rrëzimit të internetit përmes një rrjeti. Pas shumë kërkimesh dhe analizash në komunitetet në internet, kam zbuluar një VPN legjitime të jetë metoda më efektive për të anashkaluar goditjen e ISP në këtë skenar.

Shënim: Nëse diçka nuk është ende e qartë për ju në lidhje me goditjen e gjerësisë së bandës tuaj, mund të vazhdoni të lexoni derisa të merrni një kuptim të plotë të tij.

Farë është hedhja në internet?

Një Vise që kap poshtë një kabllo EthernetNdërhyrja në internet mund të përcaktohet si ndërhyrje e qëllimshme në lidhjen tuaj me brez të gjerë nga Ofruesi i Shërbimit të Internetit (ISP).

Si ndërhyjnë? Përgjigja është e thjeshtë.

ISP ngadalësojnë lidhjen tuaj të internetit me qëllim. Mund të ndodhë gjatë çdo detyre që kryeni në internet dhe kur kapeni, ISP-të japin arsyetimin e parandalimit të bllokimit të rrjetit për shkak të një numri të madh të konsumit të bandës dhe kërkesave të konsumatorëve..

Ishte shumë vonë, derisa goditja u bë e njohur në mesin e përdoruesve të internetit dhe ISP-të pranuan se ajo kishte vazhduar për një kohë mjaft të gjatë. Rrëzimi i ISP është i vështirë për t’u identifikuar pasi që algoritme të ndryshme po funksionojnë me qëllim të rregullimit të të dhënave në internet për aktivitete specifike.

Probleme për shkak të goditjes së ISP?

Përplasja e Internetit prish përvojën tuaj në internet në një masë ekstreme. Disa simptoma që ISP-ja juaj po e lidh lidhjen tuaj mund të jenë:

 • Koha e gjatë e ngarkimit ose buffing gjatë transmetimit të videos HD në YouTube, Netflix etj.
 • Spikes me lagështi, çështje të mëdha latente në lojëra.
 • Koha më e lartë e vlerësuar e mbërritjes (ETA) e skedarëve ndërsa përrua.

Këto janë efektet negative që hedhja e internetit mund të imponojë në përvojën tuaj në internet.

Sidoqoftë, mund të anashkaloni ISP duke goditur konfigurimin e një VPN në pajisjen tuaj pasi formon një korsi të veçantë të koduar. Për më tepër, shton një shtresë të anonimitetit së bashku me shpejtësinë e shpejtë.

Si të anashkaloni ISP duke goditur me një VPN?

mirë-VPN-Shërbimi

Njerëzit që përballen me këtë problem përdorin një shërbim VPN për të anashkaluar goditjen sepse ajo shifron të gjitha paketat e të dhënave duke i dërguar përmes një tubacioni të sigurt.

Kur të dhënat kalojnë gjatë këtij procesi bëhen të padukshme, ISP-të nuk mund të deshifrojnë atë informacion dhe të shohin se çfarë aktivitetesh po kryen një përdorues. Ata nuk mund të shohin nëse jeni duke luajtur, transmetoni apo shkarkoni skedarë.

VPN më të mirë për të ndaluar goditjen e ISP

Kur kërkoni VPN më të mirë për të ndaluar goditjen, duhet të kërkoni një sërë faktorësh.

 • Ju duhet të shikoni protokollet e sigurisë që do të sigurojnë praninë tuaj në internet. (Ju dëshironi OpenVPN)
 • VPN duhet të ketë Kill Switch. Nuk do të rrjedhë DNS-in tuaj kur lidhja juaj bie.
 • Keni nevojë për një VPN me serverë të shpejtë, në mënyrë që të minimizoni buffering.
 • Politika e mos-logs kështu që asgjë nuk mund të gjurmohet tek ju. (Mendoni përrua)
 • Një lloj garancie, në mënyrë që të merrni paratë tuaja mbrapa nëse nuk funksionojnë.
 • Lejon Torrentët.

1. NordVPN

NordVPN

NordVPN është një VPN me vetëdije për jetën private dhe është e vendosur në Panama. Konsiderohet si një nga VPN-të më të sigurta dhe më të shpejta për të shmangur lidhjet e rrëzuara që mund të përdorë një laik ose ekspert i IT-së..

