Varför använder människor VPN-tjänster? |


1. Det skyddar din yttrandefrihet och integritet

Medan yttrandefrihet och yttrandefrihet anses vara en något universell rättighet, är verkligheten helt annorlunda. Människor i länder i Mellanöstern måste ofta förlita sig på självcensur för att inte hamna i lagliga problem. Ibland kan konsekvenserna vara riktigt fruktansvärda – till exempel en saudiarabisk bloggare hamnade offentligt för sin blogg!

Dessutom är människor i länder med förtryckande regeringar inte de enda som har begränsat sina rätt till yttrande. Till och med Internetanvändare i den “fria” världen måste ta upp lagar om hatprat som dikterar vad någon kan eller inte kan säga på nätet.

Och för att göra det klart – vi förstår att sådana lagar inte är avsedda att avsiktligt minska yttrandefriheten, utan att hjälpa människor att känna sig säkrare på nätet. Men deras vaghet tillåter ofta regeringar att missbruka dem som de finner lämpligt och begränsa yttrandefriheten på Internet.

Förutom yttrandefriheten kanske du bara vill njuta av mer integritet än vad en webbläsares inkognito / sekretessläge kan erbjuda – för att se till att inga internetleverantörer, datagruvföretag eller övervakningsbyråer kan övervaka dina aktiviteter.

En VPN hjälper till med det genom att kryptera dina personuppgifter och onlinetrafik, vilket gör det praktiskt taget oavkänningsbart för alla som försöker snäva på dina onlinevanor. Så ingen kan koppla vad du säger eller gör på Internet med din verkliga geo-plats och online-identitet.

2. Det hjälper dig att få åtkomst till begränsat innehåll

Internet är fullt av fantastiska musik- och videoplattformar som Netflix, BBC iPlayer, Hulu och Pandora. Det är bara synd att inte alla onlineanvändare kan njuta av allt som webbplatserna erbjuder. Varför? Eftersom många plattformar verkställer geobegränsningar som hindrar Internetanvändare från att titta på / lyssna på olika innehåll om de inte kommer från den “rätta” geografiska platsen.

Om du till exempel inte är från USA kommer du inte att kunna njuta av Netflix US-bibliotek eller Pandora Radio. När du ansluter till plattformarna vet webbplatserna vad din riktiga IP-adress är (och – följaktligen – vad din geo-plats är) och blockerar åtkomst till deras innehåll eller omdirigerar dig till andra sidor.

“Men varför ska jag använda ett VPN om jag redan har tillgång till det innehåll jag vill ha?”

Geo-block kan också påverka dig om du är en prenumerant som normalt har tillgång till sådant innehåll, men är ute av landet ett tag. Du kan till exempel prenumerera på Hulu, men du kan inte se dina favoritprogram eller filmer om du är utanför USA (oavsett om du arbetar utomlands, en expat, i militären eller bara på semester ).

varför använda en vpn

Lyckligtvis kan en VPN åtgärda problemet genom att dölja din IP-adress och ersätta den med adressen till en VPN-server i ett land där det geo-blockerade innehållet är tillgängligt. Så för att få åtkomst till Hulu behöver du bara ansluta till en USA-baserad VPN-server.

Och geobegränsningar är inte det enda som står mellan dig och onlineinnehåll. Nätverksbegränsningar på jobbet eller skolan kan hindra dig från att njuta av din favoritmusik och show på din fritid – allt eftersom en nätverksadministratör måste följa några strikta, irriterande regler.

Nåväl, inget problem – eftersom en VPN döljer din IP-adress, så låter du det enkelt gå förbi brandväggar, låter dig lyssna på dina favoritlåtar medan du arbetar eller fånga upp den senaste Netflix-serien i din lunchpaus.

