Dubbele VPN en een VPN-ketting opzetten |


Wat is dubbele VPN-connectiviteit?

Hoewel de naam misschien impliceert dat u 2 VPN’s tegelijkertijd gebruikt, is dat meestal niet het geval, tenzij u een dubbele VPN-verbinding opzet met twee verschillende VPN-providers. Normaal gesproken is een dubbele VPN-verbinding wanneer u twee VPN-servers tegelijkertijd gebruikt.

Hoe werkt een dubbele VPN?

Kortom, in plaats van dat uw verkeer en online gegevens slechts één keer door één VPN-server worden beveiligd, worden ze twee keer door twee VPN-servers beveiligd.

Veel mensen lijken te denken dat een dubbele VPN-verbinding betekent dat ze in plaats van bijvoorbeeld AES-256-codering zouden worden beschermd door AES-512-codering. Hoewel niet helemaal correct, is dat niet ver van de waarheid.

In plaats van dat hetzelfde versleutelingsniveau op zichzelf wordt verdubbeld, wordt er een ander versleutelingsniveau aan toegevoegd. Normaal gesproken bereikt uw online verkeer het web nadat het door de VPN-server is gegaan.

Met een dubbele VPN-verbinding gaat uw verkeer via een VPN-server en wordt vervolgens omgeleid via een andere VPN-server, en pas daarna bereiken uw verbindingsverzoeken het internet.

Om een ​​beter idee te krijgen van hoe een dubbele VPN werkt, volgt hier een eenvoudig overzicht van het verbindingsproces:

Dubbele VPN

Dus over het algemeen wordt uw online verkeer nog een keer versleuteld, gedecodeerd, opnieuw gecodeerd en gedecodeerd voordat het het wereldwijde web bereikt. Vervolgens doorloopt het hetzelfde proces voordat de door u gevraagde gegevens uw apparaat bereiken.

Met een dubbele VPN-verbinding wordt uw echte IP-adres ook twee keer gemaskeerd in plaats van slechts één keer omdat het verborgen wordt achter twee serveradressen.

Kunt u meerdere VPN’s tegelijkertijd gebruiken??

Ja, u bent niet beperkt tot slechts twee gelijktijdige VPN-verbindingen. U kunt tegelijkertijd meerdere VPN-verbindingen hebben. Wanneer je dat doet, wordt het echter niet langer een dubbele VPN-verbinding genoemd, maar VPN-chaining, VPN-cascading of een multihop-VPN (aangezien het verkeer door meerdere servers springt).

VPN-chaining

Dus in plaats van dat uw verkeer door twee VPN-servers gaat, kunt u het bijvoorbeeld door drie of vier servers laten gaan. Elke server biedt een extra coderingslaag en voegt een ander IP-adres toe aan de mix, waardoor uw online identiteit verder wordt beschermd.

De voordelen van dubbele VPN-verbindingen

De meeste voordelen die u moet weten, zijn het verkrijgen van een hogere mate van internetbeveiliging en privacy.

Over het algemeen zijn hier de specifieke voordelen van het gebruik van een dubbele VPN-verbinding:

  • De tweede VPN-server waarmee u verbinding maakt, weet niet wat uw echte IP-adres is, omdat het alleen het adres van de eerste VPN-server zal zien.
  • Uw online verkeer en gegevens worden twee keer versleuteld (of meer als u een VPN-ketting met veel hops instelt).
  • De verbindingen tussen servers kunnen worden afgewisseld tussen TCP en UDP, waardoor u een iets beter niveau van online beveiliging krijgt.
  • Een dubbele VPN-verbinding verkleint het risico dat u wordt blootgesteld aan een verkeerscorrelatieaanval (een correlatie tussen inkomend en uitgaand verkeer op een VPN-server). Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat een dergelijke aanval u als VPN-gebruiker hoogstwaarschijnlijk niet zal overkomen. Toch is dit een voordeel van het gebruik van een dubbele VPN-verbinding.

Als u besluit om een ​​multihop VPN-verbinding op te zetten, kunt u uw digitale voetafdrukken achter meerdere geolocaties verbergen (aangezien u meer dan twee VPN-servers gebruikt).

De nadelen van dubbele VPN-verbindingen

“Waar moet ik me zorgen over maken als ik een dubbele VPN-verbinding of een VPN-ketting gebruik?”

Eerlijk gezegd niet veel. Het belangrijkste en enige probleem met het instellen van een dubbele VPN-verbinding of een multihop VPN-ketting is de afname van de verbindingssnelheden. We hebben het er immers over dat uw verbinding door twee of meer VPN-servers en meerdere coderingsprocessen tegelijk gaat. Dat zal zijn tol eisen van uw internetsnelheid.

