Vad är WebRTC-läckage (hur du skyddar dig mot det) |


Vad är WebRTC?

Enkelt uttryckt är WebRTC (Web Real-Time Communication) ett öppen källkodsprojekt som ger de flesta webbläsare en funktion som gör att röst-, videochatt- och P2P-delning kan ske utan att några extra tillägg eller tillägg används..

WebRTC är vanligtvis ganska användbart, men det kan vara skadligt för din integritet online om du använder en VPN och upplever en WebRTC-läcka.

Vad är WebRTC Leak?

En WebRTC-läcka är en sårbarhet som läcker din riktiga IP-adress när du använder ett VPN. Hur vet WebRTC din IP-adress? Tja, det använder ICE (Interactive Connectivity Establering) -protokollet för att upptäcka det, och det använder också STUN / TURN-servrar som faktiskt kan se din IP-adress precis som webbplatser kan.

I princip är det här problemet:

Webbläsare brukar implementera WebRTC på ett sådant sätt att det tillåter dem att skicka förfrågningar till STUN-servrar som returnerar din lokala och offentliga IP-adress. Dessutom finns de begärda resultaten tillgängliga i Javascript, vilket gör dem mycket mer tillgängliga.

Ännu värre är att förfrågningarna görs utanför den normala XMLHttpRequest-processen – ett API som överför data mellan en webbläsare och en webbserver. Därför kan förfrågningarna inte ses i utvecklarkonsolen. De kan inte heller blockeras med plugins som Ghostery eller AdBlockPlus.

Det är viktigt att förstå att en WebRTC-läcka inte är ett problem med VPN-tjänsten själv, utan med webbläsaren du använder.

Varför är en WebRTC-läcka farlig??

Svaret är ganska enkelt – om din IP-adress är läckt när du är ansluten till en VPN-tjänst, gör det mycket lättare för regeringen att spionera på dig, din internetleverantör att spåra dina aktiviteter och cyberbrottslingar att utnyttja dina känsliga uppgifter. För att inte tala om det besegrar helt syftet med att använda ett VPN i första hand.

Tänk på detta – allt som krävs är några Javascript-kommandon för en webbplats för att ta reda på vad din riktiga IP-adress är. Det är inte bara så farligt för din integritet som vi just nämnde, utan det kommer också att hindra dig från att få åtkomst till geo-blockerat innehåll.

Och slutligen, eftersom STUN-förfrågningarna inte kan ses i utvecklarkonsolen eller blockeras med olika plugins, kan de enkelt spåras online av annonsörer om de ställer in och konfigurerar sin egen STUN-server som använder en jokarddomän (även kallad ett jokertecken) DNS-post).

Hur man testar WebRTC-läckor

Processen är relativt enkel – gör bara följande:

 1. Kör ditt VPN och anslut till en server.
 2. Därefter använder du WebRTC Leak Test Tool som tillhandahålls av BrowserLeaks när du är ansluten till VPN-servern.
 3. Om du ser din riktiga offentliga IP-adress visas i resultaten har du en WebRTC-läcka.

WebRTC Leak

Du kanske också märker att testresultaten ibland visar din interna / lokala IP-adress också (vanligtvis i följande format – 10.x.x.x. Och 192.x.x.x.). Vi rekommenderar att du inte oroar dig för det eftersom det enda som är viktigt när du försöker upptäcka en WebRTC-läcka är den offentliga IP-adressen.

Om du vill testa andra tester som täcker WebRTC-läckor är här några alternativ:

 • IPLEAK.NET
 • IP8
 • WhatIsMyIPAddress

Om du vill lära dig om andra sätt att testa VPN-anslutningar är här en detaljerad guide som vi skrev om ämnet.

Hur man fixar och förebygger problem med WebRTC-läckor

Här är tre saker du kan göra för att lösa problemet:

1. Inaktivera WebRTC i din webbläsare

Firefox

Om du använder Firefox kommer du gärna att veta att du direkt kan inaktivera WebRTC i det med lätthet.

Inaktivera WebRTC Firefox

Här är vad du behöver göra:

 1. Starta Firefox.
 2. Skriv “about: config” i URL-fältet.
 3. Tryck på Enter och klicka på “Jag accepterar risken.” Oroa dig inte för varningen.
 4. Skriv nu “media.peerconnection.enabled” i sökfältet.
 5. Under sökfältet letar du efter fliken “Inställningsnamn”.
 6. Dubbelklicka på objektet som visas för att ändra värdet till “falskt.”

Om du är CactusVPN-kund kan du använda vår Firefox-förlängning för att enkelt inaktivera WebRTC.

