E-Safety Comprehensive Guide


De siste årene har Canada hatt en økning i identitetstyveri og andre internettforbrytelser. Som svar på dette er lovgivning kjent som personopplysningsbeskyttelsesloven og elektroniske dokumenter lov (PIPEDA) vedtatt.

De nye personvernreglene er laget for å gi kanadiere beskjed når det har skjedd et datainnbrudd. En stor del av den nye kjennelsen er ment å forhindre brudd i utgangspunktet. Imidlertid er for øyeblikket alle selskaper lovpålagt å varsle personvernkommisjonen i Canada hvis det er en faktisk risiko for at en persons data blir kompromittert av et datainnbrudd.

Loven ber løst om at selskaper skal ta “passende” tiltak for å sikre dataene. Den bruker også usaklig terminologi for å diktere når et selskap trenger å varsle kunder om et datainnbrudd. Dette kan være relatert til kanadiske, ettersom det er viktig å bekymre seg for å holde dataene deres sikre.

Ifølge kontoret til personvernkommisjonær Daniel Therrien har brudd på data som det store Equifax-hacket løftet røde flagg for kanadiske statsborgere, men lovene har ikke reflektert denne bekymringen.

Han har bedt om en årlig budsjettøkning på 24 millioner dollar som skal brukes til å analysere og undersøke rapporter om dataovertredelse, noe som vil gjøre en lang vei for å slette ut 100.000 dollar per overtredelse som er på linjen for selskaper som ikke håndterer brudd på data riktig.

Eksperter sier at dette regelverket ikke går langt nok og tilliten til den nye forskriften er lav.

Med datamaskiner som overvåkes døgnet rundt, var hackere fremdeles i stand til å planlegge og levere ondsinnede angrep. Dette faktum gjør at beskyttelse av enkeltpersoner, og personlige datamaskiner virker nesten umulig. Det trenger imidlertid ikke være umulig.

Ved første øyekast kan det se ut til å fjerne internett fra hjemmet for å beskytte ditt privatliv og identitet. Det er imidlertid viktig å huske at internett også er et verdifullt verktøy.

En rekke guider er tilgjengelige for å hjelpe deg med å holde ditt privatliv og barns trygge online, men mange av disse guidene er for generelle eller for uaktuelle med moderne teknologi til å være til stor nytte i noen situasjoner. Denne omfattende guiden vil hjelpe deg å beskytte ditt privatliv mens du beskytter barn ved å gi et stort utvalg av sikkerhetstips og informasjon om sosiale medier og chatte-apper som Facebook og Snapchat.

Trinn for å holde barna trygge på nettet

I denne delen av denne guiden, vil du få en generell forståelse av noen ting du kan gjøre for å holde barnets personvern trygt og noen ting han eller hun kan gjøre for å hjelpe.

Retningslinjer for foreldre

Når du prøver å holde personvernet trygt, er et sted å starte FBI-ressurssiden der du kan finne en rekke nyttige opplysninger om å beskytte barnet ditt mot farer på nettet. Dette nettstedet er den perfekte ressursen fordi den kontinuerlig oppdateres for å imøtekomme behovene til ny teknologi.

Med hver nye utvikling innen datamaskin- og telekommunikasjonsteknologi utvides tilgangen til nye informasjonskilder og kulturopplevelser. Når denne tilgangen øker, gjør imidlertid muligheten for rovdyr å få tilgang til ditt og ditt barns private informasjon.

Dette faktum gjør det viktig for deg (spesielt foreldre) å forstå de forskjellige farene ved online tilgang og hvordan du kan overvåke informasjonsendringer som kan være et resultat av problemer online.

Rovdyr på nettet

Online rovdyr kan ha forskjellige mål. Noen rovdyr er like etter informasjon, men andre vil ha mer. Det er viktig å erkjenne at en liten gruppe individer surfer på internett med den eneste hensikt å bli venner med et barn. Dette vennskapet kan være begynnelsen på å stelle et barn til seksuell utnyttelse senere.

En seksuell rovdyr har en fantastisk evne til sakte å senke et barns reserver over en liten periode ved å late som om han er en annen. Hvem som helst kan lage en profil i sosiale medier som er forskjellig fra virkeligheten.

Hvis barnet er usikkert, bør du samle informasjon om den personen. Hvis ungdommens oppførsel endres, kan det være et tegn på stell fra et seksuelt rovdyr. Noen advarselsskilt å se etter inkluderer store mengder tid på nettet eller pornografi på ditt barns datamaskin.

FBI har samlet lister som inkluderer vanlige tegn hvis du er bekymret for ditt barns opplevelse på nettet. Hvis barnet ditt viser noen av disse tegnene, bør du være forberedt på å snakke åpent om truslene fra online rovdyr og hvordan du kan unngå dem.

Du bør snakke med barnet ditt og kontakte det lokale politiet hvis du finner bevis på upassende kontakt mellom en voksen og barnet ditt. En viktig nøkkel for å unngå ekstreme problemer som nettmobbing eller seksuelle rovdyr er åpen kommunikasjon mellom foreldre og barn.

Ulike kilder er tilgjengelige for å informere og veilede foreldre. Disse nettstedene inkluderer:

• Nasjonalt sikkerhetsråd – tilbyr tips om hvordan du kan sikre at barna dine vet hvordan de skal holde seg trygge.

• Federal Trade Commission – gir foreldre støtte når de snakker med barn om å være trygge på internett.

• Protectkids.com og Internet Safety 101– er utmerkede kilder til informasjon om seksuelle rovdyr og anbefaler å hjelpe deg med å unngå farene forbundet med rovdyr på nettet.

Internett og barn

Internett er en grunnleggende del av dagliglivet som betyr at voksne og barn må være smarte digitale borgere. Gjennom at utdanning og underholdning er så lett tilgjengelig, har det blitt opprettet spesielle oppgavekrefter for å sikre skole og campus sikkerhet. Disse arbeidsstyrkene prøver å beskytte barn mot mobbing og vold i skolen.

Disse problemene følger noen ganger barnet hjem. Internett kan imidlertid brukes på positive måter også. For eksempel har dateringsvold alltid vært et fysisk spørsmål og har blitt en betydelig bekymring. Ulike statistikker viser at dette fenomenet er vanlig, men internett kan bidra til å løse dette problemet.

LoveIsRespect er en organisasjon med det primære formålet å utdanne og styrke mennesker til å forhindre eller avslutte voldelige forhold. De gjennomførte en studie i 2008 som fant at 69% av tenåringene som hadde samleie med 14, sa at de opplevde en form for relasjonsmisbruk.

