Si të shpëtoni nga Omegle


Omegle një nga faqet e internetit të bisedimeve të komunitetit më të lartë në botë, duke u mundësuar përdoruesve të fillojnë një bisedë me këdo rreth e rrotull globit. Mbi të gjitha, është falas.

Në këtë udhëzues, ne do të hedhim një vështrim në mënyrën se si mund të izoloheni nga Omegle nëse ju ka ndodhur të dilni nga faqja. Sigurisht, të gjithë kanë një anë të çuditshme, por duhet të kihet kujdes që të mos bëni asgjë që ju bën të ndaluar në faqe.

Në atë shënim, ne do të dëshironim të përmendim drejtpërdrejt se administratorët e Omegle kanë qenë të njohur që dëbojnë përdoruesit nga platforma rastësisht. Si e tillë, ju mund të mos e dini arsyen pse u ndalua.

Atëherë, çfarë duhet të bëni kur të zbuloni se Omegle ju ka ndaluar? Në përvojën tonë, mënyra më e mirë për të mos u ndalur nga Omegle (dhe ndonjë nga dhomat e bisedave) është të përdorni një VPN ose Virtual Private Network.

imazh omegle

Nëse e keni atë pjesë poshtë, ju jeni të gjithë të mësuar se si të merrni pa u bllokuar nga Omeagle.

Gjë në lidhje me ndalimin e njerëzve Omegle është se ata kanë nevojë për adresat e tyre IP. Pa ndjekur adresën tuaj IP, Omegle nuk ka asnjë mënyrë të dijë se kush jeni.

Ata nuk mund t’ju heqin nëse përdorni një shërbim VPN për të ndryshuar adresën tuaj IP.

Kjo është arsyeja pse mënyra më e lehtë dhe më e mirë për t’u zhvendosur nga Omegle është të përdorni një VPN dhe të ndryshoni adresën IP të kompjuterit tuaj. Nëse nuk dini si ta bëni atë, mos u shqetësoni – ne kemi shumë detaje se si të bllokoni qasjen në adresën tuaj IP.

Tani për tani, duhet të dini që një Rrjet Virtual Privat është një shërbim që kujdeset për gjithçka që duhet të bëni për të ndryshuar adresën tuaj IP.

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të regjistroheni në një shërbim VPN, të shkarkoni / instaloni aplikacionin VPN, ta lansoni atë, pastaj të lidheni me një server VPN sipas zgjedhjes tuaj..

Shumica e ofruesve të shërbimeve të mirë VPN vijnë me një politikë 30-ditore të kthimit të parave.

Në këtë mënyrë, nuk është e nevojshme të rrezikoni kur regjistroheni në një VPN sepse shërbimi do t’ju japë paratë tuaja nëse nuk ju pëlqen.

Pse Omegle ndalon përdoruesit

Omegle është i njohur për përdoruesit e zi nga faqja rregullisht. Këto janë arsyet pse njerëzit ndalohen nga Omegle:

Ju keni shkelur një ose më shumë kushte dhe kushte të Omegle

Vetëm se Omegle është një shërbim bisedash falas në internet nuk do të thotë që ju jeni i lirë të bëni siç dëshironi. Ka një ekip pas Omegle që i mban gjërat në kontroll. Le ta shpalosim pak.

Në përgjithësi, ju mund të përdorni një shërbim si Omegle pa ndonjë problem. Sidoqoftë, disa veprime mund ta detyrojnë Omegle të ju rendisë nga faqja. Disa nga këto veprime janë abuzuar me përdoruesit e tjerë, duke spaminuar dhoma bisede të ndryshme dhe postojnë përmbajtje që janë të papërshtatshme për fëmijët.

Përdoruesit e Omegle gjithashtu nuk mund të luajnë asnjë muzikë të mbrojtur nga të drejtat e autorit në videot e tyre.