U kunt enig snelheidsverlies voorkomen door alleen VPN-servers te gebruiken die geografisch dicht bij u staan, maar de coderings-, decoderings- en hercoderingsprocessen zullen uw online snelheid waarschijnlijk nog steeds vertragen.

Nu zijn er veel dingen die van invloed zijn op wat voor soort VPN-snelheid u krijgt, dus als u daar meer over wilt weten, bekijk dan deze handleiding die we over het onderwerp hebben geschreven. Maar het belangrijkste idee is dat je wat prestatieverlies moet verwachten als je een dubbele of multihop VPN-verbinding hebt.

Om een ​​idee te krijgen waar we het over hebben, als je een 100 Mbps-verbinding hebt, kan een vierhopige VPN-verbinding je downloadsnelheid verlagen tot ongeveer 25 Mbps (op voorwaarde dat je een stabiele internetverbinding hebt en een apparaat dat niet te veel is) verouderd natuurlijk).

Daarnaast is een dubbele of ketting-VPN-verbinding normaal gesproken duurder dan een gewone. Of we het nu hebben over een VPN-provider die ingebouwde dubbele of ketting-VPN-verbindingen aanbiedt, of gewoon meerdere servers van verschillende providers gebruikt, u zult uiteindelijk meer geld gaan betalen.

Hoe VPN’s te koppelen

Er zijn veel manieren waarop u een dubbele VPN- of ketting-VPN-verbinding kunt opzetten. Volgens ons onderzoek zijn dit de beste opties:

1. Doublehop VPN’s

Een doublehop VPN is meestal een functie die door sommige VPN-providers wordt aangeboden. Kortom, wanneer u verbinding maakt met een specifieke VPN-server, wordt uw verbinding onmiddellijk gekoppeld aan een andere server en pas daarna bereiken uw verzoeken het web.

Een voorbeeld van een doublehop VPN-verbinding is bijvoorbeeld een provider die een Canada-VS-verbinding aanbiedt. Wanneer u verbinding maakt met de Canadese VPN-server, wordt uw verkeer vervolgens via de Amerikaanse server naar internet verzonden.

Houd er rekening mee dat de verbindingen over het algemeen statisch zijn, wat betekent dat u niet kunt kiezen welke VPN-servers u gaat gebruiken in uw dubbele VPN-verbinding.

2. Zelfconfigureerbare Multihop VPN-verbindingen

Deze verbindingen zijn in feite VPN-trapsgewijs, maar met de VPN-provider kunt u ze configureren binnen de VPN-client. In wezen kunt u kiezen welke servers u wilt laten deelnemen aan de VPN-cascade.

Het totale aantal hops hangt af van wat de VPN-provider aanbiedt, maar de standaard is maximaal vier VPN-serverhops.

Houd er rekening mee dat VPN-providers die dergelijke functies aanbieden, doorgaans duurdere abonnementen hebben.

3. Routerinstellingen + VPN-clientverbindingen

Een relatief eenvoudige manier om een ​​dubbele VPN-verbinding op te zetten, is door de VPN-service op uw router te configureren en vervolgens de VPN-client op een van uw apparaten te installeren (zoals uw mobiele telefoon bijvoorbeeld).

Chain VPN's Router Setup

Op deze manier gebruikt u elke keer dat u thuis verbinding maakt met internet via dat apparaat, een dubbele VPN-verbinding, aangezien uw verkeer eerst door de VPN-server gaat die op uw router is geconfigureerd en vervolgens door de tweede VPN-server waarmee u verbinding maakt via de cliënt.

4. Browser-extensie + VPN-clientverbindingen

Als uw VPN-provider naast de client een veilige browserproxy aanbiedt, kunt u beide combineren in één verbinding. Het idee is om eerst via de client verbinding te maken met een VPN-server en vervolgens via de browserextensie met een andere.

Houd er rekening mee dat als u dit doet, u niet echt een dubbele VPN-verbinding krijgt, aangezien de meeste VPN-extensies proxy’s zijn (die verschillen van VPN’s), wat betekent dat u in plaats daarvan een VPN + proxy-verbinding krijgt. Toch hebben we besloten om deze methode aan de lijst toe te voegen, omdat het nog steeds een goede manier is om je geografische locatie achter twee verschillende servers tegelijkertijd te verbergen.

Als je van plan bent dit te doen, raden we je aan je te houden aan officiële extensies van betrouwbare, betaalde VPN-providers. Hoewel er tal van gratis, zelfstandige browserproxy’s online zijn, is het niet echt veilig om ze te gebruiken. Van dit soort extensies is eerder vastgesteld dat ze dingen doen zoals het verkopen van gebruikersbandbreedte of het lekken van IP-adressen van gebruikers.

