Rishikimi IPVanish (2020)

IPVanish, si shumë VPN të tjera, thotë se ato janë “Shërbimi më i mirë VPN i Botës”. Sidoqoftë, në një botë ku VPN të shumta të nivelit të lartë ekzistojnë me çmime të mëdha, kjo është një pretendim shumë i gjatë


Ajo që ne do të donim të bënim është të tërheqim prapa perdeve, të shkojmë përtej nivelit të marketingut dhe të zbresim në thelbin e shërbimit. Për ta bërë këtë, ne do të shikojmë katër gjëra:

 • Vendndodhja e serverit
 • Shpejtësia e serverit
 • Politika e privatësisë
 • Çmimeve

Përmbledhje

logoja ipvaniane

IPVanish është një rrjet privat virtual që është përqendruar në bërjen e World Wide Web një vend më të sigurt dhe më të sigurt për klientët e saj. Duke bërë këtë, IPVanish lejon P2P, si dhe trafik pak përrua. Serverët e tyre ofrojnë tipare më të artit, përfshirë çiklizmit automatik IP.

IPVanish është i vendosur në Shtetet e Bashkuara. Sidoqoftë, ata kanë qindra serverë të përhapur në 60 vende të ndryshme. IPVanish drejtohet nga ofruesi i shërbimit në internet StackPath. Ata janë shumë krenarë që reklamojnë faktin se ata funksionojnë në pajisjet e tyre personale.

Ata gjithashtu kanë infrastrukturën e tyre, kabllot, raftet, etj. Kjo është diçka që ju shihni vetëm me një shërbim të nivelit të lartë VPN. Me zbulimin e plotë, IPVanish bën përdorimin e disa ofruesve të shërbimit cloud në vende të ndryshme për të plotësuar rrjetin e tyre të pronarit.

IPVanish nuk është një kompani që hedh dritë mbi substancën. Kjo është diçka që do ta vini re menjëherë kur shkarkoni klientin e tyre. Do të shihni që ata kanë një tabelë të thjeshtë të organizuar, por nuk do të ketë shumë goditje.

Në qendër të ekranit, do të shihni nëse jeni i lidhur apo jo. Më poshtë, do të shihni azhurnimet e statusit, serverin me të cilin jeni lidhur, etj. Ndërfaqja, ashtu si vetë shërbimi, është e thjeshtë, por lejon përdoruesit të kryejnë detyrat që duan të kryejnë.

dashboard i lidhjes ipvanish-min

FeaturesInformation
Usability:Ndërfaqja e dobët e përdoruesit
Politika e prerjeve:Asnjë prerje
Madhësia e serverit:1.300 server ++
Shpërndarja e serverit:60+ vende
mbështetur:Të ardhurit e parë, Shërbimi i Parë 24/7 Bisedë Live
torrenting:i lejuar
streaming:i kufizuar
Protokolli dhe enkriptimi VPN:OpenVPN, SOCKS5, dhe të tjerët; Kriptimi AES-256
Shtabi:SHBA
Çmimi:$ 4.87 / month
Uebfaqja Zyrtare:https://www.ipvanish.com
Pros:
 • Shpejtësia mesatare e shkarkimit
 • Lejohet torrenti
 • Politika të forta kundër prerjeve
 • Kriptim i fortë
Cons:
 • Me seli në SH.B.A.
 • i shtrenjtë
 • Mungon mbështetja e thelluar e klientit
Features:
 • Aplikacion i lehtë për t’u përdorur
 • Kriptimi AES – 256
 • Lidhni deri në pesë pajisje për pajtim
 • Trafiku i pakufizuar P2P
 • Bandwidth i pakufizuar
 • Siguria shumëplanëshe
 • Ndërrimi i pakufizuar i serverit
 • Protokolet e shumta VPN

Ku janë të vendosur serverët e tyre?

Serverat IPVanish harta-min

IPVanish ka një nga grupet më të gjerë të serverëve për një VPN në planet. Ata kanë më shumë se 1.000 serverë në më shumë se 60 vende. Ata u ofrojnë klientëve të tyre mbi 40,000 IPS. Ata kanë 426 serverë në Evropë, 523 në Amerikën e Veriut, 20 në Amerikën Qendrore dhe Jug, 47 në Azi, 14 në Afrikë dhe Lindjen e Mesme, dhe 65 në Oqeania.

Një numër i madh i serverëve të ofruar nga IPVanish do të thotë që ju jeni në gjendje të zgjidhni serverin që ju nevojitet bazuar në atë që dëshironi të arrini. Për shembull, nëse po kërkoni të hyrni në përmbajtje që është gjeo-kufizuar në vendndodhjen tuaj fizike, atëherë mund të zgjidhni një server në një vend tjetër. Nëse thjesht po kërkoni një server për të maskuar adresën tuaj IP, mund të zgjidhni një server që është afër jush. Do të jeni në gjendje të maskoni adresën tuaj IP dhe akoma të shijoni shërbim të shpejtë.