Administratorët e Omegle mund dhe bëjnë që të heqin njerëzit jashtë platformës bazuar në ato që përdoruesit e tjerë thonë për ta.

logo e ndaluar

Nëse njerëzit fillojnë të ankohen për një përdorues specifik të Omegle, ai përdorues mund të ndalohet. Vetë Omegle nuk ka nevojë të ju tërheq duke shkelur termat dhe kushtet e platformës.

Edhe nëse një përdorues tjetër ju tërheq dhe raporton atë te moderatorët e faqes, ju mund ta hiqni ndalimin tuaj. Kjo padyshim do të thotë se shumë do të varen nga gjykimi i moderatorit çështja juaj shkon.

Gjëja tjetër që duhet të mbani në mend këtu është se nuk mund të filloni vetëm një bisedë me temë të rritur me këdo që është në platformë.

Nëse dëshironi ta bëni atë, Omegle ka një seksion të veçantë në faqen e tyre të internetit. Nëse administratorët zbulojnë se nuk po respektoni rregullin 18+ të platformës së tyre, ata patjetër do t’ju ndalojnë.

Dikush ju raporton për arsye të tjera

Përveç kushteve dhe kushteve, nëse shihni diçka që një përdorues tjetër e sheh fyese dhe përdoruesi ju raporton, atëherë administrata Omegle ka të drejtën të përfshihet dhe të listojë të zezë.

Raporte të tilla çojnë në një ndalim shumë të shpejtë, prandaj ki kujdes për të mos thënë çfarëdo që të hyjë në kokën tënde në çdo moment të caktuar.

Moderatorët në këtë platformë dihet që kalojnë shumë kohë duke shikuar raporte dhe duke verifikuar sjelljen e keqe nga ana e përdoruesve të faqes.

Sigurisht, disa besojnë se moderatorët Omegle janë pak bujarë kur bëhet fjalë për ndalimin e njerëzve në sit.

Ne kemi lexuar për raste që administrata nuk ka hetuar aq sa duhet para se të ndalonte një përdorues të caktuar.

Por nuk ka rëndësi me të vërtetë për ato që po flisni.

Nëse personi për të cilin jeni duke folur e kupton që ju keni thënë diçka për t’i lënduar ata dhe ata ju raportojnë, Omegle mund t’ju rendisë në të zezë edhe nëse kurrë nuk keni qenë afër të shkelni ndonjë term dhe kushte të platformës.

Pra, cilat janë gjërat e papërshtatshme për të cilat nuk duhet të flisni në Omegle?

Epo, ne kemi përmendur tashmë se ju duhet të lexoni faqen e kushteve dhe kushteve për të njohur pozicionin zyrtar të platformës për llojin e përmbajtjes që zakonisht lejon në faqe.

Shumica e kohës, do të zbuloni se çfarëdo që administratorët e konsiderojnë të papërshtatshëm është subjektive. Shouldfarë duhet të bëni atëherë? Kursi më i mirë i veprimit është të siguroheni që të respektoni të gjithë në platformë.

Përdoruesit e Omegle nuk duan të flasin me ju

Sa më shumë përdorues të Omegle t’ju largojnë nga ekranet e tyre, aq më shumë Omegle do të marrë parasysh. Nëse moderatorët thonë se shumë përdorues të Omegle kanë anulluar një seancë bisede me ju, ata do ta marrin atë si një shenjë që ndoshta ju nuk i përkisni rrjetit. Ajo që ne kemi zbuluar gjithashtu është se nuk keni nevojë të hidheni shumë për t’u ndaluar.

Në fund të fundit, gjithçka ka të bëjë me moderatorët e pranishëm në një moment të caktuar, por nëse numri i njerëzve që ju bien është më i madh se numri i njerëzve që pranojnë lidhjen tuaj, atëherë ky është problem.

