12 Consells sobre seguretat per protegir el vostre iPhone

Ens trobem en el moment en què tota la nostra informació, des dels contactes fins a les dades bancàries, està digitalitzada en telèfons intel·ligents. Tenir totes les dades en un sol dispositiu fa que sigui vulnerable a la vigilància i els robatoris de dades.


Només el pensament que els nostres iPhones acaben a les mans d’un desconegut ens dóna calfreds ja que conté fotos sensibles, contrasenyes i altres dades personals..

Informes recents sobre algunes aplicacions iOS que enregistren la pantalla dels usuaris mitjançant el SDK de Glassbox sense autorització. Aquestes aplicacions porten captures de pantalla, entrades del teclat i altres interaccions a la pantalla i, després, la reenvien a Glassbox SDK per examinar-la. Aquesta ha estat una situació una mica alarmant per als usuaris de l’iPhone.

Encara podeu aconseguir protegir el vostre iPhone mitjançant algunes formes disponibles per mantenir la seguretat. Tot i això, us hem d’informar que, tot i que aquests consells de seguretat ajudaran a maximitzar la privadesa del vostre iPhone, poden privar-vos d’algunes de les seves funcions convenients..

12 consells per maximitzar la vostra seguretat de l’iPhone

Les vostres preocupacions sobre la divulgació de la informació del vostre iPhone com contrasenyes, missatges o dades bancàries són raonables. Aquesta guia us ofereix consells sobre com desfer-vos d’aquestes preocupacions. Si bé el sistema iOS en si és prou segur, però hi ha alguns enfocaments per maximitzar la seguretat de l’iPhone.

1. Actualitzar periòdicament iOS

Per protegir el vostre iPhone dels possibles pirates informàtics o dels informadors de dades, manteniu el vostre iOS actualitzat amb la versió més recent proporcionada per Apple. Inclou les petites actualitzacions “puntuals” que solen passar per alt els usuaris.

Amb un treball constant, els pirates informàtics sovint aconsegueixen trobar llacunes o defectes en la codificació d’Apple, per la qual cosa els permetrà explotar-la i accedir a les vostres dades. Per evitar que això es produeixi, Apple proporciona contínuament actualitzacions a iOS com una manera de lluitar contra els intents del pirata informàtic.

La versió actual de iOS és 12.1.4, però Apples llança contínuament actualitzacions puntuals, de manera que cal vigilar-les. Aquestes actualitzacions es proporcionen per millorar les funcions de seguretat i per solucionar els defectes anteriorment oblidats.

L’actualització regular d’iOS es pot fer de la manera següent:

 • Obre l’aplicació “configuració”
 • Pestanya “general”.

Aneu a “Actualització de programari”, apareixerà una instrucció de baixada i instal·lació de l’actualització.

2. Habiliteu la opció “Troba el meu iPhone”.

Un altre enfocament que us ajuda a garantir la seguretat de l’iPhone és fer ús de l’aplicació “trobar el meu iPhone” que ofereix Apple. Això és útil si per casualitat el vostre iPhone es perd o es roba. D’aquesta manera es podran esborrar les vostres dades mitjançant un altre dispositiu iOS o la web.

Per això, encara que el pirata informàtic aconsegueixi accedir al vostre telèfon, les vostres dades no seran disponibles per a que les exploti. El codi d’activació al dispositiu iOS només permet visualitzar les dades.

A continuació, es mostren els passos següents per utilitzar la funció “Troba el meu iPhone”:

 • Inicieu la sessió a l’aplicació “trobar el meu iPhone” o al lloc web de “iCloud”.
 • Trieu el vostre “iPhone”.
 • Toqueu “esborrar dades” per esborrar les dades completament.

Les dades seran esborrades automàticament si el dispositiu està connectat a una xarxa Wi-Fi o s’esborraran la propera vegada que el dispositiu es connecti a una xarxa. Si us preocupa perdre les dades, és millor activar la sincronització automàtica d’i iCloud.

Aquesta característica, com el seu nom indica, també ajuda a trobar la ubicació del dispositiu perdut. Tot i això, és important recordar que Apple només rep informació sobre el dispositiu que falta si està activat el “Mode perdut” o “Enviar l’última ubicació”..

3. Configureu una contrasenya forta

Les contrasenyes fortes garanteixen una millor protecció de les dades. Per tant, recomanem “configurar” una contrasenya alfanumèrica. Les contrasenyes tan llargues que, certament, poden resultar complicades, però també asseguren la privadesa.