3. En VPN säkerställer dina online-anslutningar

När cyberbrottsattacker blir ett allvarligt hot nuförtiden, måste du vidta extra säkerhetsåtgärder när du använder Internet – särskilt när du ansluter till oskyddade WiFi-nätverk. Lika bekväma som de kan vara när du behöver tillgång till nätet när du är på språng, är osäkrade nätverk extremt farliga eftersom hackare lätt kan tjuvlyssna på dina anslutningar och stjäla känslig information som din:

 • bankkonto detaljer
 • Inloggningsuppgifter
 • Kreditkortsinformation

Och fall inte i fällan att tro att säkra nätverk och ditt hemnätverk är 100% säkra. Med KRACK Attack-sårbarheten som hittades 2017 kan till och med WPA2-aktiverade enheter hackas av cyberbrottslingar. Tills WPA3 kommer med, bör du inte ta några chanser och bara använda en VPN när du går in på webben – det krypterar all din data och onlinetrafik och skyddar privat information från hackare.

4. En VPN hjälper dig att undvika massövervakning online

När Internet blev mer och mer avancerat stannade regeringarna inte inaktiv. Många statliga övervakningsbyråer började skapa övervakningsprogram som utnyttjar den information som finns tillgänglig på webben för att övervaka Internetanvändare över hela världen.

NSA: s PRISM-program är ett av de mest kända massövervakningsprogrammen hittills. Det kan faktiskt samla information om ISP-kunder (och andra företag) konsumenter både i och utanför USA.

Och som vi just sa, PRISM är inte det enda massövervakningsprogram du behöver oroa dig för när du är på Internet. Det finns massor av andra program över hela världen som hotar din integritet.

Ganska läskigt, rätt?

Du behöver inte oroa dig – med ett VPN kan du förhindra Big Brother från att hålla koll på vad du gör på Internet. Tjänsten krypterar dina anslutningar helt och ser till att ingen myndighet kan samla in känslig information när de övervakar dem.

5. Det håller annonsörer från att bli för “vänliga” med dig

“Varför använder folk VPN-tjänster om de redan har saker som Adblock?”

Saken med annonsblockerare är att de kan förhindra att du utsätts för annonser, men de kommer egentligen inte att göra mycket för att skydda din integritet från annonsörer. De kan fortfarande samla in data om dina onlinevanor om du använder en annonsblockerare.

I länder som USA kan tredjepartsannonsörer till och med köpa information om dina Internet-preferenser från din Internetleverantör. Säkert att säga att saker som detta troligtvis händer i andra länder, bara mer på nedströmningen – för att inte tala om att annonsörer kan få information om dina onlinevanor från andra webbplatser också.

varför ska jag använda en vpn

Lyckligtvis kan en VPN ändra saker genom att skydda din integritet online och kryptera din Internet-trafik, se till att din Internetleverantör och annonsörer inte kan övervaka allt du gör online och utnyttja den informationen.

6. En VPN hjälper dig att ladda ner Torrenter säkert

Medan fildelning kan vara extremt användbar kan det också vara mycket farligt – så mycket att du riskerar att få meddelanden om DMCA, eller – ännu värre – att behöva betala av enorma böter, hamna i domstol eller till och med fängslade beroende på upphovsrättsreglerna och lagarna i ditt land.

Lyckligtvis kan du med en VPN bara ansluta till en server i ett land där torrenting inte är ett problem (som Rumänien eller Schweiz) och ladda ner torrenter riskfria.

“Men varför använder jag ett VPN om jag bor i ett land där torrenting inte är ett tabuämne?”

Tja, VPN hjälper dig inte bara att hålla dig utanför lagliga problem när du deltar i fildelning. Eftersom de döljer din IP-adress, hjälper de dig också att skydda din integritet från Swarm (det totala antalet såddare / igångare som laddar upp eller laddar ner en torrent). Du kan se, användare i Swarm kan normalt se din IP-adress, och det kan berätta för dem mycket om dig, som:

 • Vilket land du är från
 • Vilken stad du är från
 • Även vem din ISP är

Åh, och som en tydlig ansvarsfriskrivning – vi här på CactusVPN uppmuntrar inte eller tillåter olaglig piratkopiering och avsiktlig intrång i upphovsrätten. Vi är emellertid medvetna om att många bara kan få tillgång till arbets- eller skolfiler och underhållning genom att använda torrenter.