Denne studien ga også informasjon hvor en av fem tenåringer mellom 13 og 14 år gammel oppgir at de kjente venner eller jevnaldrende som hadde blitt truffet av en kjæreste eller kjæreste i sinne. Det antydet også at bare 51% av preteens kunne identifisere advarselstegn for et farlig forhold.

Ved å bruke ressurser som LoveIsRespect, kan en forelder bruke internett til å fylle ut kunnskapskløften. Det kan også brukes til å adressere vold og andre problemer som oppstår i løpet av de kritiske formasjonsårene.

Nettmobbing

Mobbing har vært en liten del av samfunnet i mange år, men med oppfinnelsen av internett har den tatt en helt ny form.

Nettmobbing kan defineres ved bruk av forskjellige teknologier (mobiltelefoner, datamaskiner eller andre enheter koblet til internett) for å sende, postere eller tekstdata som ble opprettet for å skade eller flau en annen person. Nettmobbing kan til og med skje mens du bruker videospillkonsoller.

Med den mengden teknologi som er tilgjengelig for nettmobbing, må en forelder være ekstremt årvåken for å få øye på noen hint om dette. Facebook, Twitter, chatterom, fora og andre sosiale nettverk kan brukes til å angripe andre. Cyberbullies vil bruke enhver form for medium for å lykkes med sine sårende kommentarer og handlinger.

Disse måtene kan omfatte, men er ikke begrenset til, ryktespredning, lekker personlig informasjon eller til og med etterligning. Når det gjelder nettmobbing, kan det gjøres åpenlyst eller skjult. Uten utveksling ansikt til ansikt, har mange mobbere en tendens til å handle dristigere på nettet enn i skolegården.

I 2010 antydet forskning at 43% av tenåringene har opplevd å være offer for nettmobbing. Så det er også viktig for foreldre å holde en dialog åpen om nettmobbing med barnet sitt.

Her er noen verdifulle ressurser å referere til om dette emnet:

• Cyber ​​Mobbing Research Center – inneholder informasjon om løsninger på nettmobbing.

• DoSomething.org– lister opp 11 fakta om problemene knyttet til nettmobbing.

• Nasjonalt senter for savnede og utnyttede barn – inneholder en side som forklarer hvordan du kan stoppe nettmobbing og hvordan du kan vite om barnet ditt blir mobbet på nettet.

Beskyttelse av personlig informasjon

Hvis barnet ditt er under 13 år, har du full kontroll over personlig informasjon som er samlet inn online. Denne loven gir deg muligheten til å samtykke til alle opplysninger som finnes om barnet ditt. Det krever også at nettstedet holder innsamlet data sikkert.

Når det gjelder å beskytte barnet ditt på nettet, kan det være verdt det å undersøke personvernlover. Noen av disse lovene gjelder også for å beskytte en voksnes personvern. En rekke nettsteder har gunstig informasjon og tips om hvordan du kan holde sensitiv informasjon borte fra uautoriserte brukere.

Følgende nettsteder gir folk informasjon for å bli oppdatert og bli informert om å beskytte deres personlige opplysninger:

• Federal Trade Commission – tilbyr en side full av informasjon om personvernproblemer.

• Barns lov om personvern online – gir et sammendrag for foreldre om det juridiske aspektet ved å beskytte barnas informasjon på nettet.

• DO-IT– gir en rekke tips om hvordan du sikrer at dataene dine ikke blir funnet på nettet.

Barnetips

• Det ville være best om du alltid spurte foreldrene dine før du ga ut personlig informasjon.

• Du skal aldri oppgi etternavn eller hjemmeadresse.

• Et annet nyttig tips er å lage et fornuftig skjermnavn.

• Dette skjermnavnet skal ikke inneholde personopplysninger som fødselsdato eller navn.

• Det er viktig å fortelle det til foreldrene dine før du møter en venn fra nettet.

• Husk at ikke alle er den de sier at de er.

Besøk følgende nettsteder for mer informasjon om det å være trygg mens du er online:

• New York Public Library – gir gode råd om å finne informasjon og tips for å holde barna trygge mens de er online.

• National Children’s Advocacy Center – gir tips og ressurser på internett for barn i alle aldre.

• McGruff Safe Kids – viser ti generelle sikkerhetsregler for å gi informasjon online.

Foreldretips

For å gi foreldrene tillit gir Family Online Safety Institute nyttige råd om godt digitalt foreldreskap. Denne tilliten vil gjøre det mulig for foreldrene å støtte barnet sitt til å navigere trygt rundt på internett.

Avhengig av barnets alder, varierer problemene og fagene. Imidlertid krever dagens foreldre at du har en sterk forståelse av hendelsene på nettet. Denne informasjonen må inkludere de forskjellige appene som blir introdusert.

Du kan bli en overordnet foreldre ved å bruke teknologi. Det lar deg utvikle et mer tillitsfullt og samarbeidsforhold til barnet ved å ha en ærlig dialog om hvordan han eller hun bruker internett. Du må ha en dyp forståelse og kunnskap om de forskjellige nettstedene som appellerer til dagens ungdom.

Nedenfor er to nettsteder du kan bruke for å få en bedre forståelse og veiledning. Det er alltid viktig å huske at internetsikkerhet kan være en kritisk del av en positiv onlineopplevelse.

Nettstedene som hjelper deg med å nå disse målene er:

• Family Online Safety Institute – har syv trinn for god digital foreldre som gir tips for sikker bruk på nettet.

• State of Washington Department of Education – tilbyr en PDF som inneholder en rekke online sikkerhetstips for foreldre og barn.

Populære apper og nettsteder

Etter at du har undersøkt nettstedene ovenfor for å lære hvordan du kan holde barna dine generelt trygt på nettet, vil denne neste delen gi deg et innblikk i de mest brukte appene og nettstedene..

En av de mest populære appene er Snapchat. Nesten ⅓ av tenåringer i Canada bruker denne appen daglig. Millioner av bilder og videoer utveksles hver dag.

Hver video, foto og skjermdumping skal visstnok automatisk slettes i løpet av noen få sekunder når du bruker Snapchat. Imidlertid er det mulig å fjerne eller slette bilder på en annen enhet. Denne prosessen etterlater en permanent oversikt over det du mener er midlertidig.

En annen populær app er Kik Messenger. Med Kik Messenger kan du sende meldinger uten å oppgi telefonnummeret ditt. Dette faktum gjør dette til en populær app med folk som ønsker å være anonym.