Përdor karakteristika të jashtëzakonshme si Kill Switch, firewalls NAT dhe protokolle të forta mbrojtjeje për të siguruar lidhjen tuaj në internet.

Përfitimet e vlerës:

 • Aplikon një VPN të dyfishtë për sigurinë e transaksionit.
 • Zvogëlon malware dhe bllokon pamjen e reklamave.
 • Lehtë për tu vendosur në shumë pajisje.
 • Politika e rreptë e mos-logs.
 • 30 ditë garanci për kthimin e parave.
 • Shpejtësi të shpejtë.
 • Mundësia më e lirë.

2. ExpressVPN

ExpressVPN

A jeni të ngopur me një lidhje të ngulitur dhe kërkoni zgjidhjen perfekte për ta anashkaluar atë? ExpressVPN duhet të jetë zgjidhja juaj. Ajo siguron lidhjen tuaj WiFi dhe mbron informacionin tuaj personal.

Nuk ka vonesa kur jeni duke transmetuar ndonjë shërbim dhe ju mund të kënaqeni duke ndërruar server pa kufij.

Përfitimet e vlerës:

 • Serverë të përkushtuar për rrjetin P2P dhe Streaming.
 • Qasje falas në botën e internetit.
 • Mbështetje 24/7 e klientit.
 • Politika zero-logs.

Anashkaloni ISP duke u goditur në Android

Mbroni pajisjen androidPërdoruesit e Android përballen me problemet e rënies së shpejtësisë, veçanërisht kur ato janë duke transmetuar ose shkarkuar. Kjo është jashtëzakonisht zhgënjyese për përdoruesit e saj dhe i kthen ato drejt një programi VPN për të zgjidhur problemin.

Një VPN çaktivizon kufizimin e goditjes ISP dhe stabilizon shpejtësinë e rrjetit. Ai jo vetëm që anashkalon goditjen e pajisjeve android por mbron gjithashtu shkëmbimin e të dhënave në serverët e jashtëm.

Për të shmangur një lidhje kaq të tronditur, ndiqni procedurën e mëposhtme dhe shpëtojuni internetit të ngadaltë.

 • Të marrë një shërbim i besueshëm VPN.
 • Shkoni te “siti zyrtar” i VPN dhe “Regjistrohuni” llogarinë tuaj.
 • Shkarkoni dhe instaloni klientin VPN në telefonin tuaj Android.
 • Vendosni ID-në dhe Fjalëkalimin tuaj.
 • Zgjidhni vendndodhjen më të afërt “VPN Server”.
 • Klikoni në opsionin ‘Lidhu’.

ISP-të caktojnë një limit specifik të brezit për të gjithë përdoruesit, duke tejkaluar kufirin e përdorimit mund të fillojnë konsumin e brezit. Ka aplikacione në dispozicion për përdoruesit e Android që ndihmojnë në konsumimin e më pak të dhënave të cilat përfshijnë Onavo Extend dhe OperaMax.

Për më tepër, ekziston një veçori në telefonat android të quajtur “Compression Data”, ajo përdoret për të zvogëluar përdorimin e gjerësisë së bandës që mund të parandalojë tejkalimin e kufijve të kapakëve të të dhënave, e cila nga ana e tij zvogëlon mundësinë e marrjes në ajër nga ISP-të..

Për të mundësuar opsionin e kompresimit të të dhënave të integruar të telefonit android i cili mban gjerësinë e brezit përdorni hapat e përmendur:

 • Shko tek > “Settings”.
 • Tab > “Menaxhimi i Bandës”.
 • Zgjidhni “Ulja e përdorimit të të dhënave” për të mundësuar kompresimin.

Anashkaloni ISP duke goditur në iPhone

iPhone ka fituar popullaritet dërrmues midis përdoruesve të celularëve në të gjithë botën. Kjo për shkak se tiparet e përfshira në iPhone janë unike dhe të ndryshme nga smartphone të tjerë. Gjithashtu, iPhone konsiderohet pajisja më e mirë për ruajtjen e cilësisë së këtyre tipareve.

Fatkeqësisht, kjo fryrje ka hije disa nga të metat e iPhone, kryesisht shpejtësia. Përdoruesit duhet të anashkalojnë kufizimet e shpejtësisë ndërsa transmetojnë për të mbajtur një përvojë të mirë të përdoruesit.

