Tips voor veilig gebruik van een openbare computer | VPN-service


Lees deze tips over veilig browsen en hoe u uw werk, persoonlijke of financiële informatie privé kunt houden.

Hoe veilig is een openbare computer eigenlijk?

Meestal heeft u geen voorafgaande informatie over de beveiligingsaspecten van de computer die u tijdelijk gebruikt, hoe veilig de verbinding is en of uw online acties worden vastgelegd.

Het gebruik van een openbaar apparaat kan behoorlijk riskant zijn voor veilig browsen, of gevoelige privé-informatie zoals gegevensbeveiliging, wachtwoordbeveiliging of bankgegevens. Als u geen basismaatregelen voor computerbeveiliging neemt, kunnen uw privégegevens op het spel staan.

Welke risico’s zijn verbonden aan het gebruik van openbare computers??

Hier zijn enkele van de meest voorkomende risico’s bij het gebruik van een openbare computer:

  1. Iemand krijgt toegang tot uw activiteit op internet, vooral als u een openbare wifi gebruikt
  2. Mensen kunnen indiscreet zijn en naar je monitor kijken
  3. De malware en spyware op openbare computers
  4. Toegang tot uw browsegeschiedenis
  5. Diefstal van belangrijke persoonlijke informatie
  6. Wachtwoorden en diefstal van inloggegevens

Er zijn echter manieren waarop u uw online tracks kunt afleggen als u merkt dat u een openbare computer gebruikt. Denk eraan, veiligheid staat voorop.

Veilig gebruik van een openbare computer?

Houd er rekening mee dat u niets kunt doen om een ​​openbare computer volledig veilig te maken. Er zijn echter manieren waarop u de risico’s van het gebruik van openbare computers aanzienlijk kunt verminderen.

Hier zijn enkele openbare veiligheidstips voor computers die u moet volgen.

Verwijder uw browsegeschiedenis

Als u klaar bent met browsen, zorg er dan altijd voor dat u uw cookies, formuliergegevens, browsegeschiedenis, tijdelijke bestanden of opgeslagen wachtwoorden verwijdert.

Sla geen wachtwoorden op

We hebben eerder gezegd dat het opslaan van wachtwoorden extreem gevaarlijk is en dit zou vanzelfsprekend moeten zijn bij het gebruik van een openbare computer. Voordat u zich aanmeldt, moet u ervoor zorgen dat de optie ‘wachtwoord opslaan’ niet standaard is ingeschakeld. Houd ook ‘Keyloggers’ in de gaten, aangezien deze kleine apparaten elke toets die u op uw toetsenbord indrukt kunnen registreren en alles kunnen vastleggen, van wachtwoorden, persoonlijke berichten, creditcardgegevens en vrijwel alles wat u typt. Voordat u een openbare computer gaat gebruiken, moet u er dus altijd voor zorgen dat er geen keylogger-apparaten zijn aangesloten.

Gebruik geen creditcard- en bankgegevens

Vermijd altijd acties die waardevolle accountwachtwoorden of persoonlijke informatie kunnen onthullen, zoals creditcardnummers en details van financiële transacties. Dergelijke acties kunnen zeer schadelijk zijn omdat de informatie kan worden gestolen en gebruikt.

Sla geen bestanden op

Sommige bestanden die u normaal gesproken lokaal opslaat, kunnen privé- of gevoelige informatie bevatten, bijvoorbeeld een belangrijke e-mailbijlage. De beste manier om uw gegevens te beschermen, is door een flashstation te gebruiken waarop u indien nodig bestanden kunt opslaan.

Zorg er ook voor dat u de tijdelijke bestanden verwijdert die verband houden met het gebruik van andere programma’s dan webbrowsers. Het is de bedoeling dat deze bestanden automatisch worden verwijderd wanneer u het programma sluit of tijdens het opnieuw opstarten, maar dit is niet altijd het geval.

Herstart

Na het gebruik van een openbare computer is opnieuw opstarten de laatste stap die u moet nemen om uw tracks te wissen. Hiermee wordt het paginabestand gewist en wordt ook alles uit het fysieke geheugen (RAM) gewist.

Pas op voor snoops

Aangezien u zich op een openbare plaats bevindt, moet u zich altijd bewust zijn van de vreemden om u heen. Je weet nooit wie er achter je schouder snuffelt. Houd ook rekening met de beveiligingscamera’s die op de meeste openbare plaatsen zijn geïnstalleerd, omdat ze elke beweging kunnen registreren, inclusief wachtwoordinvoer en schermweergave.

Een betrouwbare VPN-service nodig?

We hebben je gedekt – CactusVPN biedt een high-end VPN met militaire versleuteling, 24/7 ondersteuning, een Kill Switch, 28+ snelle servers met onbeperkte bandbreedte en tot zes VPN-protocollen om uit te kiezen. Bovendien registreren we geen van uw gegevens en werkt onze service op meerdere platforms.

En als u ooit andere manieren wilt proberen om websites te deblokkeren, bieden we ook een Smart DNS-service die meer dan 300 websites voor u deblokkeert. Dat, en al onze VPN-servers doen ook dienst als proxyservers.

En als je eenmaal een CactusVPN-gebruiker bent geworden, hebben we nog steeds je rug met een geld-terug-garantie van 30 dagen.

Bottom Line

Tegenwoordig bevinden we ons zelden in de situatie dat we openbare computers moeten gebruiken, omdat iedereen permanent ten minste één persoonlijk apparaat bij de hand heeft. In de zeldzame gevallen dat er geen andere optie is, moet u echter alle mogelijke veiligheidsmaatregelen nemen om uw persoonlijke gegevens veilig te houden. Als je echt je wachtwoorden moet gebruiken of bestanden moet downloaden, volg dan zeker de bovenstaande tips. En vergeet niet je wachtwoord te wijzigen. Veilig surfen!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me