Google Chrome på Android

Om du har Chrome på mobil kan du också inaktivera WebRTC manuellt på det. Skriv bara in eller kopiera följande URL på en Chrome-flik:

”Chrome: // flags / # disable-WebRTC”

När sidan laddats bläddrar du bara ned, letar efter “WebRTC STUN originhuvud” och inaktiverar den. Även om det inte är nödvändigt kan du också inaktivera alternativen “WebRTC hårdvarvideokodning” och “WebRTC hårdvarvideokodning” om du vill vara extra säker.

Modig

Den modiga webbläsaren är också mottaglig för läckor från WebRTC eftersom den är baserad på Chromium. Det enklaste sättet att lösa problemet är att göra följande:

 1. Gå till “Inställningar.”
 2. Klicka på “Shields.”
 3. Till höger letar du efter “Fingerprinting Protection.”
 4. Välj “Blockera alla fingeravtryck.” I rullgardinsmenyn.

Om det inte fungerar för dig eller om du vill prova något annat är ett alternativt sätt att stoppa WebRTC-läckor på Modiga att gå till “Inställningar>säkerhet>WebRTC IP-hanteringspolicy ”och välj bara“ Inaktivera icke-proxy-UDP. ”

2. Använd tillägg och tillägg för att inaktivera WebRTC

För webbläsare där WebRTC inte kan inaktiveras, måste du använda tredjeparts webbläsartillägg och tillägg för att lösa problemet. Här är en snabb översikt över dina alternativ:

 • Google Chrome – Med Chrome är det bäst att antingen använda WebRTC Leak Prevention eller uBlock Origin. Du kan också använda dem tillsammans om du vill. Om du är CactusVPN-kund kan du använda vårt Chrome-tillägg.
 • Opera – Det bästa alternativet är att använda tillägget WebRTC Leak Prevent. När du har installerat, gå till de avancerade alternativen (i tillägget) och välj alternativet “Inaktivera icke-proxied UDP (force proxy)”. Du kan också använda uBlock Origin eftersom det nu finns ett Opera-tillägg för det.

En sak som vi verkligen behöver betona är att tillägg och tillägg inte alltid är 100% lurssäkra. Det finns alltid en mycket liten chans att du fortfarande kan utsättas för en WebRTC-läcka när du använder dem, så tänk på det.

Naturligtvis kan du alltid bara sluta använda webbläsarna som inte låter dig inaktivera WebRTC direkt helt. Men om du verkligen behöver använda en, rekommenderar vi att du väljer Opera över Chrome.

3. Använd en VPN-tjänst med WebRTC Leak Protection

Även om WebRTC-läckageproblemet är ett problem som du oftast behöver oroa dig för om du använder en VPN-tjänst, kan du lösa och förhindra det med en annan VPN-tjänst – så länge leverantören kan garantera att de erbjuder komplett WebRTC-läcksskydd. I det här fallet hjälper det verkligen om de erbjuder en kostnadsfri testversion så att du har tid att noggrant testa anslutningarna för att se till att inga läckor uppstår.

Som en allmän tumregel bör gratis VPN-tjänster undvikas om du vill se till att du får det WebRTC-läckskydd du vill.

Letar du efter ett VPN som erbjuder Top-Notch WebRTC Leak Protection?

Vi har täckt dig – vi körde flera tester på CactusVPN-anslutningar medan vi använder lösningarna som nämns ovan för att se till att de inte upplever några WebRTC-läckor.

Dessutom är det inte det enda sättet vi skyddar din integritet. Vi använder även avancerad kryptering (AES), vi loggar inte in någon av dina data, vi erbjuder DNS-läckskydd och vi ger tillgång till sex VPN-protokoll: OpenVPN, SoftEther, SSTP, IKEv2 / IPSec, L2TP / IPSec, PPTP.

Njut av vår service på flera enheter

Vi erbjuder användarvänliga VPN-appar som du snabbt kan installera på olika plattformar: Windows, macOS, iOS, Android, Android TV, Amazon Fire TV.

Vi erbjuder också webbläsarförlängning för Chrome och Firefox.

CactusVPN-app

Testkör vår service kostnadsfritt först

Vi erbjuder en kostnadsfri 24-timmarsperiod, så du har god tid att se om våra VPN-tjänster kan tillgodose alla dina behov. Dessutom finns det tillräckligt med tid att testa våra anslutningar också mycket.

När du blivit en CactusVPN-användare kommer vi också att ha din rygg med en 30-dagars återbetalningsgaranti om det finns några problem med vår tjänst.

Vad är WebRTC Leak? Poängen

En WebRTC-läcka är en sårbarhet som kan uppstå i flera webbläsare (Firefox, Google Chrome, Brave, Opera) som kan läcka din riktiga IP-adress när du är ansluten till en VPN-tjänst.

Lyckligtvis är det ganska enkelt att upptäcka WebRTC-läckor, och du kan snabbt fixa problemet i alla webbläsare. Att välja en VPN-tjänst som erbjuder WebRTC-läcksskydd hjälper också.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map