7. Det gör det möjligt att övervinna regeringscensur

Förutom att övervaka vad folk gör på Internet, gillar många regeringar också att kontrollera vad folk kan se eller göra på webben också. I många länder runt om i världen har du inte tillgång till vissa webbplatser eller använder olika onlinetjänster (som YouTube, Facebook eller Gmail, till exempel).

Här är en omfattande översikt över interneträttigheter över hela världen, där du tydligt kan se vilka länder som censurerar delar av Internet.

Det är lätt att se hur det kan vara ett allvarligt problem, inte bara om du bor i ett land där regeringen censurerar Internet, utan också om du besöker en sådan plats på semester eller för arbete.

Den goda nyheten är att en VPN döljer din IP-adress och dina onlineaktiviteter, så att du effektivt kan kringgå alla regeringsstyrda brandväggar du stöter på.

8. Det hjälper dig att prova SEO-strategier

Det är inte många som inser detta, men det är faktiskt möjligt att använda en VPN för dina SEO-strategier. Eftersom tjänsten döljer din verkliga plats och låter dig se ut som om du är från ett annat land, kan du se lokala SEO-resultat på andra internationella marknader.

I grund och botten, om du till exempel är från Italien och vill marknadsföra till människor i USA, kan du se vilka sökord amerikanska konsumenter letar efter med hjälp av en amerikansk VPN-server.

skäl att använda en vpn

Naturligtvis finns det många möjligheter, men det är inte det enda sättet en VPN kan hjälpa dig med dina SEO-planer. Här är andra sätt du kan dra nytta av genom att använda ett VPN för SEO:

 • Du kan arbeta på avstånd utan bekymmer.
 • Du kan skydda din integritet från dina konkurrenter (som att se till att de inte märker när du besöker deras webbplats).
 • Du kan kringgå Googles irriterande sökfråga reCAPTCHAs.

Om du vill läsa mer om detta kan du kolla in vår omfattande artikel om detta ämne.

9. En VPN förbättrar din spelupplevelse

Ja, du hörde det rätt – du kan faktiskt använda en VPN för videospel-relaterade saker. Här är en kort lista över saker du kan göra med ett VPN:

 • Spela i vilken region du vill (även om den är geolåst)
 • Spela nyare spel tidigare
 • Omkoppla irriterande IP-förbud
 • Spela spel som var förbjudna
 • Minska potentiellt fördröjning och pingtider
 • Skydda dig mot DDoS-attacker från såra förlorare

Och allt detta är möjligt eftersom VPN döljer din onlineidentitet och krypterar din Internet-trafik och personuppgifter. Om du vill lära dig mer om hur du använder ett VPN för spel kan du gärna kolla vår djupgående artikel.

10. En VPN kan spara pengar på flygbiljetter

Om du inte redan visste om detta praktiserar flygbolag faktiskt prisdiskriminering online – i princip visar olika priser för Internetanvändare från olika länder. Vad det innebär är att om du till exempel är från USA kan du få dyrare biljetter än någon från Indien. Det är dock inte allt – du kanske också visas dyrare biljetter om flygbolagens webbplats identifierar dig som en återkommande besökare (baserat på din IP-adress).

Du kan kringgå problemet genom att använda en VPN för att maskera din IP-adress – antingen för att det verkar som att du ansluter från ett mindre utvecklat land eller för att dölja det faktum att du är en återkommande besökare. Det hjälper också att ta bort cookies på din enhet.

Vi måste ändå nämna att vi inte gör några garantier. Men enligt våra egna erfarenheter och vår forskning är det möjligt att spara var som helst mellan ett par dollar till hundratals dollar på en flygning.

Faktum är att när vi skrev den här artikeln (där vi diskuterar detta ämne mer djupgående) gjorde vi ett snabbtest och fann att vi kunde spara upp till $ 450 på en United Airlines-flyg med en rumänsk IP-adress.