Përdoruesit e Internetit po aplikojnë metoda të ndryshme për të anashkaluar ISP duke goditur iPhone. Një VPN është një mundësi e shkëlqyeshme që rrit sigurinë e rrjetit e cila e bën transmetimin tuaj të sigurt pa rënë shpejtësinë.

Ju mund të ndiqni këto hapa për të anashkaluar goditjen në iPhone ndërsa transmetojnë video.

 • Për të zgjedhur një Shërbim VPN për iPhone.
 • Vizitoni faqen e internetit VPN dhe krijoni llogarinë tuaj VPN.
 • Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin VPN në iPhone tuaj.
 • Pasi të përfundojë procesi i instalimit, aktivizoni klientin tuaj VPN.
 • Zgjidhni “VPN Server” dhe kliko “lidh”.

Shmangni goditjet ISP në Windows

Përdoruesit jo vetëm që përjetojnë ndërprerjen e lidhjes në smartphone dhe tableta, por edhe në laptopë dhe PC. Shumë përdorues janë ankuar për shkeljen e gjerësisë së bandës kur shfletonin internetin. Zakonisht, aplikacionet si Skype dhe menaxheri i shkarkimit përdorin të dhëna në internet. Me mbylljen e këtyre aplikacioneve, shfletimi do të konsiderojë një ndryshim masiv në shpejtësinë.

Gjithashtu, ju mund të anashkaloni ISP goditjen dhe të përjetoni cilësinë e shfletimit të internetit duke aplikuar disa hile. Përdoruesit e Safari dhe Opera mund të anashkalojnë goditjen duke bërë të mundur “mënyrën e ruajtjes së të dhënave”. Kjo do të zvogëlojë kompresimin e të dhënave në një kohë të shpejtë.

Këto janë hapat për të mundësuar modalitetin e kompresimit të të dhënave në dritare:

 • Shko tek > “Cilësimet e shfletuesit”.
 • Tab “Menaxhimi i Bandës”.
 • Tani klikoni “Ulja e përdorimit të të dhënave”.
 • Kontrolloni “Aktivizoni kompresimin”.

ISP-të që janë të famshëm për goditje

Hulumtimi i zbuluar nga Bloomberg zbuloi një prirje të caktuar të ISP duke hedhur në internet. Hulumtimi mund të konfirmohet duke kaluar termat dhe kushtet e planeve të pajtimeve të siguruara nga ISP-të.

Spektri i rrezatimit (Kabllo Time Warner)

Në faqen zyrtare të Spektrit thuhet se ato përdorin politika të përbashkëta të administrimit të rrjetit që janë në përputhje me standardet e industrisë. Epo, nuk është një lajm i mirë për konsumatorët e Spektrit.

Duke rënë dakord me politikën e tyre të përdorimit të pranueshëm (AUP), ju po u jepni atyre pëlqimin tuaj për të goditur internetin tuaj. Askush nuk kalon përmes politikave, kjo është arsyeja pse ju nuk mund të qëndroni në gjykimin tuaj.

Pjesa interesante është se ata pranojnë se ata do të merren me bllokimin e rrjetit duke penalizuar përdoruesit me përdorim të lartë të brezit.

Sipas Spectrum, sapo ata të fillojnë përdoruesit, do të përballen me kohët më të larta të shkarkimit dhe ngarkimit, me vonesa më të larta gjatë lojrave dhe shumë më tepër probleme. Duke shkatërruar plotësisht përvojën tuaj duke goditur.

Ky lloj i ISP Throttling është i shmangshëm duke përdorur një VPN. Funksioni i VPN menaxhon mungesën e shpejtësisë përmes serverave të vet.

Hedhje komerciale

Në vitin 2007, Comcast u kap duke goditur trafikun BitTorrent. Shpejt përpara për në vitin 2008, FCC miratoi një urdhër që e detyroi Comcast të ndalojë praktikat e tij të paligjshme të rrjetit.

Sidoqoftë, një gjykatë rrëzoi atë vendim të marrë nga FCC, agjensia përgjegjëse për neutralitetin e Neto-së. Pas kësaj, Comcast vendosi që ishte koha e duhur për të prezantuar një qasje “protokollo-agnostike” ndaj rrëzimit të internetit. Kjo do të thoshte që vetëm përdoruesit që përdorin bandwidth të lartë do të penalizohen me goditje.