Hvis du leser anmeldelser for denne appen, innser du raskt at denne appen er kjent for å motta og sende eksplisitte meldinger. Det er til og med rangert som 17+ på grunn av “Hyppige / intense modne / suggestive temaer.” Denne vurderingen hindrer ikke barn under 17 år fra å laste ned og bruke appen.

Neste på listen over favorittapper er Ask.fm, som er et nettsted for sosiale nettverk med spørsmål- og svarformat. Denne appen har i det siste blitt assosiert med mobbing og selvmord. Bare barn over 13 år har lov, men appen har ikke noe system for å overvåke aktiviteten.

Denne appen kan betraktes som et mekka for nettmobbing. Disse appene er bare noen få av de nye farene på nettet som barn og voksne må møte. Ved å bli informert om de mest brukte appene og nettstedene, kan du lære å lage en nyttig dialog om sikkerhet mens du bruker appene.

Nedenfor er noen spesifikke skritt du og barnet ditt kan ta med spesifikke apper og nettsteder for å beskytte dem.

snapchat

Denne enormt populære meldingsappen har lagt til videochatter og tekstfunksjoner for å lage et alt-i-ett-kommunikasjonsnettsted. Denne appen er utrolig populær blant unge voksne og tenåringer.

Snapchat krever at brukerne er over 13 år for å opprette en konto. De fleste brukere tror at meldingene slettes i løpet av få sekunder, men andre vet at internett er for alltid. Disse ‘ødelagte’ meldingene kan raskt gjenopprettes med en begrenset mengde teknisk kunnskap.

Disse meldingene kan også lagres ved å ta et skjermbilde. Snapchat vil at folk skal tro at de fleste av disse meldingene er ufarlige, men appen har et rykte for å sexting. Du trenger imidlertid ikke å få panikk.

Snapchat har forskjellige innstillinger som kan endres for å beskytte personvernet og eliminere mottak av upassende meldinger fra fremmede.

Beskytt barnet ditt på Snapchat

De fleste individer synes å ha tilgang til barnets konto er nyttig. Det hjelper imidlertid ikke med akkurat denne appen. Du må oppmuntre barnet til ikke å sende eller motta meldinger uten at du er til stede.

Dette faktum er viktig fordi meldinger “sletter” etter at du har åpnet dem. Det er også en god ide å diskutere hvordan appen fungerer, risikere med å bruke appen osv. Oppmuntre barnet ditt til å tenke før du sender et bilde.

Det er viktig at barnet ditt også forstår at det aldri er greit å sende seksuelle bilder. Det er mulig å angi en personverninnstilling bare for å tillate meldinger fra venner og familie. Du kan gjøre dette ved å starte på Snapchat-innstillingsmenyen.

Klikk deretter på der det står “Hvem kan sende meg meldinger?”. Du kan deretter velge “Mine venner.” Hvis du er bekymret for at barnet ditt bruker appen uten deg, kan du kontakte Snapchat, og de vil slette kontoen til alle under 13 år.

Denne prosessen kan startes på https://support.snapchat.com/delete-account. Du må ha brukernavn og passord for å fjerne en konto. Hvis du ikke har denne informasjonen, gå til

https://support.snapchat.com/en-US/a/delete-my-account1.

Hvis et barn under 13 år prøver å opprette en Snapchat-konto, får han eller hun tilgang til SnapKidz i stedet. Imidlertid, hvis et barn lyver om alderen, kan vedkommende fortsatt få tilgang til appen.

SnapKidz lar barna ta bilder, men ikke sende dem. Det er også umulig for barna å sende eller motta meldinger eller legge til venner på SnapKidz.

Kik Messenger

Med over 100 millioner brukere er Kik en av de mest fremtredende appene for tenåringer i dag. Du kan sende virtuelle klistremerker, undersøkelser, tekstmeldinger, bilder og videoer ved hjelp av denne appen. Fordi du bare trenger noens Kik-brukernavn for å melding, trenger du ikke å oppgi telefonnummeret ditt.

Dette faktum kan gi enkeltpersoner en falsk trygghet. Det kan virke trygt fordi barnet ditt bare oppgir et anonymt brukernavn på nettet, men det er det ikke. Kik er ekstremt populær for sexting, noe som gir den en rating på 17+ i appbutikken.

Likevel lar Kik hvem som helst over 13 år opprette en konto. Ved å lese anmeldelser, kan du se at denne appen ikke passer for barn. Hvis barnet ditt bruker Kik, kan det hende at han eller hun kan motta meldinger fra hvilken som helst person på appen.

Beskytt barnet ditt på Kik

Som foreldre kan du holde barnet ditt trygt ved å:

 • Oppmuntrer dem bare til å sende meldinger til folk de kjenner offline
 • Fortell dem om å aldri dele personlig / privat informasjon med fremmede eller bare venner online
 • Viser barnet hvordan den nye funksjonen brukes. Kik vil sende meldinger fra nye mennesker til en “Ny chat” -del der barnet kan blokkere og ignorere avsenderen.
 • Å holde barnets brukernavn privat.

Når du vil blokkere folk, går du først til innstillinger. Gå til chatteinnstillinger eller personverninnstillinger i innstillingsområdet. Finn der det står ‘blokkeringsliste’ og velg + -knappen. Deretter bør du finne brukeren du vil blokkere og klikke på blokkering for å bekrefte.

Hvis du ønsker å holde et brukernavn privat, kan du fortelle barnet ditt om å bare dele det med folk han eller hun kjenner offline, og unngå å legge inn brukernavnet på andre apper eller sosiale mediesider.

Ask.fm

Mange foreldre er klar over de gigantiske sosiale mediesidene som Facebook, Instagram og Twitter. Imidlertid er Ask.fm et annet nettsted for sosiale nettverk som raskt øker i popularitet hos barn under 18 år.

Ask.fm er et unikt nettsted fordi det lar brukerne stille og svare på spørsmål anonymt. Dette nettstedet var nylig i nyhetene knyttet til en selvmordssak i Florida. Ved å bruke Ask.fm-appen mobbet barn en ung jente til hun begikk selvmord.

I Storbritannia omtalte statsminister David Cameron appen som sjofel på grunn av lignende problemer med nettmobbing i landet hans. I følge BuzzFeed.com er ni selvmord fra hele verden koblet til dette nettstedet med sosiale medier. Årsaken bak dette faktum er på grunn av muligheten til å stille spørsmål anonymt uten at noen overvåker innholdet.

Nettstedet Ask.fm har en ansvarsfraskrivelse som sier at selskapet ikke har noe ansvar for deg for innhold som du kan synes å være kritikkverdig, uanstendig eller i dårlig smak. ‘Med risikoen og populariteten forbundet med denne appen, er det viktig å vite om barnet ditt bruker det og hvordan du kan beskytte dem.

