VPN Kill Switch-funktion (din omfattande guide) |


Vad är en VPN Kill Switch?

En Kill Switch är en funktion som vissa VPN-leverantörer erbjuder som automatiskt stoppar all Internet-trafik om du tappar din anslutning till VPN-servern. På detta sätt garanterar Kill Switch att dina privata data och riktiga IP-adress aldrig exponeras när du är på webben.

Varför inträffar kopplingar från VPN?

De flesta VPN-servrar är generellt pålitliga – särskilt de som tillhör anständiga, betalade VPN-leverantörer. Men även då finns det alltid en risk (om än en mycket liten) att anslutningsfrågor kan uppstå på grund av följande skäl:

 • Anslutningen till VPN-servern har gått förlorad eftersom det finns fel i VPN-klienten som orsakar att den plötsligt kraschar, din Internetleverantör stör anslutningen, VPN-servern har gått ner eller nätverksporten du använder har problem.
 • Du har en låg WiFi-signal, vilket kan leda till alltför stora dataförluster. Det gör i sin tur din VPN-anslutning mer benägna att tappa. Överdriven användning av WiFi-nätverket kan också bidra till det (till exempel om du är på en flygplats WiFi, till exempel).
 • Ditt anti-virus / anti-malware-program och / eller brandvägg stör din VPN-anslutning eftersom den inte läggs till som ett undantag, vilket gör att den tappar.
 • Du kör VPN genom standard UDP-protokollet istället för TCP-protokollet, vilket tydligen kan orsaka instabila anslutningar ibland.

Vilka typer av VPN-dödsomkopplare finns där?

Som VPN-användare kommer du normalt att kunna använda två typer av Kill Switches:

1. Dödomkopplare på systemnivå

Den här typen av VPN Kill Switch stänger helt av alla nätverksaktiviteter tills VPN-anslutningen har återupprättats, eller tills du återställer nätverkskortet. Normalt kan denna typ av Kill Switch endast slås på eller av.

2. Doseringsomkopplare på applikationsnivå

Med en Kill Switch på applikationsnivå kan du välja vilka appar och webbapplikationer du vill förhindra att få åtkomst till Internet (till exempel e-postprogram eller torrentklienter). Vissa VPN-leverantörer kan hänvisa till dessa typer av Kill Switches som App Killers.

CactusVPN Apps Killer

Tänk på att användning av en Kill Switch på applikationsnivå kan förhindra att programvaran uppdateras till nyare versioner. För din säkerhet och integritet bör du se till att dina antivirus- / antivirusprogram inte hindras från att hålla dig uppdaterad.

Hur fungerar en VPN Kill Switch?

När du funderar på hur en VPN Kill Switch fungerar bör du alltid ha den grundläggande brandväggsfunktionen i åtanke – det faktum att det kan blockera obehöriga anslutningar samtidigt som du erbjuder stöd för undantag.

Tja, en Kill Switch använder en funktionalitet baserad på brandväggsregler och dirigerar all nätverkstrafik genom den krypterade tunneln som upprättats av VPN. Då övervakar Kill Switch hela tiden din VPN-anslutning. Om den märker en plötslig förändring i din VPN-anslutningsstatus eller IP-adress kommer Kill Switch att blockera alla anslutningar för att se till att ingen onlinetrafik går igenom din ISP-tilldelade IP-adress.

Normal tillgång till internet återvinns när VPN-anslutningen återställs eller när du har stängt VPN-applikationen.

När exakt aktiverar en VPN Kill Switch?

Vi har redan nämnt att en VPN Kill Switch kommer att slå in om den upptäcker att din VPN-anslutning har gått ner, men här är några konkreta exempel på när något liknande kan hända:

 • När du är frånkopplad från VPN-servern eftersom den har anslutningsproblem.
 • När du upplever opålitliga nätverksanslutningar (om du till exempel använder en offentlig WiFi) kan det leda till att du tappar din anslutning till VPN-servern.
 • Det finns en chans att en VPN Kill Switch aktiverar när du väljer att byta VPN-servrar.

Gör VPN Kill Switch-funktioner aktiverade automatiskt?

Inte alltid. Vissa VPN-leverantörer kan erbjuda VPN-klienter som har föraktiverat Kill Switches, men för det mesta behöver du manuellt slå på dem. Det kan vanligtvis göras genom att slå på VPN Kill Switch-funktionen i VPN-klienten.

Kill Switch aktiverad

I CactusVPN-appen måste du till exempel gå över till “Inställningar” och slå på alternativet “Stoppa Internet-trafik om VPN-anslutning tappas”..

Vem har mest nytta av en VPN Kill Switch?

En VPN Kill Switch skulle verkligen vara till nytta för alla som laddar ner torrenter regelbundet och bor i ett land där fildelning kan få dem i lagliga problem. Nu uppmuntrar vi inte olaglig upphovsrättsintrång eller något liknande, men vi är medvetna om att vissa människor bara kan få tillgång till de filer och underhållning de behöver med torrents.

I grund och botten kan en VPN Kill Switch förbättra dina odds för att inte ta emot DMCA-meddelanden, riskera juridiska böter eller att din ISP säga upp ditt prenumeration eftersom du har blivit torrent om din VPN-anslutning går ner.