Moderatorët nuk janë të vetmit që gjuajnë përdoruesit e Omegle të cilët përpiqen të krijojnë telashe në platformë. Disa algoritme janë trajnuar për të kuptuar se cili përdorues mund të shkaktojë probleme. Nëse jeni një troll, algoritmet do t’ju kapin dhe pastaj do t’ju rendisin.

Shënim:

Për ata që nuk e dinë se çfarë është një troll: Thënë thjesht, një “troll” është një përdorues, motivi i vetëm i të cilit është të fyejë njerëzit e tjerë në një platformë të caktuar.

Nuk ka dyshim se moderatorët e faqes kanë një detyrë të vështirë të përpiqen të sigurohen që Omegle të mbetet një platformë e sigurt për njerëzit që duan të fillojnë biseda me të huaj të plotë nga e gjithë bota.

Ne nuk jemi të sigurt nëse kjo është mënyra se si duhet të funksionojnë gjërat pasi nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar që përdoruesit e Omegle nuk do të ekspozohen ndaj materialit të pavendosur në platformë. Por mbase nuk ka rëndësi.

Omegle është një platformë sociale në internet, dhe nëse nuk jeni të aftë të shoqëroheni në internet, atëherë mbase preferoni të mos përdorni platforma të mediave sociale si Omegle.

Në këtë shënim, duhet të përmendim këtu gjithashtu se rregulli “shumë pika” funksionon edhe në anën tjetër. Nëse moderatorët dhe algoritmet e platformës shohin se ju po humbni shumë përdorues shumë shpesh dhe mënyrë shumë shpejt, ata do të kuptojnë që ju nuk dëshironi të komunikoni ose t’i jepni platformës.

Një veprim i tillë gjithashtu i jep përshtypjen Omegle se ju jeni vetëm atje për të spiunuar njerëzit që vërtet duan të flasin me të huajt.

Ndalimet e Omegle: Sa zgjasin ato?

tastiera e ndaluarNuk ka një periudhë të caktuar. Pjesa më e madhe varet nga pse moderatorët ndjejnë nevojën për t’ju ndaluar. Në përgjithësi, ndalesat mund të ndryshojnë nga një javë e vetme në një çerek viti.

Nuk është as e qartë sa ditë duhet të shkoni në sit për të hequr ndalimin tuaj. Gjëja më e rëndësishme që ju mund të bëni në një rast të tillë është t’i kushtoni vëmendje llojit të sjelljes që faqja shpreh dekurajim. Mos bëni spam, mos përdorni slurs raciste dhe mos postoni përmbajtje NSFW.

Warning:

Nëse nuk qëndroni larg këtyre llojeve të sjelljeve, Omegle mund t’ju ​​ndalojë përgjithmonë.

Por mjaft në lidhje me të keqen që Omegle mund të bëjë me përvojën tuaj në chat. Le të flasim për zgjidhjet që mund të përdorni tani për të hequr ndalimin tuaj Omegle.

Mënyrat kryesore për të hequr Ban tuaj Nga Omegle

Thjesht prisni atë

Megjithëse mund të jetë i papërshtatshëm dhe zhgënjyes, nganjëherë gjithçka që duhet të bëni është prisni disa ditë për të parë ndalimin tuaj anulohet.

Kohëzgjatja e ndalimit mund të varet nga ashpërsia e veprës suaj. Ndonjëherë ju do të merrni pa u bllokuar automatikisht brenda një jave ndërsa herë të tjera madje mund t’ju duhet të prisni gjashtë muaj ose përgjithmonë.

Gjëja më e lehtë për të bërë është të vazhdoni të kontrolloni faqen e internetit të Omegle.

Nëse keni mundësi të hyni fare në sit, ndalimi juaj mund të jetë hequr. Nëse jo, atëherë vazhdoni të lexoni.

Ka disa gjëra që mund të zgjasin ndjeshëm kohëzgjatjen e ndalimit tuaj. Për një, nëse moderatorët e Omegle shohin se ju kanë ndaluar më shumë se një herë ose ju ndaluan për diçka që platforma e sheh plotësisht fyese, atëherë ata mund të zgjasin periudhën e ndalimit tuaj Omegle (në një kohë potencialisht të pakufizuar).

