IPv4 vs. IPv6: diferència entre IPv4 i IPv6?

Quan estudieu xarxes, podríeu trobar termes com IPv4 i IPv6. Aquests dos termes són habituals quan es llegeix sobre les VPN i els seus protocols de comunicació mentre que són subcategories d’IP. En primer lloc, heu de conèixer què és la IP. La IP és un conjunt de convencions sobre com es poden regular les dades a través d’una xarxa.


IPv4 i IPv6, en protocols més senzills, només difereixen respecte a les seves versions específiques. IPv6 és nou en comparació amb IPv4, i té els seus avantatges. A mesura que avança el temps, IPv4 va desapareixent del mercat i IPv6 el va conquerint. Anem a aprofundir en aquestes versions que ens proporcionen i quins són els seus usos.

Què és IPv4?

Internet Protocol conté moltes versions i IPv4 és la seva 4a versió. IPv4 utilitza 4 bytes, és a dir, 32 bits, la qual cosa significa que la combinació realitzada és de 2 ^ 32 adreces (3,4 * 10 ^ 38). IPv4 és el primer conjunt de comunicacions reconegut per a xarxes i telecomunicacions.

Funciona a la capa d’enllaç del model d’aplicació d’internet. A més, té un ús important en la commutació de paquets. Una de les seves tasques és encaminar les dades pel millor camí disponible. A les adreces IPv4, una adreça IP s’escriu en decimals, separats per períodes. S’escriuen 4 números creant 32 bits.

Com funciona IPv4?

Les adreces IP es van assignar als dispositius necessaris per a la seva interfície. Aquest gran nombre d’IP va ser assignat per l’IANA, un acrònim de Internet Assigned Numbers Authority. IANA va cooperar amb Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, ICANN.

Es van utilitzar dues tècniques per habilitar IPv4, la primera era utilitzar IP privats i l’altra era NAT. Es van assignar adreces IP específiques que s’havien d’utilitzar en una xarxa privada. NAT, Network Address Translation, va ajudar a facilitar la connexió amb adreces IP privades i públiques.

Avantatges de IPv4

Es pot disputar el fet que l’IPv4 sigui obsoleta. És agradable fins a cert punt, però tenint en compte els seus beneficis, van ser apreciables. L’avantatge més primordial de l’IPv4 era que era de confiança quan es tractava de seguretat. IPv4 permet que les dades es puguin protegir amb xifrat. A més, la seguretat es millora quan els paquets de dades específics tenen una importància.

Alguns avantatges que cal tenir en compte és que l’IPv4 serveix millor quan es tracta de flexibilitat. L’encaminament es fa més eficient i flexible a diversos ports. Les organitzacions de reputació utilitzen IPv4 que atenen la comunicació de dades multicast. Les xarxes es asseguren perquè la interfície és possible sense l’ús de NAT. Fins ara, més de 80000 routers utilitzen assignació IPv4.

Desavantatges de la IPv4

Abans de l’arribada d’IPv6, va ser IPv4 qui va governar el mercat d’internet. Sempre que es tractava de xarxes i comunicació, però tenia les seves limitacions. Els desavantatges relacionats amb IPv4. Voldríeu conèixer, per què hi havia la necessitat d’IPv6?.

Espai restringit: – Amb IPv4, hi ha una escassetat d’adreces IP públiques. La majoria d’oficines tenen adreces IPv4 com a públiques. Per tant, els usuaris habituals no tenen la possibilitat de tenir gaires IP. Aquest desavantatge va costar fins a cert punt la comunicació privada.

Configuració difícil: – L’inconvenient més significatiu relacionat amb IPv4 és que és complicat configurar-lo. La configuració es pot realitzar de forma manual o automàtica. Per a la configuració, cal tenir un coneixement sòlid relacionat amb la infraestructura DHCP, i això no és un pastís.

Compatibilitat: – A mesura que augmentava el nombre de dispositius interconnectats, calia donar més concentració a la compatibilitat. Hi ha una deficiència d’infraestructura de xarxa a IPv4 que no permet assolir la interconnexió. Així doncs, IPv6 va prendre el liderat aquí.