Sipas një njoftimi të bërë nga Comcast, ata hoqën një sistem goditje nga rrjeti i tyre që ishte vendosur përsëri në vitin 2008, për të hedhur përdoruesit e internetit që konsumojnë një bandë më të lartë bandë më të madhe të kohës më shumë.
Politika e kapakëve të të dhënave është e njëjtë, përdoruesit ende duhet të paguajnë $ 10 shtesë për gjerësi bandë 50 GB pasi të tejkalojnë kufirin aktual të të dhënave që është 1TB.

AT&T rrëzohet

Në vitin 2014, FTC pretendoi se AT&T ishte duke mashtruar më shumë se 3 milion konsumatorë me planet e tyre të pakufizuara të trashëgimisë. Ata nuk arritën të zbulojnë politikën e tyre në lidhje me termat dhe shërbimet e planeve të tyre dhe politikat e tyre të ngacmimit të rrjetit.

FCC zbuloi në gjykatë, se AT&T ishte i përfshirë në praktikat e goditjes së internetit që nga viti 2011 dhe nganjëherë po ngadalësonin shpejtësinë e internetit me 90%. Me të cilin AT&T u përgjigj dhe pretendoi se klientët ishin të vetëdijshëm për politikat dhe termat dhe shërbimet e tyre në internet që nga viti 2011 dhe se ata ishin plotësisht transparent për këtë.

AT&T ra dakord për të mos ndjekur çështjen në Gjykatën Supreme, por përkundrazi, ata po kërkonin të negocionin me FCC. Caseështja e rrëzimit u dha fund, pa u bërë e ditur informacioni për kushtet që ata ranë dakord në ofertën e zgjidhjes.

Verizon duke u hedhur

Kthehu në vitin 2018, Verizon kërcënoi sigurinë publike duke rrëzuar planin e pakufizuar të Departamentit të Zjarrit të Santa Clara. OES 5262 është një automjet urgjent që kërkon shërbimin e internetit për të gjurmuar, menaxhuar dhe transmetuar burimet, por që nga Verizon rrëzoi lidhjen e internetit në atë masë sa që u dha e padobishme.

Për të trajtuar këtë situatë, përfaqësuesit e sigurisë publike duhej të kalonin te operatorët e tjerë të rrjetit dhe të përdorin planet e tyre të të dhënave duke përdorur pajisjet e tyre personale për të përmbushur kërkesat në lidhje me shërbimin e internetit për automjetin..

Përdoruesit janë parë duke u ankuar në lidhje me internetin duke shpejtuar që nuk i kalon 50 Kilobajt në një plan të pakufizuar. Nuk ka rëndësi nëse e kanë tejkaluar kufirin mujor ose nuk e kanë përdorur një pjesë të planit. Verizoni i hedh ato gjithsesi.

Këtu është edhe një rast tjetër kur ata jo vetëm që e mbajnë lidhjen, por edhe imponojnë një kapak të dhënash pasi të kenë tejkaluar një prag të caktuar.

Konsumatorët janë të zemëruar që u është premtuar prioritizimi i të dhënave, duke mos u munduar deri në atë pikë sa shërbimi të bëhet i padobishëm dhe Verizon duke mos siguruar kënaqësinë për konsumatorët e tyre.

Hedhje T-Mobile

Ka pasur një trend në goditjen në internet që është bërë për të parandaluar bllokimet në rrjete. Por a është vërtet kështu? T-Mobile pretendon se planet e saj në internet janë në të vërtetë të pakufizuara siç premtuan.

Kohët e fundit, përdoruesit filluan të përballen me goditje në T-Mobile ndërsa po konsumonin përmbajtje video në platformat e njohura, Netflix dhe YouTube. Kjo u nxor në dritë në Reddit kur përmbajtja e videos që transmetohej ishte e kufizuar në cilësinë 480p.

Një tjetër gjë që duhet të theksohet është se shkeljet mund të ndodhin në lidhjen tuaj nëse e tejkaloni kufirin e imponuar të kapakut të të dhënave prej 50 GB. Confirmedshtë konfirmuar nga vetë T-Mobile nëse jetoni në një zonë që ka bllokim të rrjetit dhe e keni tejkaluar kufirin për të cilin do të përballeni me shpejtësi më të ngadalta në krahasim me pajtimtarët e tjerë.