Beskytt barnet ditt på Ask.fm

Du kan dra nytte av personverninnstillingene som er tilgjengelige i denne appen for å beskytte barn og voksne. Hvis en melding blir mottatt av en trakasserende person, kan du klikke på ‘blokker’ ved siden av spørsmålet for å stoppe personens mulighet til å stille deg spørsmål.

Du kan også gå til innstillinger og klikke personvern. Etter å ha klikket på personvern, trykker du på ‘ikke tillat anonyme spørsmål’ for å forhindre at fremmede kan stille spørsmål. Sørg for å oppmuntre barnet ditt til ikke å dele passord med venner eller fremmede.

Mens appen brukes, bør du prøve å holde en dialog åpen, så barnet ditt vil komme til deg hvis det er noen problemer. Hvis du har tilgang, kan det være en fordel å overvåke barnets oppførsel og interaksjoner for å holde ham eller henne ansvarlig.

Barnet ditt må også forstå at alt og annet som legges ut på Ask.fm kan deles på andre sosiale mediesider. Så hvis barnet ikke ville dele det med familien, bør det ikke publiseres på nettet.

Til slutt er det viktig å snakke med barnet ditt om nettmobbing, samhandling med andre og hvordan andre kommuniserer med barnet ditt. Hvis du eller barnet ditt føler at han eller hun blir mobbet på nettet, snakk med barnet ditt og ta tiltak.

Når andre brukere bryter vilkårene for bruk, kan du starte en formell klageprosess ved å bruke området “kontakt oss” eller sende en e-post til [email protected] Vilkårene for bruk forbyr et utvalg av innhold som inkluderer krenkende, hatefulle, pornografiske eller truende ting.

Du kan deaktivere en Ask.fm-konto ved først å logge deg på appen. Deretter klikker du på innstillinger øverst til høyre på skjermen. Trykk så der det står ‘deaktiver konto.’ Du må bekrefte dette ved å skrive inn passordet igjen.

Badoo

Mange mennesker har aldri hørt om Badoo. Når du tenker på utsagnet, kan det være skremmende å innse hvor mye et barn bruker som en forelder kanskje ikke vet noe om. Sannheten er nok mye.

App-butikken tilbyr over en milliard smarttelefonapper. De fleste av disse tilgjengelige appene er ufarlige og til og med nyttige, inkludert musikkapper og kollektivapper. Imidlertid kobler et lite mindretall av disse appene barn til potensielt skadelige sosiale mediesider.

Badoo er en av disse typene apper. Det er ikke alltid aktuelt å fortelle barnet ditt om ikke å bruke bestemte apper, men dette nettstedet er ikke det barnet ditt skal være på i det hele tatt. Det er et datingside.

Det er ikke nødvendigvis skadelig, men nettstedet ble designet for voksne og voksne bruker først og fremst nettstedet. Barn skal ikke få lov der voksne prøver å bli kjent med andre voksne. Noen mennesker vil tro at det å la et barn bruke Badoo ville være likt å sende barnet ditt til en bar for å møte nye venner.

Badoo er tydelig i sin begrensning for personer under 18 år fordi det er et møtested for voksne. Imidlertid kan denne begrensningen ignoreres eller omgås av et bestemt og intelligent barn. Med dette i bakhodet er det viktig at du kjenner nettstedet for å kunne holde barnet ditt trygt.

Beskytt barnet ditt på Badoo

Det første trinnet i å beskytte personvernet ditt mens du er på Badoo, er å forstå nettstedet for voksne. Selv om vilkårene på Badoo-siden tydelig sier at det er for de over 18 år, kan et barn lyve om alderen sin og fremdeles opprette en konto.

Du bør også være klar over at andre kan opprette falske kontoer for å be om upassende bilder eller for å stjele personopplysninger. Du bør også forstå at all informasjon som deles på Badoo kan deles offentlig. Dette faktum er gyldig for en rekke nettsteder, så barnet ditt bør vite at de aldri vil dele personlig informasjon med fremmede.

Hvis du ønsker å slette en konto, kan du logge inn, gå til innstillinger og deretter klikke på slett konto. Hvis du vil slå av lokasjonstjenester i Badoo-appen, kan du logge deg på, gå til profil, deretter klikke på ordet ‘personvern’ og deretter klikke på ‘vis avstand.’

I Badoos vilkår og betingelser fremgår det tydelig om de er klar over at en mindreårig har opprettet en konto, vil de slette profilinformasjonen fra Badoo. Denne avtalen lar deg sende en melding til Badoo på tilbakemeldingssiden, og de vil fjerne den mindreåriges konto.

Denne tilbakemeldingssiden finner du på https://badoo.com/help/report-underage.phtml. All informasjonen ovenfor hjelper til med å holde barnet ditt trygt, men Badoo er et nettsted for strengt voksne, og det er ikke passende for barn under 18 år.

Facebook

Av alle tilgjengelige apper kan det hevdes at Facebook er den mest brukte appen. Informasjonen gitt nedenfor er forskjellig fra dataene presentert over fordi den ikke hovedsakelig handler om barn.

Uansett er denne informasjonen nødvendig hvis du vil beskytte barna dine. Denne informasjonen kan til og med være nyttig for de menneskene som ikke har barn fordi Facebook har mange farer og du trenger å vite hvordan du kan beskytte deg selv.

En flott ting med Facebook er at det gjør at du kan beskytte deg mot et bredt utvalg av farer som datahøsting og identitetstyveri. Du må imidlertid endre standardinnstillingene for å beskytte deg og barna dine.

Beskytt barnet ditt på Facebook

Det første trinnet er å sjekke de grunnleggende innstillingene. Logg deg på appen og klikk på dropdown-gulroten som ligger i øverste høyre hjørne, og klikk deretter på innstillinger. Herfra kan du sjekke innstillingene for personvern og sikkerhet.

Hvis du vil endre personverninnstillingene, velger du “personvern” og trykker deretter på redigeringsknappen ved siden av “hvem kan se dine fremtidige innlegg?”. Etter at du har valgt denne delen, kan du velge hvilke venner som kan se innleggene dine. Du kan til og med beskytte tidligere statusoppdateringer ved å velge ‘limit who can see past posts’ og deretter klikke ‘limit limit posts’.

Du kan endre sikkerhetsinnstillingene ved å velge ‘sikkerhet’ og deretter klikke redigere ved siden av ‘få varsler om ukjente pålogginger.’ I dette området kan du velge hvordan Facebook varsler deg om uregelmessig aktivitet.