IPVanish ka zgjedhur strategjikisht vendet për serverat e tyre në mbarë botën. Ata kanë ngritur serverë që lejojnë përrua anonim. Kjo është një plus sepse shumë VPN thonë se ata mbështesin ndarjen e P2P, por ata me të vërtetë nuk e bëjnë. Në serverët IPVanish, ju mund të përdorni çdo uebfaqe përrua kudo në planet.

A funksionon IPVanish me Netflix?

IPVanish ka një rekord të dobishëm kur bëhet fjalë për kufizime në gjeo, siç janë ato të hasura nga individë që përpiqen të përdorin Netflix kur janë jashtë Shteteve të Bashkuara. Kur shikoni në faqen e tyre, shihni se IPVanish nuk thotë se ata do të punojnë me Netflix. Kjo është tipike për ato që kemi parë nga një numër i ofruesve të VPN.

Netflix ka bërë një punë shumë të mirë për të zbuluar dhe parandaluar hyrjen në përmbajtje gjeo-kufizuar përmes VPN-ve. Vetëm VPN të niveleve të larta, të tilla si ExpressVPN dhe NordVPN, janë në gjendje të lejojnë klientët e tyre që të transmetojnë me lehtësi përmbajtje në shërbimet e transmetimit.

Statistikat Netflix-min

Ne vendosëm të testojmë pasurinë tonë që lidhet me Netflix nga jashtë Shteteve të Bashkuara duke përdorur IPVanish VPN. Serverat e parë që kemi provuar nuk kanë funksionuar.

Sidoqoftë, për herë të katërt ose të pestë, kompjuteri më në fund ishte në gjendje të lidhej me Netflix dhe anashkaloi zbulimin. Pra, ndërsa ishte një fitore, gjithashtu vërejtëm një vonesë të rëndë, e cila pakësoi përvojën.

Cila është politika e tyre e prerjeve?

Në sipërfaqe, IPVanish duket se ka një politikë shumë të rreptë pa prerje. Kur shikoni politikën e tyre të intimitetit, ata shprehen qartë se nuk mbajnë të dhëna për trafikun e lidhjeve ose të dhëna aktive. Shumë herë do t’i shihni ata të thonë se sa thellë ata kujdesen për të drejtat tuaja të intimitetit.

politika private e privatësisë

Fatkeqësisht, siç kemi parë me një numër të VPN-ve, ajo që ata premtojnë dhe ato që ata në të vërtetë ofrojnë janë botë veç e veç. Kohët e fundit, u zbulua se IPVanish, në kundërshtim me të gjitha pretendimet e tyre, mban regjistrat. Në fakt, ekziston një skandal në vazhdim kur IPVanish duket se u ka dorëzuar regjistrat e përdoruesve autoriteteve që po hetonin një çështje penale.

Natyrisht, askush nuk mbron kriminelët e përfshirë në veprimtari kriminale. Sidoqoftë, kur një VPN premton të mbajë regjistrat zero dhe më pas nuk arrin ta mbështesë atë politikë, është shkelje e përgjegjësisë së tyre ndaj klientëve të tyre dhe publikut.

Këtu mund të mbani mend diçka për IPVanish, ato janë një Shërbimi VPN me qendër në SHBA. Kjo do të thotë që ata duhet të përputhen me Departamentin e Sigurisë së Brendshme dhe organizatat e tjera qeveritare amerikane kur bëjnë kërkesa për informacion.

dokumentacioni i sigurisë së atdheut

Në rast se do të ndodhte në vitin 2016, IPVanish, ose më saktësisht kompania e tyre mëmë Highwinds Network Group Inc., ia ktheu informacionin Departamentit të Sigurisë së Atdheut në lidhje me një nga klientët e tyre. Sipas pohimit, klienti ishte angazhuar në veprimtari të qortueshme dhe nuk ka mbrojtje për këtë.

Megjithatë, siç mund ta shihni, the Departamenti i Sigurisë së Brendshme dha një “thirrje për regjistrime”. Rrjeti i Rrjetit Highwinds Inc. në fillim u përgjigjën në thirrje duke thënë se ata nuk disponojnë asnjë të dhënë të përdoruesit sepse ata nuk logojnë asnjë informacion mbi klientët e tyre. Sidoqoftë, hetuesi ndoqi kërkesën e parë dhe dërgoi një thirrje të dytë duke kërkuar informacione specifike në lidhje me një klient IPVanish.

Ata posaçërisht kërkuan informacione të lidhura me një IP dhe port të veçantë. Dymbëdhjetë ditë pasi u bë kjo kërkesë e dytë, IPVanish u përgjigj duke siguruar si vijon:

thirrje përgjigjeje ipvanish

Afidavit përmban përshkrime grafike të veprimtarisë kriminale. Përmbajtja përkatëse është në faqet 22 dhe 23. Kjo tregon se IPVanish u dha autoriteteve adresën IP të burimit të të dyshuarit që po kërkonin dhe datat dhe orët me të cilat i dyshuari ishte i lidhur dhe u shkëput nga rrjeti i tyre..