5. Hostmachine + virtuele machine

Het idee is vrij eenvoudig, maar alles instellen kan een beetje ingewikkeld zijn als je niet bekend bent met het concept van een virtuele machine.

Kortom, u gebruikt een service zoals VirtualBox (gratis) om een ​​virtueel besturingssysteem binnen uw bestaande besturingssysteem te installeren (zoals het feit dat Windows XP virtueel is geïnstalleerd in Windows 7).

Zodra u klaar bent met het installatieproces, configureert u de VPN-client in de virtuele machine. Vervolgens voer je eerst de VPN uit op de hostcomputer (je belangrijkste besturingssysteem) en vervolgens voer je de tweede VPN-client uit op de virtuele machine.

Het enige nadeel van deze methode is dat je een relatief krachtig systeem nodig hebt dat de meerdere coderings- en decoderingsprocessen van de VPN aankan, en de virtuele machine zelf.

Uiteraard kunt u binnen de bestaande virtuele machine een andere virtuele machine opzetten om de huidige dubbele VPN-verbinding om te zetten in een drievoudige VPN-verbinding (enzovoort), maar als u dat doet, kan dit een grotere tol eisen van de bronnen van uw systeem.

6. Een VPN-keten met verschillende providers

In dit geval zou u een VPN-keten opzetten met meer dan één VPN-provider, waarbij u van elk een VPN-server gebruikt. Het totale aantal providers hangt af van of u gewoon een dubbele VPN of een multihop-VPN met maximaal vier hops of meer wilt.

Wat betreft het op deze manier koppelen van VPN’s, kunt u vrijwel alle bovengenoemde opties gebruiken.

U kunt bijvoorbeeld een VPN-service van één provider op uw router instellen, een VPN-client van een andere provider op uw laptop installeren en vervolgens een andere client van een andere VPN-provider uitvoeren in een virtuele machine op uw laptop.

Natuurlijk zal deze methode behoorlijk duur zijn, omdat je voor afzonderlijke abonnementen moet betalen.

Heb een krachtige VPN nodig om uw verbindingen te beveiligen?

Als u op zoek bent naar een VPN-keten met servers van meerdere providers, heeft CactusVPN u gedekt met supersnelle wereldwijde servers die allemaal worden geleverd met onbeperkte bandbreedte.

Elke server is beveiligd met high-end AES-encryptie, dus u kunt er zeker van zijn dat uw verbinding veilig en wel is wanneer deze door onze server gaat. Bovendien kunt u ook kiezen welk VPN-protocol u wilt gebruiken (we bieden zeer veilige protocollen zoals SoftEther en OpenVPN) en we slaan geen logboeken op.

Daarnaast bieden we gebruiksvriendelijke apps voor de meest populaire platforms.

CactusVPN-app

Profiteer van onze gratis proefperiode

Als u zeker wilt weten dat onze service aan al uw behoeften voldoet voordat u een abonnement kiest, kunt u eerst onze VPN-service eerst 24 uur gratis testen – geen creditcardgegevens nodig.

En dat is niet alles – als u eenmaal een CactusVPN-gebruiker bent geworden, hebben we nog steeds uw geld terug met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie als de service niet werkt zoals geadverteerd.

Conclusie

Een dubbele VPN-verbinding is in wezen wanneer u twee VPN-servers tegelijkertijd gebruikt. Uw verkeer wordt tweemaal versleuteld en uw geografische locatie is verborgen achter twee IP-adressen. Meerdere VPN-serververbindingen tegelijkertijd zijn ook mogelijk (zoals maximaal drie, vier of meer), en wanneer u dat doet, wordt dit VPN-cascading, multihop VPN-connectiviteit of een VPN-ketting genoemd.

Sommige VPN-providers bieden ingebouwde functies waarmee u een dubbele VPN-verbinding kunt gebruiken of een VPN-ketting kunt opzetten, maar zoiets komt met een hoger prijskaartje. Je kunt een dergelijke verbinding ook op andere manieren configureren – zoals het gebruik van servers van meerdere VPN-providers, het gebruik van virtuele machines of het opzetten van een VPN op een router en een VPN-client op een apparaat.

Is een dubbele VPN-verbinding of een VPN-keten het waard? Welnu, ze bieden wel een hoger beveiligingsniveau en online privacy, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op uw verbindingssnelheden en deze behoorlijk vertragen. Over het algemeen zijn dit soort VPN-verbindingen geschikter voor mensen die veel internetbeveiliging nodig hebben, zoals journalisten en klokkenluiders bijvoorbeeld.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me