Què és IPv6?

És la recent incorporació a la família de protocols d’Internet. Les adreces IPv6 estan representades en vuit grups de quatre. El sistema de numeració utilitzat és hexadecimal i els números es separen amb dos punts. Una característica fantàstica d’IPv6 és que el nombre de combinacions d’adreces IP que pot proporcionar.

A més, hauríeu de preparar-vos per acomiadar-vos del DHCP, ja que hi ha una administració més senzilla. A més, alguns avantatges milloren la vostra experiència de comunicació. Configuració automàtica, format de capçalera més fàcil i ja no hi ha traducció de l’adreça de xarxa.

Com funciona IPv6?

IPv6 funciona configurant-se automàticament segons els estàndards de xarxa. Ja que IPv6 conté un gran nombre d’adreces IP perquè es facilita la comunicació. Diversos dispositius poden interfacar-se alhora. Així, no es fa servir cap NAT per permetre la transmissió de dades. A més, a causa de les capçaleres, la transmissió de dades és més eficient que mai.

Quan la transferència de paquets de dades es considera infructuosa, és responsabilitat de l’ICMPv6 solucionar els errors i desfer-se dels errors de les funcions. Algunes altres funcions que aconsegueixen la tasca d’IPv6 són la traducció de protocols NAT, diversos nivells de tunnelatge i una pila IP de doble nivell..

Avantatges d’IPv6

Aquesta versió d’Internet Protocol facilita la funcionalitat d’un encaminador. En essència, té diverses opcions per assignar adreces IP a qualsevol dispositiu connectat a sobre. A més, IPv6 té la capacitat de maximitzar el nombre d’octets transferits.

El transmissor / emissor de fitxers té l’autoritat de dividir les dades en diversos paquets. Aquesta característica és possible gràcies a IPv6. L’IPv4 té una quota inferior al mercat ja que més del 95% dels dispositius utilitzen IPv6. Amb tots aquests avantatges i trets discutits, és difícil preguntar-nos el ritme de transmissió de dades si IPv6 no hi era.

Desavantatges de l’IPv6

Hem de conèixer els innombrables avantatges que promet IPv6. Tanmateix, aquesta gran innovació en el domini digital té alguns inconvenients. Els desavantatges que ofereix IPv6 no s’han de desglossar a cap cost.

Mobilitat del dispositiu: – Els dispositius on funciona IPv4 no són mòbils per executar IPv6. Aquest serà el problema més important que tindran els usuaris quan vulguin interferir diversos electrodomèstics a casa seva que treballen actualment a IPv4.

Gamma d’adreces: – És evident que quan es fa càrrec de l’IPv6, hi haurà una quantitat enorme d’adreces IP no utilitzades. Així, s’ampliarà la longitud estàndard d’una IP mitjana. Per tant, serà difícil recordar totes les adreces IP.

Sense procés de transició: – Hi ha moltes especulacions sobre com els dispositius que utilitzen IPv4 es rejovenen per a IPv6. Actualment, no hi ha cap mètode o algorisme que pugui permetre que les adreces IP anteriors es transformin en una de nova per a IPv6.

Com desactivar IPv6?

Quan la vostra VPN no protegeix el trànsit d’Internet i filtra la vostra adreça IP, hi ha una cosa a fer. Podeu desactivar el sistema per no utilitzar-lo. A continuació, es descriuen alguns passos que us ensenyaran com podeu convertir el vostre IPv6 manualment. Per tant, no hi ha vies perquè la circulació del vostre trànsit.

 • Feu clic a Windows > Configuració > Xarxa & Internet > Treball en xarxa & Centre de compartició.
 • Feu clic a Canvia la configuració de l’adaptador > feu clic amb el botó dret a la xarxa a la qual esteu connectat > Propietats.
 • Desplaceu-vos a la versió 6 del protocol d’Internet (TCP / IPv6) > desmarqueu la casella.
 • Si ho feu, heu desactivat amb èxit IPv6 el vostre sistema.

