Hardware VPN versus software VPN – wat is het verschil? |


Wat is een hardware-VPN?

Hardware-VPN’s zijn apparaten die VPN-functies bieden (zoals codering / decodering en authenticatie) en hebben een speciale processor. Daarnaast bieden ze ook vaak hardware-firewall-functionaliteiten.

Hardware-VPN’s zijn stand-alone, wat betekent dat ze alle VPN-functies zelfstandig afhandelen.

Een voorbeeld van een hardware VPN is de Firewall Hardware VPN van Zyxel.

Wat is een software-VPN?

Software VPN’s zijn applicaties die u installeert en op uw eigen apparaten uitvoert. Aan uw kant kunnen dit native clients zijn die vooraf op uw apparaat zijn geïnstalleerd, of VPN-clients van derden die u van uw VPN-provider krijgt.

Aan de kant van de provider is software VPN zowel de client die ze ontwikkelen als wat ze instellen op de VPN-servers die ze gebruiken. De software is verantwoordelijk voor het afhandelen van verbindingen tussen de VPN-client en de server.

Onze eigen service, CactusVPN, is een goed voorbeeld van een software VPN.

Voor wie is een hardware VPN geschikt??

Gezien hoe hardware-VPN’s werken en hoe duur ze kunnen zijn, zijn ze vooral geschikt voor grote bedrijven die een groot aantal werknemers (100+) toegang moeten geven tot VPN-verbindingen.

Bovendien zijn hardware-VPN’s alleen een goede keuze als u over een bekwame en betrouwbare IT-afdeling beschikt en over de juiste netwerkbeveiliging beschikt.

Zijn software-VPN’s dan alleen voor individuen?

Als je gewoon een online gebruiker bent die je IP-adres wil verbergen en je online verkeer wil versleutelen, ben je veel beter af met een software-VPN dan een hardware-VPN. Het is veel gebruiksvriendelijker, eenvoudiger in te stellen en kostenbesparend.

Maar software-VPN’s werken ook goed voor bedrijven – vooral kleine bedrijven, soms zelfs grote bedrijven, afhankelijk van de kosten en uw behoeften. Ze zijn tenslotte een eenvoudige en intuïtieve manier om:

 • Omzeil geoblokken die voorkomen dat werknemers hun werk kunnen doen.
 • Beveilig uw VoIP-gesprekken met externe medewerkers, partners en klanten.
 • Geef externe medewerkers snelle en veilige toegang tot uw werknetwerk.
 • Doe tonnen SEO-onderzoek.

Hardware VPN versus software VPN – wat beter is?

De verschillen tussen hardware- en software-VPN’s kunnen een beetje te technisch en complex worden, dus we zullen proberen het zo eenvoudig mogelijk te houden.

Houd er rekening mee dat dit gedeelte vooral relevant is voor bedrijven, hoewel u wellicht goede informatie vindt als u overweegt een hardware-VPN voor persoonlijk gebruik te kopen.

Dit is wat elk type VPN beter doet dan het andere:

1. Software VPN’s hebben veel betere prijzen

Als u hoopt te horen dat hardware-VPN’s zeer betaalbaar en goedkoop zijn, hebben we slecht nieuws voor u.

Een hardware VPN kost je normaal gesproken ergens tussen de $ 100 en $ 500 – soms zelfs $ 1.000 of meer.

En als uw bedrijf groeit en u steeds meer mensen gaat aannemen, moet u natuurlijk extra hardware-VPN’s aanschaffen, mogelijk verdubbeling of verdrievoudiging van de initiële kosten.

Er zijn enkele hardware-VPN’s die je voor minder dan $ 100 kunt krijgen, maar ze zijn duidelijk niet zo krachtig als de duurdere. Ze kunnen een goede keuze zijn voor een thuisnetwerk, maar het zou veel handiger en eenvoudiger zijn om een ​​software-VPN te krijgen en deze in plaats daarvan op uw thuisrouter in te stellen.

Software-VPN’s kunnen daarentegen slechts $ 4 tot $ 7 per maand kosten.

“Maar heb ik niet meerdere accounts nodig voor mijn werknemers?”

Het hangt er echt van af over hoeveel werknemers we het hebben. Als u bijvoorbeeld 20 werknemers heeft, hoeft u slechts vier accounts bij CactusVPN te krijgen, aangezien we tot vijf gelijktijdige verbindingen per abonnement toestaan.

Als u een freelancer, een klein bedrijf of gewoon een gemiddelde online gebruiker bent, is dat een goed idee – een software-VPN is veel beter voor uw portemonnee.

2. Externe toegang met hardware VPN’s is een beetje ingewikkelder

Een van de belangrijkste redenen waarom elk bedrijf een hardware-VPN zou willen, is om werknemers externe toegang tot het bedrijfsnetwerk aan te bieden. Zodra de VPN is geïnstalleerd, krijgen werknemers snelle toegang op afstand.

Nadruk op ‘eens’, echter.