Ndonjëherë do të zbuloni se jeni ndaluar nga Omegle pa ndonjë arsye të dukshme.

Kjo eshte e rendesishme:

Siç u sugjerua më lart, është gjithmonë një ide e mirë të kontrolloni seksionin e kushteve në faqen e internetit të Omegle për t’u siguruar që nuk do të përfundoni rastësisht të bëni diçka kundër rregullave të platformës.

Shkoni në faqen zyrtare, www.omegle.com, dhe më pas lëvizni poshtë në fund të faqes. Kjo është ajo ku ju do të jeni në gjendje të lexoni më shumë informacion mbi termat dhe kushtet e shërbimit.

Provoni të ndryshoni rrjetin tuaj

Ndonjëherë nëse thjesht ndryshoni rrjetin tuaj, mund të heqni qafe ndalimin tuaj. Omegle ka shumë të ngjarë të ndalojë njerëzit duke ndaluar adresën IP të rrjeteve WiFi të shtëpisë së tyre, kështu që gjithçka që duhet të bëni për të mos u ndaluar është që lidheni me një rrjet të ndryshëm WiFi dhe përdorni adresën e tyre të re IP për të hyrë në Omegle.

Sigurisht, kjo nuk është e mundur nëse nuk keni ndonjë rrjet tjetër WiFi brenda intervalit.

telefon me zinxhirë

Gjithmonë mund të përpiqeni ta lëvizni kompjuterin tuaj më afër një lidhjeje tjetër WiFi. Disa shembuj praktikë përfshijnë shkuarjen në bibliotekë, shtëpinë e një miku ose madje edhe në një lokal kafeje (ndoshta do të duhet të paguani për kafe për të hyrë në WiFi). Në varësi të vendit ku jetoni, madje mund të keni qasje në kafenetë e lojrave që ofrojnë lidhje falas të rrjetit WiFi.

Me këtë tha, ne do të këshillonim që të abstenojnë nga bisedat me video ndërsa jeni në një vend publik.

Gjithmonë është një qasje më e mirë që kur të hyni në Omegle nga një rrjet tjetër, sigurohuni që të jeni në një zonë private ose të paktën të siguroheni që askush tjetër nuk mund të shikojë në ekranin tuaj. Për më tepër, ju mund të dëshironi të shmangni përdorimin e rrjeteve publike WiFi, pasi shumë nuk janë të siguruar siç duhet.

Ndryshoni adresën tuaj IP

Ju mund të keni një modem kabllor ose një lidhje DSL. Me shumë mundësi, ofruesi i shërbimit tuaj të internetit automatikisht do t’ju caktojë një adresë dinamike IP.

Kjo do të thotë që adresa IP e modemit do të ndryshojë automatikisht kur të ketë kaluar një kohë specifike. Kjo është ajo që e quajnë ISP-të freskuese (përdoruesve u caktohet një adresë e re IP).

Ky veprim nganjëherë mund t’ju bëjë të padenjë nga Omegle. Ti mundesh rinisni modemin tuaj nja dy herë për të shpejtuar procesin e ndryshimit.

Një mënyrë tjetër për të ndryshuar adresën tuaj IP është të përdorni një VPN — do ta mbulojmë më shumë në thellësi më vonë në këtë udhëzues.

Largohu nga Omegle: Gjeni një Platformë Chat Online

Ju mund gjithmonë provoni një shërbim tjetër bisedimi nëse jeni ndaluar nga Omegle. Disa nga alternativat më të njohura Omegle janë:

  1. Tinychat
  2. Chatrandom
  3. Chatroulette

Përdorni një Shërbim Proxy

Ekzistojnë mijëra shërbime proxy falas që mund t’ju japin qasje në Omegle. Thjesht kërkoni për një në internet.