A més, s’ha introduït una nova eina de pirateria coneguda amb el nom de “GrayKey” que està utilitzant els governs i les autoritats legals. Aquesta eina pot trencar una contrasenya de quatre dígits en segons mentre que els codis de sis dígits es poden trencar en pocs dies.

Si bé el govern o la policia potser no tenen cap raó per enganxar-se als telèfons, però el que ens ve aquí és que si existeix aquest tipus d’eines, és probable que hi hagi dispositius similars presents amb pirates informàtics o indiscretes..

Tot i que hi ha hagut informes recents que Apple ha tingut èxit en bloquejar aquesta eina de pirateria “GrayKey” per incomplir la seguretat de iOS, encara es considera que utilitza contrasenyes fortes alfanumèriques, a diferència de les de quatre dígits o de sis dígits, ja que són difícils d’introduir. L’ús de Touch ID / Face ID també es considera fiable.

Seguiu els passos següents per crear una contrasenya contundent:

 • Vés a “configuració”.
 • Obriu ID d’identificació / Identificació de cara i contrasenya.
 • Introduïu la contrasenya actual.
 • Toca sobre canviar la contrasenya.
 • Introduïu la vostra contrasenya.
 • Vés a “opcions de contrasenya”.
 • De les opcions proporcionades, es va triar un codi numèric o un codi alfanumèric.
 • Ara introduïu el codi nou i verifiqueu-lo.

4. Activeu la funció de “Protecció de dades”

Aquest punt pot semblar insatisfet per a algunes persones, però ajuda a garantir la màxima privacitat. Apple proporciona als usuaris que configuren els seus telèfons per esborrar-ne les dades. Aquestes funcions de “protecció de dades” són les que, si algú arriba amb deu intents fallits d’introduir la contrasenya correcta, les dades presents al dispositiu s’esborren automàticament..

Això és una mica preocupant per a les persones que tendeixen a oblidar les seves contrasenyes, ja que hi ha informes de persones que esborren les seves dades per accident. Habitualment són les mateixes persones que no utilitzen la funció de sincronització automàtica iCloud.

Per tant, amb aquesta funció activa és imprescindible activar la sincronització iCloud. D’aquesta manera en cas que mai oblidis la contrasenya o el dispositiu acabi de la mà d’un nen i les dades s’acabin esborrant, encara tens l’opció de recuperar-la d’ iCloud..

A continuació, es detallen els passos següents per activar la funció de “protecció de dades”:

 • Obre “configuració”.
 • Toqueu Touch ID i contrasenya o Face ID.
 • Activa l’opció “esborrar dades” present a la part inferior de la pàgina.

5. No arrebosseu el dispositiu Apple

Jailbreak evita les restriccions que Apple posa al sistema operatiu del dispositiu. Permet als usuaris accedir a les aplicacions i programari que, d’altra banda, estan restringits als usuaris de l’iPhone. A més, permet opcions més personalitzables per als usuaris.

El dispositiu tan atractiu com que pugui fer xafogar, però us ho recomanem. Això es deu al fet que el fet de presionar el dispositiu faria indefensos els virus i altres programes maliciosos. Si el dispositiu no es troba a la prova, tindríeu el perill de descarregar aplicacions que no fossin objecte de pantalla, que comportessin virus i altres programes maliciosos..

A banda d’això, el dispositiu interromp el sistema de seguretat original dissenyat per Apple i fa que el dispositiu no sigui segur. A més, un cop que el dispositiu estigui trencat, la seva garantia es veu interrompuda, de manera que en cas de problemes no podeu demanar a Apple que us ajudi..

6. Encripta la còpia de seguretat de l’iPhone

Aquesta precaució és especialment crucial si teniu el vostre iPhone sincronitzat amb un ordinador portàtil o un ordinador. Això vol dir que les dades que hi ha al vostre telèfon es trobaran també en aquest dispositiu sincronitzat. Assegureu les dades del vostre iPhone xifrant-les.

Podeu fer-ho a iTunes específicament quan es sincronitzen dos dispositius iPhone. iTunes no sol fer una còpia de seguretat de algunes de les vostres dades, com ara contrasenyes o historial web. Un cop activat el xifratge, també podeu fer una còpia de seguretat de les dades.

Seguiu aquests passos per xifrar la còpia de seguretat de l’iPhone:

 • Connecteu el dispositiu a un ordinador.
 • Obriu iTunes.
 • Seleccioneu el dispositiu de les dades que vulgueu xifrar.
 • Vés a la secció de còpia de seguretat.
 • Marqueu la casella de la còpia de seguretat de l’encàrrec de l’iPhone / iPad.

iCloud té la funció de xifrar automàticament les dades de còpia de seguretat, de manera que no heu de fer res per habilitar aquesta funció.