Planet e të dhënave nuk janë megjithatë të pakufizuara. Ju do të prisni që një kompani e një kalibri të tillë të ofrojë të dhëna të pakufizuara, por nuk është kështu. Ekziston një kufi prej 5 GB i cili kur tejkalon ju dërgon në pleqërinë e shpejtësive 2G.

Rrëshqitja e T-Mobile

Për të provuar shpejtësinë e rregullt të internetit, plotësoni hapat e mëposhtëm për të anashkaluar goditjen e të dhënave T-Mobile në mënyrën më të shpejtë.

 • Shko te “cilësimet”.
 • Zgjidhni: “Wireless & Network “, > Rrjeti celular.
 • Takoni: tek “Emrat e Pikës së Qasjes” > T-Mobile APN dhe shkoni te tipi APN.
 • Takoni: në “Lloji APN” dhe modifikoni atë duke shtuar “dun” në fund.
 • Rinisni pajisjen tuaj.

A jam duke u mbytur? Run Test Speed ​​për të ditur.

Ju duhet të siguroheni që problemi me të cilin po hasim është vërtet mbytja e internetit. Dhe për të përcaktuar nëse interneti ynë është duke u hedhur, ju duhet të mbështeteni në disa mjete të ndryshme. Këto mjete janë të afta të japin rezultate të qarta në lidhje me lidhjen tuaj.

Test i Shëndetit në Internet

Për të përcaktuar nëse jeni duke u hedhur këtu është një  Mjet i Testit të Shëndetit në Internet. Mjeti u zhvillua nga njerëz që besuan në lirinë e Internetit. Ky mjet krahason ndryshimet e ndryshme në shpejtësi.

Nëse ka më pak ndryshim midis testeve, ka më pak shanse që një konsumator të rrëzohet. Duhet ta kontrolloni mjetin nëse jeni i shqetësuar për goditjen e shpejtë.

A është ISP duke u hedhur paligjshme?

Jo, goditja e bërë nga ISP-të nuk mund të konsiderohet e paligjshme. Kur neutraliteti neto ishte në rregull, ISP-të mbanin përgjegjësi për veprimet e tyre të keqpraktikave nga FCC. Qëkur Ligjet neto të neutralitetit u dërguan jashtë. ISP-të kanë fuqinë të bëjnë gjithçka që dëshirojnë për lidhjen tuaj.

Pavarësisht nëse do të jetë duke i dhënë përparësi përmbajtjes specifike, duke goditur lidhjen tuaj të internetit, çdo gjëje. Pa asnjë organ monitorues mbi ISP-të, ata mund të sjellin keqpërdorime dhe të prishin përvojën e përdoruesit pa askush që i mban ata përgjegjës.

ISP duke u hedhur ndërsa përrua?

Torrenting është arkitektura më e përdorur për të shkarkuar përmbajtje, globalisht. Statistikat zbulojnë se numri i njerëzve që vizituan faqet e internetit të piraterisë është në miliarda.

Kjo nuk do të thotë domosdoshmërisht që përralla përdoret shumë thjesht në mënyrë të paligjshme të shkarkuar përmbajtje të mbrojtur nga të drejtat e autorit. Arkitektura Peer-to-Peer përdoret për të shkarkuar skedarë të ligjshëm siç janë sistemet operative me burim të hapur, për shembull, Ubuntu.

Meqenëse numri i njerëzve të përfshirë në përrua është i lartë, ISP-të rrëmbejnë internetin për t’ju ndaluar të shkarkoni nga arkitektura P2P.

Comcast, Verizon dhe Cox dihet se lidhin qëllime që janë të përfshira në përrua. Sipas ZDNet, Komerciale ngre 12% të lidhjeve në internet, ndërsa Cox dhe Verizon ndërhyjnë në lidhje me 13% dhe 9%, përkatësisht.

Bypass duke goditur për të shpejtuar Torrentët

Për të anashkaluar goditjen gjatë përrallave, ju duhet një pajtim VPN që nuk ju ndalon përruajtjen në serverët e tyre.

 1. Ata duhet të kenë ser serverë P2P të dedikuar ’.
 2. Konfirmoni që VPN ka kriptim në shkallë të lartë.
 3. ‘Kill-Switch’ bën që identiteti juaj të mbetet anonim gjatë gjithë periudhës së shkarkimit.
 4. “Politika e mos-logs”, në mënyrë që të mos ketë “asnjë histori” të aktiviteteve tuaja.