11. Det hjälper dig att bekämpa orättvis bandbreddstrottling

Inte bekant med konceptet med bandbreddstrottling? I grund och botten är det när din Internetleverantör övervakar din dataanvändning hela månaden och de beslutar att du använder “för mycket” data för en viss onlineaktivitet (nedladdning av filer, strömmande, onlinespel osv.). För att minska din “omfattande” dataanvändning stärker de dina onlinehastigheter.

ISP: er gör i allmänhet detta för att minska trängselnätet. Men det är också mycket troligt att de använder bandbreddstrottling som ett sätt att “övertyga” dig om att köpa en dyrare, större dataplan eller dyrare prenumeration.

Hur hjälper en VPN med detta? Det krypterar all din onlinetrafik och ser till att din internetleverantör inte kan se vad du gör online. Följaktligen kan de inte strypa din bandbredd.

12. En VPN kan hjälpa till med arbete

Naturligtvis kan du inte använda ett VPN för alla arbetsrelaterade aspekter. Men det kan användas för att förbättra livskvaliteten på jobbet. Om du till exempel måste göra en hel del marknadsundersökningar (särskilt i USA) kommer en VPN att hjälpa dig att blockera geo-begränsade webbplatser. Detta kan vara särskilt användbart om du arbetar med en klient vars webbplats är geo-blockerad utanför landet.

Vi har redan täckt hur en VPN hjälper till med SEO-strategier, men här är ett annat sätt en VPN hjälper dig på jobbet – genom att säkra dina VoIP-konferenser. Dessutom kan en VPN förutom att bara säkra dina samtal också hjälpa dig att få bättre samtalstjänster med tjänster som Skype. Om du vill läsa mer om VPN och VoIP-samtal, kolla in den här artikeln.

varför använder vi vpn

En VPN kan också säkra arbetsrelaterade data när de får åtkomst till anställda utanför kontoret på oskyddade WiFi-nätverk. Det är fortfarande värt att nämna att den här metoden är mer lämpad för små och medelstora företag, eftersom stora företag vanligtvis har sina egna företagens VPN på plats för detta..

CactusVPN – Det bästa sättet att njuta av alla användningar av VPN-tjänster

Oavsett vilket av anledningarna vi beskrev i den här artikeln motiverar dig att använda en VPN-tjänst, har vi din rygg. CactusVPN erbjuder avancerad AES-kryptering som helt säkrar dina data och trafik, obegränsad bandbredd och höghastighetsservrar.

Av våra 28+ servrar erbjuder 9 av dem P2P-stöd, och vår tjänst har också en Killswitch för att säkerställa att du alltid är skyddad – även när din anslutning går ner. Vi erbjuder också användarvänliga appar som fungerar på flera enheter och är lätta att installera, och en smart DNS som avblockerar över 300 geobegränsade webbplatser.

Känner mig lite beslutsam?

Inga problem – vi erbjuder faktiskt en 24-timmars provperiod för vår VPN-tjänst (inget kreditkort krävs), så att du har gott om tid att se om den faktiskt uppfyller alla dina behov. Dessutom, när du blivit en CactusVPN-användare kommer du fortfarande att täckas av vår 30-dagars återbetalningsgaranti.

Varför använder människor VPN-tjänster? Att uppleva Internet på det sätt som det var tänkt att njutas

Så varför använder vi VPN-tjänster? Tja, för att uttrycka det helt enkelt – så att vi kan njuta av internetövervakning, censur, hacker och fri från restriktioner. Tjänsten döljer en användares IP-adress och krypterar sina online-anslutningar, vilket effektivt gör det svårt för någon att upptäcka deras verkliga onlineidentitet.

Sammantaget använder de flesta VPN: er för att:

 • Omgå geo-block, irriterande brandväggar och regeringscensur
 • Skydda deras data mot massövervakning, annonsörer och hackare
 • Säkra deras yttrandefrihet online
 • Få billigare flyg
 • Njut av en bättre upplevelse på jobbet
 • Förbättra deras SEO-strategier
 • Undvik strypning av bandbredd

Naturligtvis skulle vi mer än gärna höra varför du tror att människor använder VPN och vad du personligen gillar att använda en VPN-tjänst också.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map