Het instellen van externe toegang via een hardware-VPN is helemaal niet eenvoudig. Als u geen IT-personeel heeft dat weet wat ze doen, zal het niet alleen lang duren om alles in te stellen, maar er zullen ook risicofouten optreden, wat resulteert in minder veilige verbindingen.

Met software-VPN’s kunt u gemakkelijker externe toegang instellen voor uw werknemers. De enige vangst is dat u een provider moet vinden die toegang biedt tot speciale IP-adressen.

Aangezien deze adressen niet veranderen en alleen door uw werknemers worden gebruikt, kunt u ze op uw netwerk op de witte lijst zetten om ze toegang te geven. Vervolgens hebben ze eenvoudig toegang tot werkbestanden met VPN-gecodeerde verbindingen.

3. Beveiliging is redelijk met beide opties

Als u VPN-beveiliging voor hardware opzoekt, zult u meestal vage beweringen vinden over hoe ze veel veiliger zijn dan software-VPN’s. Helaas is er niet veel informatie over waarom.

Onze beste gok is dat hardware-VPN’s theoretisch veiliger zijn omdat ze speciale verbindingen bieden, terwijl het gebruik van software-VPN meestal betekent dat je een VPN-server deelt met tientallen andere gebruikers.

Er wordt ook beweerd dat hackers eerder software-VPN’s aanvallen in plaats van hun hardware-tegenhangers, maar er zijn geen gegevens om dat te ondersteunen.

Als u het laatste nieuws zou controleren, zou u zelfs zien dat cybercriminelen tegenwoordig meer bezig zijn met het targeten van hardware-VPN’s.

Toch zijn hardware-VPN’s over het algemeen erg veilig. Ze hebben een ingebouwde firewall, bieden SSL-codering en kunnen sterke protocollen ondersteunen. U hoeft zich ook geen zorgen te maken of de VPN-provider al dan niet een logboekbeleid heeft, aangezien u de enige bent die alles zal uitvoeren.

VPN-codering

Het enige probleem met hen is dat hun beveiliging een hit kan worden als uw team de VPN niet correct configureert. Hackers kunnen ook hardware-VPN’s in gevaar brengen als ze erin slagen uw bedrijf met phishing- en vishing-aanvallen te bereiken.

U kunt echter ook een vergelijkbaar beveiligingsniveau krijgen met software-VPN’s. U hoeft alleen maar een provider te kiezen die uw privacy serieus neemt – idealiter een die codering van militaire kwaliteit biedt, toegang tot protocollen zoals IKEv2, SoftEther, L2TP / IPSec en OpenVPN, en een duidelijk no-log-beleid heeft.

Bovendien kunnen software-VPN’s andere handige functies bevatten die uw gegevens en privacy beschermen, zoals ingebouwde DNS-lekbescherming en een Kill Switch.

Het beste van alles is dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u of uw team fouten maakt die uw veiligheid in gevaar kunnen brengen.

4. Hardware VPN’s kunnen sneller zijn, maar niet altijd

Een van de meest aantrekkelijke verkoopargumenten van hardware-VPN’s is hun hoge snelheid. Naar verluidt zou een hardware-VPN veel sneller zijn dan software-VPN’s omdat ze de coderings- en tunnelingprocessen in software niet uitvoeren, wat de CPU van het apparaat zwaar kan belasten.

In plaats daarvan hebben hardware-VPN’s hun eigen speciale CPU’s, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat VPN-verbindingen uw netwerk of apparaten vertragen door CPU-cycli weg te nemen van andere applicaties die ze nodig hebben.

Klinkt best goed, toch?

Welnu, er is maar één ding waar u rekening mee moet houden: dat was vroeger vele jaren geleden het geval.

Tegenwoordig niet zozeer.

In feite zijn er nu apparaten (zelfs mobiele telefoons) die hardware hebben die sterk genoeg is dat ze VPN-verbindingen aankunnen bovenop alle andere processen die ze uitvoeren.

Als u krachtige bandbreedte aan de mix toevoegt, kunt u ook fatsoenlijke snelheden krijgen met een software-VPN.

Slimme DNS-snelheid

Houd er natuurlijk rekening mee dat, zelfs met dat alles, er nog steeds kans is dat je wat snelheidsverlies zult ervaren met een software VPN, afhankelijk van hoe ver je van de server verwijderd bent, welke codering je gebruikt en of je firewall al dan niet verstoort onder andere VPN-verbindingen.

Al met al, als u de geolocatie van uw werknemers niet hoeft te verbergen of inhoud en online services niet wilt deblokkeren, en snelheid erg belangrijk voor u is, werkt een hardware-VPN mogelijk beter. Het kan echter een goed idee zijn om een ​​software-VPN een kans te geven voordat u veel geld gaat uitgeven aan hardware-VPN’s.

5. Hardware VPN’s zijn niet zo gebruiksvriendelijk als Software VPN’s

Als het gaat om hardware VPN versus software VPN, valt niet te ontkennen dat hardware VPN’s veel meer technische knowhow vereisen.