Aquests són els passos per habilitar la “còpia de seguretat de dades” mitjançant iCloud.

 • Obre “configuració”.
 • Vés a les pancartes d’identificació d’Apple.
 • Encendre iCloud.
 • Commuta el commutador present al costat de la còpia de seguretat de iCloud.
 • Toca ara sobre “còpia de seguretat”.

7. Desactiva l’opció de la pantalla de bloqueig

Fins i tot si teniu una contrasenya de pantalla de bloqueig molt segura, no deixa de ser fàcil d’enfocar-vos a l’iPhone. L’assistent d’Apple Siri és una característica excel·lent i útil, però sovint en els seus intents de ser útil, acaba revelant massa informació..

Siri sol demanar alguna verificació abans de proporcionar accés a fotos, contactes o qualsevol altra dada personal, però hi ha hagut ocasions en què la gent ha trobat maneres de evitar aquests mètodes de verificació. Per tant, és millor desactivar Siri a la pantalla de bloqueig per molt que sigui convenient.

Una altra manera perquè els pirates informàtics accedeixin al telèfon o, com a mínim, tinguin un temps per evitar la contrasenya és mitjançant el centre de control present a la pantalla de bloqueig. La pantalla de bloqueig té l’opció d’activar el mode de vol. Amb el vostre iPhone en mode de vol, no podreu mirar-lo a través de la funció de cerca del meu iPhone.

Desactivar la pantalla de bloqueig es pot fer mitjançant això:

 • Vés a “configuració”.
 • Vés a Identificador tàctil / identificador de cara i contrasenya.
 • Desactiveu l’opció “Permet l’accés quan es bloqueja” de Siri i del centre de control.

8. Opció d’emplenament automàtic desactivat

Apple té una característica crucial per demanar als usuaris que guarden la seva informació un cop finalitzin l’inici de sessió en possibilitats. És una característica molt convenient, ja que vol dir que no haureu de recordar contrasenyes tot el temps. Un simple toc permet accedir a totes les dades que desitgeu.

Ara, sabem que pot ser extremadament molest haver d’introduir contrasenyes cada vegada que inicies la sessió, però en cas que el telèfon acabi de la mà d’un desconegut, aquest tindria un accés fàcil a la informació personal, per tant, sense importar-ne la comoditat. per desactivar l’opció “omplir automàtica”.

L’opció d’emplenament automàtic desactivada es pot desactivar mitjançant aquest mètode:

 • Vés a “configuració”.
 • Obriu Safari.
 • Desactiva l’ompliment automàtic.

9. Activeu l’autenticació de dos factors

Si teniu el backup del vostre iCloud activat, és millor tenir activada l’autenticació de dos factors. Aquesta innovadora funció proporciona una capa addicional de protecció als usuaris. L’objectiu d’introduir aquesta característica era protegir el vostre Apple ID i un compte iCloud d’accés no autoritzat.

L’autenticació en dos passos assegura les dades desades a Apple ID i el compte iCloud que inclou documents, imatges, informació de pagament, etc. amb la verificació en dos passos que algú necessita un altre dispositiu Apple per accedir al compte, fins i tot si tens la contrasenya.

Amb l’autenticació de dos factors activada a l’iPhone, cal que es sincronitzi amb un dispositiu Apple de confiança. Quan inicieu la sessió des de l’ID d’Apple per primera vegada, apareixerà un codi de verificació al dispositiu Apple de confiança. Un cop hàgiu introduït aquest codi de seguretat al vostre iPhone, el dispositiu està aprovat.

Aquesta és una característica còmoda i es fa mitjançant aquests passos:

 • Vés a l’aplicació “configuració” del teu iPhone.
 • Toqueu “el vostre nom” escrit a la part superior.
 • Seleccioneu “contrasenya i seguretat”.
 • Toqueu l’autenticació de dos factors.

10. Utilitzeu estacions de recàrrega de confiança

Les estacions de recàrrega són ara una comoditat en aeroports, cafeteries i altres llocs públics. Tot i que aquestes estacions són molt adequades, però no hi ha garantia de ser segures. Els cables llamp i de càrrega s’utilitzen per a la transmissió de dades, de manera que cada vegada que us connecteu a una estació de recàrrega, hi ha possibilitats d’exposar les dades del vostre telèfon..