Hvis du er bekymret for at noen kan få tilgang til kontoen, kan du velge “bruk tofaktorautentisering.” Når du har valgt denne knappen, klikker du på den blå “komme i gang” -knappen og følger instruksjonene på skjermen..

En rekke andre alternativer for sikkerhet og beskyttelse finner du under innstillingsområdet. Et nyttig verktøy ligger under fanen som sier ‘kontoeierskap og kontroll.’ Når du har klikket inn i dette området, kan du deaktivere eller slette kontoen.

Hvis du vil deaktivere kontoen din midlertidig, velger du Deaktiver. Hvis du skal slette kontoen din permanent, velger du Slett konto.

Noen andre favorittapper som du som foreldre trenger å vite om inkluderer:

Bumble- Denne appen ligner på Tinder, men den krever at kvinnen gjør det første trekket. Det har blitt sagt at barn bruker Bumble for å opprette falske kontoer ved å forfalske alderen deres.

Live.me- Denne direktesendte videoappen bruker geolocation for å dele videoer. Denne prosedyren lar brukerne finne den nøyaktige plasseringen av sendingen. Det er også mulig å tjene mynter for å betale for et barns bilder.

Kalkulator% – Det ser ut som en kalkulator-app, men det er et hemmelig sted å skjule bilder, filer, videoer og nettleserhistorikk.

Holla – Holla gir barn tilgang til mennesker rundt om i verden som en selverklært avhengighetsskapende videochat-app. Anmelderne av denne appen hevder at de har blitt konfrontert med rasemessige slurver, eksplisitt innhold og andre skadelige ting.

Whisper- Med denne sosiale medie-appen oppfordres barnet ditt til å dele hemmeligheter med fremmede. Det gjør også brukerens plassering tilgjengelig for andre.

Hot or Not- Det primære målet med denne appen er å la folk koble seg opp. Folk oppfordres til å rangere hverandres profil, se etter mennesker i nærområdet og chatte med fremmede.

Omegle- Denne appen er et gratis nettpratnettsted som oppfordrer barnet ditt til å chatte anonymt med andre inkludert fremmede.

Gul – Med sin Tinder-lignende atmosfære, var Yellow designet for å gi tenåringer flørt med hverandre.

Burn Book – Burn Book er et sted hvor tenåringer går for å legge ut anonyme rykter. Disse ryktene blir lagt ut gjennom bilder, videoer, lyd og tekster.

Wishbone- Denne appen oppfordrer barna til å sammenligne andre barn mot hverandre. Det gjør at barna også kan rangere hverandre ved hjelp av en skala.

Instagram- Instagram er den mest brukte appen for å lage en falsk konto for å skjule innhold. SMSing ved hjelp av Instagram er også populært fordi meldingene blir slettet når barnet forlater samtalen.

Spesifikk landinformasjon

Selv om internett er tilgjengelig over hele verden, kan alle land, lokaliteter og provinser være ekstremt forskjellige. Samlet nedenfor er verdifull informasjon for noen land av spesiell interesse.

Australia

Australia er et ekstremt sammenkoblet land som gjør det vanskelig å holde barna trygge mens de er online.

Oversikt

Microsoft valgte Australia som stedet for å lansere et nytt utvalg av nettbrett over alle andre land over hele verden. En hovedårsak til dette valget var det faktum at Australia allerede bruker flere tabletter per innbygger enn nesten noe annet land.

Et annet interessant faktum er at det anslås at over 29% av husholdningene i Australia får tilgang til internett via et nettbrett. Det antydes også at australiere bruker internett i omtrent en time lenger hver dag enn kolleger i USA og Storbritannia.

Bruken av skrivebord i Australia har fortsatt å avta mens internettilgang via smarttelefon har økt med over 20%. Hvorfor gi all denne statistikken? De viser portabilitetsaspektet av hvor mange brukere som bruker nettet.

For ikke lenge siden ville en datamaskin ligge på et sentralt sted i hjemmet. Ulike familiemedlemmer ville dele denne datamaskinen. Det ville også være lettere å kontrollere muligheten til å begrense tilgang eller innhold med barn.

Disse dagene er nå nesten borte. I Australia antydes det at omtrent 35% av barna har mobiltelefon. Barn så små som 8 år har tilgang til eller har smarttelefon hver dag. Antall barn som eier smarttelefoner er doblet siden 2007.

Når disse barna er tenåringer, vil de være blant 94% av 16 til 17-åringer som har mobiltelefoner.

Veiledning

I Australia anslås det at 85% av foreldrene installerer sikkerhetsprogramvare på sine barns bærbare datamaskiner. Imidlertid installerer bare 22% av foreldrene lignende programvare på barnas smarttelefoner. Når det gjelder online sikkerhet, må foreldre bruke den samme typen tenkning for smarttelefoner som for andre internett-enheter.

En rekke implikasjoner på nettet må vurderes når du gir et barn en smarttelefon. Et utmerket mål er å etablere et sett med regler for bruk av en smarttelefon. Disse reglene bør ledsages av utdanning om farene ved bruk av visse apper og internett.

Resources-Australia

 • News.com.au– Denne artikkelen er en utmerket kilde til informasjon om bruk av smarttelefoner blant australske barn.
 • Australia-første studie – En fantastisk studie utført av The Works som avslører forskjellige endringer i sosiale nettverksvaner.
 • Alderen – Denne skrivingen forklarer resultatene fra en studie utført av Ofcom som sammenligner kommunikasjoner fra 16 nasjoner til Storbritannia.
 • Office of eSafety Commissioner– Dette nettstedet er full av ressurser for å sikre trygge og positive opplevelser på nettet.
 • Hold deg smart på nettet – Dette nettstedet gir australske borgere koblinger til gjeldende online trusler og råd om hvordan de skal svare på disse truslene.
 • Australia.gov.au– Regjeringen tilbyr et bredt utvalg av ressurser for å beskytte barnet ditt på nettet.

forente stater

USA er like koblet som alle andre svært befolkete områder på denne listen.

Internett-bruk

Shared Hope International gjennomførte en undersøkelse som inkluderte meningene fra 825 voksne og 7 til 16 år gamle barn. Denne undersøkelsen fant at en av åtte foreldre lot barna sine så små som to få tilgang til internett mens bare en av foreldrene av 10 ikke lot barna få tilgang til internett før de var over 10 år.

Over 71% av disse foreldrene oppga også at de sluttet å føre tilsyn med bruk av nettet da barnet fylte 14 år. I USA er 72% av sakene om savnede barn som startet på nettet sentrert rundt barn under 15 år..