Mbani në mend edhe pse shumica e shërbimeve me përfaqësues do të ishin ndaluar tashmë nga Omegle. Provoni një shërbim të prokurës falas përpara se të regjistroheni për një premium.

Këtu janë disa opsione:

  1. Megaproxy
  2. FilterBypass
  3. VPNBook

# 1 Mënyra për t’u Lëshuar nga Omegle: Përdorni një VPN

Por jo vetëm çdo VPN (Virtual Private Network). Ne dëshirojmë që të regjistroheni për një shërbim VPN që është i besueshëm (nuk i ekspozon të dhënat tuaja) dhe i shpejtë (nuk doni të shkëputeni dhe buffifikoni gjatë gjithë kohës kur bisedoni).

Shërbimet VPN bëjnë një punë të frikshme për të maskuar adresën IP të një përdoruesi.

Ata e bëjnë këtë duke rivotuar trafikun e internetit të përdoruesit përmes serverit të tyre VPN që është i vendosur në vendin e zgjedhjes së përdoruesit. Pasi të jeni lidhur me një server VPN, Omegle do t’ju shohë vetëm si klient nga një vend i ri.

Ata nuk do të kishin asnjë mënyrë të dinë se ju jeni duke përdorur të njëjtin rrjet shtëpiak si më parë.

Një arsye pse ne sugjerojmë të regjistroheni për një shërbim të shpejtë VPN është se shumica e VPN ngadalësojnë lidhjen tuaj për shkak të mënyrës së funksionimit të tyre. Kështu që nëse regjistroheni për një VPN të ngadaltë, mund të irritoheni kur biseda juaj video nuk funksionon.

NordVPN është një nga ofruesit më të mirë të shërbimeve VPN në treg sot. Ekzistojnë disa VPN të tjera të mira gjithashtu, të tilla si ExpressVPN dhe CyberGhost.

Shërbimet Premium VPN do t’ju paguajnë një shumë të vogël parash në baza mujore ose vjetore.

Gjithmonë mund ta provoni shërbimin falas për të parë nëse ju pëlqen. NordVPN, ExpressVPN dhe CyberGhost të gjitha ofrojnë periudha prove falas për klientët e rinj. Nëse regjistroheni me një shërbim mjaft të gjatë VPN, në të vërtetë mund të merrni edhe zbritje mjaft të mira.

Shënim:

Sigurohuni që të provoni shërbimin tuaj të Rrjetit Virtual Privat me Omegle ditën kur regjistroheni për të. Nëse VPN juaj nuk punon me Omegle, atëherë përfitoni nga garancia për kthimin e parave dhe kërkoni një rimbursim.

Udhëzues hap pas hapi: Si të përdorim një VPN për t’u zhvendosur në omegle

  1. Regjistrohu për një VPN të mirë. Klikoni këtu për një listë të shërbimeve më të mira VPN.
  2. Instaloni aplikacionin VPN nga faqja e internetit e VPN për të cilën jeni regjistruar dhe nisni aplikacionin.
  3. Lidhuni me një server VPN në distancë për të ndryshuar adresën tuaj IP në një adresë të re IP.
  4. Qasuni në omegle.com me adresën tuaj të re IP.

FAQs

Sa kohë duhet për të marrë një rrugëdalje nga Omegle?

Kudo nga dy ditë në përgjithmonë. Ose përdorni një VPN për të mos u kontrolluar menjëherë.

Sa zgjasin ndalimet e Omegle?

Në varësi të ashpërsisë së veprave tuaja, nga një javë në gjashtë muaj. Këtë e dimë që nga viti 2020.

Si mund të ndalohem nga OmeTV?

Duke përdorur një shërbim VPN ose përfaqësues për të ndryshuar adresën tuaj IP në një adresë të re IP.

A raporton Omegle në polici?

Nëse bëni diçka të paligjshme, atëherë po. Lexoni këtu politikën e privatësisë së Omegle.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me