Kortom, met hardware-VPN’s heb je niet echt een gebruikersinterface waarop je kunt vertrouwen. U of uw IT-team moet het dus handmatig configureren zodat iedereen het kan gebruiken.

Als uw IT-personeel niet echt ervaring heeft met hardware-VPN’s, hebben ze aanvullende training nodig. En dat zal waarschijnlijk gebeuren omdat hardware-VPN’s vaak andere configuratie- en beheerinstellingen hebben dan bedrijfsrouters en firewalls.

Bovendien moet u, door een hardware-VPN in te stellen, uw hele netwerk correct configureren om er rekening mee te houden. Ook moet uw IT-team het voortdurend bewaken en onderhoud uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

Oh, en het team moet ook regelmatig de website van de fabrikant controleren op updates. Als ze updates uitbrengen, moet je team ze handmatig toepassen, wat moeilijk kan zijn, afhankelijk van hoe complex de hardware is. Het kan ook een bedrijfsbrede servicestoring veroorzaken.

Een software-VPN is echter uiterst eenvoudig. U hoeft alleen de client van de VPN-provider te downloaden en te installeren, uit te voeren en een VPN-server te kiezen. De VPN-provider zorgt voor de rest.

Dat is alles. Zelfs updates worden automatisch afgehandeld. Meestal stuurt de klant u een melding om u te laten weten dat het tijd is om te updaten naar de nieuwe versie.

Bovendien, zelfs als u of een van uw werknemers nog steeds niet weet hoe ze een software-VPN moeten gebruiken, bieden de meeste providers 24/7 ondersteuning of een online Knowledge Base die u kunt gebruiken om snel de oplossing te vinden die u nodig heeft.

6. Software VPN’s bieden een veel betere schaalbaarheid

Als u uw bedrijf wilt opschalen met een software-VPN, hoeft u alleen maar een extra account voor uw nieuwe medewerkers aan te schaffen – het is eenvoudig en kost niet veel geld. En als je een abonnement krijgt met meerdere gelijktijdige verbindingen, kun je veel sneller en goedkoper schalen.

Met een hardware-VPN heb je echter hardware-add-ons nodig die de groei ondersteunen die je nodig hebt (bijvoorbeeld extra VPN-sessies), of je moet een nieuw model aanschaffen.

Als u dit laatste doet, moet u nog meer geld uitgeven en het geld dat u eerder aan de hardware-VPN die u vervangt, zult verspillen, is vrijwel verspild als u er geen ander gebruik voor zult vinden.

Oh, en vergeet niet dat uw IT-personeel waarschijnlijk meer tijd nodig heeft om zich aan de nieuwe hardware-VPN aan te passen – om nog maar te zwijgen van het feit dat ze de netwerkomgeving van het bedrijf opnieuw moeten bekijken als de nieuwe VPN te verschillend is van de oude.

Een betrouwbare, veilige software VPN-oplossing nodig?

We staan ​​achter je.

CactusVPN biedt geavanceerde encryptie met toegang tot zeer veilige VPN-protocollen. We hebben onze service ook uitgerust met een Kill Switch en Apps Killer en DNS-lekbescherming.

Oh, en we hanteren een strikt no-log-beleid, zodat uw privacy altijd veilig is.

En als u een VPN nodig heeft voor uw bedrijf, moeten we vermelden dat CactusVPN zeer schaalbaar is. U kunt in feite maximaal vijf apparaten tegelijk aansluiten op één abonnement. Dat, en u kunt onze service installeren op de meest populaire platforms.

En als je hulp nodig hebt, zijn we 24/7 beschikbaar.

Klinkt goed?

CactusVPN-app

Ga je gang en probeer onze service – we bieden een gratis proefperiode van 24 uur. U hoeft geen creditcardgegevens op te geven en u krijgt toegang tot alle functies.

Bovendien bieden we ook een geld-terug-garantie van 30 dagen als de service niet werkt zoals geadverteerd.

Hardware VPN versus software VPN – de bottom line

Hardware- en software-VPN’s bereiken een soortgelijk doel, maar er zijn duidelijke verschillen tussen hen:

 • Een hardware VPN is een speciaal, stand-alone apparaat met een speciale processor die VPN-functies afhandelt.
 • Een software-VPN is een systeemeigen of externe applicatie die u configureert of installeert op uw apparaat om VPN-verbindingen uit te voeren – hetzij op een server die u bezit, hetzij op de server van een VPN-provider.

Gezien dat alles – hardware VPN versus software VPN, wat de betere optie is?

Het hangt echt af van uw behoeften. Als u een groot bedrijf heeft, een bekwaam IT-team heeft en u wilt ervoor zorgen dat u speciale VPN-verbindingen heeft, is een hardware VPN een goede optie.

Maar als u alleen uw webverkeer of verbindingen met uw werknetwerk wilt versleutelen, geen ingewikkeld, tijdrovend installatieproces wilt afhandelen en liever niet meer dan $ 100 of $ 500 aan hardware wilt uitgeven, is een software-VPN een veel betere keuze.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map