Vad är en VPN-server och hur fungerar en VPN-server? |


Och om du också undrar vad en VPN är eller bara ville ha en snabb uppfriskning så har vi täckt en kort och enkel definition.

Vad är VPN?

Ett VPN (Virtual Private Network) är en tjänst som du kan använda när du ansluter till Internet. Det säkerställer din onlinetrafik och data, så att du kan njuta av privat surfning och obegränsad tillgång till allt onlineinnehåll du vill ha.

Varför är en VPN-server viktig??

Normalt, när du vill ansluta till en webbplats på Internet, kommer all din utgående och inkommande trafik och data att gå via din ISP.

Eftersom all din information är i ett enkelt, läsbart format, kan din internetleverantör (och någon annan för den delen – hackare, övervakningsbyråer eller annonsörer) se vad du gör på Internet.

Oskyddad anslutning till Internet

Dessutom, eftersom din riktiga IP-adress och geo-placering är exponerad för webben, kan nästan vem som helst använda den informationen för att ta reda på olika saker om dig – till exempel vilket land och stad du bor i och vem din ISP är.

I grund och botten, utan en VPN-server, är du som en sittande anka på webben – du utsätts för allvarliga integritetsbrott tillsammans med risker för data och identitetsstöld.

Vad är en VPN-server?

En VPN-server är en fysisk eller virtuell server som är konfigurerad för att vara värd och leverera VPN-tjänster till användare över hela världen. Servern är en kombination av VPN-hårdvara och VPN-programvara som gör att VPN-klienter kan ansluta till ett säkert privat nätverk. Till skillnad från de flesta servrar har en VPN-server vanligtvis fler logiska och fysiska kommunikationsportar.

Hur fungerar en VPN-server?

Hela processen börjar med att du kör en VPN-klient. Den ansluter dig till VPN-servern och börjar skicka din trafik till den via din ISP. Men den här gången är alla dina data krypterade av VPN-protokollen som servern är konfigurerad med, vilket betyder att din ISP (eller någon annan) inte kan övervaka den.

När VPN-servern har tagit emot all den krypterade informationen fortsätter den att dekryptera den och vidarebefordra den till den angivna webbservern. Efteråt kommer VPN-servern att kryptera de data den får från nämnda webbserver och skicka dem till dig via din ISP. När du har fått den informationen på din enhet dekrypterar VPN-klienten den åt dig.

För att få en bättre uppfattning om hur allt fungerar, föreställ dig att det finns en “tunnel” mellan VPN-klienten och VPN-servern. All information som går igenom tunneln är krypterad och – därför – oläslig för alla som befinner sig utanför tunneln.

Hur fungerar ett VPN-diagram

En annan sak som VPN-servern kommer att göra för dig är att dölja din IP-adress och ersätta den med sin egen adress. Servern gör det för att hjälpa dig att dölja din geolokalisering på Internet, så att du kan njuta av ännu mer integritet och kringgå irriterande geobegränsningar och brandväggar samtidigt.

Vad är VPN-serverprogramvara?

VPN-serverprogramvara är det som tillåter en server att erbjuda VPN-tjänster till användare. Det är mjukvara utvecklad av VPN-protokolldevs och den är installerad på servern. Förutom att bara hantera klient / serverkommunikation och nätverk och hårdvarukomponenter konfigurerar VPN-serverprogramvaror servrar med extra säkerhet som gör att de kan kryptera och dekryptera anslutningsförfrågningar och inkommande information.

VPN-serverprogramvara använder också VPN-protokoll för att kryptera användardata och trafik. I allmänhet används mer än ett VPN-protokoll för att erbjuda användare mer kontroll över sina anslutningar. Dessa är de mest använda VPN-protokollen:

 • OpenVPN
 • SSTP
 • PPTP
 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • SoftEther

Hur förbättrar en VPN-server din onlineupplevelse?

Först och främst krypterar en VPN-server all data och trafik som är på väg till din enhet och i själva verket se till att:

 • Din Internetleverantör kan inte se vad du gör online, vilket betyder att det inte finns någon chans att de stryker din bandbredd eller delar dina data med myndigheterna eller annonsörerna.
 • Du kommer inte bli offer för massövervakning online, eftersom din integritet hotas av NSA eller CIA.
 • Din privata information riskerar inte att falla i fel händer. I grund och botten kan cyberbrottslingar inte utnyttja svagheter i nätverket (ja, inte ens på osäkra WiFi-nätverk) för att stjäla dina kreditkortsuppgifter, bankkontouppgifter och inloggningsuppgifter..

Dessutom döljer en VPN-server din riktiga IP-adress, vilket säkerställer att ingen övervakningsbyrå, hacker, annonsör eller webbplats kan se den och ta reda på information som är kopplad till den (som ditt land, stad eller till och med ISP).

Dessutom har din IP-adress dold att du kan kringgå irriterande geobegränsningar som kan hindra dig från att njuta av det onlineinnehåll du vill ha. Detsamma gäller även för brandväggsbegränsningar på jobbet eller skolan.

Letar du efter en fantastisk VPN-server?

Vi här på CactusVPN har täckt dig – vi erbjuder en high-end VPN-tjänst som ger dig tillgång till 28+ höghastighetsservrar från hela världen som har obegränsad bandbredd och dubbla som proxyservrar också. Dessutom erbjuder 8 av våra servrar P2P-stöd också.

Dessutom är våra servrar utrustade med 6 VPN-protokoll (inklusive det mycket säkra OpenVPN-protokollet) och AES-kryptering. Dessutom använder våra servrar delad IP-teknik, vilket säkerställer att dina onlineaktiviteter inte kan kopplas till dig eller din enhet (er).

Förutom allt detta har vår tjänst andra extrafunktioner, till exempel en Killswitch, plattformskompatibla appar, upp till 5 samtidiga anslutningar samtidigt och en smart DNS-tjänst som kan hjälpa dig att blockera 300+ globala webbplatser (inklusive Netflix US).

CactusVPN-app

Känner sig inte beslutad?

Inga problem – vi förstår. Det är därför vi faktiskt uppmuntrar dig att prova vår gratis 24-timmarsperiod först, för att se om CactusVPN kan tillgodose alla dina behov.

Och det är inte det enda säkerhetsnätet vi erbjuder. Faktum är att när du prenumererar på vår tjänst täcks du fortfarande av vår 30-dagars återbetalningsgaranti.

Slutsats

Att ansluta till Internet utan en VPN-server kan vara ganska riskabelt – din IP-adress exponeras (vilket innebär att mycket personlig information utsätts för), din internetleverantör kan se allt du gör online (och så kan andra människor – som hackare och övervakningsbyråer) ), och du kanske inte kan komma åt allt innehåll du vill ha (eftersom plattformar som använder geo-block vet vad din IP är).

Vad är en VPN-server, frågar du? Det är antingen en fysisk server eller en VPS (Virtual Private Server) genom vilken en VPN-leverantör erbjuder dig åtkomst till deras VPN-tjänster. All data som utbyts mellan dig och servern är krypterad, så ingen kan övervaka den, och servern döljer också din riktiga IP-adress.

Sammantaget är en anslutning till webben via en VPN-server mycket säkrare och privat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map