Hemmelig bruk

Mange foreldre har gode intensjoner og engasjement, men Kidsafe Foundation gir detaljer om at 32% av tenåringene fremdeles er i stand til å skjule eller slette nettleserhistorikken. Ytterligere 16% av tenårene har åpnet sosiale nettverk eller e-postprofiler uten foreldre-kunnskap.

Mange ganger når barn åpner disse hemmelige beretningene, lyver de rundt alderen som tiltrekker oppmerksomhet fra eldre barn og voksne.

Seksuell oppmerksomhet

I følge Nasjonalt senter for savnede og utnyttede barn har 15% av 10 til 17-åringer blitt bedt om seksuelt innhold på nettet. Myndighetene har fjernet over 90 000 seksuelle rovdyr fra forskjellige nettsteder.

De fleste av disse nettstedene er sosiale mediesider. Når de undersøkte hvordan seksuelle krenkere fant ofrene deres nøyaktig beliggenhet. 26% fant området ved å bruke en persons innlegg i sosiale medier. Lensmannsavdelingen i Santa Clara, CA, sier at oppfordringshastigheten øker 1000% hver måned.

Offentlig informasjon

I USA har det blitt funnet at bare 62% av tenårene satte Facebook-profilen sin til privat. Hele 17% av tenåringene har all informasjon satt til offentlig. Denne innstillingen lar alle se all post, kontaktinformasjon og beliggenhet.

Ressurser – USA

 • Kablet sikkerhet – Dette nettstedet er den første gruppen for sikkerhet, hjelp og utdanning.
 • NetSmartz– Dette nettstedet introduserer Clicky og internettforbryterne som ber barnet ditt om å bli med dem for morsomme og lærerike spill.
 • Teen Angels– 13 til 18 åringer som er spesialutdannet i online personvern, sikkerhet og sikkerhet, er frivillige til å drive dette nettstedet.
 • Walt Disney Company – Walt Disney har opprettet dette nettstedet for å hjelpe foreldre med å snakke med barna sine om bruk og sikkerhet på nettet.

Canada

Canada ligner på andre land på denne listen når det gjelder hvilke trusler deres barn står overfor.

snapchat

Snapchat-appen kan merkes som den mest populære appen som brukes av barn i dag. 50% av alle 16 til 19-åringer rundt om i verden bruker Snapchat månedlig, mens bare 40% av kanadiske tenåringer bruker det. Denne statistikken gjør Snapchat mer populær enn Facebook Messenger og WhatsApp.

Bruk av smarttelefoner

AVG gjennomførte en undersøkelse der foreldre fra forskjellige land, inkludert Canada, ble besvart om å svare på spørsmål om smarttelefonbruk blant barn. Den fant noen interessante fakta. Mange barn vet hvordan de bruker en smarttelefon før de vet hvordan de skal skrive. 89% av barna mellom 6 og 9 er aktive online.

Internettilgang

Canadas MediaSmarts utførte en undersøkelse som avslørte at 99% av alle barn i skolealder har online tilgang utenfor skolen. 40% av disse studentene sover med mobiltelefonen. 35% av 9 til 16-åringer bruker smarttelefoner for å få tilgang til internett mens andre bruker nettbrett og bærbare datamaskiner.

Profiler på nettet

I alderen 15 til 16 år sier 90% av studentene at de har minst en profil på sosiale medier. I aldersgruppen 11 til 12 år sier 40% at de gjør det. Dette faktum er sjokkerende med tanke på aldersbegrensningen på 13 for de fleste sosiale nettverk.

farer

Nesten halvparten av alle kanadiske tenåringer har sett en form for et seksuelt bilde det siste året. Nesten 35% av kanadiske jenter uttrykker at de har opplevd en eller annen type skadelig eller hatefullt innhold.

Foreldresvikt

Den største feilen foreldrene gjør er å installere sikkerhetsprogramvare på bærbare datamaskiner, men klarer ikke å etablere en slags beskyttelse på barnas smarttelefon.

Resources-Canada

 • Canadian Center for Child Protection Inc– En utmerket kilde til å lære om Internett-sikkerhet og hvordan du kan beskytte barnet ditt.
 • Government of Canada– Dette nettstedet hjelper deg å velge riktig mobiltelefon.
 • Royal Canadian Mounted Police– The Mounted Police gir noen interessante fakta om online sikkerhet og nettmobbing.
 • Global News– Dette nyhetsnettstedet har en artikkel om kanadisk ungdom og internett.
 • LIV – Denne artikkelen snakker om en studie som viste at barn lærer å bruke smarttelefoner før de skrev.
 • Canada Safety Council– Denne listen kan hjelpe deg med å etablere sikkerhetsregler på nettet for barna dine.

Irland

Barn i Irland har gode forbindelser, akkurat som de fleste avanserte økonomier.

Sosiale nettverk

I likhet med Canada brukes 40% av Irlands tenåringer av Snapchat, noe som gjør den mer populær enn Facebook og WhatsApp i Irland. Kik Messenger er en annen populær app i Irland. Populariteten til denne appen kommer sannsynligvis fra muligheten til å sende meldinger anonymt.

En annen tvilsom app populær i Irland i Ask.fm. Denne appen lar brukerne bruke et spørsmål-og-svar-format og har blitt assosiert med problemer med mobbing og selvmord i forskjellige land.

Barn som får tilgang til Internett

Irland deltok i en studie på oppdrag fra EU-kommisjonen kalt Net Children Go Mobile. Denne studien inkluderte totalt syv europeiske destinasjoner. I Irland fant denne studien at 35% av 9 til 16-åringer brukte smarttelefoner, 29% brukte bærbare datamaskiner, og 27% brukte nettbrett for å få tilgang til internett.

Den fant også ut at 60% av internettbruken skjedde hjemme, men 46% av disse studentene fikk tilgang til nettet fra et soverom alene uten tilsyn. Denne statistikken antyder at mange barn får tilgang til internett uten standard foreldrekontroll.

I likhet med Canada har 90% av Irlands 15 til 16-åringer en sosial medieprofil, og 40% av 11 til 12-åringene har også.

Bruk av smarttelefoner

Med farene forbundet med smarttelefoner og manglende evne til å overvåke til enhver tid, kan det være lurt å gi barn under 13 år en mer grunnleggende mobiltelefon.