A més, un cop connectat el vostre dispositiu a una estació de presa de sucs mitjançant USB, és possible accedir-hi sense fil en qualsevol moment sense el vostre consentiment ni coneixement, sempre que el hacker sigui accessible. Per tant, és millor tenir un banc elèctric completament carregat, ja que no haureu de dependre de les estacions de recàrrega.

També podeu obtenir un cable de càrrega que bloquegi les dades quan us deixeu fora, o podeu mantenir el dispositiu bloquejat i no utilitzar-lo mentre estigui connectat a una estació de recàrrega. Una altra cosa que es pot fer és que podeu activar la funció de mode “restringit a USB” proporcionat per Apple.

Aquesta característica ha estat presentada per Apple principalment per impedir que el telèfon no sigui piratat per les autoritats policials i per criminals. Amb aquesta funció activada, no és possible accedir al dispositiu sense desbloquejar-lo.

Aquesta funció es pot activar de la següent manera:

 • Obre “Configuració”.
 • Vés a Identificador tàctil i contrasenya / Identificador facial.
 • Introduïu la contrasenya per accedir a la configuració.
 • Desplaceu-vos cap avall a la part inferior fins a l’opció “Accessoris USB”.
 • Deixeu-lo bloquejat si voleu desactivar l’accés al dispositiu mitjançant “Connexions USB” si ha passat més d’una hora des que s’ha desbloquejat.
 • Activa si activeu si voleu accedir al vostre dispositiu mitjançant una connexió USB, fins i tot si no heu desbloquejat el telèfon durant una hora.

11. Utilitzeu una VPN

En els darrers temps, l’opció més valuosa per protegir el vostre iPhone seria utilitzar un servei VPN. VPN és un programari ultra i modern dissenyat per mantenir la seguretat de l’iPhone. VPN proporciona una capa addicional de protecció i permet utilitzar el dispositiu sense cap reserva.

Un servidor VPN proporciona accés privat i segur al web. Oculta les vostres connexions a través del codi i amaga la vostra adreça IP fins i tot dels ISP, cosa que fa gairebé impossible fer el seguiment de les dades en línia.

Sense una VPN, la informació està a la vista perquè algú ho pugui fer servir. VPN codifica aquesta informació i proporciona seguretat.

Amb la informació, xifrada ningú pot accedir-hi sense tenir la clau de xifrat original. A més, amb l’adreça IP oculta, és impossible que ningú us faci un seguiment. Per tant VPN és un mètode per proporcionar una protecció addicional.

Passos per configurar una VPN a l’iPhone.

 • Primer, descarregueu l’aplicació VPN al vostre iPhone.
 • Després d’inscriure’s, hi haurà un missatge de missatge per demanar l’accés a la configuració de VPN al dispositiu.
 • Toqueu, permeteu configurar una VPN al vostre dispositiu.
 • Per canviar “configuració VPN”, haureu d’introduir un ID de toc.
 • Després, aneu a “configuració”.
 • Pestanya a “general”.
 • Vés a la “opció VPN” i activa-la.

12. Abandona la connexió Wi-Fi pública

La Wi-Fi pública és la font final perquè els pirates informàtics puguin buscar objectius potencials. Per tant, es recomana no utilitzar connexions públiques. Utilitzar una connexió pública amb finalitats personals, com transferir dades bancàries o utilitzar-la per a treballs empresarials, vol dir exposar les vostres dades perquè algú no faci petar..

L’iPhone té una funció de connexió automàtica a la xarxa Wi-Fi pública. Aquesta característica, per molt útil que us pugui exposar a possibles pirates informàtics i ciberdelinqüents, és per això que no és una idea molt intel·ligent utilitzar xarxes Wi-Fi públiques i, fins i tot, si n’utilitzeu una, és millor utilitzar-la amb una VPN.

Conclusió

La seguretat de les dades a l’iPhone és la cosa més important que us hauria de preocupar. Tot i que, no és senzill que un cibercriminal es trenqui a l’iPhone, però heu de prestar atenció a tots els consells de seguretat detallats que milloraran la protecció de dades.

Fes-ho difícil per a ells, tot i que també et serà robust. Touch ID i una contrasenya contundent t’ajuden molt a crear una gran seguretat. La verificació en dos passos i la descàrrega de la connexió Wi-Fi automàtica també milloren la seguretat. D’altra banda, diverses altres opcions que us expliquem anteriorment us ajudaran a la creació de la seguretat desitjada i perfecta per a l’iPhone.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me