Rrëzon Netflix

Netflix ka më shumë se 167 milion konsumatorë (pajtimtarë) këtë vit dhe pritet të rritet për shkak të përmbajtjes me cilësi të lartë për të cilën njihen dhe koronavirusi që i bën të gjithë të qëndrojnë në shtëpi. Përdoruesit që transmetojnë në Netflix konsumojnë më shumë gjerësi bande se zakonisht, gjë që rrit shanset për tu goditur nga ISP-të.

AT&T dhe Verizon janë dy transportuesit kryesorë që janë famëkeqe për përdoruesit e rrëmbyeshëm që janë të përfshirë në transmetimin e përmbajtjes Netflix.

Për të shijuar filma me cilësi të lartë dhe shfaqje T.V, cila është zgjidhja e goditjes së Netflix? Si mund të shmanget plotësisht goditja? Përgjigja qëndron në kuptimin tuaj.

Ndaloni goditjen në Netflix

Për të ndaluar goditjen e Netflix, zgjedh një VPN që është në përputhje me Netflix. Mund të presësh tiparet e mëposhtme në një VPN të pajtueshëm me Netflix.

 • Duhet të ketë “serverë të dedikuar” për Netflix-Streaming.
 • VPN mund të përdoren për të transmetuar përmbajtje të mbyllur gjeo-mbyllëse.

Shpejtësia e rrufeve dhe kanë aftësinë t’ju mbrojnë nga goditja e ISP e padëshiruar.

ISP duke u hedhur në YouTube

YouTube është një platformë transmetimi video që përdoret nga miliarda njerëz çdo ditë për një sërë arsyesh. Disa e përdorin atë për të mësuar, të tjerët e përdorin atë për argëtim.

Një gjë që mbetet e zakonshme në të gjithë botën është rrëzimi. ISP-të mbajnë YouTube sepse ka aftësinë të përdorë të gjithë bandën e disponueshme dhe të rrisë ngarkesën në serverë.

kohët e fundit, AT&T u kap duke rrëzuar platformën popullore, YouTube. Raporti shpalos se kompania e telekomunikacionit po rrëzonte YouTube 74% të kohës.

Njerëzit që janë dëshmitarë të goditjes në YouTube?

A keni parë ndonjëherë YouTube dhe papritmas keni përjetuar një rënie në cilësinë e videos? Ju mund të jeni viktimë e goditjes së ISP-së. Si do ta përcaktoni goditjen e internetit atëherë?

Duke përdorur mjetin e siguruar nga vetë Google, mund ta përdorni raport për cilësinë e videos Google. Kjo ju tregon llojin e shpejtësisë që po merrni ndërsa jeni në YouTube.

Anashkaloni ISP duke u hedhur në YouTube?

Për të anashkaluar goditjen e ISP në YouTube, ju duhet një VPN me karakteristikat e mëposhtme:

 • encryption
 • Shpejtësi të lartë
 • Vrasin kaloni
 • Një rrjet i gjerë serverash

Këto karakteristika janë të nevojshme për arsye të ndryshme. Sidoqoftë, nuk keni pse të humbni kohën tuaj për të kërkuar një VPN që plotëson kriteret e mësipërme. Tashmë jeni të vetëdijshëm për ato VPN që mund të ndalojnë goditjen e ISP një herë e përgjithmonë.

përfundim

ISP-të kanë abuzuar me pushtetin e tyre qysh kur u pushua-neutraliteti. Bërja e pretendimeve të rreme në çdo moment të kohës, për të rritur shndërrimet e tyre, por duke mos arritur të sigurojë atë që ata tregtuan në radhë të parë.

Verizon dhe AT&T janë dy shembuj të mëdhenj të fuqisë abuzive. ISP-të ishin të përfshirë në goditjen e internetit që nga viti 2011 kur askush nuk e kishte të dhëna që madje ishte e mundur.

Për të rikthyer të drejtën tuaj për të përdorur internetin falas pa ndonjë problem me kufizime dhe goditje. Ju duhet të ndiqni procesin e mësipërm të anashkalimit të goditjes ISP. Mënyra e vetme efektive për të hequr qafe këtë problem është të përdorni një VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map