Ressurser – Irland

 • Net Children Go Mobile– Dette nettstedet er den offisielle siden til EU-kommisjonens studie.
 • Hotline.no – Sikkerhetstips for dette nettstedet og en rekke andre nyttige opplysninger om internett.
 • Webwise.ie-Dette nettstedet gir gratis informasjon, råd og utdanning om internettsikkerhet.
 • Department of Justice and Equality– Dette nettstedet er hjemmet til den regjeringsdelingen som straffeforfølger nettkriminalitet.

New Zealand

Selv om New Zealand er fysisk isolert, er de innfødte fremdeles like koblet som enhver annen avansert økonomi.

Sosiale nettverk

I New Zealand bruker omtrent 50% av 16 til 19-åringer Snapchat. Nylig syntes New Zealand Transport Agency at Snapchat var ekstremt nyttig da de målrettet narkotikabrukere om farer forbundet med bilkjøring mens de brukte narkotika.

Med dette bruksnivået er det nødvendig med en åpen og positiv samtale med barna dine om nettsteder som Snapchat, Kik Messenger, Ask.fm, etc. Barna dine må forstå farene forbundet med denne typen nettsteder.

Tilgang til Internett

70% av New Zealands barn mellom 6 og 9 år er koblet sammen. I 2000 var 22% av befolkningen i New Zealand online. Dette tallet hadde økt til 86% innen 2012. 80% av 15 til 16-åringer og 40% av 11 til 12-åringer har en sosial medieprofil.

Farene ved smarttelefoner

Rundt 35% av 9 til 16-åringer bruker en smarttelefon for å få tilgang til internett. De andre 65% bruker for det meste bærbare datamaskiner og nettbrett i stedet for et skrivebord. Du kan få tilgang til den samme informasjonen på en smarttelefon som et nettbrett eller bærbar PC, men det er mye mindre sikkerhetsprogramvare på smarttelefoner sammenlignet med bærbare datamaskiner og nettbrett.

Ressurser – New Zealand

 • Statistikk New Zealand – Denne artikkelen undersøker en studie om New Zealands internettbruk.
 • New Zealand-politiet – New Zealand-politiet tilbyr noen tips for å beskytte barnet ditt på nettet.
 • Kiwi-familier – En utmerket artikkel om Internett-sikkerhet.
 • Internet World Stats – En samlet liste over fakta om New Zealands internettbruk.

Barnevennlig databehandling

Hvis du vil lære om verden, samhandle med andre og ha det gøy, bør du prøve internett. World wide web er blitt en viktig del av livet når det kommer til arbeid og forskning. Disse fakta får foreldre til å oppmuntre barna til å lære hvordan de bruker internett.

I likhet med den virkelige verden kan internett være fullt av usikre, lite hjelpsomme og usmakelige karakterer og situasjoner. Voldelig bilder og eksplisitt seksuelt innhold er bare to eksempler på hvilke typer elementer barn ikke skal ha tilgang til.

Det meste av tiden kan du beskytte barnet ditt fra den virkelige verden. Imidlertid er det skumle at i motsetning til den virkelige verden, er internett bare noen få klikk unna barnet ditt. Dette faktum betyr at foreldre nøye må forme opplevelsene barn har på nettet. Det er viktig å huske at du må bekymre deg for mer enn bare innholdsfiltrering.

Barnevennlig internettopplevelse

Når du prøver å sikre at barnet ditt har en barnevennlig internettopplevelse, bør du forfølge en rekke forskjellige mål. Disse målene kan deles inn i positive og negative mål. Negative er sentrert rundt elementer som skal blokkeres, sensureres eller filtreres, og positive mål er sentrert rundt elementer for å støtte, oppmuntre eller promotere.

Noen negative mål inkluderer:

 • Sensur av sex, vold og annet kritikkverdig innhold
 • Beskytt barnet ditt mot voksne rovdyr
 • Beskytt barnet ditt mot mobbing fra jevnaldrende
 • Deaktivering av kjøp i appen og andre måter å bruke penger på nettet
 • Å stoppe barnet ditt fra å fjerne datasikkerhet

Noen positive mål inkluderer:

 • Fremme av utdanning og læring
 • Oppmuntre og støtte sunne vennskap på nettet
 • Hjelp barna dine med å bli flytende og komfortable med teknologi

Hopp over teknologi-Hangups

Når det gjelder teknologi, har foreldre vært kjent for å si noen interessante ting, inkludert:

“Jeg vet mindre om teknologi enn barnet mitt.”

“Min syvåring lærte meg hvordan jeg bruker internett.”

“Barn er ekstremt smarte med datamaskiner fordi de er på dem hele tiden.”

Hvis du leser mellom linjene i dette ordtaket, kan du innse at et spørsmål (frykt) lurer. Noen ganger snakkes denne frykten, men andre ganger holder forelderen den for seg selv:

“Kan jeg beskytte barnet mitt mens jeg er på nettet? Barnet vet mer enn meg! Han eller hun kan komme seg rundt filtre jeg legger ut på internett. Hvorfor bry deg? Hva kan bli gjort?”

Denne holdningen kan være nederlagsk og lite hjelpsom, men den kan også være farlig. Det gode er at disse ideene er bygd på feil antagelser.

Er barna virkelig smartere om teknologi?

Svaret på dette spørsmålet er kanskje. Noen barn er strålende, og når denne typen barn blir involvert i teknologi eller datamaskiner, kan det være et unntak der ungen faktisk er smartere enn foreldrene om teknologi. Imidlertid er det sannsynligvis sant at de fleste av dagens barn ikke vokser opp til å bli datavitner eller programmerere.

Denne troen kommer sannsynligvis fra det faktum at de fleste barn er mer flytende i å bruke datamaskiner og teknologi, men dette faktum betyr ikke at et barn hadde en fullstendig forståelse av hvordan disse datamaskinene og teknologien fungerer.

Når du bruker noe hver dag, kan det se ut til at du er en ekspert på det elementet. Du kjører bil, åpner et kjøleskap, og du låser opp inngangsdøren sannsynligvis hver eneste dag.

Har du en dyp forståelse av hvordan en bil, kjøleskap eller dørlås fungerer? Hvis noen av disse varene gikk i stykker, kan du løse det? Barnet ditt kan ha de samme svarene på disse spørsmålene om teknologi og datamaskiner.

Uslåelig sikkerhet kan være mulig

Forhåpentligvis får disse uttalelsene foreldrene til å innse at selv om barnet virkelig er bra med teknologi, kan du fremdeles skape et trygt online miljø som barnet ikke kan omgå. Det er også mulig å gi et trygt miljø for de usedvanlig lyse og kunnskapsrike barna.