Förutom det skulle en VPN Kill Switch vara mycket användbar om du är någon som är mycket bekymrad över deras integritet online. Oavsett om det är för att du gör en analys av dina företagskonkurrenter, vill se till att din internetleverantör inte kan se vad du söker efter, eller är en visselpipa eller en journalist med tillgång till känslig information, kan en Kill Switch hjälpa till att säkerställa din integritet är aldrig i fara på grund av en anslutningsproblem.

Finns det några VPN Kill Switch-alternativ?

Ja, det finns tredjepartsprogram du kan använda för att övervaka dina VPN-anslutningar. De flesta av dem tillåter dig dock bara att välja vilka program du vill stänga av eller förhindra att komma åt webben när din VPN-anslutning avtar.

VPN Watcher är ett bra exempel och så är VPNNetMon.

Alternativt, om du är en Windows-användare, kan du använda den inbyggda Aktivitetsschemat. Skapa bara en uppgift som automatiskt stänger applikationen du vill (som din torrentklient) när din VPN-anslutning avslutas.

Allt som allt är det bättre att du bara använder en VPN med Kill Switch-funktioner. Det är mycket bekvämare, du behöver verkligen inte ställa in allt och du har allt du behöver i en enkel klient. Dessutom kommer vissa tredjeparts VPN-anslutningsverktyg för övervakning också med en extra kostnad, så att bara använda en VPN med en Kill Switch är mer kostnadseffektivt.

Hur man testar VPN Kill Switch-funktioner

Det enklaste sättet att testa om VPN Kill Switch fungerar är att följa dessa steg:

 1. Kör VPN och anslut till en server.
 2. Öppna en webbplats eller starta din torrentklient.
 3. Koppla bort från VPN-servern, men stäng inte VPN-klienten.
 4. Om dina Internetanslutningar och torrentrafik stannar fungerar Kill Switch bra.

Om du vill ha en mer djupgående metod för att testa din VPN: s Kill Switch är det här du kan göra:

 1. Välj en webbplats du vill ansluta till och notera dess IP-adress. För att hitta en webbplats IP-adress, bara öppna din kommandotolken (eller dess alternativ på olika operativsystem) och skriv “ping websitename.com”.
 2. Ladda ner och installera Wireshark.
 3. Starta Wireshark.
 4. Kör VPN och anslut till webbplatsen vars IP-adress du känner.
 5. Avsluta VPN-anslutningen när du är ansluten till nämnda webbplats.
 6. Din session / webbläsarflik / fönster bör nu också avslutas.
 7. Kontrollera Wireshark för att se om några anslutningar har upprättats med webbplatsens IP-adress efter att du avslutat VPN-sessionen.
 8. Om du inte ser några problematiska anslutningar betyder det att VPN Kill Switch fungerar som den ska.

Letar du efter ett VPN med Kill Switch-funktioner?

CactusVPN har täckt dig. Inte bara erbjuder vi en pålitlig och mycket lättanvänd Kill Switch, utan vi erbjuder också en inbyggd App Killer i vår VPN-app också. Allt du behöver göra är att lägga till den applikation du vill stänga när din VPN-anslutning avslutas i listan och du är bra att gå.

Så det är väldigt lätt att se till att din integritet aldrig utsätts när du är på Internet med CactusVPN.

Säkra din integritet med en high-end VPN-tjänst

Med vår tjänst får du alltid njuta av en säker onlineupplevelse. Vi använder bara starka krypteringsalgoritmer (som AES), vi lagrar inga loggar och låter dig välja mellan upp till 6 VPN-protokoll (inklusive de mycket säkra OpenVPN- och SoftEther-protokollen).

Dessutom tillhandahåller vi 28+ snabba, stabila servrar lokaliserade runt om i världen. De har också obegränsad bandbredd, så att du kan vara säker på att du får njuta av en smidig online-upplevelse.

Testa vår service gratis först

Inget behov av att göra ett åtagande från get-go. Innan du väljer en prenumerationsplan kan du faktiskt testa vår VPN-tjänst gratis i 24 timmar – god tid att se om vår Kill Switch uppfyller alla dina behov.

Dessutom, när du blivit en CactusVPN-användare kommer du fortfarande att dra fördel av vår 30-dagars återbetalningsgaranti om tjänsten inte fungerar som annonseras för dig.

Slutsats

En VPN Kill Switch är en funktion som VPN-leverantörer erbjuder för att ytterligare säkra sina användares online-integritet. I grunden kommer en Kill Switch att stänga av all Internet-trafik om den upptäcker att din VPN-anslutning har gått ner. En Kill Switch kan också komma i form av en App.Killer som låter dig välja vilka applikationer som ska avslutas när din VPN-anslutning kopplas bort.

En VPN Kill Switch är mycket användbar för människor som vill se till att deras Internet-integritet är 110% säkert, och för onlineanvändare som laddar ner torrenter regelbundet.

Även om det finns Kill Switch-alternativ (till exempel övervakningsverktyg för VPN-anslutningar, till exempel), är det bättre att du bara väljer en VPN med Kill Switch-funktioner helt enkelt för att det är väldigt bekvämare.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map