Pas marrjes së këtij informacioni, autoritetet ishin në gjendje të përdorin adresën IP Comcast të individit për të identifikuar vendndodhjen e tij dhe më pas arrestuan individin. Në fund të ditës, një kriminel u kap, dhe ju nuk mund të ankoheni për këtë. Sidoqoftë, kjo ju bën të vini në dyshim IPVanish dhe politikën e tyre të mos prerjes.

Si krahasim, një nga VPN-të më të mira kur bëhet fjalë për politikat e prerjeve është ExpressVPN. Në vitin 2017, serveri i tyre turk u kap nga autoritetet. Për shkak se ata i përmbahen një politike të rreptë pa log, autoritetet turke nuk mund të gjenin asnjë informacion në lidhje me klientët në serverët e ExpressVPN.

Cili është çmimi i tyre?

IPVanish ofron shërbimin e tyre VPN si një paketë që ka një numër planesh të ndryshme.

tabela e çmimeve ipvanish

Nëse regjistroheni çdo muaj në muaj, do të paguani 10 dollarë në muaj. Një abonim tre mujor është 8,99 dollarë në muaj. Një pajtim një vjeçar, vlera më e mirë, është 6.49 dollarë në muaj.

mënyra e pagesës ipvanishIPVanish pranon forma të shumta pagese. Si shumica e VPN-ve, ata do të pranojnë kartat e kreditit kryesor, duke përfshirë American Express, Visa, MasterCard dhe Discover. Ju gjithashtu mund të paguani duke përdorur PayPal, BitCoin dhe shërbime të tjera të pagesave ndërkombëtare.

IPVanish është një nga disa VPN që ofrojnë klientëve të tyre një garanci të kthimit të parave shtatë-ditore. Kjo do të thotë që ju mund të provoni shërbimin dhe të shihni nëse ju pëlqen. Nëse nuk e bëni këtë, mund të anuloni brenda shtatë ditëve dhe të merrni një rimbursim të plotë.

IPVanish ju rekomandon që të kontaktoni mbështetjen e tyre teknologjike nëse keni ndonjë pyetje gjatë këtij gjyqi shtatëditor. Nëse nuk e ndërpret shërbimin tuaj deri në fund të shtatë ditëve, do të faturoheni për shërbimin e plotë.

A e Rekomandojmë Shërbimin?

IPVanish ka shumë gjëra për të. Ata u ofrojnë klientëve të tyre 24 orë në ditë 7 ditë në javë mbështetje. Me një pajtim, ju mund të lidhni deri në 10 pajisje njëkohësisht.

Ju jeni në gjendje të bëni përrua në mënyrë anonime dhe të keni akses në trafik të pakufizuar P2P. IPVanish ka më shumë se 1.000 serverë në mbi 60 vende. Konsumatorët kanë qasje në gjerësi të pakufizuar të bandës dhe të tyre trafiku është i koduar me 256 bit encryption AES. IPVanish ofron një garanci të kthimit të parave prej shtatë ditësh.

logoja ipvaniane

Me gjithë ato që thuhet, ne nuk mendojmë se IPVanish ia vlen paratë. Ka dy gjëra që njerëzit i kërkojnë në një VPN. Ata duan intimitetin dhe ata duan të kenë akses në përmbajtje gjeo-kufizuar. Kur bëhet fjalë për përmbajtjen gjeo-të kufizuar, IPVanish është hit dhe humbi. Dhe kur bie në sy, shërbimi është aq i ngadaltë sa që e bën shikimin e shërbimit tuaj të preferuar të rrjedhës zhgënjyese.

Kur bëhet fjalë për privatësinë, përkundër të gjitha premtimeve të tyre, ne thjesht nuk mendojmë se IPVanish VPN është i besueshëm. Ndërsa ne duartrokisim rolin që ata luajtën në ndihmën e zbatimit të ligjit për të kapur një individ i cili akuzohet për një krim të rëndë, është zhgënjyese të dini se arsyeja pse ata ishin në gjendje ta bëjnë këtë është sepse ata kanë gënjyer të gjithë gjatë mbajtjes së regjistrave të trafikut. Në botën e VPN-ve, kjo është e pafalshme.

Nëse keni nevojë për një pushim nga kërkimi juaj dhe keni nevojë për rekomandime të shpejta, atëherë shikoni NordVPN dhe Surfshark. Surfshark është një nga shërbimet më të sigurta VPN që paratë mund të blejnë. Kur thonë se nuk mbajnë regjistrat, ata e kuptojnë atë. Dhe ka shumë prova për ta mbështetur atë pretendim.

Për paratë tona, VPN më e mirë që testuam – dhe ajo që ju rekomandojmë më shpesh miqve, kolegëve dhe madje edhe familjes – është NordVPN. Ata janë të sigurt, janë të shpejtë, nuk mbajnë regjistrat dhe kanë 100 përqind suksese që rrethojnë kufizimet e gjeografisë në faqet si Netflix. Mos u vendosni për më pak se vlera juaj private vlen për ju.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me