Bli kvitt foreldrepenger

Mange foreldre har fremdeles hang-ups når det gjelder deres barns online sikkerhet, selv etter å ha funnet ut teknologien. En rekke foreldre føler seg fortsatt håpløse, og at tilgang til skadelig innhold vil nå barnet uansett, men denne uttalelsen er helt feil.

Det betyr noe

Du går gjennom alle problemer for å gi et trygt miljø på nettet, men barnet ditt ser fortsatt skitne filmer i et venneshus, spiller et voldelig videospill, snakker med fremmede, osv. Det er fortsatt verdt det, og det betyr noe!

En av de største grunnene til at det gjør noe er eksemplet du setter. Du lar deg tydeligvis vite hva som er og hva som ikke passer.

En annen grunn er at det å se eller besøke skadelig innhold en gang i blant er helt forskjellig fra å invitere det farlige materialet inn i hjemmet ditt daglig. Tilgang til denne typen informasjon kan bli en vane eller til og med en avhengighet.

Alle deltar i usunn atferd ved anledninger som å spise dårlig mat og drikke for mye alkohol. Denne atferden blir bare farlig når de normaliseres som akseptabel atferd.

Det kan være nesten umulig å forhindre at barnet ditt engasjerer seg i noe usunn atferd. Du kan imidlertid unngå at den blir en vanlig del av barnets hverdag.

Fremme barnevennlig datamaskinbruk

Med noen enkle trinn kan du fremme god og sikker datamaskinbruk uten for store problemer.

Trygt datamiljø

Det første trinnet er å styrke et trygt datamiljø. En enkelt app eller et innholdsfiltreringsprogram er ikke nok. Du må fjerne administrativ tilgang fra barnet ditt hvis du vil stoppe barnet ditt fra å omgå foreldrekontrollen.

Med alle viktige datasystemer i dag (Mac, Linux og Windows), kan du sette opp en egen bruker. Du kan sette opp to pålogginger. Den ene vil være en individuell bruker, og den andre vil være administratorkontoen. Administratorkontoen vil være passordbeskyttet. Ikke skriv passordet fordi barnet ditt vil finne det.

Mens barnet ditt bruker den individuelle brukerkontoen, kan vedkommende ikke installere nye applikasjoner uten din godkjenning. Denne prosedyren tillater heller ikke appene som vil omgå foreldrekontrollen og eventuelt innholdsfiltre. Det er også mulig å kontrollere innhold for smarttelefoner.

Nedenfor er noen lenker der du finner instruksjoner for å sette opp en egen barnekonto:

 • Windows 10
 • Chromebook
 • MAC OSX
 • Linux
 • smartphones

Barns Internett-surfing

Følgende avsnitt vil omfatte noen individuelle nettlesere som er laget for å hjelpe barn i trygghet. Populære plugins for nettlesere er også inkludert i denne delen. Til slutt vil nettlesere designet for barn med spesielle behov bli diskutert.

Barnevennlige nettlesere

En bestemt nettleser som inneholder morsomme tegneserie-lignende grensesnitt, bør brukes for barn under 8 år. Dette grensesnittet gir bare tilgang til innhold som er aldersmessig passende.

Zoodles og Kidoz er to spesielle nettlesere som kan være nyttige, men du må fortsatt være forsiktig. Noen ganger er ting merket pedagogisk, men er ikke bra for barnet ditt. Hvis barnet ditt ikke får se tegneserier hele dagen, bør de ikke få lov til å spille på datamaskinen hele dagen.

Overvåking og filtrering

Når barna blir eldre, vil de sannsynligvis gå over til nettlesere som Chrome eller Firefox. De fleste tolvåringer ønsker ikke en nettleser som ser ut som en tegneserie. I denne alderen trenger før tenåringer og tenåringer faktisk datamaskinopplevelse. Det er også tiden da de aktivt begynner å lete etter ting som best unngås.

Et innholdsfiltreringsprogram er neste trinn for denne aldersgruppen. Noen vanlige alternativer inkluderer:

 • OpenDNS– Dette innholdsfiltreringsprogrammet brukes av en rekke selskaper for å filtrere ansattes innhold. Det er utrolig enkelt å sette opp på hvilken som helst datamaskin eller bærbar PC.
 • NetNanny– Dette systemet er sannsynligvis det mest populære hjemmefilteret. De har vært i bransjen siden 1996 og har gode anmeldelser.
 • X3Watch– Dette filteret brukes spesielt til å holde utenfor porno. Det ble opprinnelig opprettet som en måte å hjelpe voksne med å overvinne pornavhengighet.
 • K9– Dette filteret er et av de mest populære filtrene som brukes av skoler. Det er et gratis program som ikke bare filtrerer, men gir foreldrekontroll.

Spesielle behov

Et bredt utvalg av barn har spesielle behov som begrenser dem fra muligheten til å delta i en produktiv opplevelse på nettet. Noen nyttige verktøy for å gjøre internett til et mer innbydende sted for barn med spesielle behov inkluderer:

 • Open Dyslexic– Denne pluginen for Chrome endrer sideinnholdet til en font designet for dysleksi. Open Dyslexic er gratis å bruke til personlig, virksomhet eller pedagogisk bruk.
 • Dyslite– Denne plugin-modulen er lik Open Dyslexic, men tilbyr et bredere utvalg av skrifter. Selskapet tar betalt for bruk av denne plugin.
 • WebbIE– Denne nettleseren ble opprettet for blinde og svaksynte. Den ble designet for å jobbe med elementer som skjermlesere og tekst-til-tale-programvare.

Etter å ha undersøkt alle farene ved internett, til slutt, må du huske at internett generelt er en positiv ting for barna dine. Det kan berike ditt barns liv på måter ingenting annet kan. Imidlertid må du alltid holde dem trygge, selvfølgelig. Forhåpentligvis vil denne guiden gi deg verktøyene til å kunne beskytte barnet ditt mens du åpner kommunikasjonslinjene.

Sist oppdatert 19. april 2020

Hei, jeg er Ludovic. Jeg opprettet dette nettstedet som en forbrukerressurs for å hjelpe andre kanadiere bedre å forstå den forandrede cybersikkerhetens verden. Før jeg opprettet denne ressursen, så jeg to grunnleggende problemer med B2B-personvernindustrien. For det første utdanning – flertallet av mennesker skjønner ikke viktigheten av sine egne data. For det andre, skumle markedsføringspraksis – det finnes et bredt utvalg av selvutnevnte sikkerhetsløsninger som ikke gjør annet enn megling av brukerdata uten samtykke.

Send en kommentar Avbryt svar

E-postadressen din vil ikke offentliggjøres. Nødvendige felt er merket *

Kommentar

Navn *

E-post *

nettsted

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map