VPNs amb IPv6

La majoria dels serveis VPN no permeten IPV6 a través de les seves xarxes de trànsit. El motiu d’aquesta acció és que nombrosos proveïdors VPN no estan actualitzant el seu maquinari i programari que pugui facilitar l’IPv6. Quin avantatge utilitzar una VPN quan el vostre ISP pot supervisar la vostra activitat?

Si teniu escèptic que la vostra VPN no estigui preocupada pel vostre trànsit IPv6, executeu una prova de filtracions IP. Un lloc web per fer aquesta anàlisi https://ipleak.net/ per assegurar el trànsit IPv4 i IPv6. Quan hàgiu acabat la prova sense VPN, executeu una prova amb aquesta. Si la vostra adreça IP original es mostra com l’anterior, la vostra VPN no admet IPv6.

Què hi ha per arribar a IPv6?

IPv6 pot incloure 3,4 * 10 ^ 38 combinacions d’adreça IP. És cert que una cosa és segura i és que passarà molt de temps que ens quedarem sense adreces IP. Tal com es defineix a la taula anterior, l’IPv6 ofereix avantatges incontables. Alguns exemples d’això són un format de capçalera més senzill i el seu marcat NAT.

La seva fama augmenta amb el temps. Molts sistemes operatius i mòdems ofereixen l’experiència dels seus usuaris amb IPv6. Els ISP despleguen regularment serveis que admeten aquesta versió moderna, en aquest moment redefinint l’experiència a Internet. Hi ha un únic desavantatge als existents i és el cost que suposa l’IPv6.

Seguretat amb IPv6

La majoria dels geeks tecnològics es podrien aprofundir en IPv6 de seguida sense pensar en les seves mancances. El primer i important inconvenient d’IPv6 és que la majoria de VPN no ho admeten.

En cas que la vostra VPN comprometi l’anonimat, és hora que no la tinguis en compte. No heu de triar una VPN que deixi anar la vostra adreça IP perquè us deixa oberts als ulls indiscretos.

Quan seleccioneu una VPN, inspeccioneu les funcions que ofereix. Presta molta atenció tant si ofereix IPv6 com si no. Si no és així, no hi ha cap problema important, però hi ha un problema quan hi ha un backdoor.

Això és per garantir la seguretat d’un usuari protegint-lo de filtracions IP. Trieu una VPN que ofereix la funció Kill Switch. Es reduirà la connexió amb Internet quan caigui la vostra xarxa.

Diferències entre IPv4 i IPv6

IPv4 i IPv6 inclouen molts contrastos. La taula següent mostra les diferències importants que existeixen aquestes dues versions del protocol d’Internet. Nota: es tracta de comparar-los perquè vigilin bé el nombre. Principalment, difereixen per la mida i les característiques que proporcionen.

IPv6

IPv4

No proporciona missatgeria de difusióProporciona missatgeria de transmissió
Les adreces tenen una longitud de 128 bitsLes adreces tenen una longitud de 32 bits
No hi ha cap camp de comprovació disponible a la capçaleraCamp de xec disponible
Binari representat en hexadecimalBinari representat en nombres decimals
Hi ha identificació de flux de placketLa identificació del flux de paquets no hi és

Conclusió

A mesura que augmenten els usuaris d’internet, el nombre d’adreces IP de comunicació augmenta, així que hi ha necessitat de bilions d’adreces disponibles. Per tant, aquest servei només és possible amb ell. No vol dir que desaparegui el IPv4, la xarxa d’ordinadors encara hi haurà deute.

Amb l’IPv4 separat, IPv6 també pot augmentar la innovació de l’IoT. Per comunicar-se amb màquines com refrigeradores, rentadores, electrodomèstics, etc., també necessitareu adreces IP per transferir els senyals amb èxit. Per tant, s’ha demostrat que IPv6 és el futur de la xarxa.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map